Gość: Widz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 11:06 W Sońsku wczoraj był Polsat i robił program o aferze z Wójtem Wielechowskim z PSLu . Kiedy będzie można to obejrzeć w telewizorze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xyz Re: Polsat w Sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 19:45 Prawdopodobnie program będzie wyemitowany w następnym tygodniu.Chyba że macki PSL-u sięgnęły do Polsatu i utną tą sprawę jak w Prokuraturze Rejonowej w Ciechanowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Polsat w Sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 19:55 A cóż ten nasz włodarz znowu przeskrobał,że interesuje się nim telewizja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polsat Re: Polsat w Sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 20:26 Telewizja musiała bo prokuratura "naciskana"nie chciała.Sprawa jest śmierdząca i trzeba zrobić wszystko by nie ujrzała światła dziennego.Ale chyba za późno,bo o skserowanych listach wyborczych huczy cała gmina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Polsat w Sońsku IP: *.chello.pl 23.01.09, 21:05 A może "wspaniali" radni z opozycji kolejny raz coś wymyślili żeby się troche podleczyć po ostatniej przegranej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mannnn Re: Polsat w Sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 21:16 Ja byłem na referendum, ale kolejny raz w maliny nie dam się wpędzić.To jest kolejna prowokacja mizernego weterynarza i spółki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Polsat w Sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 21:34 A ja byłem i teraz już wiem czemu Wójt podchodzi do mnie z dystansem a wcześniej był taki sympatyczny.Pan Wójt skserował listy referendalne i wie kto był na referendum a za tym kto był jemu przeciwny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Polsat w Sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 21:42 Dziwię się tylko że prasa i media lokalne nie chwyciły tematu.Czyżby się bały że stracą sponsorów. Odpowiedz Link Zgłoś
super.obywatel Re: Polsat w Sońsku 23.01.09, 22:18 Ja również byłem na referendum i też zauważyłem że Wójt rozmawia ze mną z dystansem (wcześniej byliśmy na "ty"). Mam tylko pytanie czy wszyscy biorący udział w referendum głosowali przeciwko wójtowi? Wydaje mi się że nie. A poza tym, żyjemy w demokracji i budujemy społeczeństwo obywatelskie (zaangażowane) i każdy miał prawo głosować. Jeżeli to prawda o skserownych listach (choć nie znam szczegółów) to pokazuje się jak małostkowymi są lokalni politycy. Czasami mam wrażenie, że mają dużo kompleksów, nie chcą utracić władzy. To przykre szczególnie na poziomie lokalnym, gdzie wszyscy powinni współpracować dla dobra sprawy. A tych którzy wzięli udział w referendum wójt powinien raczej starać się pozyskać a nie zrażać do siebie, szczególnie w perspektywie kolejnych wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uuuu Re: Polsat w Sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.09, 18:26 Trzeba powołać komisję śledczą,niech wyjaśni komu tak naprawdę zależy by sprawę wyciszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bantustu Re: Polsat w Sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.09, 22:06 To nie chodzi już teraz żeby wyciszyć. To trzeba nagłaśniać. Zgodnie z zasadami państwa demokratycznego i obywatelskiego. Powiat ciechanowski może dzisiaj przejść do historii kraju jako przykład tajenia patologii władzy gminnej (i jej różnych sztuczek medialnych, gazetowych), albo jako miejsce gdzie społeczność lokalna świadomie rozstrzygnęła o swoich losach (w tym losach swojej władzy i swoich inwestycji). Może wójt jest ok., dlaczego nie dać władzy prawa do wytłumaczenia, wyjaśnienia, obrony swego postępowania, które ona władza czyni w imieniu mieszkańców gminy? Niech mieszkańcy gminy ujawniają wszystko co wiedzą o władzy, o wójcie, bo to ich prawo. Niech zwycięży demokracja. Wójt ma swoje racje, niech społeczność gminna sprawdzi czy to są dobre racje... Czy popiera wójta w tym co robi. Trzymajmy kciuki na mieszkańców gminy Sońsk. Niech żyje gmina Sońsk! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Polsat w Sońsku IP: *.eranet.pl 25.01.09, 11:10 A Wójciunio na forum zamilkł i się nic nie wypowiada. Czyżby paluszki zabolały od pisania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Polsat w Sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.09, 15:22 Kto skasował wątek o aferze w Gminie Sońsk? Czyżby regionalne forum też uległo naciskom i sprawę wycisza? Odpowiedz Link Zgłoś
magik1985 Re: Polsat w Sońsku 25.01.09, 18:37 wątek o "aferze w gminie Sońsk" został skasowany tylko dlatego, bo już jeden istnieje. właśnie sie w nim wypowiedziałeś. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Polsat w Sońsku IP: *.eranet.pl 25.01.09, 19:37 Afera w Gminie Sońsk Co raz głośniej o aferze z listami,które Wójt skserował i może wykorzystywać przeciwko tym którzy byli na referendum.Ciekawe jak Wójt się tłumaczył i jak tłumaczyła prokuratura umorzenie śledztwa.Pewnie gdyby Wójt był bezpartyjny już mandatu by nie miał. No właśnie. Im więcej się powie prawdy o sprawie tym lepiej dla nas, wszystkich mieszkańców powiatu ciechanowskiego. Dobrze, że mieszkańcy gminy Sońsk czują co raz więcej demokracji i istoty społeczeństwa obywatelskiego. God bless You. Wątek został skasowany, ale ja je mam i przedstawiam powyżej Odpowiedz Link Zgłoś
magik1985 Re: Polsat w Sońsku 25.01.09, 21:00 ...a ja gwarantuję, że z tego wątku nie zniknie. chodzi mi o dublowanie już istniejących tematów :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xis Re: Polsat w Sońsku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.09, 21:33 Panu Jarosławowi można wystawić laurkę geniusza ruchu ludowego www.dobrzypolitycy.pl/polityk/wielechowski-jaroslaw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Polsat w Sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.09, 21:54 Wy głupie głąby. Te trzy laski... poleciały z gminy za to że odwalały swoją robotę! P Gebert poleciała z wiadonych powodów, P. Teklińska za to że już po zakończonej wymianie dowodów nie było dla niej pracy. No bo po co trzymać kogoś na siłę i tworzyć nowe niepotrzebne stanowiska gdy gmina i tak ma mało kasy. A P. Sprzątaczka poleciała za to że była syfiarą i niedokładnie sprzątała. Z tych trzech Pań tylko dwie były na referendum. Pani Sprzątaczka nie była na referendum, więc nie szukajcie dziury w całym i weźcie się do roboty. To nie przez referendum Wujt pozwalniał pracowników. Ja na jego miejscu pozwalniałbym ich więcej, tych starych leni, którzy tylko plotkować potrafią a za robotę się nie biorą. Pan Knap kiedyś po referendum powiedział, że za jakiś czas znowu powróci i znowu będzie mieszał ludziom w głowach,jak widac ten czas nastał:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Polsat w Sońsku IP: *.centertel.pl 25.01.09, 22:16 Co ma piernik do wiatraka. Co do zwolnień to nie znam szczegółów jednak jeżeli dla kogoś nie było już pracy w gminie lub ktoś nie wywiązuje się ze swoich obowiązków racją jest zwolnienie takiej osoby z pracy. Czasy recesji itp :D widać dotknęły również Gminę Sońsk. Karygodne jest jednak to że kseruje się listy które (nie wiem dokładnie) miały być komisyjnie zapieczętowane i zamknięte w sejfie. Karygodne jest to że Wójt zachowuje się jak dziecko i nie potrafi spojrzeć prawdzie w oczy i umieć dogadać się dla dobra gminy ze swoimi przeciwnikami tylko robi na przekór. Prawdą jest również to że z osobami z którymi Pan Wójt żył przed referendum dobrze i na zasadach partnerskich po referendum stosunki przeszły na lodowaty tor i załatwienie jakiej kol wiek sprawy z Panem Wójtem jest wręcz niemożliwe. Cieszy minie jednak fakt że czasy Pana Wójta dobiegają końca i mam nadzieję że społeczeństwo już go nie poprze w kolejnych wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Polsat w Sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.09, 22:24 zzz skąd Ty taki poinformowany, kto był na referendum? Sprawdzałeś listy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Polsat w Sońsku IP: 195.164.254.* 26.01.09, 09:33 Panie zzz. Jaśli chodzi o zwolnienie Pani sprzątaczki to jeśli była syfiarą to powinna zostać ukarana dyscyplinarnie. Ponadto w podstawie zwolnienia powinno być uwzględnione, że nie wywiązywała się należycie ze swoich obowiązków. Jeżeli Pan określa jakąś osobę mianem syfiara powinien Pan liczyć się z tym, że może Pan być pozwany do sądu o naruszenie dobrgo imienia. Z tego co wiem przełożeni nie mieli uwag co do wykonywania obowiązków przez p. sprzątaczkę. Słownictwo jakie pan prezentuje określając osobę zasługuje jedynie na miano określenia Pana jako "gumiak" - czyli słoma z butów i nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rosmary Re: Polsat w Sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.09, 22:17 Bzdura.Telewizja nie zajmowałaby się reorganizacją w Urzędzie Gminy.Tu chodzi o coś poważniejszego.Jeżeli Wójt złamał prawo,powinien odpowiadać jak każdy obywatel.Czemu się nie wypowie w tej sprawie?Czemu milczy?Przecież jest taki medialny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Polsat w Sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.09, 22:24 Pytanie do zzz, widzę, że osoba dobrze wie dlaczego panie "wyleciały". To niech osoba powie dlaczego w tym czasie przyjmowani sa nowi pracownicy? Skoro dla starych nie ma "zajęcia" bo zakończył się np. etap wydawania dowodów? Podrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psl Re: Polsat w Sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.09, 11:10 Panie Jarku Pan się nie boi cały PSL za Panem stoi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mors Re: Polsat w Sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.09, 12:02 Fajna zabaweczka te forum, można pisać co się tylko zechce i co się zmyśli. Wczoraj w Łopacinie lądował samolot z Alkaidy słyszeliście!!! To wina wójta i radnych bo mogli nie pozwolić. To dranie jak oni tak mogli? Może ktoś zna więcej szczegółów - piszcie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurczak Re: Polsat w Sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.09, 12:04 Ja slyszalem, ze w budynkach POM'u wcale nie robia okapow, tylko jest tajne wiezienie CIA. I wojt sie na to godzi?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Polsat w Sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.09, 14:07 Swego czasu ulubiona zabawka Wójta Wielechowskiego i jego świty. Jak to fajnie było atakować poprzednika. Zgodzisz się ze mną mors? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Polsat w Sońsku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.09, 14:49 Pewnie, że można, tylka pisząc głupoty nic nie osiągniesz. Może by tak napisać co osiągnął a czego nie. Konkrety panie weterynarzu pisz, konkrety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polsat Re: Polsat w Sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.09, 15:20 Konkrety to zobaczysz w programie Interwencja w Polsacie w najbliższych dniach. Kiedy emisja powiadomię na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwertyi Re: Polsat w Sońsku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.09, 15:26 Musiał Ci Wielechowski na odcisk nadepnąć. Tak człowieka niewidzieć to tylko ten weterynarz potrafi. Zresztą on wszystkich tak traktuje. Panisko, warszawiak przecież on jest!!!!!!!!!!!!!! Zbawiciel z bożej łaski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Polsat w Sońsku IP: 195.164.254.* 26.01.09, 15:48 Pan Knap lepiej traktuje zwierzęta niż SzP. Wójt ludzi. Bywa także, że i tych którzy na niego głosowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ssssss Re: Polsat w Sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.09, 15:50 Dzisiaj się dowiedziałem, jak spotkam tego rudego bdynia to mu powtarzając za posłem Zelichowskim sztachętą to łba wbiję, że dane osobowe i tajemnica głosowania są podstawowm prawem obywaleta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssssss Re: Polsat w Sońsku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.09, 16:18 Ale jazda panie weterynarzu. Niezła, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 13zxzx13 Re: Polsat w Sońsku IP: 79.191.162.* 26.01.09, 18:34 jaki z niego warszawiak wujt chadzał do starej 2 w ciechanówku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Polsat w Sońsku IP: *.eranet.pl 26.01.09, 21:30 Dla stanowiska Wójta to szacunek trzba mieć. Wójt o się pisze Wójt a nie Wujt. Ja pisze tylko o stanowisku a nie o osobie Wójta. Jeśli piszecie o osobie to piszcie jak chcecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Polsat w Sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.09, 21:37 Gościu xyz na szacunek to trzeba sobie zasłużyć, a nie terrorem go zdobywać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Polsat w Sońsku IP: *.eranet.pl 26.01.09, 21:41 xxx Ty dobrze wiesz o co mi chodzi. Terror jest terrorem ja nie pisałem o osobie tylko o stanowisku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Polsat w Sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.09, 21:52 A czy ja pisałem o osobie xyz. Ja tylko napisałem, że szacunek u ludzi nie jest związany z piastowaną funkcją. A kto tego nie rozumie to jest głupiec. Na szacunek to trzeba se zasłużyć. Czy się jest panem, wójtem, czy plebanem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Polsat w Sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.09, 21:45 Po pierwsze nie jestem lekarzem od zwierząt. Po drugie jakoś nie widzę wielkich osiągnięć obecnej władzy, tylko brak mi paru złotych w moim portfelu, które musiały iść na nietrafione pomysły Wielechowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Może nierozumny? Re: Polsat w Sońsku IP: *.eranet.pl 26.01.09, 22:15 Pomysły? Czy jakieś wogóle były. To raczej na pokryie kosztów sądowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bantustu Re: Polsat w Sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.09, 22:35 Oj, nie da się czytać tych wszystkich textów. Ja w ogóle to zupełnie nie dawno znalazłem się na tym forum. Czytam od niedawna i coś próbuję naskrobać w rewanżu za różne takie tego bzz, brr, a także zdrowe myśli. Coś mnie tu ciągnęło, Drogi Guciu... Więc nie kasuj znowu. Po prostu. Więc wracając do zdrowych myśli, to chciałem zameldować, że właśnie siedzę sobie ze słuchawkami na uszach i słucham z internetu Międzynarodówki po rosyjsku. Znam rosyjski jako tako, bo miałem przyjemność zdążyć pomieszkać w ZSRR, i słuchać tam radia i TV, i bawić się tam w różnych obiektach społecznie integracyjnych, miejskich i gminnych. Jestem więc wyrobiony samorządowo. Wiem b. dobrze co to znaczy wspólnota lokalna, rada obywatelska, samorząd zawodowy, inicjatywa obywatelska, nadzór społeczny nad organami władzy municypalnej, itd. Przez ZSRR nauczyłem się co znaczą zasady samorządności porewolucyjnej, ale jaja, jakiej (!) - Wielkiej Rewolucji (no jakiej?) FRANCUSKIEJ). Czasami to nawet myslę, że właśnie najlepsze moje dni przypadły na tamte dni, w ZSRR (uczyli o Europie, o historii od 3 tysięcy lat - przez Ateny, Paryż, Berlin, Moskwę, Pragę, Warszawę, i Serock). Dlatego nie mogę ścierpieć tego wszystkiego, co się dzieje w gminie Sońsk (przecież to niedaleko Serocka). Ludzie, Sońszczanie nie dajcie się. WYTRWAJCIE. Niech Wasza władza będzie NA PRAWDĘ Waszą Władzą. God bless You. Sami to rozważcie, Sami to ZAŁATWCIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buzzz Re: Polsat w Sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.09, 23:08 Możesz pisać konkretnie. O jakich pomysłach piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Polsat w Sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.09, 23:15 czy masz na myśli wyrok sądu dla tegoż pracownika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Polsat w Sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.09, 23:31 dobrze zrobił że wypier.... te kobiety nie cierpię plotek a tu niestety nic tylko strzelanie z ucha i roznoszenie głupot dalej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Polsat w Sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 00:08 Na przykład o spotkaniu opłatkowym dla 200 osób w zajeździe "U Junoszy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwertyu Re: Polsat w Sońsku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.09, 16:01 Ty ja słyszałem, że było 400. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Sońska Re: Polsat w Sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.09, 23:29 Wygodnie Panu Wójtowi myśleć,że jedynym wrogiem i oponentem jest Pan Knap.Ale to nieprawda.Do wyeliminowania ma 1792 osoby,bo tyle osób odważyło się pójść na referendum. Stosując metodę kija i marchewki,podzielił społeczeństwo(nawet Straż Pożarną).Na ostatnim spotkaniu Marszałek Struzik i Poseł Sopliński obiecali wspierać Wójta w jego działaniach.Czy również te,które mają znamiona przestępstwa? Politycy obdarzając tak wielkim kredytem zaufania człowieka młodego,bez doświadczenia i kompetentnej kadry,pozostawionemu bez dozoru,powinni się czuć współodpowiedzialni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bantustu Re: Polsat w Sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 00:02 Moja Droga! Ja wiem jak to wg tzw. demokracji byc na out, bo u nas demokracja jest raczej sterowana, a demokracja wg TV, to jest wydaje sie byc jeden wielki pozór demokracji, a nie demokracja. Nie tylko tak w Sońsku, co gdybyś moja Droga popróbowała sprawdzić w Ciechanowie, to jest znacznie nawet gorzej. Tu nomenklatura ma się lepiej niż u Ciebie, wszyscy udają, że tu Europa, a tu g... nie Europa. Nikt nic na to nie moze. Dlaczego? A cholera wie. Moze tu ludzie zgwałceni przez historię, albo coś w tym stylu. Ale pogratulować trzeba mieszkańcom gminy Sońsk, że mają w sobie tyle odwagi, że pytają o racje swojej gminnej władzy. To w Polsce fenomen. Tu w Ciechanowie nikt by sie nie odwazył pytac do takie sprawy. Moze u Was to zasługa uprzemysłowienia, mieliście POM. A może, że bliżej Warszawy? A może jesteście mądrzejsi niż w Ciechanówku? To całkiem możliwe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Polsat w Sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 15:09 Czy to prawda,że do Sońska ma przyjechać jeszcze jedna ekipa telewizyjna i ktoś z prasy ogólnopolskiej.Bo przecież lokalne media milczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxl Re: Polsat w Sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 21:14 Prokuratura krajowa będzie ścigać somalijskich piratów,którzy porwali nie nasz statek.I co myślicie,że znajdą sprawców?Dziwne,bo prokuratura ciechanowska nie ustaliła sprawcy kserokopii list referendalnych i umorzyła postępowanie mimo dowodów podanych jak na tacy.A przecież to też prokuratorzy po takiej samej szkole jak krajowi i co sprawca jest bezkarny?A może tu zadziałały naciski polityczne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Polsat w Sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 13:25 Panie Wójcie Pan się odezwie, niech Pan się broni.A może Pan Kaliński weźmie w obronę swojego podopiecznego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Polsat w Sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 10:05 Biorą się za Platformę może nadejdzie czas i na PSL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Polsat w Sońsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 13:39 dziś 16.15 polsat, interwencja -oglądajcie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widz Re: Polsat w Sońsku IP: 79.191.29.* 04.02.09, 15:18 Oglądalim, Oglądalim. Ale se wybraliśta Wójta. Teraz go się bójta Odpowiedz Link Zgłoś