w_miare_normalna 14.10.09, 12:10 Czy przytulacie się do partnerów i tak zasypiacie ? Bo mój K. powiedział wczoraj, że jestem nie czuła i nic we mnie kobiety nie ma, a dlaczego ? A to dlatego, że odwracam się tyłem i tak zasypiam hihi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
llidkaa Re: Jak śpicie ? 14.10.09, 12:19 Na brzuchu lub boczku i zawsze tyłem do M, on zresztą też tyłem do mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
embeel Re: Jak śpicie ? 14.10.09, 12:20 ja tez sie odwracam tylem, zawijam w koldre i zasypiam. Slubny tak samo. Chyba para zimnych ryb z nas, hi, hi...inaczej nie potrafie, zawsze mnie meczylo spanie "w uscisku". Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: Jak śpicie ? 14.10.09, 12:31 Śpię na plecach, na lewym boku, na prawym boku. Nie przytulamy się w czasie spania, żadne tam łyżeczki ani nic, chociaż lubię spać "plecy do pleców". Czasami wieczorem się przytulamy i tak leżymy sobie, potem mówię: "Dobra, starczy, idź do siebie" i się oddzielamy. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia191273 Re: Jak śpicie ? 14.10.09, 14:51 kazdy pod wlasna koldra, bo lubimy sie 'okokonic')) wiec bez przytulania Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: Jak śpicie ? 14.10.09, 16:06 łączę piękne z pożytecznym - przytulam się tyłkiem Odpowiedz Link Zgłoś
zebra12 Spałam w osobnym pokoju 14.10.09, 16:21 Najpierw spałam z męzem w łóżku, ale on mnie wybudzał przytulaniem. Przygniatał mnie ręką i nogą. On musiał czuć bliskość, a ja nie mogłam spać. Zaczęłąm więc wymykać się po cichu jak tylko on zasnął. Najpierw musiałam się uwolnić z jego uścisku, potem bezszelestnie wychodziłam spod kołdry i szłam do drugiego pokoju. W końcu, po jakimś czasie szłam spać od razu do drugiego pokoju. On się o to bardzo złościł. Czuł się samotny i odrzucony. Ja to rozumiałam, ale moje potrzeby były diametralnie inne! Próbowaliśmy kompromisu, ale on i tak miał za mało bliskości - szłam spać później i przytulałam się do niego. Ale on chciał całej nocy, a ja męczyłąm się z tymi wieczorami, bo chciałam spokoju. Zmuszałam się, by te najprzyjemniejsze chwile wieczora spędzić w kleszczach Efekt: oboje byliśmy niezadowoleni. A on wciąz narzekał, ze jest samotny. To była jedna z przyczyn rozwodu. Odpowiedz Link Zgłoś
kocianna Re: Spałam w osobnym pokoju 14.10.09, 16:56 Osobne kołderki. Najchętniej zasypiam na jego ramieniu, ale w końcu się odkręcam pupą. Czasem na łyżeczkę. A od 5 miesięcy sama. No, jeszcze tylko 2 tygodnie... Odpowiedz Link Zgłoś
vincentyna Re: Spałam w osobnym pokoju 14.10.09, 18:11 Osobne kolderki, lozko 200 na 240, sciskamy sie na dobranoc, potem kazdy zagrzebuje sie na swojej polowie. Maz to by chcial poskrecanym spac, ale ja nie zasne, jak ktos inny dotyka mojego ciala, nawet malym palcem u stopy. Odpowiedz Link Zgłoś
lidia341 Re: Jak śpicie ? 14.10.09, 18:22 Mój też czasem zasypiając odwraca się plecami, również i ja hehe. A czasem zasypiam przytulona do niego Odpowiedz Link Zgłoś
liliankaa77 Re: Jak śpicie ? 14.10.09, 22:27 Zasypiamy na łyżeczkę- mąż mnie otula. W międzyczasie jest 50 różnych kombinacji- ja wiercę się i przekręcam się co 5 min, więc pewnie spanie ze mną to udręka. Odpowiedz Link Zgłoś
katia.seitz Re: Jak śpicie ? 15.10.09, 12:33 Nigdy nie śpimy przytuleni, niewygodnie nam. A przepraszam, zdarzyło się nam, ale to w ekstremalnych warunkach - 10 stopni ciepła w pokoju, a okrycie kiepskie Tak na co dzień, to każdy ma swoją kołdrę, w którą się owija. Dajemy sobie buzi na dobranoc, odwracamy się do siebie plecami i zasypiamy. Odpowiedz Link Zgłoś
malila Re: Jak śpicie ? 15.10.09, 12:42 Wiem, jak zasypiamy: otulam się mężem. Ale jak śpimy? Wydawało mi się, że w różnych pozycjach - lubimy urozmaicenia w pożyciu małżeńskim Ale dzisiaj miałam sen, w którym sobie uświadomiłam, że śnię i sobie postanowiłam polewitować. Tyle że jak skończyłam, to się obudziłam i teraz już nie wiem, czy to, co się dzieje w nocy, to sen, czy jawa Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Jak śpicie ? 15.10.09, 12:44 A co ma pozycja spania z kobiecością? Niektórzy spią w osobnych łózkach bo inaczej sie nie wyspia. Odpowiedz Link Zgłoś
fajnyjagodka88 Re: Jak śpicie ? 15.10.09, 15:21 tyłkami do siebie nie moge inaczej bo mi za gorąco od niego, a niedaj Boże żeby mnie dotykał stopami.... będę wierzgać Odpowiedz Link Zgłoś
w_miare_normalna Re: Jak śpicie ? 15.10.09, 16:56 fajnyjagodka88 napisała: > a niedaj Boże żeby mnie dotykał stop > ami.... będę wierzgać o TO,TO Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Jak śpicie ? 15.10.09, 17:15 > Czy przytulacie się do partnerów i tak zasypiacie ? Nie. Obejmująca mnie ręka mojego męża waży jakieś 5 ton, kiedy zasypiamy, więc nie ma żadnego spania w uścisku, bo czuję się uwięziona i przygnieciona. Możemy się poprzytulać przed snem, buzi-buzi, w tył zwrot i dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
jo-asiunka Re: Jak śpicie ? 15.10.09, 18:15 przytuleni, na łyżeczkę, ale to ja jestem z tyłu, inaczej nie zasnę Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Jak śpicie ? 15.10.09, 18:36 Tez tylem, tez na boku, przytulamy sie na dobranoc, ale zasypiamy stykajac sie najwyzej pupami. Odpowiedz Link Zgłoś
lena_madzia Re: Jak śpicie ? 16.10.09, 00:11 o my tez spimy tyłkami do siebie. A mój małż do tego wszystkiego jeszcze koszmarnie chrapie Ostatnio mi sie nawet śniło ze Jaruzelski w telewizorze miał ogłaszać stan wojenny, ale gdy tylko miał to zrobić to zasnął i chrapał na wizji. A to było chrapanie męża wdzierające sie w mój sen:/. A jak piwo wypije to koniec- tak chrapie że sie powała trzęsie, także nie zostaje mi nic innego jak sie ewakuować do drugiego pokoju Odpowiedz Link Zgłoś
w_miare_normalna Re: Jak śpicie ? 16.10.09, 12:17 lena_madzia napisała: > o my tez spimy tyłkami do siebie. A mój małż do tego wszystkiego > jeszcze koszmarnie chrapie mój też. budzę go wtedy i mówię, że ma się położyć na bok. > Ostatnio mi sie nawet śniło ze Jaruzelski w telewizorze miał > ogłaszać stan wojenny, ale gdy tylko miał to zrobić to zasnął i > chrapał na wizji. A to było chrapanie męża wdzierające sie w mój > sen:/. haha, padłam normalnie > Odpowiedz Link Zgłoś
jasmin80 Re: Jak śpicie ? 16.10.09, 09:58 Ja nie zasnełabym przytulona muszę mieć swoją pozycję, więc zazwyczaj tyłkami do siebie śpimy. Przytulamy się przed spaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Jak śpicie ? 16.10.09, 10:34 Nie dałabym rady spać przytulona do męża albo w jego uścisku całą noc. Ciężko i niewygodnie. Czasem pierwsze minuty usypiania leżymy w łyżeczkę, albo ja z głową na jego ramieniu i jedną nogą wokół jego bioder, ale jak nadchodzi głębszy sen, to się "rozplatamy". Poza tym z nami śpią w łóżku jeszcze trzy psy i czasem jeden kot, więc tym bardziej każdy szuka jakiejś najwygodniejszej i w miarę luźnej pozycji. Kołdry oczywiście osobne, nie wyobrażam sobie spania pod jedną. Odpowiedz Link Zgłoś
borsu.borsu Re: Jak śpicie ? 16.10.09, 11:20 moj mi sie nie pozwala w nocy przytulac,bo go ,podobno,grzeje;D przed snem zawsze sie jednak przytulamy (bo bez tultula i gadania spac nie pojdziemy haha). potem on sie odwraca na brzuch,ja na lewy bok i zasypiamy. wyglada na to,ze tej jestesmy nieczuli... Odpowiedz Link Zgłoś