06.01.12, 20:33
Witam!!
Hmm byc może to niewłaściwe miejsce na mój problem ale troche nie daje mi spokoju ;-(
Jestem obecnie w 8 m-cu ciąży - drugiej ciąży - i zrobił mi sie potwirny cellulit, nie moge patrzec na swoje - niegdyś zgrabne nogi winkJestem zszokowana stanem mojej skóry, uzywam tylko balsamów nawilżających bezpiecznych w tym stanie, o dziwo nie mam rozstepów....czuje sie potwornie z tym defektem nie wiem jak to będzie w lecie.....czy któras z Was przezywała podobne doswiadczenie??
Obserwuj wątek
    • tomaszek21_6 Re: cellulit 08.01.12, 14:19
      Jakiś link mam cellulitis.info.pl/2011/11/12/cellinea-tabletki-na-cellulit-pod-lupa/
      blog o tym, zobacz sobie smile
      • diamanta Re: cellulit 10.01.12, 14:51
        Przeczytałam!! Bardzo ciekawy artykuł, mam nadzieje że po karmieniu troche mi się zmniejszy, a reszte sama dopracuje, bo prawda jest taka że na obecnym etapie trudno o zachowanie aktywności fizycznej, zwłaszcza że nogi mi puchną od samego chodzenia wink ale zaczną się spacerki, troche sie przypalę słoneczkiem i może nie będzie tak żle. Ech my kobitki to sie mamy wink
    • melancho_lia Re: cellulit 10.01.12, 14:53
      Celulit u mnie zniknął po schudnięciu 13kg i zastosowaniu diety Dukana (tak wiem, umrę zaraz bo to zuo). Poczytaj sobie, jest tam rytm dla tych, co chcą się celulitu pozbyć.
      Oczywiście poczekaj do końca połogu z wszystkimi eksperymentami.
    • black-cat Re: cellulit 10.01.12, 15:38
      Nigdy cellulitu nie miałam. Pojawił się w ciąży i sam zniknął kilkanaście tygodni po urodzeniu dziecka. Bez diety, bez dodatkowych ćwiczeń. Dlatego nie wierzę w cudowne sposoby na tę przypadłość. Jedni go mają, chociaż wcierają w siebie cudowne specyfiki po kilkaset złotych za sztukę, trenują, masują, stosują diety, a inni nie robią nic i cellulitu nie mają.
      • diamanta Re: cellulit 10.01.12, 16:24
        Hmm masz racje - ale patrząc na moja mamę moge miec tendencje do cellulitu więc nie chce dać mu sie zagnieżdzić na dobre wink Lekarz powiedział ze po porodzie się zmniejszy ale nie lubie takiej bezradności...chciałbym żeby poszedł preczwink w pierwszej ciąży nie miałam cellulitu ale teraz to szok, ale nie moge pozwolic sobie na determinację wink
        • melancho_lia Re: cellulit 11.01.12, 08:04
          Spróbuj mój sposób po porodzie. O ile oczywiście samo Ci nie przejdzie smile
        • empirical Re: cellulit 01.05.13, 11:47
          Mi też zrobił się okropny cellulit w ciąży.
          Mało przytyłam podczas ciąży, dużo ćwiczę (zawsze tak było: siłowe i kardio), ważę mniej i procent tkanki tłuszczowej mam niższy niż przed ciążą - a cellulit siedzi dalej...

Teraz robię masaże bańką chińską, ale nie widzę różnicy.
          Lekarz i kosmetyczki mówią, że to hormonalne i niewiele mogę zrobić sad
    • default Re: cellulit 11.01.12, 08:39
      Na cellulit pomagają tylko i wyłącznie ćwiczenia, najlepiej na siłowni pod kierunkiem trenera. Wszystkie te "cudowne" smarowidła, nierzadko za bardzo duże pieniądze, mają zerową skuteczność. Tzn, smarować się można, ale skutek taki sam jak przy każdym innym zwykłym balsamie/kremie - czyli trochę bardziej nawilżona/elastyczna skóra. A pod skórą - bez zmian...
      • kk345 Re: cellulit 11.01.12, 09:59
        > Na cellulit pomagają tylko i wyłącznie ćwiczenia

Gdyby tak było, moja instruktorka aerobiku by go nie miała, a jednak ma- szczupła, zgrabna, wysportowana dziewczynasmile W jej przypadku siłownia i fitness nie pomagają.
        • default Re: cellulit 11.01.12, 12:34
          Na pewno są przypadki, na które nic nie pomoże smile Ja zredukowałam cellulit niemal do zera właśnie intensywnie ćwicząc na siłowni. Celem moim było schudnięcie, a tu - niespodzianka - dodatkowo pozbyłam się purchli.
    • broceliande Re: cellulit 11.01.12, 10:26
      U mnie sie pojawił po odstawieniu dziecka od piersi - nagle przybyło mi 4 kilo w purchlach.
      Poszłam na terapię próżniową i mam spokój. To znaczy utrzymałam szczupłą sylwetke i od kilku lat spokój, naprawdę.
    • anel_ma Re: cellulit 11.01.12, 11:45
      jestes normalna
      celulit i rozstępy ma 90% kobiet w Europie
      może warto zaakceptowac własne ciało, zamiast walczyc z wiatrakami, bo pozostałe 10% pokazuja w gazetkach?
      wkurza mnie to wszechobecne parcie na posiadanie idealnego, rzadko występującego po urodzeniu dziecka ciała uncertain
      kiedyś kobiety nosiły "więcej" ubrania i nie było problemu wink
      • diamanta Re: cellulit 11.01.12, 14:13
        Teoretycznie masz rację ale nie chodzi o to że komuś może sie nie podobac bo mam to w nosie wink tylko sama nie moge na to patrzeć - raczej lubie dbać o siebie i jesli istnieje możliwośc sie pozbycia to mysle ze moge spróbować zwłaszcza ze pierwszy raz spotkałam się z "intruzem".
        • breakingfat Re: cellulit 11.01.12, 14:23
          ja tez schudlam na Dukanie i niespodziewanie zninely mi takze purchli, choc myslalam, ze beda mi towarzyszyc do konca zycia. ale tez uzywalam kremu Tolpy. choc wierze bardziej, ze to od schudniecia
          • diamanta Re: cellulit 13.01.12, 13:52
            A powiedz mi ile ten kremik kosztuje - jakiej firmy - bo mysle ze warto się czymś wspomóc!!wink
            dziekuje ps.Jak piszecie mi o tym syfie - purchle to jeszcze wiekszego obrzydzenia dostaje wink
      • dorry Re: cellulit 11.01.12, 14:22
        > celulit i rozstępy ma 90% kobiet w Europie

...powiedziała zjadając kolejną czekoladkę. Taaaak....
      • zdrowienajwazniejsze Re: cellulit 01.05.13, 11:14
        Ja z cellulitem męczyłam się póki znajoma nie polecila mi tego kremu naturalnie24.pl/sklep,14,82,c-rx-cream-_krem-antycellulitowy_-150ml
        • marychna31 wyciągnęłaś wątek w celu kryptoreklamy? nt 01.05.13, 20:35

• moofka Re: cellulit 02.05.13, 11:12
          zaden krem
          strata czasu i pieniedzy
          masowanie owszem, ale twarda szczotka
          wtedy i mydlo glicerynowe wystarczy za 2 zł
          a przede wszystkim picie duzych ilosci wody z zurawina
          celulitis znika w oczach - pieknie czysci uklad limfatyczny
      • kiddy Re: cellulit 01.05.13, 19:17
        No właśnie. Jak dla mnie to cellulit jest wymysłem przemysłu kosmetycznego. Ma go większość kobiet, więc jakim cudem ma to być coś nienormalnego? Fajnie mieć gładkie nogi, ale nie rozumiem, jak to to może komuś spędzać sen z oczu?
    • ladnyusmiech Re: cellulit 01.05.13, 11:24
      Również jestem w drugiej ciąży. I zauważyłam dokładnie to samo co ty. Ostatnio sprawdzałam na google, dlaczego zadziało się to z tak nagłą intensywnością. Inne mamy często zapewniały, że kilka miesięcy po porodzie wracały "do stanu sprzed". Dodatkowo staram się ćwiczyć na rowerku, stacjonarnym oczywiście smile choć nie daje to rezultatów, bo ta ciąża jest dla mnie trudniejsza i nie daje rady długo pedałować.
      Także czekam spokojnie, przeczekam z nadzieją, że się poprawi.
    • kerri31 Re: cellulit 01.05.13, 13:05
      Hahahha podobne doświadczenie ? Każda kobieta przeżywa to doświadczenie z cellulitem a ta która mówi, że go nie ma -kłamie.
      Też jestem w 8 miesiącu ciąży i mam trochę cellulitu , po porodzie wezmę się znowu za siebie (dieta, trochę ćwiczeń) bo teraz ani mi się nie chce ani nie mam siły .
    • karro80 Re: cellulit 01.05.13, 13:44
      Nie zauważyłam jakiegoś przyrostu w ciąży, ale miałam już swój "standardowy".

Cellulit praktycznie zniknął mi w okresie kiedy nosiłam dziecię w chuście/MT. Ja zawsze dużo chodziłam, z wózkiem też, ale młodą nosiłam dość intensywnie w okresie przed około przed 2 ur i po<wcześniej nie mogliśmy>, czyli wówczas obciązenie ok 10 kilo.
      Polecam.
      Aha na zawsze nie zniknął, ale dobre i tosmile

I kiedyś bardzo ładnie pomagały mi masaże ostrą szczotką - tak ładnie, że z radości przerwałamsmile<zawsze tak robię jak widzę efektywink>
      • kk345 Re: cellulit 01.05.13, 19:07
        > Polecam.

To raczej przypadek, nie efekt chodzenia czy ćwiczeń. Jeden z gorszych przypadkow cellulitu widzialam na udach znajomej, prowadzacej fitness i kurs tańca- uprawiającej więc intensywny sport 7-8 godzin dziennie
        Chyba trzeba polubić, bo skutecznego lekarstwa na to nie ma...
    • tristi123 Re: cellulit 03.05.13, 22:46
      Ja dostałam cellulitu w sierpniu 2012, jak byłam w 8 miesiącu ciąży. Stosowałam Eveline, Nivelazione, potem drogie Vichy Cellu Destock i efekt w sumie nijaki... może delikatnie ujędrnienie, ale bez przesady. Teraz piję żurawit i do tego codziennie na co najmniej 20 minut smaruję się okładami z Alg mikroorganicznych i zawijam folią (taką zwykła spożywczą), efekt jest i to duży, biorąc pod uwagę, że to dopiero drugi tydzień zabiegów. Stosował ktoś może inne kosmetyki pod folię???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka