Dodaj do ulubionych

turcja-wrzesien

IP: 80.50.13.* 15.07.09, 10:28
Czy ktos sie moze wybiera do Turcji we wrzesniu?? Jaki region
wybieracie , slyszalam, ze teraz bardziej polecane jest wybrzeze
egejskie niz poludnie kraju (alanya)itp- co o tym sądzicie?
Obserwuj wątek
    • bruum Re: turcja-wrzesien 15.07.09, 11:32
      Proponuję to pytanie zadać na forum związanym z podróżami i turystyką. Tam
      będziesz miała większe szanse na konkretną odpowiedź.

Pozdrawiam.
      • Gość: WyborcaMieszkaniec Re: turcja-wrzesien IP: 89.108.215.* 15.07.09, 13:21
        Czy kanalia cenzorska ukrywająca się pod pseudonimem "bruum" musi wcinać się pod
        każdy wpis na tym forum? Zrozum bolszewicka mendo, że to forum publiczne,
        kobieta jest zainteresowana wyjazdem do Turcji. Najwidoczniej Ciebie nie stać na
        taki wyjazd więc trzeba człowiekowi pokazać kto tu rządzi. Wyjątkowo
        zakompleksiona i sfrustrowana wsza ten "bruum". A Turcję osobiście polecam,
        chociaż wakacyjny okres to dla mnie zbyt gorąco, wolę wrzesień lub październik.
        • Gość: Justyna Re: turcja-wrzesien IP: 80.50.13.* 16.07.09, 14:07
          Dzieki WyborcaMieszkaniec:) napisalam na tym forum, bo pytalam sie
          kto z Ciechanowa jedzie do Turcja, bo ja we wrzesniu sie tam
          wybieram i zastanwiam sie nad regionem, niektorzy mowia ze Alanya to
          oklepane miejsce , to moze Bodrum albo okolice? polecacie ktores
          konkretne miejsce?:) dzieki i pozdrawiam
          • Gość: Kasia Re: turcja-wrzesien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 15:13
            Justyna komu ty dziękujesz temu idiocie ? Brum pospieszył z informacją a ten
            baran atakuje, no ale to takie capy. A walnij raz w mur to może ci się coś
            poustawia normalnie w tej łepetynie.
        • magik1985 Re: turcja-wrzesien 16.07.09, 20:57
          wyborca mieszkaniec aż się prosi o proces za tą bolszewicką mendę...
          Bruum, zgłoś do do administracji, bo dzisiaj atakuje Ciebie, a jutro
          nnaskoczy na przypadkową osobę.

ale co ja tu będę... przecież to wątek o wakacjach, a nie stać mnie
          na wakacje w Turcji :D

P.S. we wrześniu do Turcji to chyba tylko na siatkówkę :)akurat
          Mistrzostwa Europy będą...
    • Gość: gość Re: turcja-wrzesien IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.09, 20:37
      Byłem we wrześniu ub. roku w okolicach Alanyi - nie polecam hotelu Santana, chyba, że ktoś lubi dyskotekę i krzykliwe animacje.
      Pogoda we wrześniu jest ok. - byłem w tych okolicach parę razy - wystarczająco ciepło, a jednocześnie upał nie powala. Region wybierz w zależności od tego co chcesz zobaczyć - jak Kapadocja to lepiej okolice Alanyi, Antalyi - jak Efez, Pamukale to lepiej okolice morza Egejskiego.
      Jak i jedno i drugie to wsiorybka - zawsze gdzieś będzie daleko. Jak chcesz zobaczyć Stambuł to jedź na objazdówkę - z południa do Stambułu jest z 1200 km i wycieczek raczej mało bo daleko.
      Generalnie Turcja jest ciekawa ( polecam wycieczkę do Kapadocji na dwa dni - byle nie na jeden bo to nie ma sensu ). Nie nastawiaj się na tanie zakupy ciuchów, skór i innych takich - tanio wcale nie jest, a jak się wydaje tanio to tylko się wydaje - na spokojnie człowiek widzi, że to co tanie jest po prostu kiepskiej jakości, np. skóry - niby tanie ale zobacz z ilu kawałków szyte są te tanie. To samo ( dosłownie to samo ) masz w Polsce i wcale nie jest droższe niż u nich. My dla wielu słabiej wychowanych Turków jesteśmy tylko "chip Poland".
      Miłej zabawy
      • Gość: Justyna Re: turcja-wrzesien IP: 80.50.13.* 17.07.09, 12:00
        Drogi gosciu:) dzieki za szczegolowe info:) pozdrawiam, mam
        nadzieje, ze bede sie niezle bawic i przede wszystkim -odpoczac:):)
        • Gość: jo-la 21 Re: turcja-wrzesien IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.07.09, 18:36
          Lecę do Alanyi za tydzień jak wrócę napiszę jak było.Dużo wiadomości
          jest na wakacje.pl.
    • 1malgola Re: turcja-wrzesien 17.07.09, 20:29
      Byłam w Alany od 24.06 do 01.07.2009 r. Cudowne miejsce, ale wyłącznie strona
      zachodnia i plaża Kleopatry. Szczególnie polecam hotel Grand Bali i zwiedzanie
      okolicy wypożyczonym skuterem (za 15 Euro za dobę) lub jeepem (30E). Spacery w
      porcie i nocne dyskoteki. Rewelacja. Odpowiem na pytania.
      • Gość: do 1malgola Re: turcja-wrzesien IP: *.adsl.inetia.pl 19.07.09, 12:00
        Z jakiego biura podróży byłaś?
        • Gość: 1malgola Re: turcja-wrzesien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.09, 16:27
          Ja byłam z Ecco Holiday (z siedzibą w Poznaniu). Wszystko załatwiałam w naszej
          Concordii.
    • Gość: 1malgola Re: turcja-wrzesien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.09, 20:54
      można zobaczyć na żywo, co się dzieje w Alany i jaka jest pogoda pod poniższym
      adresem.Trzeba pamiętać, że jest różnica czasu (plus 1 godz.)
      www.alanya.bel.tr/kamera.asp?camID=72165765
    • aelion Re: turcja-wrzesien 21.07.09, 16:14
      Ach Justynko widzisz ja na lipiec szukalem towarzyski podrozy do Turcji :P I na
      dodatek mieszkam w Ciechanowie :) Bylem w Istanbule Ankarze i Kapadocji wlasnie
      niedawno wrocilem :) Kapadocja jest naprawde piekna, a i Istanbul warto zobaczy
      bo to naprawde niesamowite miasto, przytlaczajace swym ogromem i chaosem, ale
      jednoczesnie urokliwe :) Ja nie polecam wyjazdu przez biur podrozy. Kup sobie
      bilet na samolot na wrzesien ( czasami mozna tanie promocje wyszukac) i jezdzij
      sobie autobusami (transport autobusowy w turcji jest PIERWSZA KLASA). Ja bylem
      autostopem i autostopem po turcji jezdzilem i bylo fajnie :) 1500 zl to byl moj
      calkowity koszt wycieczki :D
      • aelion Re: turcja-wrzesien 21.07.09, 16:15
        Jakbys miala jakies pytania odnosnie turcji to zapraszam na gg 77400 :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka