Dodaj do ulubionych

nie rozumiem chwalenia sie tymi

22.06.11, 21:31
czerwonymi paskami, średnią. Oj mamy, mamywink naiwne jestesciewink
po pierwsze- wynik jest nieadekawatny, rozne szkoly, rozne wymagania
po drugie- teraz to świadectwem mozna kurze powycierac w domu, bo praktycznie kazdy idzie na studia, a w podstawowce czy gimnazjum zaden wyczyn miec srednia 5,0 teraz licza sie w zyciu inne cechy: kreatywność, przebojowość, odwaga, pewność siebie i tego uczcie swoich dzieci!takie czasy podłe....naukowcy w polsce marnie zarabiają
Obserwuj wątek
    • kokardka8 Re: nie rozumiem chwalenia sie tymi 22.06.11, 21:34
      biedne te dzieci- testy trzecioklasisty, szostoglasisty, gimnazjalisty, licealistysmile, a i tak polowa mgr jest bezrobotna albo pracuje po najnizszej krajowej, czasy sa straszne. Przykładajcie trochę do czego innego uwagę niz do tej średniej
      • kropkacom Re: nie rozumiem chwalenia sie tymi 22.06.11, 21:40
        Ale masz jakiś konkretny kompleks? Dziecko bez paska? Brak "magazyniera" przed nazwiskiem? big_grin
        • kropkacom Re: nie rozumiem chwalenia sie tymi 22.06.11, 21:41
          Bo jeśli to takie spostrzeżenia bez osobistych traum to nawet się zgodzę. wink
          • kokardka8 Re: nie rozumiem chwalenia sie tymi 22.06.11, 21:45
            Bez osobistych traumwink, mowie obiektywnie jak to w zyciu teraz wszystko wyglada. Prawie jak w prawie dzungliwink silniejszy zwyciezawink czyli ten bardziej przebojowy, odwazniejszy
        • kokardka8 Re: nie rozumiem chwalenia sie tymi 22.06.11, 21:43
          nie mam zadnego kompleksusmile nie mam dziecka, sama miałam wysokie srednie i wiem po sobie, ze one do niczego nie są potrzebne.
          • pitahaya1 Re: nie rozumiem chwalenia sie tymi 22.06.11, 21:45
            -mamo, jaką miałaś średnią?
            -5.0
            -a moja koleżanka ma 5.70smile
            -ale za moich czasów...
            -tylko nie tłumacz się, że za twoich czasów szóstek nie było
          • lola211 Re: nie rozumiem chwalenia sie tymi 22.06.11, 21:48
            Chrzanisz.
            Wiekszosc osob, ktore juz w podstawowce osiagaly lepsze oceny niz reszta, lepiej sobie radzi w zyciu.
            Rozumiem, ze tobie sie nie powiodlo i jestes zywym dowodem jak mozna do niczego nie dojsc, mimo ze sie dobrze zapowiadalo?
            • kokardka8 Re: nie rozumiem chwalenia sie tymi 22.06.11, 22:00
              Myslisz się, miałam bardzo dobre srednie, które niewiele pomogły. Mam kolegę, który skonczył zawodówkę i jest cukiernikiem otwiera własnie kolejną cukiernio-piekarnię i stać go na wszystko. Mam kolezankę, która miała same piatki skonczyła socjologię i aktualnie poszukuje pracy. Kto ma lepiej? Ja studia skonczyłam ale nie srednia na ktorymkolwiek etapie zycia pozwoliła mi osiagnac to co chciałam. Odwaga, spryt i pasja. Zobaczymy jak to dalej sie potoczy ale wszystko idzie w świetnym kierunku
            • estelka1 Re: nie rozumiem chwalenia sie tymi 22.06.11, 22:12
              A różnie z tym bywa moja droga. Zaryzykuję stwierdzenie, że najlepiej w życiu wiedzie się tym, co dobrze się uczyli, ale żeby dostać "pasek" czasami musieli dodatkowo powkuwać i zaliczyć to i owo z czwórki na piątkę, żeby podnieść średnią.
            • makurokurosek Re: nie rozumiem chwalenia sie tymi 22.06.11, 22:34
              Nie zgodze się, można połączyć przyszły sukces z ocenami jeżeli oceny nie wynikają z systematycznego ślęczenia nad książkami ale z wrodzonej inteligencji, zaradności,kreatywności umiejętności logicznego myślenia, jak również całkowitego nie przykładania wagi do ocen. Jeżeli mówimy o typowym kujonku to raczej jest on nauczony pracy odtwórczej aniżeli twórczej, co nie tylko nie gwarantuje mu dobrego stanowiska ale raczej staje na jego przeszkodzie
              Na moim kierunku najlepsza osoba na studiach z naprawdę bardzo dużą wiedzą miała problemy psychiczne i prawdopodobnie w obecnej chwili więcej czasu spędza na leczeniu niż kożystaniu z wiedzy którą zdobyła
              • makurokurosek Re: nie rozumiem chwalenia sie tymi 22.06.11, 22:34
                korzystaniu oczywiście
              • yenna_m Re: nie rozumiem chwalenia sie tymi 22.06.11, 22:44
                Polska szkola nie wspiera myslenia tworczego, wspiera myslenie schematyczne (vide: klucz na maturach i interpretacja tegorocznych testow - bodajze gimnazjalisty)
          • kropkacom Re: nie rozumiem chwalenia sie tymi 22.06.11, 21:49
            No, ale kręcą matki big_grin I dzieci czują oddech konkurencji za plecami.

Jako, że pasków czerwonych w życiu miałam trochę to mogę stwierdzić - w pewnym momencie człowiek uczy się już tylko dla średniej. Potem masakra jak punktu zabraknie do paska.
            • estelka1 Re: nie rozumiem chwalenia sie tymi 22.06.11, 22:19
              Zgadzam się smile do dziś pamiętam, jak było mi ciężko pogodzić się z rzeczywistością, kiedy w liceum z "pasków" spadłam na średnią między 3,5 a 4,0. A przy okazji nasuwa mi się pewne pytanie. W podstawówce i liceum byłam dość dobrą uczennicą, ale jak widać prymusem nie. Szkoła pomaturalna, studia, czy podyplomówka, gdzie uczyłam się tego, co mnie faktycznie interesowało i pasjonowało, przeleciały mi jak burza. Średnią utrzymywałam wówczas w okolicach 5,0 bez wielkiego wysiłku. Nauka sprawiała mi przyjemność, za to w ogóle się nie stresowałam. Czy też obserwowałyście coś takiego u siebie?
    • gryzelda71 Re: nie rozumiem chwalenia sie tymi 22.06.11, 21:46
      Pocieszaj sięsmile
      • kokardka8 Re: nie rozumiem chwalenia sie tymi 22.06.11, 21:54
        Kochana ja sie nie pocieszamsmilemoje zarobki są na poziomie 5-8 tys na poczatek, na start. Mam kolezanki z którymi do gimnazjum razem chodziłam miały takie same srednie jak ja, w podstawówkach czasami wyzsze czasmi nizsze ale teraz niestety nie potrafia znalezc pracy. Mowie z doswiadczenia, liczy sie teraz cos innego. Inteligencja jest bardzo wazna ale nie srednia która tej inteligencji i tak nie odzwierciedla. Zadne kompleksy, mowie jak jest. Serdecznie pozdrawiam.
        • mondovi Re: nie rozumiem chwalenia sie tymi 22.06.11, 22:01
          Jaka to branża?
          • kaczy_kuperas Re: nie rozumiem chwalenia sie tymi 22.06.11, 22:18
            Chyba nie myślisz, ze Ci powie. Jak juz to pewnie troche podkoloryzuje. No chyba, ze z euro pensje przelicza na zlotowki - hahaha
            • mondovi Re: nie rozumiem chwalenia sie tymi 22.06.11, 22:25
              Nie, no właśnie jestem ciekawa, gdzie za inteligencję (?) dostaje się 5-8 tys na start. I to bez doświadczenia zawodowego - skoro do gimnazjum autorka chodziła, to przed 30stką jest.
              • kaczy_kuperas Re: nie rozumiem chwalenia sie tymi 22.06.11, 22:28
                No wlasnie o to mi tez chodzi. W jakiej to branzy, na samym poczatku, bez doswiadczenia daja taka kase, hehe. Skoro chodzila do ginazjum, to a maksymalnie 26 lat. Takie historyjki to miedzy bajki niech wlozy. Nawet jeżeli mieszka w Warszawie czy Wroclawiu to tez cięzko uwierzyc. Albo napisze, ze nie poda branzy, bo się konkurencji boi - huehue.
                • yenna_m Re: nie rozumiem chwalenia sie tymi 22.06.11, 22:45
                  we Wrocku, wbrew pozorom, zarobki wcale nie oszalamiajace...
                • i_love_my_babies Re: nie rozumiem chwalenia sie tymi 22.06.11, 22:52
                  > No wlasnie o to mi tez chodzi. W jakiej to branzy, na samym poczatku, bez doswi
                  > adczenia daja taka kase, hehe. Skoro chodzila do ginazjum, to a maksymalnie 26
                  > lat. Takie historyjki to miedzy bajki niech wlozy. Nawet jeżeli mieszka w Warsz
                  > awie czy Wroclawiu to tez cięzko uwierzyc. Albo napisze, ze nie poda branzy, bo
                  > się konkurencji boi - huehue.

mało tegowink
                  w innym wątku ta świeżo upieczona, świetnie zarabiająca studentka już cieszy się na wakacje nad morzem, na Mazurach i we wrześniu w Izraelu big_grin
                  • kaczy_kuperas Re: nie rozumiem chwalenia sie tymi 22.06.11, 22:56
                    No to najwidoczniej już w czasie studiów te kokosy zarabiała.

Nie ma co, bujna ma wyobraźnie big_grin
                  • kaczy_kuperas Re: nie rozumiem chwalenia sie tymi 22.06.11, 23:01
                    No dobrze mi się wydawało, że kojarze ten nick z innego tematu. Ona może i jedzie, ale nie za swoje big_grin
        • gryzelda71 Re: nie rozumiem chwalenia sie tymi 22.06.11, 22:02
          Tak.... inteligentne,pełne inwencji i kreatywne NIGDY nie mają czerwonych pasków.
          Czyżby nowy nick elzyileśtam?
          • kokardka8 Re: nie rozumiem chwalenia sie tymi 22.06.11, 22:08
            Ja miałam czerwony pasek ale rodzice rozwijali we mnie inne cechy i za to im jestem wdzieczna. Nie jestem zadna eliza tylko swiezo upieczona studentką. Nie chce was jakos zle nastawiac i naskakiwac w tym watku tylko mowie jak jest i chce poradzic tylkosmile
            • gryzelda71 Re: nie rozumiem chwalenia sie tymi 22.06.11, 22:20
              No już spokojnie....
            • marychna31 Re: nie rozumiem chwalenia sie tymi 22.06.11, 22:29
              > stem wdzieczna. Nie jestem zadna eliza tylko swiezo upieczona studentką.
              "Świeżo upieczona studentka", która zarabia na starcie 7-8 tyś? Hmm.....
              • papalaya dużo "studentek" tyle zarabia 22.06.11, 22:40
                BDSM, creampie, gangbang kakaowe oczko itd itd

jak chętna i ma inwencję to i więcej wyciągnie
                • kokardka8 Re: dużo "studentek" tyle zarabia 22.06.11, 22:43
                  nie obrazaj mnie
                  • kaczy_kuperas Re: dużo "studentek" tyle zarabia 22.06.11, 22:48
                    To w jakiej innej branzy, studentki bez doświadczenia, tyle zarabiaja?
                    • papalaya Re: dużo "studentek" tyle zarabia 22.06.11, 22:52
                      bez paska
                      • irina_katodina Re: dużo "studentek" tyle zarabia 22.06.11, 23:05
                        papalaya napisała:

> bez paska
                        >

Bob to nie mogą być taki zwykłe paski, to są specjalne rzemyki, i raczej czarne, nie biało-czerwone
                  • imasumak Re: dużo "studentek" tyle zarabia 22.06.11, 23:07
                    Sama się nadstawiłaś tongue_out
    • irina_katodina Re: nie rozumiem chwalenia sie tymi 22.06.11, 21:50
      kokardka8 napisała:

....naukowcy w polsce
      > marnie zarabiają

Pozostaje mieć nadzieję, że wiesz to z opowiadań, a nie z osobistego doświadczenia.
    • miniofilka Re: nie rozumiem chwalenia sie tymi 22.06.11, 21:58
      kokardka8 napisała:

> czerwonymi paskami, średnią. Oj mamy, mamywink naiwne jestesciewink
      > po pierwsze- wynik jest nieadekawatny, rozne szkoly, rozne wymagania
      > po drugie- teraz to świadectwem mozna kurze powycierac w domu, bo praktycznie k
      > azdy idzie na studia, a w podstawowce czy gimnazjum zaden wyczyn miec srednia
      > 5,0 teraz licza sie w zyciu inne cechy: kreatywność, przebojowość, odwaga, pew
      > ność siebie i tego uczcie swoich dzieci!takie czasy podłe....naukowcy w polsce
      > marnie zarabiają

Zgodzę się z tym, że średnia ocen nie jest najważniejsza na świecie, ale jeśli ktoś chce studiować np na politechnice to musi być dobrym z przedmiotów ścisłych.
      Poza tym, to chyba teraz średnia ocen ma wpływ na dostanie się na studia, prawda?

Ale zgadzam się co do cech osobowości, bo one niejednokrotnie zadecydują o przyszłości dziecka plus.....znajomoścismile
      Moja córka od września idzie do szkoły i nie będę zmuszać jej do nauki, tylko skupię się na nauczeniu małej cech osobowości wymienionych przez autorkę wątku.
      • kokardka8 Re: nie rozumiem chwalenia sie tymi 22.06.11, 22:06
        Nie prawda na politechnice sa aktualnie dobory wrzesniowe, bo maja za duzo miejsc niz chetnych i niejedna noga z matematyki skonczyła politechnikęsmile i decyduje matura nie srednia ocen- zazwyczaj. Ja w liceum bardzo przecietna miałam średnią bo pewnych przedmiotów nie lubiłam, skupiłam sie na tym co lubie i dostałam sie tam gdzie chce. Moi koledzy i ze srdniami 3,0 i 5,0 dostali sie na "polibudę" Ci i Ci skonczyli politechnikę i teraz kogo pracodawca przyjmnie? zazwyczaj decydują znajomości albo przebojowość, prezencja bo PRAKTYCZNYCH rzeczy i tak nie potrafia czy ten z wyzsza swednia czy ten z nizsza
        • makurokurosek Re: nie rozumiem chwalenia sie tymi 22.06.11, 23:08
          nie wiem jaka ty polibudę kończyłeś i jaki kierunek , ale na PP na każdym wydziale był pogrom z matmy a ci którzy fuksem prześlizgnęli się polegli później bo niestety ale matma i fizyka to podstawa projektowania . I matma ze szkoły średniej nie ma kompletnie nic wspólnego z matmą na studiach, bo do opanowania rachunku różniczkowego i całek wystarczy znajomość dodawania, odejmowania, mnożenia, dzielenia no i podstawy obliczania pochodnych. Tak więc lala nie mów o czymś o czym nie masz pojęcia
      • morekac Re: nie rozumiem chwalenia sie tymi 22.06.11, 23:38
        Poza tym, to chyba teraz średnia ocen ma wpływ na dostanie się na studia, prawd
        > a?
        Raczej wyniki matury. te zapewne jakoś są skorelowane z ocenami, ale bez przesady.
    • estelka1 Re: nie rozumiem chwalenia sie tymi 22.06.11, 22:04
      A mnie mówiąc szczerze ani grzeje, ani ziębi. Pewnie, że miło mi było jak dziecko przez całą podstawówkę i gimnazjum przynosiła świadectwa z paskiem (o przepraszam, w trzeciej gimnazjum paska już nie było, tylko wyróżnienie za średnią powyżej 4,5), ale jakoś nie mam traumy z tego powodu, że pierwszą liceum skończyła ze średnią 3,5. Świetne oceny ma z tego, co ją interesuje, chudo stoi z matematyki i fizyki (tak jak jej matka), ale niczego nie zawaliła, z niczego nawet przez moment nie była zagrożona. Ma na koncie sporo sukcesów w dziedzinach, z którymi wiąże swoją przyszłość, chociaż to są raczej pozaszkolne sukcesy. Dobrze, jakby przyłożyła się trochę bardziej do nauki, ale wydaje mi się, że dotarło do niej, że na dłuższą metę nie da się tak ślizgać, jak w tym roku big_grin Tak czy inaczej jestem dumna z mojej córki. I cieszę się, że jest lubiana wśród rówieśników, mile widziana przez ich rodziców, jest kochaną fajną córką i zwyczajnie dobrym młodym człowiekiem.
    • daisy Re: nie rozumiem chwalenia sie tymi 22.06.11, 22:11
      A ja nie rozumiem przeliczania tego na kariery i zarobki. Gdzieś wyżej padły nawet konkretne liczby. Dobrze, że PIT-a jeszcze przedmówczyni nie zeskanowała. tongue_out

Myślę, że matki są dumne z osiągnięć dzieci, nawet jeśli jest to wyróżnienie w powiatowym konkursie plastycznym, od którego nikomu tysiąca w pensji nie przybędzie. Czerwony pasek to duma z bystrości, dojrzałości i pracowitości dziecka, i tyle.

Gratuluję wszystkim dzieciakom i ich mamom.
    • angazetka Re: nie rozumiem chwalenia sie tymi 22.06.11, 22:20
      Ale wiesz, że piszesz straszne banały? wink Ameryki nie odkrywasz. Nie zmienia to faktu, że miło jest mieć świadectwo z paskiem. Ot tak, po prostu. Miło jest też nie przeliczać absolutnie wszystko na kasę - w życiu są też inne wartości.
      • kokardka8 Re: nie rozumiem chwalenia sie tymi 22.06.11, 22:23
        No jasne, ze sa inne wartości. Ale jednak chciałabym zeby moje dziecko w przyszłości było dobrze opłacanym pracownikiem. Więc daje tylko wskazówki, moze jakiejs mamie sie troche sprawa rozjasni, ze trzeba popracowac nad dzieckiem nad jego niesmialoscia na przykład.
        • angazetka Re: nie rozumiem chwalenia sie tymi 22.06.11, 22:27
          No, bez twoich przytyków pod adresem dzieci z paskami nikt by o tym nie wiedział big_grin
        • mondovi Re: nie rozumiem chwalenia sie tymi 22.06.11, 22:30
          A świadectwo z paskiem mają tylko nieśmiałe, odrzucone przez rówieśników jednostki. Okularnicy zwykle. Bywa, że się jąkają zapytani znienacka.
          • kokardka8 Re: nie rozumiem chwalenia sie tymi 22.06.11, 22:34
            Nie, ja tez miałam paseksmile do niczego sie nie przydałsmile
            • papalaya Re: nie rozumiem chwalenia sie tymi 22.06.11, 22:35
              jaka branża i stanowisko??
            • mondovi Re: nie rozumiem chwalenia sie tymi 22.06.11, 22:39
              Wiesz co, plusuje wiedza (nie oceny na zasadzie zzz) zdobyta na studiach, pasek z gimnazjum, to historia, ale fajnie jest mieć dziecko, które lubi i umie się uczyć, to się zawsze przydaje w życiu.
            • angazetka Re: nie rozumiem chwalenia sie tymi 22.06.11, 23:34
              Pasek nie ma się do czegokolwiek "przydawać", jest wartością autoteliczną.
    • i_love_my_babies Re: nie rozumiem chwalenia sie tymi 22.06.11, 22:20
      jesteś świeżo upieczoną studentką i dostałaś 8 tys. na start

czyli średnia jednak się do czegoś przydała?

żeby dostać się na wymarzone studia, trzeba zdać maturę na poziomie rozszerzonym , na przyzwoity procent, więc to chyba logiczne, że ma się z danych przedmiotów piatki, szóstki???
      ja jak ryłam w liceum, to ryłam z wszystkiego - na studiach mi już trochę przeszło, ale na stypendium naukowe się łapałam
      maturę zdałam na 5,0 dla własnej tylko i wyłącznie satysfakcjiwink
      • kokardka8 Re: nie rozumiem chwalenia sie tymi 22.06.11, 22:30
        Byłam zagrozona z historii w liceum. Zdałam maturę z tego co lubie rzeczywiscie bardzo wysoko. Jednak jak mówię np na politechnike zaden wyczyn sie obecnie dostac. Srednia do niczego mi sie nie przydała raczej inteligencja i przebojowość, odrobina szczesciasmile. Teraz widzę rozrzut paskowiczowie szukaja pracy i nie potrafią znalezc, paskowiczowie mają super płatną pracę, nie-paskowiczowie szukaja pracy, nie-paskowiczowie mają super płatną prace- LOTERIA. W duzej mierze osobowość, szczescie i znajomości
        • papalaya Re: nie rozumiem chwalenia sie tymi 22.06.11, 22:34
          jaka branża i stanowisko?
          • kaczy_kuperas Re: nie rozumiem chwalenia sie tymi 22.06.11, 22:44
            nie odpowie smile
        • i_love_my_babies Re: nie rozumiem chwalenia sie tymi 22.06.11, 22:35
          ja miałam pasek dla własnej satysfakcji - ale u mnie wynikało to chyba z faktu, że jako nauczycielskie dziecko - całą podstawówkę oskarżane o pasek po znajomości - w liceum sama sobie i wszystkim dookoła chciałam udowodnić, że mnie stać wink

• baltycki Re: nie rozumiem chwalenia sie tymi 22.06.11, 22:43
          kokardka8 napisała:

>paskowiczowie
          > nie-paskowiczowie
          > LOTERIA.
          I z tego powodu rodzice maja nie cieszyc sie, gdy ich dziecko przyniesie swiadectwo z "paskiem" (bo to zaden pasek)??
          Bo, za 10-15 lat .. loteria?
          • estelka1 Re: nie rozumiem chwalenia sie tymi 22.06.11, 22:53
            Gdyby rodzic nie cieszył się z "paska" u dziecka osobiście zaprowadziłabym go do psychiatry wink
            • papalaya fakultet lodziarski!!! 22.06.11, 22:58
              forum.gazeta.pl/forum/w,16,126375505,126380104,Re_czy_w_kazdym_zwiazku_jest_seks_oralny_.html
              • kokardka8 Re: fakultet lodziarski!!! 22.06.11, 23:03
                jakie święte oburzeniesmile, czy dorosła kobieta w zwiazku nie moze uprawiac seksu?akutualnie mam przerwe zwiazkowa ale czy to grzech, ze kobieta chce być blisko ze swoim chłopem?W dwóch zwiazkach byłam i miałam dwóch partnerów coś jeszcze chcesz wiedzieć?i czy widzisz cos w tym zdroznego? teraz nastolatki sie bzykaja, a czepiasz sie kobiety po studiach, juz nie te czasy ze czekaja młodzi ludzie z tym do ślubu
                • marychna31 Re: fakultet lodziarski!!! 22.06.11, 23:08
                  > teraz nastolatki sie bzykaja
                  > , a czepiasz sie kobiety po studiach

"świeżo upieczona studentka" już po studiach?
                • i_love_my_babies dobra kokardka8 22.06.11, 23:10
                  przyznaj się, że przyniosłaś dzisiaj do domu świadectwo bez paska i ci starzy dooopsko przetrzepali wink

i może na wycieczkę do izraela nie dadzą!!!
              • baltycki Re: fakultet lodziarski!!! 22.06.11, 23:07
                papalaya napisała:
                (...)

A jaki to ma zwiazek z tematem?
                To watek o lodach?

(Nienawidze "szukajacych hakow")
                • papalaya Re: fakultet lodziarski!!! 22.06.11, 23:22
                  wysokie zarobki autorki wątku?

na nadymaj się misiu,

trza się zabawić po zakończeniu szkoły, córa dzią baluje i wciąga?

lyberalyzm i tolerancja przede wszystkim
                  • kokardka8 Re: fakultet lodziarski!!! 22.06.11, 23:30
                    oj zazdrośnico ty jedna, bierz sie do roboty to moze cos zarobisz, gdziekolwiek pojedziesz na wakacje, kupisz jakies mieszkanie i samochod. Bez pracy nie ma kołaczy- masz raczki pracuj, a nie narzekaj na forum, widac jak wyladowujesz tu swe frustracje
                    • papalaya Re: fakultet lodziarski!!! 22.06.11, 23:36
                      dzisiaj wolny wieczór? pracujesz 6+1?
              • estelka1 Re: fakultet lodziarski!!! 22.06.11, 23:12
                Hihi sugerujesz, że powinnam się tym zająć, żeby dorobić do mizernej pensji pani po UAM? big_grin
    • imasumak Re: nie rozumiem chwalenia sie tymi 22.06.11, 23:02
      teraz licza sie w zyciu inne cechy: kreatywność, przebojowość, odwaga, pewność siebie i tego uczcie swoich dzieci!takie czasy podłe....naukowcy w polsce marnie zarabiają

No i? Przecież to oczywiste, że same wyniki w nauce, bez siły przebicia i późniejszego zaangażowania w pracę zawodową niewiele dają. Ale moje dzieci w tym momencie są na etapie zdobywania wiedzy i jestem dumna z ich wyników. Wolno mi.
    • sadosia75 Re: nie rozumiem chwalenia sie tymi 22.06.11, 23:03
      A niby dlaczego mają się nie cieszyć tym, że dziecko przynosi bardzo dobre świadectwo? to z tego, że dziecko nauczyło się jeździć na rowerze też ma się nie cieszyć bo przecież przed dzieckiem jeszcze nauka jazdy autem albo motorem?
      matki cieszą się każdym sukcesem swojego dziecka i bardzo dobrze. a reszcie nic do tego.
      • gabi683 Re: nie rozumiem chwalenia sie tymi 22.06.11, 23:39
        sadosia75 napisała:

> A niby dlaczego mają się nie cieszyć tym, że dziecko przynosi bardzo dobre świa
        > dectwo? to z tego, że dziecko nauczyło się jeździć na rowerze też ma się nie ci
        > eszyć bo przecież przed dzieckiem jeszcze nauka jazdy autem albo motorem?
        > matki cieszą się każdym sukcesem swojego dziecka i bardzo dobrze. a reszcie nic
        > do tego.

Kochana to prawda o macierzyństwie ,buziole smile
    • imasumak Nie masz pojęcia o czym piszesz 22.06.11, 23:16
      Teraz żeby dostać się do dobrego gimnazjum, czy liceum, trzeba mieć dobrą średnią na świadectwie.
      Przy rekrutacji na studia średnia się nie liczy, ale chyba oczywiste jest, że trzeba być dobrym z przedmiotów, które się zdaje na maturze, żeby dostać się na porządne studia.
    • minkapinka Re: nie rozumiem chwalenia sie tymi 22.06.11, 23:16
      kokardka8 napisała:

>....naukowcy w polsce
      > marnie zarabiają

chciałabym zarabiac tyle co niektórzy naukowcy :d
      • edelstein Re: nie rozumiem chwalenia sie tymi 22.06.11, 23:37
        Mnie nie denerwuja rodzice cieszacy sie z "paska" dziecka, mnie denerwuja rodzice, ktorzy roznymi sposobami przymuszaja dziecko do bycia naj naj naj z kazdego przedmiotu wykladanego w szkole. "Paski" moga, ale nie musza przelozyc sie na pozniejsze zarobki i pozycje zawodowa.
        Ps. ale jej tego Izraela zazdroscicietongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka