IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 22:13
dlaczego posiadacze piesków w Ciechanowie nie sprzątają psich odchodów?
jest to mało estetyczne i higieniczne, kiedy na każdym trawniku, często na
chodniku leżą takie niespodzianki,
a może straż miejska zajęłaby sie tym ... brzydkim problemem, bo na kulturę
posiadaczy psów to nie ma co liczyć
proponuję nakłądać wyskokie kary na takich brudasów,
bo zdaje się że podatki od psów płaci niewiele osób
Obserwuj wątek
    • Gość: kundel Re: psie kupy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 23:47
      Dlaczego ludzie srają do rzek ?? Dlaczego ludzie smrodzą papierochami ,
      spalinami i niszczą całą planetę ?? Dlaczego człowiek jest największym
      pasożytem tego świata ?? Dlaczego ludzie plują , smarkają , rzygają , sikają ,
      srają i śmiecą na chodniki i nikt po nich nie sprząta ?? Dlaczego człowiek
      roznosi Aids i inne choroby zaraźliwe ??
      • Gość: pry Re: psie kupy IP: *.crowley.pl 27.01.05, 17:54
        Zapytaj siebie, "dlaczego jestem taki głupi"?
      • Gość: SMAKOSZ Re: psie kupy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 11:14
        U NAS JEST MAŁO RESTAURACJI CHIŃSKICH JAK BY BYŁO WIĘCEJ TO BY BYŁO MNIEJ PSÓW
        BEZPŃSKICH
    • Gość: bullterier Re: psie kupy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 23:48
      A może to bezdomne psy srają gdzie popadnie ,bo ludzie je porzucili ,bo musieli
      jechac na wakacje ??
      • Gość: Nemo Re: psie kupy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 12:35
        to nie chodzi o bezdomne psy,
        ile musiałoby ich być, żeby tak zabrudzić miasto? !
        jak sam zauważyłeś drogi Bullterierze, że to jednak wina właścicieli psów? a
        raczej ich kultury
        • Gość: batman Re: psie kupy IP: *.sap.com / 217.8.176.* 14.11.04, 17:39
          a ja mysle ze jak zaplacilem podatek 50zl chociaz mam wlasna dzialke to moj
          pies morze srac gdzie tylko chce , a sprzatac powinni ci co zebrali podatek .
          • Gość: Nemo Re: psie kupy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 19:16
            rozumię, że Twój piesek, jeśli tylko chce może robić kupę nawet w salonie na
            dywan, bo zapłaciłeś podatek
            gratuluję
            • Gość: Jortex Re: Radykalnie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 19:53
              Strzelać do srających psów! Może wtedy właściciele zainteresują się czystością chodników. Poza tym, nie rozumiem dlaczego pies musi załatwiać się na dworzu. Mój kot załatwia się w domu. ;)
              • Gość: ll Re: Radykalnie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 19:02
                Ty chyba jesteś głupi . kot to co innego
          • Gość: paprik221 Re: psie kupy IP: *.gpw.com.pl 28.01.05, 10:58
            batman czy mozesz mi dac jakis namiar na siebie,pewnie nie wiesz o co mi chodzi
            ale wyjasnie jak sie odezwiesz.......
    • Gość: Człowiek A ja sram na łące pod zamkiem i do kibla a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 19:37
      woda stamtąd spływa do rzeki hihi .
      • Gość: autor Mam kumpla co sra wszędzie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.05, 09:55
        A ja mam kumpla co sra wszędzie, jak mu się zachce to nawet zesra się w
        autobusie, raz nawet w kinie puścił bąka aż poleciało mu po nogach...
        Nie zapomnę jak kiedyś obsrał się na apelu w szkole :)
        I to jest gość, a wy przejmujecie się pieskami...
    • Gość: Oggi Re: psie kupy IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 27.01.05, 18:30
      Właściele psów są jedyną grupa społeczną, która nie sprzata po swoich pupilach.
      Chodowcy chomików, rybek etc sprzątają ,nawet na wioskach chodowcy drobiu,
      swiń, krów sprzątają obory itd. No ale takiemu brudasowi trudno zrozumieć, że
      skwery,chodniki,piaskownice nie są do zasrywania. Szanowni własciciele i
      włascielki swoich czworonogów rzeczywiście upodabniacie się do swoich piesków i
      macie nasrane w tych swoich główkach.
    • Gość: mieszkaniec Re: psie kupy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.05, 07:57
      Same apele do odpowiedzialności właścicielskiej nie przynoszą efektów.
      Codziennie obserwuję niewłaściwe zachowania o których piszecie. Czas egzekwować
      obowiązujące prawo przez odpowiedzialne służby. W mieście istnieją możliwości
      by sprzątać po swoich pieskach wrzucając nieczystości do koszy na śmieci, które
      stoją co kilkadziesiąt metrów. Zastanawiam się jaka jest powszechność płacenia
      podatków za przyjemność posiadania psa, ile z nich jest szczepionych, czy
      prowadzona jest sterylizacja zwierząt, którą premiuje obniżony podatek, ile
      osób ukarano za nie oznakowanie psa, za to,że biega bez kagańca lub jest
      prowadzony bez smyczy? Czy nad tym ktoś wogóle panuje, czy chociaż o tym wie.
      • Gość: obserwator Re: psie kupy IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 28.01.05, 15:58
        Podobno Straż Miejska ma prawo karać mandatami właścicieli psów, którzy nie
        sprzątają kup. Czy ktoś widział lub słyszał o takim choćby jednym przypadku, bo
        ja nie. Wystarczy przez okno spojrzeć na chwilę rano lub wieczorem i można
        zobaczyć wiele garbatych piesków, a właściciele udają, że nic się nie
        dzieje.Obrzydzenie bierze, szczególnie teraz widać na śniegu jak miasto jest
        zasrane. Podejrzewam, że strażnicy miejscy sami mają psy i po nich nie
        sprzątają, jak więc mają karać innych. Nie dziwię się psom, bo są to istoty
        nieświadome i nie wiedzą co czynią, natomiast właścicieli/ki psów uważam za
        osoby ograniczone w umyśle.Płacenie podatku od psa nie zwalnia właścicieli od
        sprzątania nieczystości. A swoją drogą Urząd Miasta powinien zaopatrzyć w
        niezbędne akcesoria i zmusić do sprzątania nieczystości poprzez karanie
        mandatami.
        • Gość: maxcolonco Re: psie kupy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 13:15
          Gdyby jeden z drugim palantem zapłacił stówe lub dwie to by się człowiek nie
          bał, że w gó.. wdepnie. Znam takie miejsce, gdzie chodzą już tylko właściciele
          z psami, bo tak jest zasrane. Albo może strzelać ale nie do psów, a do
          włascicieli z soli w dupę.
          • Gość: obserwator Re: psie kupy IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 30.01.05, 18:44
            Bardzo dobry pomysł, to może właściciele/ki zmądrzeją i zaczną sprzatać po
            swoich zwierzakach, a także ich męczyć trzymając często wielkie psy w małych
            mieszkaniach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka