Dodaj do ulubionych

Popuszczanie siusiu

25.08.05, 13:36
Witam,

Moja córka ma już prawie dwa latka. Od początku lipca chodzi bez pieluchy,
bardzo szybko załapała i wołała siusiu. Jednak od paru dni majtki wymieniam
co chwilę, a to dlatego że woła siusiu dopiero w chwili gdy trochę jej się
popuści. Co mam zrobić? Czy jest to coś niepokojącego?

Pozdrawiam
OLA
Obserwuj wątek
    • marianna72 Re: Popuszczanie siusiu 25.08.05, 13:58
      Mamy podobny problem .Synek 2 lata 5 miesiecy od wiosny bez pieluchy zaczal
      popuszczac .Wczesniej rowniez mu sie to zdarzalo teraz czesciej .Myslalam ,ze
      sie przeziebil ale potem zauwazylam ,ze czesciej popuszcza bedac lzej ubrany (
      majtki , cienkie krotkie spodenki ) Ubieramy go troche cieplej majtki
      cieplejsze spodnie i problemu prawie nie ma .Moze u ciebie jest podobnie.W tym
      wieku dzieci siadaja jeszcze gdzie popadnie ( przynajmniej moj syn) a zimno
      powoduje stymulacje .
      pozdrawiam
      -
      • bea_bak1 Re: Popuszczanie siusiu 25.08.05, 15:33
        A myślałam, że moja Madzia to jakiś niechlubny wyjątek, bo 5 na 10 wołań woła
        siusiu jak popuści, a popuszcza zwłąszca wtedy gdy czymś jest zajęta - zabawa
        itp. MA 22 mce i chodzi bez pieluchy od 1,5 mca.
        Może dziecko musi jakoś dojrzeć? Już sama nie wiem.
        Radę póki co mam taką, że często wysadzam ją sama nie czekając aż zawoła...
        • mama007 Re: Popuszczanie siusiu 25.08.05, 17:12
          hej,
          u nas czasami tez tak jest. mysle ze ot jeszcze mimo wszystko niedojrzalosc fizjologiczna dzieci. piore i sie nie martwie poki co smile moja mala skonczayla dwa latka 2 dni temu i zawsze wola. sporadycznie zdarza sie popuscic. tylko ja jej zakladam okazjonalnie pieluche (dlugie spacery itp), wiec nie wiem czy przez to popuszczanie nie sprawdza czy ma pieluche czy nie).
          pozdrawiam
          Aga
    • karina1974 Re: Popuszczanie siusiu 25.08.05, 20:16
      niedojżałość fizjologiczna i brak czasu na wołanie -takie jest moje zdanie na
      ten temat smile Dziecko tak jest zajete zabawą, ze zapomina zawołać i dopiero jak
      popuści ztwioerdza ze mu sie chce.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka