Dodaj do ulubionych

Krynica Morska

31.01.03, 13:02
Mam zamiar w lecie swoj urlop spedzic w Krynicy Morskiej. Polecacie czy
raczej mi odradzacie?
Obserwuj wątek
    • anna1000 Re: Krynica Morska 31.01.03, 14:52
      polecam, jak lubisz tłok i zabawę, ale jak szukasz spokoju (względnego) to
      lepiej pojechać do Piasków (głębiej w mierzeję, na wschód)
      • francuz_el Re: Krynica Morska 31.01.03, 18:03
        Masz racje Aniu... w Piaskach sa lepsze i czystrze plaze, ludzi mniej, ale
        obiektow gastronomicznych to jak na lekarstwo...
      • Gość: Andulka Re: Krynica Morska IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.9.* 01.02.03, 10:08
        Piaski są doskonałym miejscem dla ludzi z małymi dziećmi, bo cisza. Zjeść jest
        gdzie, bo sezonowych żarłodajni w których smacznie karmią jest dość, podobnie
        sklepów spożywczych. Tylko kwatery prywatne, ale ich standard stale się
        poprawia - właściciele na gwałt dobudowują łazienki do każdego z pokojów. Tylko
        zabalować nie ma gdzie. I bez samochodu utyka się na amen. PKS do Krynicy tylko
        parę razy dziennie (11 km). A jeśli nie ma pogody plażowej warto by było
        pojechać do Stegny, Fromborka, Gdańska ew.do muzeum w Stutthofie, więc samochód
        niezbędny. Do Fromborka i Kaliningradu można też wodolotem z Krynicy.
        W Krynicy - ruch jak na Manhattanie. Samochód nieobowiązkowy bo rozrywek na
        miejscu dość, ale monotonne - knajpy, puby, ogródki piwne. Ile można. Więc też
        polecam wycieczkę do Fromborka. W Krynicy funkcjonuje bardzo sprawnie
        informacja o kwaterach, numeru nie pamiętam, ale można przez biuro numerów.
        Milych wakacji :)))
    • michal_el Re: Krynica Morska 31.01.03, 20:17
      Polecam, co roku tam spędzam pewien okres wakacji.
      Ludzi dużo (ale mi to nie przeszkadza), duży wybór miejsc gdzie można zjeść,
      przez całe wakacje stoi tam zawsze większe wesołe miasteczko, można popływać
      na skuterach, na bananie, na plaży w trzech miejscach stoją zjeżdzalnie,
      statkiem lub wodolotem przez Zalew można popłynąć do Fromborka, Elbląga, a
      również do Kaliningradu.
      Najlepszym rejonem do wypoczynku jest teren gdzie są zlokalizowane ośrodki
      Elbrewery, Elzam (przy ulicy Żołnierzy , wschodnia częśc Krynicy Morskiej), bo
      jest blisko do miejsc gdzie nie ma już tylu ludzi, zarówno w lesie, jak i na
      plaży, ale plażowanie przy ulicy Żołnierzy nie polecam, za dużo ludzi;)
      • aborygenmiejscowy Re: Krynica Morska 31.01.03, 21:37
        Bardzo polecam, bardzo polecam - zwłaszcza że nigdy tam nie bywam. Dla
        miastowych i nie mogacych żyć bez tłumu , śmieci , smrodu, i hałasu doskonałe
        miejsce. bardzo polecam, bardzo polecam.
        • michal_el Re: Krynica Morska 31.01.03, 22:51
          Ja lubię ciszę, ale też lubię cywilizację, dlatego po odosobnionej wycieczce
          rowerowej w lesie gdzieś pomiędzy Krynicą, a Piaskami, czy też plażowaniem ze
          znajomymi z dala od innych ludzi lubię jednak wieczorem iść wśród społecznośc
          i się bawić.
        • Gość: wrh Re: Krynica Morska-OK! IP: *.elblag.sdi.tpnet.pl 31.01.03, 22:54
          Nie każdy jest stetryczałym starcem!
          • aborygenmiejscowy Re: Krynica Morska-OK! 01.02.03, 11:42
            Widzisz Anonimku nie czuję się wywołany do tablicy, ponieważ jak do tej pory
            na ten przykład na basenie i rowerze dokładam równo waszym rówieśnikom
            (oczywiście nie wszystkim - są fachowcy)i ze stetryczeniem mam niewątpliwe
            problemy, ale znam osobiście 20-sto latów tak stetryczałych i postarzałych, że
            przerażenie. Mniej wyrozumienie dla innych opcji pojmowania i przeżywania
            świata. Ja mam i życzę wam, aby was w Krynicy było jak najwięcej - nie
            ukrywam, że mam w tym swoją ukrytą intencję. Mimo wszystko burzliwego pobytu u
            wód krynickich ci życzę.
    • zelgoszcz Re: Krynica Morska 03.02.03, 12:04
      Dziekuje bardzo, z uwag Waszych skorzystam.
      • michal_el Re: Krynica Morska 03.02.03, 16:37
        Jak jeszce bedziesz chciał coś wiedzieć to śmiało pytaj.

Krynica Morska ma również swoją stronę internetową:
        www.krynicamorska.pl/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka