Dodaj do ulubionych

Okradli mi auto, pomożecie?

19.11.10, 18:17
Dziś rano, na strzeżonym parkingu wybili mi szybę i okradli auto. Jak zebrałam szczękę z podłogi to wezwałam policję. I teraz tak mi sie to jakoś niewidzi. Policja przyjechała, ale nie poprosili o obraz z kamer, zasugerowali się ochroniarzem, który powiedział, że kamery tam nie sięgają. A niby dlaczego ja mam mu wierzyć na słowo, a może ochroniarz ściemnia?
No i jak zmusić policję do działania? Jak na razie to oni mnie zbywają, a ja nie ustąpię.
Obserwuj wątek
    • sharpless6 Re: Okradli mi auto, pomożecie? 19.11.10, 18:23
      Jak zmusić ich do działania oto jest pytanie. Jak nie chce się im robić to nie bedą. Takie mam zdanie po identycznym incydencie rok temu. Albo to ochroniarz ukradł wink
      • arwena_11 Re: Okradli mi auto, pomożecie? 19.11.10, 18:37
        Parking strzeżony, płacisz kasę, pozwij właściciela o odszkodowanie.
      • hrabina_murzyna Re: Okradli mi auto, pomożecie? 19.11.10, 21:35
        Ukradł nie ukradł to nieistotne, ale policja powinna sprawdzić nagranie. Nawet jak nie zarejestrowały momentu kradzieży, to może przy wyjściu zarejestrowały złodzieja z moją teczką. Byłam na parkingu, ale jakoś nie chcą mi pokazać obrazu z monitoringu, a policja ma w d.
    • kabarethrabi Re: Okradli mi auto, pomożecie? 19.11.10, 19:46
      Współczuję serdecznie. Sama mam jak najgorsze doświadczenia z policją. Kiedy na nszym terenie miało miejsce włamanie z podpaleniem, panowie policjanci nie zrobili dosłownie nic, zeby ustalić i zatrzymać sprawców, mimo ze dosłownie wskazywałam ich palcem. Wszystkie działania trzeba im było podpowiadać, podsyłać świadków a mimo to sprawa została umorzna z braku dowodów. Myslałam ze mnie szlag jasny trafi! Któraś dobrze ci napisała: jak nie będzie im się chciało, to możesz niestety na rzęsach stanąć a nic nie wskórasz. Na razie na to wygląda, skoro mówisz, że zamiast sami sprawdzić nagranie z kamery, zapytali tylko ochroniarza. Musisz się uzbroić w cierpliwość i pogonić tych nygusów , bo to w twoim własnym interesie. Powodzeniasmile
      • anetaa Re: Okradli mi auto, pomożecie? 19.11.10, 21:55
        myślę, (moze sie myle) ze ochroniarz/właściciel nie ma obowiązku pokazywania nagrania a jedynie dobrą (albo złą) wolę i nikt go do tego (włącznie z policją) nie może zmusić.
        • hrabina_murzyna Re: Okradli mi auto, pomożecie? 19.11.10, 22:03
          Sądzę, że powinien. Po coś te kamery tam jednak są. Skoro na jego parkingu takie rzeczy się dzieją, a on nie chce pokazać mi nagrania to powinien policji. Ale policja ma gdzieś, a prawda jest taka, że ochrona mogła zaiwanić i siedzieć na mojej teczce tyłkiem, albo złodziej mógł zostać nagrany jak wychodzi z moją teczką. I muszę jakoś ich zmobilizować do działania.
          • arwena_11 Re: Okradli mi auto, pomożecie? 19.11.10, 22:07
            Złóż zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa na właściciela parkingu, Powierzyłaś mu swoje mienie, zapłaciłaś za usługę i dostałaś g.wno. Myślę, ze dobry prawnik powinien powiedzieć ci ile odszkodowania możesz wywalczyć.
    • gramwzielone Re: Okradli mi auto, pomożecie? 19.11.10, 22:12
      złóż pisemny wniosek o zabezpieczenie dowodu z kamer + o przesluchanie ochroniarza (formalne, z protokołem do akt)
      • hrabina_murzyna Re: Okradli mi auto, pomożecie? 19.11.10, 22:30
        Wniosek złożłam od ręki, ale cóż z tego, skoro może pojadą tam jutro, albo w poniedziałek. Jutro to może już nie być nagrania. Odszkodowanie mam gdzieś, bo materialnie to może z 500 zł mi poszło, a właścicielem parkingu jest szpital, w którym pracuje mój mąż. Zależy mi na złapaniu złodzieja, bo przez dupka muszę latać i załatwiać kupę pierdół. Tam zastrzec, tu wyrobić. Najgorzej, że zginęły mi pieczątki, dokumenty z danymi osobowymi i druki ścisłego zarachowaniasad
        • sharpless6 Re: Okradli mi auto, pomożecie? 19.11.10, 22:39
          A gdyby chodzilo o ważne dokumenty o jakich piszesz i policja olewałaby sprawę to zrobiłabym awanturę na caly komisariat.
          • hrabina_murzyna Re: Okradli mi auto, pomożecie? 19.11.10, 23:10
            Ta i zamkną mnie na 48big_grin
            • e.mama.s Re: Okradli mi auto, pomożecie? 20.11.10, 11:16
              i będą musieli mnie wysłuchiwać przez tyle godzinwink
        • gramwzielone Re: Okradli mi auto, pomożecie? 19.11.10, 23:47
          ja w takich sytuacjach - o ile mi bardzo zależy - jeśli nie idzie po dobroci to staram się być tak upierdliwa, by urzędnik uznał, że łatwiej mu będzie spełnić moją prosbe, niż dalej ze mną użerać
    • d.o.s.i.a Re: Okradli mi auto, pomożecie? 19.11.10, 23:13
      A mi wlasnie ukradli rower sad 300 km przejechane... Nic tylko sie zastrzelic.
      • thaures Re: Okradli mi auto, pomożecie? 20.11.10, 10:38
        Mnie z domu w zeszłym tygodniu wynieśli m.in. laptopa, za którego zapłaciłam dopiero 2 raty.. Nie tyle siebie zastrzelić, co tych złodziei..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka