Gość: rekin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 16:24 Zamarzylo mi sie akwarium.Poradzcie,ktory z ciechanowskich sklepow zoo pomoze mi spelnic to marzenie niedrogo i fachowo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rybak Re: Sklepy zoologiczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 18:25 W krżyżaku jest miło, tanio, fachowo i śmierdząco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gupik Re: Sklepy zoologiczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.05, 19:19 Jeżeli masz możliwość radzę Ci pojechać do Pułtuska. Tam w Rynku koło komendy jest fajny zoologiczny, jest znacznie taniej niż u nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cool Re: Sklepy zoologiczne IP: 212.244.160.* 29.07.05, 08:16 A ile Chcesz poświęcić na ten cel? Nie polecam sklepu w Pułtusku. Kupiłem Glonojady i Kiriśniki, ipare jeszcze rybek. Popadało wszystko też te które miałem wcześniej. Może to sporadyczny przypadek. Ale polecam sklep w Krzyżaku. Od tamtej pory zaopatruje się tam i nie niezdażyło mi się nic podobnego. Odpowiedz Link Zgłoś
nznz Re: Sklepy zoologiczne 29.07.05, 09:22 Witam Wiem że sklep na ul.Wojska Polskiego ma nieciekawa opinię, jednak moje wszystkie ryby pochodza z tego sklepu gdyż w innych nie ma takich rybek, przynajmniej nie było.Wszystkie zyja nie choruja. Ja osobiście jestem z tego sklepu zadowolona.Można zamówić interesujacy sprzęt i nie jest drogo. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roksana Re: Sklepy zoologiczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 16:31 ja polecam sklep na gwardii ludowej :pieski interes: mila fachowa obsluga tano i nawet kawe podaja Odpowiedz Link Zgłoś
goniag33 Re: Sklepy zoologiczne 12.08.05, 22:04 Jesli ten watek jest jeszcze aktualny to ja polecam sklep na Slaskiej.Oni zakladali mi akwarium i jestem bardzo zadowolona.Niedrogo (o ile nie najtaniej w miescie)i sympatycznie.Nie ma problemu ze sprowadzaniem rybek na zamowienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na ryby Re: Sklepy zoologiczne IP: *.wp.mil.pl 25.11.13, 13:49 Zamierzam kupić akwarium 25-30 litrów z wyposażeniem. Jaki sklep zoologiczny w Ciechanowie polecacie. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktosik Re: Sklepy zoologiczne IP: *.dynamic.chello.pl 26.11.13, 11:46 na Ściegiennego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: discus Re: Sklepy zoologiczne IP: *.centertel.pl 26.11.13, 21:40 Nie no ludzie ogarnijcie się 35-30 litrów to nie jest akwarium tylko słoik do kiszenia ogórków względnie balonik do zrobienia nalewki. Jako że jestem akwarystą od lat 30 to strasznie nie lubię jak ktoś znęca się nad rybami- powinno być to tak samo karalne jak znęcanie się nad psem. W Ciechanowie był tylko jeden sklep zoologiczny, po przerwie jest on z powrotem czynny......wtajemniczeni wiedzą który. Ogólnie akwarystyka kulej i to strasznie. Zarówno ta z wyższej półki- morszczyzna, palety, jak i ta popularniejsza - żyworodki itp. Ale nie ma się co dziwić - nasze władzę dbają aby każdy skąpił każdy grosz........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: discus Re: Sklepy zoologiczne IP: *.centertel.pl 26.11.13, 21:41 Ktosik z tym ściegiennego to chyba chciałeś zażartować, bo to nie jest sklep zoologiczny a sklep z padliną..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na ryby Re: Sklepy zoologiczne IP: *.wp.mil.pl 27.11.13, 09:46 Nie można o nic zapytać bo zaraz znajdzie się przemądrzały, który wszystkich poucza - najmądrzejszy z całej wsi. Pewnie rodowity mieszkaniec Ciechanowa. Specjalista-akwarysta wysokiej klasy, a w akwarium pewnie same ślimaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zed Re: Sklepy zoologiczne IP: *.dynamic.chello.pl 27.11.13, 13:06 nie to ten co jako pierwszy w ciechu widział paletki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: discus Re: Sklepy zoologiczne IP: *.centertel.pl 27.11.13, 15:45 Nie można o nic zapytać bo zaraz znajdzie się przemądrzały, który wszystkich poucza - najmądrzejszy z całej wsi. Pewnie rodowity mieszkaniec Ciechanowa. Specjalista-akwarysta wysokiej klasy, a w akwarium pewnie same ślimaki Proszę cię bardzo kolego- tu możesz pooglądać moje ślimaki....to tak między innymi: www.discus.org.pl/smf/index.php?topic=9138.0 Dużo czytania i oglądania, jak przeczytasz i zobaczysz- zadawaj pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zed Re: Sklepy zoologiczne IP: *.dynamic.chello.pl 27.11.13, 16:21 mówiłem od razu że widział paletki :) Troche mały masz ten baniak jak na dyskowce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: discus Re: Sklepy zoologiczne IP: 79.162.123.* 27.11.13, 16:33 450 l to za mało na palety ? W zasadzie masz rację każe akwarium staje się w końcu zamale. Palety także udało mi się rozmnożyć i wychować . teraz są puszczali a wiec odpoczynek i kacha z mlekiem naprzeciwko utrzymania palet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: discus Re: Sklepy zoologiczne IP: 79.162.123.* 27.11.13, 16:37 Oczywiście pyszczaki .....pisalem z fona i stad błąd . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zed Re: Sklepy zoologiczne IP: *.dynamic.chello.pl 27.11.13, 20:14 ja mam naskalniki i lelupy, mam pytanko do Ciebie, na kamieniach mam takie dziwne glonki, jak mech, chyba krasnorosty, od czego to się zrobiło? moze być od wypalonych świetlówek? akwa stoii niedaleko okna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrian Chmielewski Re: Sklepy zoologiczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.13, 21:30 glon zielony czy brazowy? podstawowe pytanie. Prosze o wiecej informacji mozna sie dowiedziec w moim sklepie na Wojska Polskiego 16. Napewno postaram sie pomoc lub pod nr 510770946 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akwarysta Re: Sklepy zoologiczne IP: *.play-internet.pl 27.11.13, 20:41 witam podaj namiary mam piekne akwarium cały komplet za pół ceny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: discus Re: Sklepy zoologiczne IP: 79.162.79.* 28.11.13, 07:00 Zacznij od sprawdzenia poziomu NO3 w wodzie. Najczęściej wystąpienie krasnorostów jest spowodowane zbyt wysokim poziomem tego związku. Krasnorosty lubią występować także w miejscach gdzie jest silny prąd wody. Ogólnie umówmy się glony w akwariach były, są i będą.....ważne aby nie dominowały. Odpowiedz Link Zgłoś