karoline80 18.07.12, 11:28 Czy Wasze 3,5 letnie dzieci jedzą jeszcze kaszki na mleku modyfikowanym? Ile ml? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
2plusik Re: Kaszka 18.07.12, 11:33 Chętnie by jedli (nawet czterolatek) , ale nie daje już im. Młody jest dosyć "ubity" - przeszliśmy na lżejsze jedzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: Kaszka 18.07.12, 11:33 karoline80 napisała: > Czy Wasze 3,5 letnie dzieci jedzą jeszcze kaszki na mleku modyfikowanym? Ile ml > ? Moje 3,5 letnie dziecko zerwało z kaszkami nim ukończyło rok. Zdecydowanie wolało dorosłe jedzenie jak np kasza jęczmienna czy gryczana, albo płatki zbożowe (owsiane, jęczmienne itp). Odpowiedz Link Zgłoś
illegal.alien Re: Kaszka 18.07.12, 11:41 Moje poltoraroczne nie jada i w zasadzie nigdy nie jadala regularnie - czasem, jak miala zachcianke, to jadla. Mysle, ze przez najblizsze dwa lata tak pozostanie Odpowiedz Link Zgłoś
necia27 Re: Kaszka 18.07.12, 12:47 Nigdy nawet nie jadało Jemy orkiszową,jaglaną,gryczaną i jeczmienną może wy też już na takie powinniście przeskoczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Kaszka 18.07.12, 13:03 moja lubi kasze i kaszki, wiec czasem daje, ale robie na mleku krowim. Zjada mala miseczke. Odpowiedz Link Zgłoś
crazy_mama Re: Kaszka 18.07.12, 13:46 Moja prawie 3latka jada bardzo sporadycznie. Czasem jej się zachce jak widzi, że bratu robię (ale on też nie pała miłością do kaszek, więc raczej rzadko). jej bardziej chodzi o to, żeby samej sobie wsypać i zamieszać.. z jedzeniem przyrządzonej to już inna sprawa Ale reguły nie ma. Np. mój 25-letni brat z chęcią tam zawsze ode mnie przyjmuje wszelkie kaszkowe niewypały (nakupowałam nie raz i nie chciały dzieci tknąć). On lubi Acha, starsza jak już sobie chce zrobić to raczej jakąś bezmleczną jej daję i na zwykłym mleku robi. Odpowiedz Link Zgłoś
ms.2 Re: Kaszka 19.07.12, 16:44 mój 4 latek je na pierwsze śniadanie --uwielbia a ze nie jest zbyt wypasiony Odpowiedz Link Zgłoś
kiniox Re: Kaszka 19.07.12, 17:03 Je płatki na mleku krowim. Mleko modyfikowane dostawał chyba do dwóch lat. Kaszki porzuciliśmy wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: Kaszka 19.07.12, 23:48 Chyba dwadzieścia miesięcy miała, jak jej przestały smakować i definitywnie przeszła na "ludzkie" jedzenie. Odpowiedz Link Zgłoś