elektryczny_elektryk 05.01.15, 10:52 Czy nowa Pani Rzecznik Prezydenta jest siostrą Radnego ? Jeżeli tak to mi się to nie podoba i to bardzo nie podoba. Drogi PSL co Wy na to ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ciechanowianinnazawsze Re: Zbieżność nazwisk nowej Rzecznik i z Radnym 05.01.15, 11:46 To to jest rodzina nawet w Tygodniku o tym pisali. Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszy.obywatel Re: Zbieżność nazwisk nowej Rzecznik i z Radnym 05.01.15, 12:33 Nie ma o co bić piany. Można podyskutować za co weźmie kasę i ile za miesiąc pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
elektryczny_elektryk Re: Zbieżność nazwisk nowej Rzecznik i z Radnym 05.01.15, 13:08 Jak to nie ma o co piany bić ? Dla mnie jest. Ciekawe jak to wytłumaczy Pan Prezydent ? Odpowiedz Link Zgłoś
cie_chan Re: Zbieżność nazwisk nowej Rzecznik i z Radnym 05.01.15, 13:24 Cieszę się przemuś, że masz takie ładnie 2 nicki i żadnych poważniejszych problemów :D. Odpowiedz Link Zgłoś
elektryczny_elektryk Re: Zbieżność nazwisk nowej Rzecznik i z Radnym 05.01.15, 13:28 Przemek to bardzo brzydkie imię tak między nami. A problem jest poważny. Miało być bez nepotyzmu a to ? Jak takie coś nazwać ? Koleżeńska przysługa ? Odpowiedz Link Zgłoś
cie_chan Re: Zbieżność nazwisk nowej Rzecznik i z Radnym 05.01.15, 13:45 No straszne :D. Więc poza wydumanym referendum, kontaktami z niedobrym palikociarzem co nie lubi mszy krzyżowych i wydumanym nepotyzmem prawdziwych problemów brak? Wymyśl jeszcze parę niby problemów to może ktoś ograniczony da się nabrać, że jest źle :D. Odpowiedz Link Zgłoś
ciechanowianinnazawsze Re: Zbieżność nazwisk nowej Rzecznik i z Radnym 05.01.15, 14:29 Dotychczasowe dokonania nowego niby " lepszego" Prezydenta: - Zwolnienia ( miałby być nowe miejsca pracy, a jest na odwrót - Nepotyzm załatwienie pracy kolegom - Miejsca pracy tylko dla osób do 35lat, a co z osobami 50+? - Postawienie kibelka sprzedawcom na bazarze i chwalenie się tym jakby wynalazł żarówkę - Organizacja słabe sylwestra, bez gwiazd. Nawet znacznie mniejsze miasta było stać na zaproszenie znanych gwiazd, a mowa o oszczędności na imprezie dla mieszkańców jest śmieszna, Jak zacząć oszczędzać to może od własnej osoby ? - Wtopa na konkursie kolęd śpiewanych przez dzieci. - Oszczędność 250tyś zł ? Co to jest przy obecnym budżecie miasta, gdyby Pan prezydent zrezygnował z samochodów służbowych i przesiadł się do ZKM zaoszczędziliby jeszcze więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszy.obywatel Re: Zbieżność nazwisk nowej Rzecznik i z Radnym 05.01.15, 14:43 Nie organizuje się konkursów na rzecznika prasowego więc z nepotyzmem jest tu problem. Temat dotyczy bardziej pracy i wynagrodzenia za brak medialnej pracy tej pani. Ochy,achy na Facebooku nad poczynaniami krula kszysia i jego cenzurowanie to chyba nie praca? Może ta funkcja jest zbędna skoro krul chwali się tym co powiedział i gdzie go dowiezli służbowym autem. Czy może przeoczyłem ważne brefingi tej pani? Czy może przeoczyłem dociekliwe pytania portalu 06-400.pl do nowego krula na które odpowiedziała ta pani? Odpowiedz Link Zgłoś
ciechanowianinnazawsze [...] 05.01.15, 15:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
cie_chan Re: Zbieżność nazwisk nowej Rzecznik i z Radnym 05.01.15, 16:48 Teraz na 3 nicki będziesz dawał? Chwali się :D. Jak ogranicza wydatki przez redukcje etatów i słabe koncerty dla opojów to źle? Może i eureka z tym kiblem skoro poprzednie ekipy nie potrafiły wydumać i zrealizować. Gdzie jest napisane, że na konkursie kolęd prezydent musi siedzieć plackiem kilka godzin? Dobra przemuś dumaj dalej pseudo problemy :D. Odpowiedz Link Zgłoś
elektryczny_elektryk Nowy Prezydent pokazał tym co na niego głosowali 06.01.15, 14:28 Co o Was naprawdę myśli. Jedyna szansa to referendum na jesieni nad jego odwołaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
elektryczny_elektryk Re: Zbieżność nazwisk nowej Rzecznik i z Radnym 07.01.15, 15:47 Milczenie 06400 w tej sprawie mnie nie dziwi... Odpowiedz Link Zgłoś
06-400.pl Re: Zbieżność nazwisk nowej Rzecznik i z Radnym 07.01.15, 16:19 Milczenie w sprawie zatrudnienia jako asystentki i powierzenia obowiązków rzecznika prasowego w sytuacji gdy aktualny kierownik Wydziału Promocji jest na długotrwałym zwolnieniu lekarskim? A co tu komentować? Widziałem umowę o pracę, bo o nią poprosiłem. Z tego co wiem, to jako jedyny taki wniosek o udostępnienie informacji publicznej złożyłem. Jak znajdę jakieś działanie niezgodne z prawem to 06-400.pl nie będzie miał skrupułów przed publikacją takich informacji. Nigdy nie szukaliśmy taniej sensacji. Publikowanie informacji typu "powiedział, że będzie oszczędzał. Mógł i nie zaoszczędził" nie jest dla mnie osobiście interesujące. Niektóre media by zapełnić jakoś wydanie niusem zrobią dużo. Nas nie bawi rozkręcanie sztucznych afer dla podniesienia oglądalności/poczytności. Szanujemy swoich czytelników i ich inteligencję ;) Odpowiedz Link Zgłoś
elektryczny_elektryk Re: Zbieżność nazwisk nowej Rzecznik i z Radnym 07.01.15, 17:46 Panie Januszu może Pan nie wie ale dziennikarz nie jest prokuratorem czy policją. Prawo pozwala na wiele rzeczy np. jak kilometrówki w sejmie. Jednak nie każda sprawa mimo że czysta od strony prawnej jest etyczna. Dziennikarz jest zawodem zaufania publicznego, pełni rolę społecznego arbitra który w takich sprawach powinien zabierać głos. Zaręczam Pana że gdyby było jawnie łamane prawo to nikt by nie czekał na reakcję 06-400. Ja jako obywatel czuję niesmak z tego powodu. Jeżeli Pan nie no to cóż.... Jak widać punkt widzenia zmienia się wraz ze zmianą siedzenia. Nie może Pan teraz napisać nic nie przychylnego nowej władzy. No ewentualnie coś o Radzie szczególnie jeżeli coś będzie przeciwne "Pałacowi". Odpowiedz Link Zgłoś
1andrzej1954 Re: Zbieżność nazwisk nowej Rzecznik i z Radnym 05.01.15, 16:55 Pytanie było jaka zbieżność nazwisk odpowiedz siostra radnego, a obydwoje to bardzo bliska rodzina Pana Charzyńskiego miłośnika sportu ,który lata po mieście i opowiada ,że przyczynił się do likwidacji układu popierając P.Kosińskiego.Panie Charzyński Pan swego czasu zdradził towarzyszy partii i poszedł do solidaruchów żeby zostać szefem zakładu komunikacji i czerpał Pan korzyści z tego układu praktycznie aż do zasłużonej emerytury.Obłuda i cynizm Odpowiedz Link Zgłoś
elektryczny_elektryk Re: Zbieżność nazwisk nowej Rzecznik i z Radnym 05.01.15, 17:29 Czyli nowa władza idzie w ślady starej ? Tamtym zajęło to 12 lat temu 12 dni.... Odpowiedz Link Zgłoś
01-ciech Re: Zbieżność nazwisk nowej Rzecznik i z Radnym 08.01.15, 20:00 Czyżby POprzednia władza przez 12 lat obsadzała na różnorodnych stanowiskach swoich przeciwników politycznych i dopiero ostatnio, dla potrzeb kampanii wyborczej mianowała swoich zaufanych (sądząc po tym jak bardzo mocno popierali odpowiednie komitety wyborcze lub w nich bezpośrednio się angażowali)? Ciekawe ... Odpowiedz Link Zgłoś
elektryczny_elektryk Dajcie nam polatać z kamerką ? 08.01.15, 20:40 Rodzina radnych i prezydenta nie powinna tam pracować i kropka. To dozwolone prawnie ale ja mam również prawo do oceniać. Gdyby to stało się za rządów poprzednika to 06400 grzmiało by na larum jak Zagłoba na Turka. Przepraszam ale pewne sprawy są jasne. Damy polatać z kamerką i już widzimy wszystko wybiórczo ? Odpowiedz Link Zgłoś
06-400.pl Re: 08.01.15, 21:52 > Przepraszam ale pewne sprawy są jasne. Damy polatać z kamerką i już > widzimy wszystko wybiórczo ? A może raczej: "nie krytykują wtedy gdy ja tego potrzebuję więc są nieobiektywni i nierzetelni bo robią inaczej niż ja to widzę"? Człowieku, weź na wstrzymanie Odpowiedz Link Zgłoś
ania_z_farskiej_gory Re: 10.01.15, 10:21 Proszę Panowie Panie Januszu i Norbercie jeżeli przeczytamy chociaż jeden artykuł w którym poruszycie sprawy ratusza w sposób w jaki pisaliście o poprzedniku to nikt o Was złego słownia nie powie. Jeżeli chcecie nie ma sprawy można poszukać waszych cytatów jak to wam poprzednik nie pasował. Odpowiedz Link Zgłoś
06-400.pl Re: 10.01.15, 11:25 > Proszę Panowie Panie Januszu i Norbercie jeżeli przeczytamy chociaż jeden artyk > uł w którym poruszycie sprawy ratusza w sposób w jaki pisaliście o poprzedniku > to nikt o Was złego słownia nie powie. Jeżeli chcecie nie ma sprawy można poszu > kać waszych cytatów jak to wam poprzednik nie pasował. Dobrze panie Redaktorze Zwykliśmy oceniać po tym jak zapadną jakieś kluczowe decyzje Nawet znienawidzeni przywódcy dostawali od opozycji czas na zapoznanie Ten na taką łaskawość liczyć nie może w przypadku nawet przecież do bólu obiektywnych mediów ciechanowskich Rozumiem parcie odchodzącej władzy, bo siła oderwani od koryta szybko się nie pogodzą ze zmieniającą rzeczywistością W kwestii wyszukiwania cytatów bardzo proszę Krytykujemy zawsze złe decyzje a nie ich autorów Nie bijemy piany gdy decyzje są dobre, tylko mogłyby być ciut lepsze Zostawiamy to innym Odpowiedz Link Zgłoś
ania_z_farskiej_gory Re: 10.01.15, 11:33 Obraził Pan poprzedników tych którzy są teraz w Ratuszu. Pisze pan - oderwani od koryta ? A obecni, tak szybko do niego biegną... Chyba mają czym dzielić skoro zamykają buzie dziennikarzom. Ania. Odpowiedz Link Zgłoś
ciechanowiak14 Re: 10.01.15, 23:24 Dobrze panie Redaktorze Zwykliśmy oceniać po tym jak zapadną jakieś kluczowe decyzje Nawet znienawidzeni przywódcy dostawali od opozycji czas na zapoznanie Ten na taką łaskawość liczyć nie może w przypadku nawet przecież do bólu obiektywnych mediów ciechanowskich Rozumiem parcie odchodzącej władzy, bo siła oderwani od koryta szybko się nie pogodzą ze zmieniającą rzeczywistością W kwestii wyszukiwania cytatów bardzo proszę Krytykujemy zawsze złe decyzje a nie ich autorów Nie bijemy piany gdy decyzje są dobre, tylko mogłyby być ciut lepsze Zostawiamy to innym No to zostawiliście. Tylko że nie bardzo wiadomo w jakim języku. Można poprosić o tłumaczenie na polski? Tacy byliście najlepsi we wszystkim, a tu prosta polszczyzna Wam wysiadła? Władza tak szybko psuje? Odpowiedz Link Zgłoś
elektryczny_elektryk Re: Zbieżność nazwisk nowej Rzecznik i z Radnym 09.01.15, 00:14 Ok. Proszę potwierdzić tylko czy dla Pana Panie Janusz jest to normalne i moralne że zatrudnia się w urzędzie rodzinę radnych na stanowisku rzecznika prezydenta ? Pytanie proste. Odpowiedz Link Zgłoś
ciechanowianinnazawsze [...] 09.01.15, 00:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
elektryczny_elektryk Re: Zbieżność nazwisk nowej Rzecznik i z Radnym 09.01.15, 00:31 Ja się nie pytam czy to zgodne z prawem, tylko czy moralne i przyzwoite. Odpowiedz Link Zgłoś
06-400.pl Re: Zbieżność nazwisk nowej Rzecznik i z Radnym 09.01.15, 08:31 Odpowiadasz na: elektryczny_elektryk napisała: > Ja się nie pytam czy to zgodne z prawem, tylko czy moralne i przyzwoite. O takie rzeczy to trzeba by zapytać jakiś autorytet moralny i etyczny Ostatni taki nam dany przez miłościwie panujących to imć pan Rzepliński, prezes Trybunału Konstytucyjnego Ponoć dla niektórych takim autorytetem jest, wszak dostał tytuł honorowego obywatela Ciechanowa Odpowiedz Link Zgłoś
elektryczny_elektryk Re: Zbieżność nazwisk nowej Rzecznik i z Radnym 09.01.15, 10:00 Panie Januszu, z tej wypowiedzi wnoszę że dla Pana jest to wszystko jedno. W ratuszu nowa władza może więc zatrudniać swoją rodzinę nawet na tak eksponowanych stanowiskach bez potrzeby liczenia się ze opinią publiczną. Dobrze wiedzieć po jakiej stronie się Pan opowiedział. Od tej pory nie można już Was traktować jako dziennikarstwo społeczne i interwencyjne. Nawet zamilkł Pan w sprawie która Pana dotyczy - Lidla. Bardzo się cieszę, bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
06-400.pl Re: Zbieżność nazwisk nowej Rzecznik i z Radnym 09.01.15, 10:49 Jeszcze raz, bo nie wszyscy czytają ze zrozumieniem Piszę w imieniu 06-400.pl Bynajmniej nie jestem Januszem ;) Nie wiem czy zatem moje zdanie jest dla pana interesujące, jednak zaryzykuję. Nie wiem w jakiej sprawie ma mi/nam być wszystko jedno Jeśli mówimy o zatrudnianiu rodziny radnego na stanowisku asystenta, to wcale mi/nam wszystko jedno nie jest. Sugeruje pan/pani, że radny Jeziółkowski zatrudnił swoją siostrę w ratuszu lub miał wpływ na tę decyzję? Wpływu na to w jaki sposób pan/pani traktuje dziennikarzy nie mamy Wszystko dlatego, że ma pan/pani swoje kryteria bycia dziennikarzem "społecznym" 06-400.pl nie zamierza równać do wyznaczanego przez pana/panią poziomu Może to pan/pani potraktować jako oficjalne stanowisko serwisu Z konta firmowego 06-400.pl wypowiadam się ja Siłą rzeczy zabierałem też głos w sprawie terenów po PWP GRYF SA Z informacji jakie mam to na 13.01 zaplanowane są konsultacje w tej sprawie. Widząc po zaangażowaniu w dyskusję zapewne tam się zobaczymy. Ja będę na pewno. Zakładam, że Janusz też. Do zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
elektryczny_elektryk Re: Zbieżność nazwisk nowej Rzecznik i z Radnym 09.01.15, 19:31 06-400.pl napisał: > Jeszcze raz, bo nie wszyscy czytają ze zrozumieniem > Piszę w imieniu 06-400.pl > Bynajmniej nie jestem Januszem ;) > Nie wiem czy zatem moje zdanie jest dla pana interesujące, jednak zaryzykuję. > Nie wiem w jakiej sprawie ma mi/nam być wszystko jedno > Jeśli mówimy o zatrudnianiu rodziny radnego na stanowisku asystenta, to wcale m > i/nam wszystko jedno nie jest. > Sugeruje pan/pani, że radny Jeziółkowski zatrudnił swoją siostrę w ratuszu lub > miał wpływ na tę decyzję? > Wpływu na to w jaki sposób pan/pani traktuje dziennikarzy nie mamy > Wszystko dlatego, że ma pan/pani swoje kryteria bycia dziennikarzem "społecznym > " > 06-400.pl nie zamierza równać do wyznaczanego przez pana/panią poziomu > Może to pan/pani potraktować jako oficjalne stanowisko serwisu > Nie żartujcie Panowie. Pan Major już dawno się kłaniał panu chorążemu. Odpowiedz Link Zgłoś
ciechanowianinnazawsze [...] 09.01.15, 10:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
06-400.pl Re: Zbieżność nazwisk nowej Rzecznik i z Radnym 09.01.15, 10:53 > Zresztą wystarczy wejść na pierwszy news na waszej stronie by dostrzec komu spr > zyjacie i nawet tego nie ukrywacie > "Dzielny Prezydent (ze) Szwejk odchodzi!." Po tym tekście powstał już tuzin kolejnych Ten tekst trzeba czytać ze zrozumieniem To jest nasz komentarz do wyciąganych przez sztab i samego WW w czasie kampanii "argumentów" o pochodzeniu czy zamieszkaniu Odpowiedz Link Zgłoś
elektryczny_elektryk Pan Chorąży rządzi Majorem 09.01.15, 19:29 To na pewno nie boli, wiec jakaś nagroda musi być. A może pan major również założy kontusz i będzie z szabelka latał. Odpowiedz Link Zgłoś
elektryczny_elektryk Czy napisanie o jakiego radnego chodzi to karalne? 15.01.15, 14:15 Czemu nikt nie napisze o jakiego radnego chodzi, niech jego wyborcy o tym wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
01-ciech Re: Zbieżność nazwisk nowej Rzecznik i z Radnym 02.03.15, 18:42 Nie wiem co na "to" PSL, ale ja bym nie powierzył tak odpowiedzialnej funkcji obcemu, nawet wyłonionemu w najbardziej obiektywnym przetargu. A że osoba która ma odpowiednie kwalifikacje jest akurat rodziną (dalszą lub bliższą) - to w przypadku niewielkiego Ciechanowa nie jest żadnym zdziwieniem. Ciekawi niech prześledzą powinowactwa naszych czołowych ciechanowian (jest to uprzedzam - baaaardzo trudne). Odpowiedz Link Zgłoś