Dodaj do ulubionych

100 dni do matury..

IP: 213.199.253.* 06.02.13, 20:41

Bal z dnia 02.02.2013.
Brak jakiejkolwiek organizacji.. Jedyne co było zorganizowane to zespół kelnerów. Owszem jeżeli się zatrudnia po 'znajomośći' swoje dzieci co nie mają zielonego pojęcia o noszeniu garów a przyszły tylko po to żeby się pobawic, bo nawet odziani byli jak na bal a nie jak do pracy. Prawdziwych kelnerów było na zliczeniu jednej dłoni tj(3-4) Co pracują w tym kierunku. Byłam zaproszona jako osoba towarzysząca w innej szkole i dodam że skala 'Dwójki' od 1-10, zaczyna i kończy się na 2. Dziękuje pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: c Re: 100 dni do matury.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.13, 11:02
      skoro byłaś osobą towarzyszącą to z czystej grzeczności się nie wypowiadaj, równie dobrze mogłoby cię tam nie być i nie masz raczej nic do gadania księżniczko
      • Gość: były maturzysta Re: 100 dni do matury.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.13, 07:28
        no właśnie, w ubiegłym roku na mojej studniówce było jeszcze gorzej i dużo drożej. Bylem w tym roku jako gość i powiem wam ze wystrój i zespół o niebo lepiej i menu, w tamtym roku to jak na wiejskie wesele. Ciekawy jestem, kto za tym stoi, ze taniej i lepiej niz bylo. Fakt organizacja zadna i tu sie nic nie zmieniło. Cos słyszałem, ze była awantura o ocenę i organizację, jakiegoś rodzica próbował komitet organizacyjny usunąć za próby zmian i patrzenia im na ręce, ale się nie udało. Nie znam szczegółów, może ktoś przybliży. Chyba Dyro za tym stoi bo gazetki pominęły najważniejsze zdjęcie Dyra, czyli rozpoczęcia poloneza, jak żadnego roku. Gratulacje pogromco niestrudzonego komitetu organizacyjnego.
        Czekam na info
        • Gość: ART Re: 100 dni do matury.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.13, 08:11
          Nasz Dyro jest i ma się dobrze w prowadzeniu poloneza z córką pogromcy jak określiłeś ,, niestrudzonego komitetu''
          www.ciechanowonline.pl/news/view/4905
      • Gość: domi 2 Re: 100 dni do matury.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.13, 14:28
        Rzeczywiście masz kłopot ze zrozumieniem tekstu, dziewczyna pisze, ze była w innej szkole gościem.
      • Gość: uczen Re: 100 dni do matury.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.13, 05:04
        Gość nie gość kasę płaci, skoro ktoś się podejmuje organizacji w imieniu naszym to powinien dołożyć starań aby ten jedyny bal zapadł w naszej pamięci na całe życie. Zapewniam, że wielu przypadkach tak nie będzie. Sam początek do bani. Ktoś przemawiał do kamer nie do nas, ja nie wiele słyszałem z całego otwarcia. Jakieś prezenty dla komitetu organizacyjnego, no nagradzać to się potraficie, tylko kto dał na to zgodę, bo ja nie. A tu czytam jeszcze że rodzina zatrudniona, chyba dość zarobiliście, czyja by nie była, więc prezenty proszę przekazać dla biednych albo zwrócić nam kasę. Mam tylko nadzieję, że ta Pani, którą tak usilnie próbowaliście wyrzucić solidnie was rozliczy. Czekam na to!!!!!
    • Gość: c Re: 100 dni do matury.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.13, 11:03
      poza tym kiedy ja miałem studniówkę 8 lat temu to mieliśmy ją w szkole, każdy przystrajał sobie klasy a cateringiem zajmowali się rodzice. nikt kelnera na oczy nie widział. Jak widać teraz preferuje się już bale dla "dorosłych" małolatów. Porażka jakaś. Na prawdziwy bal to powinniście dopiero iść po zakończeniu studiów.
      • Gość: domi' Re: 100 dni do matury.. IP: 213.199.253.* 08.02.13, 00:06
        Nwm czy potrafisz czytać ze zrozumieniem i nwm czy potrafisz się odnajdywać tj. Forum i tu można się wypowiadać także ware sklej 'Stara osobo' Zakończyłaś studia albo i nie to teraz zakasuj rękawy i do roboty na dzieciaków zarabiac a nie wypowiadasz się co powinno być i kiedy. Twój czas minął-Masz bliżej jak dalej ;]
      • Gość: xyz Re: 100 dni do matury.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.13, 18:57
        O jaki dorosły się znalazł. Jedyne co Ci wychodzi to narzekanie i pouczanie innych. Zajmij się sobą. Była gościem i ma takie samo prawo, jak inni wypowiedzieć się na temat balu. A Tobie można tylko współczuć "balu" w szkole. W szkole, to ja ostatni w gimnazjum miałam.
    • Gość: 30latek Re: 100 dni do matury.. IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.13, 01:12
      Patrzcie jaka ta mlodziez dzisiejsza ą i ę, krytyczna i wymagajaca, zal dupe sciska
      • Gość: ucze Re: 100 dni do matury.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.13, 05:09
        i jeszcze jedno koles kultura wypowiedzi ZERO
        • Gość: . Re: 100 dni do matury.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.13, 14:52
          srają się z ta studniówką jakby myśleli że to najważniejsze wydarzenie w życiu. Małolaci i tyle.
          • Gość: zbulwersowana Re: 100 dni do matury.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.13, 07:06
            do Gość widac, że to ciebie dotyczy, uderzyć w stół a nożyce się odezwą, to my płaciliśmy i za nasze pieniądze ktoś załatwiał i zarabiał, może to TY właśnie byłeś tym kelnerem, bo chyba nie członkiem komitetu tzn rodzicem za niska kultura wypowiedzi jestem za dyskusja i przeanalizowaniem wydatkow i rozliczeniem sie przed nami
            pozdrawiam
            • Gość: zadowolony Re: 100 dni do matury.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.13, 17:29
              A ja uważam, że było super... bawiłem się świetnie do samego rana i w mojej pamięci będzie to najfajniejsza impreza,, którą zapamiętam do końca życia.....
              zbulwersowana koleżanko- dla uściślenia - to nie Ty płaciłaś tylko Twoi rodzice. Z tego co mi wiadomo to wszystkie wydatki są udokumentowane i możesz być spokojna o sprawozdanie komitetu studniówkowego. A tak na przyszłość - zanim zaczniesz coś komentować, to zaangażuj się w organizację pomoc a wtedy będziesz mieć prawo do krytyki.
            • Gość: uciecha Re: 100 dni do matury.. IP: *.centertel.pl 23.02.13, 17:55
              Ta studniówka to najlepszy bal w mieście, podziwiam autorów, że za tak małe pieniądze można było zorganizować tak piękny i bogaty bufet, orkiestrę, obsługę i dekoracje oczywiście. Szkoda, że za bale sylwestrowe płaci się o wiele więcej, a często odbiegają jakością od tej imprezy. Pozdrawiam złośliwych i życzę im miłego dnia, żeby gorycz nie zalała im cudownego życia jakie dostali na tym świecie :)
    • Gość: , Re: 100 dni do matury.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.13, 16:53
      Wy się lepiej uczcie do tej matury dzieciaki, bo czytając wasze wypowiedzi, to z polskiego na pewno nikt z was nie zda.
    • Gość: domi Re: 100 dni do matury.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.13, 07:55
      www.archiwum.moja-ostroleka.pl/moja-ostroleka-artykul-ostroleckie,1329397928,2.html
      przeczytajcie dokładnie wpisy
      • Gość: MAA Re: 100 dni do matury.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.13, 04:09
        jestem za sprawdzeniem finansow
        poniżej wątek z Ostrołęki, czy nie sądzicie ze u nas tak samo, technikum i ich rodzice maja w tym niezły interes i nas licealistów zakrzykują.
        iza
        16:28, 16.02.2012 r.
        Jeżeli komitet tak ciężko pracuje, po co pchają się do niego? Przewodniczący komitetu zgłosił się sam: był nim przez 2 lata z rzędu, więc wiedział na co się porywa!! Ja się nie zgłaszałam bo nie mam na to czasu, jest tyle sal więc niech się balami zajmują profesjonaliści!!
    • Gość: mama Re: 100 dni do matury.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.13, 17:20
      Na ogół nie wypowiadam się na tego rodzaju forach, lecz słysząc tu i ówdzie na temat studniówki w Dwójce, postanowiłam dodać swoją opinię. Moje dziecko w tym roku uczestniczyło w tej studniówce (tegoroczny maturzysta) i dziwią mnie wpisy mówiące o złej organizacji tej imprezy. Według mojego dziecka była to najfajniejsza impreza na jakiej był( a tydzień wcześniej był na innej studniówce w Ciechanowie).
      Zazwyczaj jest tak, że te osoby, które najmniej pomagają przy organizacji takiej imprezy później mają najwięcej do powiedzenia. O ile mi wiadomo, składka w tym roku była mniejsza niż w zeszłym roku a wszystkiego było więcej( a tak na marginesie- chyba ważniejsze jest z kim się bawimy a nie co jest do jedzenia).
      Mama
    • Gość: gosc Re: 100 dni do matury.. IP: *.centertel.pl 23.02.13, 17:42
      Nie posiadam takiej wiedzy, kto byl zatrudniony do obslugi studniówki, czy byly tu jakieś znajomości, koligacje itp bo wcale mnie to nie interesuje. Dla mnie liczą się fakty, nie jakieś insynuacje! Wiem natomiast, że byla to impreza zaplanowana, zorganizowana profesjonalnie, z rozmachem, wspaniałe dekoracje, jedzenie, muzyka, kelnerzy sprężali się i wyrabiali na czas, potrawy były smaczne i ciepłe. Gratulacje dla organizatorów! Ukłony, uszanowania, macie doświadczenie, róbcie to częściej, nie słuchajcie niekonstruktywnej krytyki, bo ta świadczy o jej autorach!

• Gość: jegomość Re: 100 dni do matury.. IP: *.centertel.pl 23.02.13, 19:24
      Do wszystkich niezadowolonych i zbulwersowanych! Jak łatwo jest kogoś oceniać, radziłbym kolejnym razem kiedy sięgniecie do klawiatury komputera w celu zamieszczenia tego rodzaju paszkwili, zastanowić się - czy potrafiłbym, czy potrafiłabym zrobić to lepiej?
      • Gość: mamunia Re: 100 dni do matury.. IP: 79.162.75.* 25.02.13, 22:08
        Do jegomościa! Bardzo trafna uwaga, nikt nie wie ile pracy, zaangażowania i czasu prywatnego kosztuje organizatorów taka uroczystość. Zazwyczaj rodzice dzielą się na tych przyczajonycn, kt Boże broń! Nie wolno zaczepiać o zgłoszenie się lub udzielanie się na rzecz innych i aktywistów, kt chętnie pomagają. Kto jest lepszy, ten kt wystrzega wszelkiej pomocy, a propos własnym dzieciom, czy ten kto angażuje się w każdą sprawę, poświęcając swój prywatny czas. Jakim prawem leserzy, kt leżą do góry pępem komentują ciężką pracę tych drugich. Mogli sami się sprężyć i zorganizować tę imprezę, nie potrafili, nie chcieli - to niech siedzą cicho!
        • Gość: do mamuni Re: 100 dni do matury.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.13, 05:33
          dlaczego szanowny komitet nie zgodził się na propozycję z cateringiem i to w niższej cenie niż wyszło, komitecie jak wam nie wstyd , takie rzeczy pisać'' to nie wasza zasługa niższej ceny tylko mam z III j, czy uważacie nas za durni, kompletnie niezorientowanych, wy chcieliście skasować o dużo więcej i reszta naszych rodziców jak baranki się na to godziła. Gdyby nie matki z III j to i moja mama godziła się na wszystko. Dobrze wiecie, że lepiej i taniej to nie wasza zasługa tylko tych pań jeszcze raz podkreślam z III j. Dobrze też wiecie ze sama organizacja była do niczego, chyba że nie macie pojęcia jak rozpoczęcie powinno wyglądać, to proszę na You Tube pooglądać na żywo. Skoro w Ostrołęce wyliczono tak duże zyski to czemu nie miałoby być ich na ciechanowskich studniówkach. Jestem za sprawdzeniem na co ile zostało wydane.
          maturzysta tej szkoły
      • Gość: do jegomościa Re: 100 dni do matury.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.13, 05:44
        Nie daliście szans rodzicom z liceum, którzy chcieli inaczej, profesjonalnie, zadowoleni mogą być tylko ci, którzy na tym interesie coś ugrali, przylizali się dyrekcji, zyskali przychylność nauczycieli, biedne poszkodowane baranki. Skoro było tak ciężko to po co po raz drugi niektórzy rodzice się angażowali i tak zażarcie walczyli o to i na siłę próbowali odsunąć matki z III j. Nie jestem zadowolony z organizacji i przebiegu studniówki, trzeba być kompletnie nie wyrobionym w takich tematach aby chwalic to bełkotanie tylko do kamerzystów tak jak słusznie zauważono wcześniej
        maturzysta z tej szkoły.
        • Gość: gośc Re: 100 dni do matury.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.13, 15:16
          Witam
          jak czytam te wypowiedzi to od razu widac, ze zadowolwni sa ci, których starzy brali udzial w organizacji tak blizej, moj ojciec bral udzial a ja wcale nie jestem zachwycony ta aranzacja, do niczego, no dekoracja OK, zespół też, jedzenie jak wszedzie, zwyczajnie, bez rewelacji. dlaczego obrażacie niezadowolonych, nie wszyscy rodzice mogli wziac udzial, bo bylo to niemozliwe, moj wzial a ja nie jestem w euforii. Dlatego przyłączam się do tych, którzy chca wiedziec na co poszly ich pieniadze licealista
      • Gość: współorganizatorka Re: 100 dni do matury.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.13, 07:54
        Ja również nigdy nie wypowiadam się na forach, ale byłam z Wami i uczestniczyłam, zapoznałam się ze wszystkimi wypowiedziami i wstydzę się, ze uważacie jako komitet organizacyjny ze nic się nie stało. Otóż stało się, bo chcieliście siłą usunąć zwłaszcza jedną matkę, która oficjalnie policzyła koszt talerzyka, zakrzykiwaliście ją bezczelnie, rzeczywiście były to Panie z III j, które miały bez względu na konsekwencje odwagę powiedzieć na początku poczynaniom zwłaszcza cenie nie. Nie komitet ale te Panie wymusiły cenę. Ja wstydzę się , ze z obawy o los mojego dziecka w tej szkole siedziałam cicho. Mój mąż pracował w Telekomunikacji i to właśnie Pani S w tym zakładzie z rzeczy niemożliwych robiła możliwe. Wraz z odejściem tej Pani rzeczy możliwe znowu stały się niemożliwe ze stratą dla wszystkich pracowników. Tak też się stało i tutaj. Z ceny niemożliwej wg nas komitetu stała się możliwa. Nie używam nazwisk ze względu na ochronę danych. Przepraszam mamy z III j a zwłaszcza Panią S za moje tchórzostwo. Tylko Pani miała odwagę napisać list otwarty do Dyrekcji. A Pani Przewodnicząca powinna Panią przeprosić za publiczną próbę usunięcia Pani z komitetu, dziękuję rodzicom III j że nie poparli komitetu
        współorganizatorka
        • Gość: Jarosław Kutryb Re: 100 dni do matury.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.13, 17:14
          Szanowni Państwo.
          Jestem jednym z współorganizatorów tej studniówki. Nie mi oceniać poziom organizacji. To zadanie dla tych, którzy bawili się na niej,dla uczniów i gości zaproszonych. Jednocześnie jestem otwarty na konstruktywną krytykę- mówmy o faktach a nie mitach. Uważam jednak, że komitet studniówkowy zrobił wszystko aby ta impreza była jak najlepsza.
          Internet jest jednak miejscem gdzie można bezosobowo oceniać i opluwać wszystko i wszystkich. Najgorsze jednak jest to, że opluwacie Państwo "swoje gniazdo" i nie szanujecie pracy innych ludzi, nie angażując się przy tym nic w organizację tej imprezy.
          Jest mi bardzo przykro, że nie potraficie Państwo docenić trudów pracy organizatorów tej imprezy. Zapewniam Państwa, że celem komitetu organizacyjnego było zorganizowanie tej studniówki jak najlepiej za jak najmniejsze fundusze. Chciałbym zaprosić Państwa na spotkanie na którym komitet studniówkowy zda w 100 % relację z przygotowań do tej imprezy( sprawozdanie finansowe). Jeżeli ktoś ma coś nam - rodzicom do zarzucenia proszę o konkretne zarzuty bezpośrednio do osób zaangażowanych w organizację tej imprezy- ja nie ukrywam się pod ukrytym nickiem. Pozdrawiam wszystkich zadowolonych i niezadowolonych.
          Jarosław Kutryb tel. 797121258- dla tych którzy mają na tyle odwagi, by się przedstawić.
          Współorganizator studniówki
          • Gość: do Jarosław Re: 100 dni do matury.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.13, 07:14
            Witam Pana na forum
            Ja również byłem współorganizatorem tego balu, ze względu na dobro mojego dziecka jednak pozostanę incognitus, myślę, że i tak wielu będzie wiedziało kim jestem. Odniosę się do Pana słów i zachowań. Prawdą jest, że my jako komitet proponowaliśmy cenę o 90 zł więcej od pary. Dzięki Paniom z III j po licznych awanturach została kwota 300 zł od pary. Proszę w tym miejscu odpowiedzieć, jaką kwotę te Panie zaoszczędziły. Nie bardzo pamiętam ale chyba było ok 250 par, tzn 250 osób płacących. Łatwo obliczyć
            250 x 90 zł = 22 500 zł.
            W takim razie co się stało z kwotą w ubiegłym roku, 5 tys twierdzicie, że przekazaliście na rzecz szkoły, a co z resztą, ceny w ubiegłym roku były niższe ok 15 %, skoro było gorzej.
            Dzięki Paniom z IIIj młodzież nie poniosła zbędnych kosztów. Dla mnie jako jedynego żywiciela rodziny to nie jest kwota bez znaczenia. Nie mieliście jako kierownictwo wyboru po zapytaniu jednej Pani skierowanym do Dyrektora. Po prostu inteligentnie postawiła komitet pod murem.
            druga kwestia
            rodziców biorących udział w organizacji kierownictwo podzieliło na lepszych i gorszych, tych, którzy mieli pilnować ubikacji i tych, którzy bawili się jak Pan. Nie będę już opisywał, jak bardzo chcieliście odsunąć młodzież z III j od wszystkiego, nawet od wyprowadzenia poloneza.
            A propos oglądałem nagranie na żywo, rozpoczęcie tragiczne, wstydzę się tej aranżacji
            Współorganizator
            • Gość: Anka Re: 100 dni do matury.. IP: *.cnow.pl 09.03.13, 10:13
              Czytając te wpisy dochodzę do wniosku, że to forum stało się miejscem personalnych rozgrywek między rodzicami, natomiast odczucia i wrażenia młodzieży nikogo tak naprawdę nie interesują ( o czym świadczą wpisy samych rodziców). Dajcie spokój, myślę, że ważniejsza jest teraz matura i dobre przygotowanie do egzaminu. Kwestie finansowe powinniście Państwo rozwiązywać na zebraniu wszystkich osób zaangażowanych i zainteresowanych.
              • Gość: ziut Re: 100 dni do matury.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.13, 14:54
                w końcu sensowny wpis. brawo Anka!
                • Gość: zainteresowana Re: 100 dni do matury.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.13, 06:50
                  Mam bliźniaczki, które w 2014 będą miały studniówkę, ale nie w tej szkole, dobrze ze powstają dyskusje, powiem Wam, ze macie szczęście, ze ktoś doprowadził do tak dużej obniżki kosztów organizacji. Dla mnie kwota 2x90 to dużo. Nie mówcie, ze to nie ma znaczenia, ma i to ogromne, na pewno zapiszę się w szkole córek do organizacji balu i wiem jak postępować dzięki temu forum
                  Dziękuje i gratuluję rodzicom, którzy nie pozwolili na marnotrawstwo pieniędzy w tak trudnych ekonomicznie czasach
                  Matka bliźniaczek
              • Gość: cynik Re: 100 dni do matury.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.13, 08:11
                jak twoi starzy maja kasę to cie to nie interesowało i nie interesuje, mnie tak, bo dla mnie i moich starych każda złotówka sie liczy, nie rodzice ale my zaczęliśmy to forum, wiec Anka nie wymądrzaj się, brawo, dla tych rodziców, którzy powiedzieli nie głupocie. Ja cale trzy lata pracowałem i mam nadzieje ze zdam i to z dobrym skutkiem, mam ambicje, a nie za pleckami tatusia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka