Dodaj do ulubionych

Problem z napędem FDD- POMOCY!!!!!!

15.12.05, 01:18
Witajcie ludziska.mam BIG PROBLEMA :( ostatni wymieniałem płytę główną w kompie na nowszą.Wszystko niby jest OK ale...No właśnie...Za żadne skarby nie działają na niej żadne napędy dyskietek.Ten problem zresztą dotyczy też kilku innych kompów moich znajomych.Zmienialiśmy z kumplem kolejne taśmy,napędy.Mieszaliśmy w biosie i nic...Może znajdzie sie ktoś kto miał może takie problemy i je rozwiązał lub wie o co może biegać...ech te PeCety...POMÓŻCIE PROSZĘ
Obserwuj wątek
    • Gość: taaaa Re: Problem z napędem FDD- POMOCY!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 01:21
      mnooostwo konkretow....:/
      chociazby jaka plyta glowna dobrze byloby podac, nie uwazasz? ;)
      • fazji1 Re: Problem z napędem FDD- POMOCY!!!!!! 15.12.05, 01:34
        sorry to jest MSI K7N2-V,proc ATHLON 2200XP+,512 MB ramu
        • Gość: hehehehe Re: Problem z napędem FDD- POMOCY!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 07:34
          hehehe masz taki sprzet a nie potrafisz odpalic flopa?? :D

na poczatek to zobacz czy dobrze podlaczyles(jezeli zle to po zalaczeniu
          zielony/pomaranczowy led od flopa bedzie swiecil caly czas)

daj defaultowego biosa(ew ustaw manualnie FDD 3.5) i jak nadal nic to wez
          drugiego flopa i tasieme od kumpla albo zgarnij flopa, tasieme i sprawdz ten
          "zestaw" u kumpla na jego sprzecie a jak nadal nic to juz raczej wiadomo ze
          polecial kontroler fdd na plycie glownej
          • fazji1 Re: Problem z napędem FDD- POMOCY!!!!!! 15.12.05, 12:25
            Wszystkie czynnosci zostały wykonane.tylko jeden naped zadziałał na tej plycie ale niestety należy on do koleżki ktory nie chce go sprzedac :( tak więc myślę że kontrolery jednak nie są walnięte...Wszystkie testowane napędy są sprawne bo działają na innych kompach.
            • guciu83 Re: Problem z napędem FDD- POMOCY!!!!!! 15.12.05, 12:39
              fazji popytaj na tych forach:
              forum.gazeta.pl/forum/0,53940,2456171.html

myślę, że odpowiedź uzyskasz znacznie szybciej

pzdr
              • fazji1 Re: Problem z napędem FDD- POMOCY!!!!!! 15.12.05, 13:03
                Juz na roznych forach o tym pisze i nie ma na razie mocnego na ta zagadke....:(
                • Gość: hehehehe Re: Problem z napędem FDD- POMOCY!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 17:37
                  no to bardzo proste...jak dziala tylko 1 flopp na 100 na tej plycie to ewidetnie
                  jebniety kontroler na plycie glownej raz dziala raz nie
                  • fazji1 Re: Problem z napędem FDD- POMOCY!!!!!! 15.12.05, 18:14
                    co wiec z tym robic???Płyta do wymiany??? :(
                    • Gość: hehehehe Re: Problem z napędem FDD- POMOCY!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 18:48
                      hmmm domyslam sie ze juz po gwarancji..zakup nowa
                      • Gość: FlyGuy Re: Problem z napędem FDD- POMOCY!!!!!! IP: 213.199.253.* 15.12.05, 23:57
                        Nie twierdzę że mam rację ale:
                        - odpal kompa - wbij się w bios
                        czy bios widzi FDD?
                        tak - problem z systemem - nie zależnie jaki by był
                        nie - najprostrze - uszkodzenie fizyczne złącza
                        Jeśli raz łapie raz nie jest coś "na stykach" FDD jest takim prostym
                        urządzeniem że tam nie da się przekombinować
                        • Gość: FlyGuy Re: Problem z napędem FDD- POMOCY!!!!!! IP: 213.199.253.* 16.12.05, 00:10
                          Zapomniałem dodać jeśli bios nie widzi FDD to:.. dla ambitnych - akualizacja
                          bios-u (co to za akualizacja jak FDD istnieją dłużej niż HD) - dla klientów-
                          kupiłem żądam - niech działa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka