Dodaj do ulubionych

kosmetyczka

IP: 212.160.172.* 17.01.06, 10:32
szukam dobrej kosmetyczki w Ciechanowie, która porządnie oczysci cerę
(niestety tradzikową). Czy ktos taka zna? Poproszę o namiary
Obserwuj wątek
    • Gość: Judi Re: kosmetyczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 11:21
      Polecam panią Gembrowicz. Przyjmuje w blaszaku na górze.
    • Gość: Alex Re: kosmetyczka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.06, 11:45
      dziewczyno, nie polecam żadnej kosmetyczki w ciechanowie. Zwłaszcza przy twojej
      cerze. Owszem przez tydzień do dwóch po oczyszczaniu to może będziesz wyglądała
      ladnie (przy odrobinie szczęścia oczywiście) ale potem wszystko wróci ze
      zdwojoną sło. Ja tylko 2 razy skusiłam się na coś takiego mimo,ze nie miałam
      większych problemów z cerą.Nie wspomnę,że po wizycie przez 2 dni ukrywałam się
      w domu(wyglądałam jak opuchnięty potwór)Potem prychole przeszły mi na policzki
      (nigdy wcześniej ich tam nie było) i na drugą część czoła. Polecam ci wizytę u
      dermatologa i dobre kosmetyki. Za cenę wizyty lepiej kup dobry peeling
      enzmatycznyi kllka maseczek(np. DERMIKA) Krem lekki koniecznie beztłuszczowy,
      ale nawilżający (lumene lub vichy) i oczywiście tonik.Na mnie działa to
      swietnie, a od niedawna to znajomi zazdroszczą mi ładnej cery :)))) Pozdrawiam
      • Gość: sofi Re: kosmetyczka IP: 212.160.172.* 17.01.06, 11:58
        jak działa peealing enzmatyczny? i jakiej firmy polecasz?
        • Gość: Alex Re: kosmetyczka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.06, 16:36
          Peeling enzymatyczny delikatnie złuszcza martwy naskórek a więc oczyszcza cerę.
          Jak wiadomo martwy naskórej jest pożywką dla bakterii. Enzymy rozpuszczają
          martwe komórki nie maruszając żywych. Takie peelingi stosują osoby z wrażliwą
          cerą, dla których tradycyjne peelingu (grubo- i drobno-ziarniste) są
          niebezpieczne,chociażby z tego względu że powodują tarcie. W Twoim przypadku
          cera jest trądzikowa, a więc mechaniczne peelingu podrażniły by ją dodatkowo
          (zwiększenie efektu zaczerwienienia) ale przede wszystkim rozniosły by
          bakterie. Z tego samego powodu nie polecam oczyszczania u kosmetyczki. Polega
          to na nałożeniu kilku maseczek i wyciśnięciu wszystkich pryszczy. Obłęd.
          Wygląda się jak opuchnięty potwór a po max.2 tygodniach trądzik wraca ze
          zdwojoną siłą. Ale ppisałam już o tym wczesniej. W miejsce wizyty u kosmetyczki
          polecam zakup dobrych kosmetyków. Osobiście używam peelingu firmy ERIS dla cery
          wrażliwej i naczynkowej (seria tzw, apteczna)koszt ok.15 zł. Polecam też krem w
          twoim przypadku powinien leczyć zaczerwienienia z vit. K Czna ok.30-40 zł. Do
          nabycia tylko w aptece. Maseczki najlepsze DERMIKA. cena 5-6 zł za saszetkę.
          Lub w tubkach ale ceny nie znam. Najlepsze na trądzik są minerały z morza
          martwego i algi. Dobra jest też taka maseczka GAERNIER w takiej saszetce na dwa
          uzycia. REozgrzewająca-oczyszczająca. Serio ma moc:)

Tonik to podstawa. Ale nie może zawierać alkoholu. Alkohol wysysz skórę, a więc
          niszczy warstwę lipidową,ochronną skóry przez co jest bardziej podatna na
          patogeny z zewnątrz. Lepiej częściej przemyś buzię, niż zastosować tanik z
          alkoholem. Alkohol i spirytus tylko punktowo. Nawilżaj skóre- koniecznie:
          A. nie będziesz mieć zmarszczek w młodym wieku
          B. ona tego potrzebuje
          Wybierz krem nawilżający, ale beztłuszczowy. Dobtu LUMENE ale koszt ok. 40-50
          zł. do nabycia w dobrych drogeriach.Jak buźka będzie wyglądała lepiej przerzuć
          sie na witaminowy np. OLIGO 25 Vichy. Buzia po nim tak promienieje,że nie ma
          konieczności stosowania fluidu!!! Ale ten krem ma już w sobie związki
          tłuszczowe.
    • Gość: mała Re: kosmetyczka IP: *.chello.pl 18.01.06, 16:47
      nie ma lepszej kosmetyczki od Pani Małgosi Grembowicz..chodzę do niej od kilku
      tygodni i nie mam słów..cera jest miodzio...fakt, ze do tego mam kuracje
      jeszcze u dermatologa..i tez to polecam..pani starzyk! bardzo dobra..
      poza tym kazdy kto mial problemy z cera poleci Ci grembowiczową i starzykowa!!
      ja jestem łącznie po miesiącu kuracji i jest o wiele wiele lepiej!
    • dyletantka Re: kosmetyczka 19.01.06, 19:09
      zanim pójdziesz do kosmetyczki ja również polecam wizytę u dobrego dermatologa,
      i tym przypadku zgadzam się co do pani doktor Starzyk,
      nie wiadomo jaką przyczynę ma Twój trądzik, nie podałaś też swojego wieku, być
      moze Twój trądzik to sprawa hormonów? dlatego jeszcze raz poelcam Ci wizytę u
      dermatologa, który dobierze odpowiednie medykamenty,
      z kosmetykami to jest tak, że te same jednemu służą, a drugiemu wręcz
      przeciwnie, więc z rezerwą przyjmij rady tych, któzy Ci polecają konkretne
      kosmetyki konkretnych firm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka