Dodaj do ulubionych

Dom kultury - super

28.03.14, 17:44
Byłem tam jestem zachwycony wystrojem,galerią,kawiarenką.
Obserwuj wątek
    • Gość: ON Re: Dom kultury - super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.14, 19:49
      Jaka dyrekcja taki Dom. Potwierdzam i popieram.
      • Gość: tutejszy Re: Dom kultury - super IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.14, 21:08
        I ja też jestem zachwycony tym wystrojem aż dech zapiera tylko zadaje sobie pytanie gdzie ta kultura i tu następuje konsternacja moja. Zgodzę również się z twierdzeniem " jaka dyrekcja taki dom " a dom ten wyczerpuje znamiona braku kultury.
        Zapytam jeszcze czemu jak byłem ostatnio w kinie na polskim filmie to nie można było zrozumieć co aktorzy mówią ? - może głuchy jestem i nie wiem tego a i jakość obrazu zwyczajnie marna o fotelach nie wspominam - już więcej tam do kina nie pójdę bo i po co mam się denerwować.
        • Gość: ... Re: Dom kultury - super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.14, 00:22
          Popieram :)
          • Gość: gość Re: Dom kultury - super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.14, 17:33
            Mało zachwyconych na forum aż tak źle?
      • Gość: ciekawy Re: Dom kultury - super IP: *.centertel.pl 28.03.14, 21:12
        Ciekawe ile osób obejrzało interesującą wystawę? Niektóre prace mnie rozśmieszyły a niektore zdumiały nowatorskim podejściem.
        • Gość: widz Re: Dom kultury - super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.14, 23:10
          O jakiej wystawie mowa? Batik z Przasnysza ciekawostka do obejrzenia polecam, ale miejscowych mało. Mówiono o działaniach w Przasnyszu, o teatrach i z nutką żalu, że nasz prawdziwy teatr tak podle potraktowany został w PCKiSz. A spotkanie z książką z p. Urbankowskim to niewypał.
    • Gość: Gość Re: Dom kultury - super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.14, 23:48
      obcy> ty chyba z innej planety zjechałeś na głowę i majaczysz
    • Gość: obcy Re: Dom kultury - super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.14, 23:52
      Farbą i kiczem braku kultury nie przykryjesz. Słoma zawsze wylezie.
      • Gość: gość Re: Dom kultury - super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.14, 09:37
        Gdyby ktoś dostał kasę rzędu 7 tys. ze Starostwa Pow. na wydanie książki jak dyr. PCKiSz
        i jednocześnie prezes Zw. Lit. na Mazowszu - to można wydać nawet dwie. A te zeszyty literackie ( z dotacji państwowej) są później sprzedawane w księgarni i w domu kultury. I jak to oceniać? Nieuczciwe.
        • Gość: Gość Re: Dom kultury - super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.14, 09:58
          Na tym to wszystko polega. WZIĘTY kredyt się potem spłaca PiSowi.
          • Gość: Królewna Bona Re: Dom kultury - super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.14, 11:15
            www.pckisz.pl/index.php?a=s&m=3&r=1&id=11
            Trzeba przyznać, że amatorski teatr Rozmyty Kontrast bardzo udał "temu domu kultury". Wczoraj odbyła się premiera sztuki M.Gogola Ożenek. I tu bardzo sympatyczne zaskoczenie, że młodzi ludzie potrafią zrobić coś tak fajnego w naszym mieście malkontentów, i że im się chce ! Pewnie mało kto wie, że Pan którego często spotykamy w kinie - P.Andrzej Liszewski - z wykształcenia jest teatrologiem. P. A.Liszewski wyreżyserował spektakl, co pewnie biorąc pod uwagę, że aktorzy są amatorami nie było to łatwe zadanie, ale udało się świetnie. Duże brawa dla reżysera i młodych aktorów - zwłaszcza dla Mikołaja Zelecha w roli Koczkariewa i Kamila Szczyglaka w roli emerytowanego oficera marynarki Żewakin - obaj czuli się na scenie swobodnie i naturalnie, tak, że skradli dla siebie cały spektakl. Trochę dziwią mnie zachwyty nad odtwórczynią roli Agafii Tichonownej - dziewczę owszem świeże, urocze, ale grała sztuczne...
            A Pani Dyrektor ... no cóż większość spektaklu bardziej była zainteresowana poprawianiem swojej fryzury i monitorowaniem przybyłych osób niż grą młodych aktorów ...
            • Gość: Gość Samochwała w kącie stała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.14, 11:38
              Samochwała w kącie stała. Wypędził Teatr EXODUS i teraz się będzie sam lansował? Ha ha ha ha haaaaaaaaaaa, na bezrybiu i rak ryba. Wyrasta ktoś ponad p.dr.dyr.K ? To nie jest możliwe!
              • Gość: Królewna Bona Re: Samochwała w kącie stała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.14, 12:18
                Gość portalu: Gość napisał(a):

> Samochwała w kącie stała. Wypędził Teatr EXODUS i teraz się będzie sam lansował
                > ? Ha ha ha ha haaaaaaaaaaa, na bezrybiu i rak ryba. Wyrasta ktoś ponad p.dr.dyr
                > .K ? To nie jest możliwe!

Idź na spektakl i dopiero się wypowiadaj.
                Gogol to klasyka zrozumiała dla wszystkich, twórczość Witkacego jest przeznaczona dla niszowej grupy odbiorców.
                • Gość: Gość Re: Samochwała w kącie stała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.14, 12:26
                  A ty zrozum, że i to i tamto powinno być oferowane przez urzędników zwanych kulturalnymi.
                  //Gogol to klasyka zrozumiała dla wszystkich, twórczość Witkacego jest przeznaczona dla niszowej grupy odbiorców.// Sam Gogol może ci pomoże w zrozumieniu całego problemu.
                  • Gość: ilemozna Re: Samochwała w kącie stała IP: *.opera-mini.net 30.03.14, 13:53
                    znowu będziecie kręcić gó...burzę o teatry?
    • Gość: X Re: Dom kultury - super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.14, 14:51
      Brawo Rozmyty Kontrast, brawo reżyser i aktorzy, powodzenia w dalszej pracy scenicznej .Melpomena jest z Was zadowolona. Malkontenci i zazdrośnicy trochę pokory, wstyd mi za was. Za exodusem jak widać nikt nie tęskni.Nareszcie jakiś normalny teatr w Ciechanowie. Powodzenia.
      • Gość: obcy Cieszta sie ciechanowiaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.14, 15:17
        Cieszta sie ciechanowiaki. Mata co chcieliśta.
        • Gość: a_samo_a Re: Cieszta sie ciechanowiaki IP: *.dynamic.chello.pl 30.03.14, 19:02
          Super
          • Gość: ... Re: Cieszta sie ciechanowiaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.14, 19:24
            oj nie super jak w domu kultury polityka rządy trzyma
      • Gość: gość Re: Dom kultury - super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.14, 19:28
        X jedź do Przasnysza i obejrzyj sobie normalny teatr, i nie porównuj tego Rozmytego do normalnego. Daleko im jeszcze. Pan rezyser Liszewski taki sam, to jego pierwszy teatr i jakie osiagnięcia? Zasiedziały w domu kultury, nieprawdaż? A ze szkoły wygnali, dlaczego?
        • Gość: i co ? rekordy świata zasiedziałego i innych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.14, 20:17
          Dlaczego? Podobno on sam nie wiedział czego uczył w tej szkole? Mówili, że zasiedziały nawet przygotowywał do matury z przedmiotu o którym nie miał zielonego pojęcia. Czy to prawda?
          A tak w ogóle to ten jego teatrzyk to należy zapisać w Księdze Rekordów jako rekord świata w ilości premier tego jego amatorskiego teatrzyku w ciągu roku. Trzeba tam również wpisać, że Ciechanów przewodzi w naszym kraju w kategorii ilości poetów i ich wydanych książek, malarzy i ich dzieł, aktorów, muzyków. Sami wybitni, nawet założyli chyba kilkanaście stowarzyszeń i związków. Tylko pozazdrościć. Wyjątkowe miasto.
          • Gość: gość Re: rekordy świata zasiedziałego i innych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.14, 21:48
            Plują i plują plujli.
            A były dyr.jakie ma zdanie?
            • Gość: gość drugi Re: rekordy świata zasiedziałego i innych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.14, 22:04
              Popatrzcie sobie na fora innych miast. Nigdzie nie znajdziecie tyle zawiści, opluwania innych jak na naszym. To jest rekord, którego nic nie pobije. Rzeczywiście wyjątkowe miasto. Wystarczy tylko się wychylić ponad przeciętność i już jest kubeł pomyj. Obrzydliwe zjawisko.
              • Gość: ciechanowianin 0 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.14, 22:17
                I tu masz rację drugi gościu, niestety tak jest bo w domu kultury polityka rządy trzyma. Jakoś dziwnie Teatr Exodus im przeszkadzał?
              • Gość: Gość Re: rekordy świata zasiedziałego i innych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.14, 22:25
                Wychylić się pozytywnie, to zazdrość kolesiostwa. Wychylić się źle, znaczy podle postąpić, to i wiadro pomyj nie pomoże na przemianę
    • Gość: gość Re: Dom kultury - super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.14, 22:43
      Dałbym wiele by wiedzieć jakie treści wypisuje tu nasz utalentowany znany artysta na wygnaniu ze Strażackiej.
      • Gość: XEN Re: Dom kultury - super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.14, 22:59
        Co do artysty to dopuszczam myśl, że ma inne życie (poza internetowym) co wielu by się przydało i czego szczerze życzę.
        Odnośnie wychylania to polskiego kotła w piekle nikt nie pilnuje. Każdy kto się wychyli jest ściągany na dno. Ta zasada nie tylko w piekle obowiązuje.
        W Polsce a w Ciechanowie jakby jeszcze bardziej mamy zakonotowane w zwojach "Sukces innej osoby to moja porażka!" To chyba z czasów kiedy sukcesy można było zdobywać tylko w piłce kopanej, jeździe na kolarce i "ofiarnej służbie ojczyźnie" pod czerwonym sztandarem.
        Tu trzeba wysunąć nos za granicę i zobaczyć jak obcy sobie ludzie potrafią żyć w szczęśliwej koegzystencji nawet przyjaźni a u nas nie umiemy żyć włanym zyciem (chyba, że na pokaz jak ktoś patrzy) a zyjemy zyciem innych. Może zmiana pokoleniowa coś zmien, może wzrost poziomu życia ale starych już nie przerobi.
        Jak by co to o kulturze było jaknajbardziej :).
      • Gość: realista słaby ten dom kultury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.14, 23:00
        nie byłem na przedstawieniu, ale w KRC słyszałem obszerny fragment próby generalnej "Ożenku" Gogola i z przykrością stwierdzam, że tak drętwo młodzi grali, że uszy bolały. lepiej nie wychodzić na scenę niż recytować, jak w podstawówce. ludzie, przecież to wstyd tak "grać" jak nogi stołowe! nie wiem w czym problem: czy w "aktorach" więcej chęci niż talentu, czy "reżyser" nie umie reżyserować a prób za mało... jedno z dwojga, albo i to, i to. ująłem "aktorów" i "reżysera" w cudzysłów, bo nie dorośli to tego miana. od nazywania teatrem ten twór automatycznie się nim nie staje. nie sprawia mi przyjemności krytyka, bo dzieciaki pewnie pełne zapału, ale wychodzić do ludzi z gniotem wstyd. dziś każdy może obejrzeć w tv dobre przedstawienia i przyzwyczailiśmy się do pewnego poziomu. widziałem poprzednie przedstawienie. niestety dla mnie to typowy szkolny teatrzyk i ci uczniowie w szkole powinni poćwiczyć recytację. do aktorstwa daleka droga. na temat "reżysera" z litości niczego nie napiszę. może jedno, że nieodpowiedzialnie wypuszcza na scenę kompletnie "zielone" dzieciaki...
        • Gość: XEN Re: słaby ten dom kultury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.14, 23:06
          A co to ma być jak nie typowy szkolny teatrzyk? Ktoś gdzieś obiecał coś innego? Myślisz, że z przypadkowych ludzi w kilka miesięcy zrobisz Teatr Narodowy? Exosus zawyżył poziom bo to byli zapaleńcy z olbrzymim doświadczeniem i drugiego takiego teatru już nie będzie.
        • Gość: .. Re: słaby ten dom kultury IP: *.opera-mini.net 30.03.14, 23:08
          może łaskawy pan najpierw obejrzy spektakl a później zabiera się za ocenę?
        • Gość: muzyk Re: słaby ten dom kultury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.14, 23:29
          Niestety z Domu Kultury wygoniono wszystkie zespoły muzyczne. Zabroniono przeprowadzania prób po godzinie 15.
          Tak się krzewi kulturę. Podobno muzycy przeszkadzali w oglądaniu filmów. Przecież jakoś można dodatkowo wygłuszyć ściany i sufit w piwnicy (w sali prób) Wspomnę tylko, że płaciliśmy za możliwość spotkania się na próbach w naszym Centrum Kultury.
      • Gość: ........ Re: Dom kultury - super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.14, 23:02
        Pełni zawiści i innych chorych uczuć poplecznicy exodusa opluwają i próbują tępić wszelkie przejawy pracy scenicznej- oto powód dlaczego exodus musiał odejść z PCKiSz, to stryczek jaki sobie zgotowali brakiem umiejętności współpracy z innymi podmiotami. Zgryzota jaką prezentujecie nie pozwoli wam nigdzie zagrzać miejsca, a szkoda bo przegrać z honorem to jedno a mataczyć to brak honoru.
        • Gość: XEN Re: Dom kultury - super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.14, 23:17
          Wykropkowany to nie jest konkurs na zaprezentowanie jak mocno jest się kopniętym w głowę .. ale wygrał byś.
          • Gość: hmm Re: Dom kultury - super IP: *.opera-mini.net 30.03.14, 23:25
            zaczynacie od nowa tę szopkę? Exodus vs. reszta świata? wydaje mi się, że jeśli teatr jest takim świetnym teatrem to na pewno sobie poradzi. Poradzi sobie bez waszej obrzydliwej zawiści, która rani ludzi.
        • Gość: realista nie super- dwója za teatr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.14, 23:25
          w tym wątku akurat nie chodzi o Exodus, chociaż porównanie narzuca się samo i jest bardzo niekorzystne dla Rozmytego Kontrastu. chodzi o nieodpowiedzialność "reżysera", który wystawia nieprzygotowane przedstawienia. jeżeli ma bardzo surowy materiał w postaci początkujących amatorów to musi umieć z nimi pracować. to nie jest robota na akord tylko praca aż do dobrego skutku. nie wychodzi to i tyle. postawmy sprawę jasno- karmiąc ludzi szmirą nie wychowamy dobrych odbiorców kultury. amatorsko nie musi znaczyć do bani, ale w tym przypadku znaczy.
          ps. sorki Gogol, że tak cię sponiewierali
          • Gość: i co ? Re: nie super- dwója za teatr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.14, 23:32
            I oto w tym wszystkim chodzi. Fajnie, trafnie napisane.
          • Gość: asf Re: nie super- dwója za teatr IP: *.opera-mini.net 30.03.14, 23:36
            ludzie wychodzący z Ożenku byli bardzo zadowoleni. Niezadowoleni natomiast są tylko zawistni forumowicze, którzy jak zwykle tylko snują swoje zawistne spekulacje na temat czegoś czego na oczy nie widzieli. Tak było i będzie, nie trzeba zwracać uwagi na takich ludzi :)
            • Gość: realista Re: nie super- dwója za teatr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.14, 00:19
              asf napisał(a):
              >ludzie wychodzący z Ożenku byli bardzo zadowoleni. Niezadowoleni natomiast są t
              >ylko zawistni forumowicze

może niektórzy byli, inni na pewno nie- chyba nie przepytywałeś. nie jestem zawistnym forumowiczem a pracuję w dziedzinie, która nie ma nic wspólnego ze sztuką. po prostu lubię teatr, często chodzę w Warszawie. nie spłaszczaj problemu, bo on nie sprowadza się do jakiejś zawiści. jak można tak to postrzegać? nie widzisz sedna sprawy? to jest problem aktorów- amatorów. co teraz z nimi- co jeśli uwierzą takim "znawcom" jak ty, albo tatuś i mamusia, którzy zapełnili salę, pochwalili, bo co mieli zrobić? pomyślałeś, że ci młodzi nabiorą złudnych nadziei, bo ktoś ich wprowadza w błąd? taki "reżyser" im robi krzywdę. widzowie tez mają przechlapane, bo dobry gust kształtują przedstawienia na poziomie, w których widać zamysł reżysera a nie nieudolne drętwe recytacje. ja słuchając czuję zażenowanie, że to ujrzało światło dzienne- żal straconego czasu tych uczniów.
              u nas jest źle widziane, jak ktoś powie prawdę w oczy. jakiś czas temu czytałem, jak nieładnie PCKiS potraktował Andrzeja Kaluszkiewicza, bo ośmielił się jako juror skrytykować poziom przygotowania startujących w konkursie wokalnym. rodzice oburzeni, dyrekcja jakiejś szkoły tak samo, dyrektorka centrum odcina się od p. Kaluszkiewicza i przestaje z nim współpracować. dobry fachowiec znika, ktoś wchodzi na jego miejsce, ale gorszy niestety. tu dopiero mam ochotę nawiązać do Exodusa, bo sytuacja jest identyczna. teatru naprawdę dobrego, z dorobkiem już nie ma w PCKiS, a w zamian mamy Rozmyty Kontrast. jak słabe wypiera dobre nie ma co pisać, że dom kultury jest super.
              proszę nie trywializować pisząc, że chodzi o zawiść. o poziom chodzi i o sztukę.
          • Gość: obcy Re: nie super- dwója za teatr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.14, 23:39
            Dwója? Jedynka! Szkoda tylko tych młodych ludzi. Popracujcie młodzi ludzie trochę, a potem nazywajcie się aktorami.
            • Gość: XEN Re: nie super- dwója za teatr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.14, 23:47
              Dobrze, że twoje sądy nie są zawstne w stosunku do Exodusa. Łatwo innym przyczepić łatkę a może najpierw trzeba popatrzeć na siebie? Kondolencje dla Rozmytego Kontrastu i centrum za takiego "rzecznika" który strzela im w kolana. Jeśli chciałeś przysporzyć przeciwników to sukces pełny.
            • Gość: gość Re: nie super- dwója za teatr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.14, 00:06
              pożyjemy, zobaczymy, może na plac przed ratuszem wyjdzie ten Rozmyty Kontrast i pokaże mieszkańcom co nowego. Występ na świeżym powietrzu dobrze zrobi, i nic nie kosztuje. Nie trzeba czekać na Dionizje. Deptak tez wolny, ma błyszczeć kulturą.
              • Gość: X Re: nie super- dwója za teatr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.14, 11:53
                Tatuś ,mamusia, brat i swat byli ogladaczami exodusa nikt inny nie ryzykował oglądania debilnych sztuk alkoholika, narkomana, seksoholika, czyli człowieka psychicznie chorego, którego teksty z łatwością poddają się dowolnej interpretacji. Zazdrośnicy, chorzy zawistnicy krytykują Rozmyty Kontrast ujęci w szpony zgryzoty i innych chorych uczuć.A wstyd bo Gogol w wykonaniu w/w mieści się w średniej amatorskich teatrów z małym doświadczeniem. Darujcie sobie więc wasze podłe wypociny by wstydu sobie oszczędzić. Lepiej pomóżcie skutecznie swoim wielkim aby pod mostem wystawiać nie musieli, bo nikt inny ich nie chce widzieć i słyszeć.
                • Gość: Irek_wz Re: nie super- dwója za teatr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.14, 11:58
                  Czy pan rezyser się dobrze czuje? Sądząc po wpisie X nie za bardzo. Trzeba umieć przyjąć krytykę. Po co pan ciągle o Exodusie? Jak ma pan kompleks wobec niego to niech go pan lepiej ukrywa, bo żal czytać pana wpisy.
                  • Gość: X Re: nie super- dwója za teatr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.14, 12:32
                    Pudło przyjacielu. Nos spuść na kwintę bo do czego innego brak Ci go.
                • Gość: Gość Re: nie super- dwója za teatr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.14, 14:19
                  X - pomagaj swoim z "Rozmyty Kontrast" i wyjdź z twarzą swoja i innych do ludzi - przechodniów na deptaku albo na plac przed ratuszem i pokażcie co potraficie za darmo, a ludzie ocenią.
                  Bo do tego domu kultury pod egidą "polityki" nie wszyscy maja ochotę już chodzić.
                  • Gość: X Re: nie super- dwója za teatr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.14, 14:46
                    Bez łaski, chętnych jest wystarczająco dużo, a reszta pewnie pod mostem exodus ogląda.
                    • Gość: XEN Re: nie super- dwója za teatr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.14, 14:55
                      Czemu "X"? "Megaloman" było zajęte?
                      • Gość: SENsei Re: nie super- dwója za teatr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.14, 17:15
                        realista - celnie!
                        XEN - you made my day :)
                    • Gość: S. Re: nie super- dwója za teatr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.14, 11:02
                      X - z czym ty do ludzi? Jaka twoja kultura? Krzyk na nic, bo to mierna kultura i za jaka kasę urzędową:? (gdy inni nic nie dostają albo "okrawki)
                      • Gość: ale jaja Re: nie super- dwója za teatr IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.14, 21:29
                        Jeszcze raz powtarzam zasadę Kopernika Mikołaja: "Zły pieniądz wypiera lepszy".
                        Przeanalizujcie: nie ma Sine Nomine, nie ma Teatru "Exodus", nie ma Kaluszkiewicza i Ostromeckiego, nie ma zespołu Why Ducky i wielu innych. Jeżeli tak się dzieje w PCKiSz to gdzie jest dyr. Nina Rykowska ze swoim COK. Powinna to przejąć z dobrodziejstwem inwentarza.
                        Nie wyraziła zgody, ma to w tyle jak wszyscy "Rządziciele" w C. Były próby zainteresowania p. Niny przez zespoły. NICCCCCCCCCCCCCC!!! Po co się opiekować, po co pracować!!! Byle pieniążki co miesiąc tulić. I TU I TAM jednakowo.
      • Gość: gość Re: Dom kultury - super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.14, 23:51
        Czy ten 'przyczółek PiSu' to przypadkiem nie miejsce pracy Andrzeja Liszewskiego z SLD?
        Ilu jeszcze innych działaczy i sympatyków PO tam pracuje?
    • Gość: gość Re: Dom kultury - super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.14, 22:11
      Jak deptak jest super to dom kultury też jest super.
      • Gość: sikora Re: Dom kultury - super IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.14, 11:22
        Ktoś wycisnął niezłą kasę, by zagospodarować deptaka
        "koncertowo", oby nie wyszła wielka kicha, a forsę diabli wezmą.
        • Gość: Ciechanowianin Re: Dom kultury - nie/kultura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.14, 11:51
          To wątek o tym nie/kulturalnym domku a nie o deptaku. Znowu wykręcają kota ogonem.
          • Gość: To Ja Re: Dom kultury - nie/kultura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.14, 12:21
            Dom kultury jest dla mieszkańców chcących korzystać z jej dobrodziejstwa i tak się w zasadzie dzieje. Próby mieszania, nieudaczne zresztą to sprawka zranionych chetnych do dyktatu kultury w Ciechu. Exodus pagib i to się już nie zmieni, przestańcie wiec aby sobie wstydu oszczędzić. A jeśli macie siłę sprawczą to ją wreszcie pokarzcie-psy szczekają a karawana idzie dalej.
            • Gość: Ania Re: Dom kultury - nie/kultura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.14, 15:21
              I tu masz rację jest to dyktat kultury, propagandy pisowskiej
              • Gość: sikora Re: Dom kultury - nie/kultura IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.14, 16:16
                Psy szczekają,
                a karawana zawróciła.
                Jechać dalej to znaczy tworzyć kulturę,
                a nie pokazywać jasełka.
                Tylko dr dyr coś tam gryzmoli, potem
                sprzedaje książki w Warszawie po 1,80 zl za sztukę.
                chyba droższe są gazety?
                • Gość: . Re: dom niekultury IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.14, 18:12
                  Problem w tym ,że tam kultury coraz mniej a propagandy zwykłej coraz więcej.
                  • Gość: gość Re: dom niekultury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.14, 22:43
                    Tu też moderatorze zabierasz głos ale który to raz by pluć na to miejsce i ludzi tam pracujących?
            • Gość: sikora Re: Dom kultury - nie/kultura IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.14, 22:30
              I tak się w zasadzie dzieje.Nie nie dzieje się. Dom Kultury to nie tylko badziewiaste przedwojenne filmy, bo najlepsze już pokazano. Nie tylko koncert artystów z zewnątrz.
              Wbijcie sobie w zakute łby, że tam powinno się kulturę tworzyć. Miejscową kulturę.
              A tu poza "Funny" nie ma nic,nic, nic. Tylko propaganda bez pokrycia. Pokażcie, że możecie zrobić coś godnego w kulturze dla miasta. Spotkania z pisarzami z ligi okręgowej? Chyba lekka przesada. Zaproście kogoś z najwyższej półki raz na pół roku. To wystarczy, a nie co tydzień jakiś wierszokleta amator. Żenada.
              • Gość: jaśmin Re: Dom kultury - nie/kultura IP: *.dynamic.chello.pl 27.04.14, 20:45
                no to jak było za Kęsika i Zalewskiego? Ktoś uciekał , kogoś wypędzano? Się spierali ale nie wy...li
                • Gość: Gość Re: Dom kultury - nie/kultura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.14, 06:54
                  I wszystko jasne:
                  Czy ten 'przyczółek PiSu' to przypadkiem nie miejsce pracy Andrzeja Liszewskiego z SLD?
                  Ilu jeszcze innych działaczy i sympatyków PO tam pracuje?
                  • Gość: K. Re: Dom kultury - nie/kultura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.14, 08:40
                    nie wazne kto z jakiej opcji ale kto i jak rządzi, że zasłużeni dla kultury sa poniewierani czy jak się rozdziela środki publiczne i dla kogo. Miasto małe wszyscy widza i słyszą. Stąd uwagi co do domu kultury i rządzących, ale oni maja gdzieś, "piszta sobie a my sobie..."
                    • Gość: gość Re: Dom kultury - nie/kultura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.14, 22:28
                      A co to się stało że tak wielki teatr jak exodus wstąpił ponownie w progi PCKiSz. Po co było tyle szczekać kiedy teraz konsekwencji zabrakło. Ja was już oglądał i waszych odgrzewanych gniotów już nie będę, szkoda nafty. A łaskawość pani dyrektor szczerze podziwiam.
                      • Gość: ... Re: Dom kultury - nie/kultura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.14, 22:37
                        słabo jesteś zorientowany... przedstawienie exodusa jest w studio
                        • Gość: X Re: Dom kultury - nie/kultura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.14, 10:49
                          Studio-dopiero mi lokal dla takiego teatru ,powinna być La Scala dla pyszałków.
                          • Gość: x1 Re: Dom kultury - nie/kultura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.14, 14:35
                            X nie zaczynaj , lepiej idź pod swoje skrzydełka domu kultury albo pod kołderkę zbieraj swoje wypociny. Nie czepiaj się nikogo, bo widzisz wraca to do ciebie
                            • Gość: x Re: Dom kultury - nie/kultura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.14, 12:18
                              Co wraca?Pyszałkowie i już! Spadają co raz niżej. Lokal słabszy i powtórki, na szczaw z tym repertuarem. Nie chcemy w Ciechu pyszałków i autora narkomana ,alkoholika,zboka. Wyrażam zdanie swoje i przyjaciół a twoje strachy między bajki wkładam. Taka sala dla rodziny w zasadzie wystarczy, nikt inny wam nie przyjdzie. Przyjdę Ja i natrzaskam obciachowych fotek z powrotu syna marnotrawnego.
                      • Gość: łaskawy Re: Dom kultury - nie/kultura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.14, 09:16
                        Łaskawość jej wysokości? Ale się udałeś, jeżeli już to jej PSI OBOWIĄZEK a nie prywata.
                        • Gość: Gość Re: Dom kultury - nie/kultura IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.14, 23:05
                          Odgrzewany kotlet. A tyle się kłócili że będą tworzyć, działać. Pff.. Tyle czasu minęło, a tu nic nowego.
                          • Gość: P. Re: Dom kultury - nie/kultura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.14, 23:50
                            za to w domu kultury przy każdej okazji dyr. chwali swoich i ten niby teatr, co duka . I zawsze "śmierdzi" polityką.
                            • be_jak_be Re: Dom kultury - nie/kultura 04.05.14, 00:39
                              Z dedykacją dla gość.
                              img.sadistic.pl/pics/ca06663ddaed.jpg
    • Gość: czyścioch Tylko czystość rasy nas wyzwoli - nasza kultura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.14, 16:49
      No pewnie zaczęło się od oczyszczenia domu kultury dla swoich a teraz będą czyścić w całym mieście. Pewnie, zróbcie porządek. Tu mają żyć tylko wyznawcy prezesa.
      • Gość: To Ja Re: Tylko czystość rasy nas wyzwoli - nasza kultu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.14, 12:22
        Jaki ,,teatr" taka sala i publika. Wstyd. A takie szumne zapowiedzi były.Dąbrowska i spółka na psy schodzi. Do tego prowadzi pycha.Warto obserwować -ku przestrodze.
        • Gość: vvv Re: Tylko czystość rasy nas wyzwoli - nasza kultu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.14, 15:43
          x kondolencję zpowidu życia zatrutego nienawiścią. Gdybyś jeszcze miał powód a nie tylko pogrążanie konkurencji która konkurencją nie jest może za 10 lat jak mocno popracujesz a Exodus stanie w miejscu. Mowa nienawiści opanowana do perfekcji .. szkolenia z prezesem były?
        • Gość: Wojtek P. Fajnie, że Exodus zagra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.14, 15:43
          A ciebie wciąż z zazdrości skręca, że Exodusowi do pięt nie dorastasz. Tak cię to męczy, że powtarzasz te same teksty po wielekroć. Pogódź się, że jesteś mało lotny i mało twórczy. Nawet twoja polszczyzna kuleje. Przerzuć się na uprawianie ogródka. Zieleń uspokaja, a ty bardzo potrzebujesz ostudzenia emocji.
          • Gość: Wojtek P. Re: Fajnie, że Exodus zagra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.14, 15:46
            Pisałem do gościa podpisującego się TO Ja i kilkoma innymi nickami, w którego postach zawsze jest mowa o rzekomej pysze Exodusa. Zacięła ci się płyta.
            • Gość: gość Re: Fajnie, że Exodus zagra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.14, 16:11
              Cieszę się, że Teatr Exodus sponiewierany przez wiadomo kogo, otworzy się 10-go maja w COEK. Choć nikogo tam nie znam, ale pójdę by obejrzeć i wesprzeć tu dobrym słowem - ŻYCZĘ WAM DOBREGO DNIA I DALSZYCH LEPSZYCH. Sztuka jak najbardziej na czasie. A zazdrośnicy niech się uspokoją. Dosyć krwi napsuli i "błota" narzucali.
              • Gość: gość Re: Fajnie, że Exodus zagra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.14, 19:07
                Jeśli zostali sponiewierani to czas zmycz tą hańbę zdewastowaniem i zajęciem ckis.
                Ilość proexudowych zwolenników jest tak wielka że wasza prawda zwycięży.
                Czas przebrać się i zacząć działać.
                Nie szkoda róż gdy płonie las.
              • obcy_1 Re: Fajnie, że Exodus zagra 15.03.16, 10:14
                Co robi teraz Exodus ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka