Dodaj do ulubionych

matki karmiące nie mają duzego biustu

30.03.12, 10:31
szału dostaję. Szukam biustonoszy dla matek karmiących i okazuje się że jedynie firmy które produkują bieliznę w cenie powyżej 150 zł myślą o tym, ze kobiety z dużym biustem też mogą karmić!
Normalnie noszę rozmiar 80 G, w ciąży powiększył mi się do 80 H i tu już mam GIGANTYCZNY problem znaleźć jakiś porządny stanik, ale teraz to już mnie wkurzyli. Chcę taki stanik do spania, bez fiszbin, i co? I znalazłam taki za 209zł! No nie zgłupiałam i do spania nie kupię biustonosza za tyle! A canpol i inni tańsi producenci kończą swoje rozmiarówki na miseczce D... Wynika z tego ze kobiety z dużym biustem karmić nie powinny, albo też powinny mieć na tyle dużo kasy żeby móc sobie pozwolić na luksusowe biustonosze...
Eh, brak mi słów...
Obserwuj wątek
    • cottonka Re: matki karmiące nie mają duzego biustu 30.03.12, 10:37
      Bo u nas w Polsce to wszyscy standardowo mają miske 75 B/C wink Ja też przeżyłam to co ty. podczas ciąży i karmienia moja miska z C "doszła' do G. 75 G....i staniki tylko w cenach 150. Miska po karmieniu zmniejsyzła się do D/E i dalej mam problem sad
    • melancho_lia Re: matki karmiące nie mają duzego biustu 30.03.12, 10:37
      Przecież duży biust to miseczka D tongue_out
      Powyżej to już patologia, nie?
      • tabakierka2 Re: matki karmiące nie mają duzego biustu 30.03.12, 10:40
        eeee...dla małobiuściastych też nie masad
        ja noszę 70A-B - w ciąży/połogu doszłam do C. I co? i te canpolowskie to jakiś koszmaruncertain
        muszę mieć usztywniane miseczki bo inaczej śmiech na salisad
        • nabakier Re: matki karmiące nie mają duzego biustu 30.03.12, 10:45
          Potwierdzam,że tak kiedyś było. Mam ten sam rozmiar i dostanie stanika dla cyca karmiącego było niemożliwe.Ale,że to trwa do teraz to hm...
        • anel_ma Re: matki karmiące nie mają duzego biustu 30.03.12, 10:56
          dla małych znalazłam kiedys fajne modele mama alles
          w sensownej cenie
          • tabakierka2 Re: matki karmiące nie mają duzego biustu 30.03.12, 10:58
            anel_ma napisała:

> dla małych znalazłam kiedys fajne modele mama alles
            > w sensownej cenie

widziałam jesmile
            ale nie kupuję ubrań bez przymierzania, a sklepów stacjonarnych, poza Wa-wą nie mają zbyt wiele.
            • kamka_g Re: matki karmiące nie mają duzego biustu 29.05.13, 14:45
              E tam, nie wiem jak w małych miastach, ale z tego co wiem to bez problemu można je znaleźć stacjonarnie poza W-wą smile To chyba jedyne sensowne karmniki na jakie trafiłam, więc planuję kupić jeden stacjonarnie (na Kalwaryjskiej w Krakowie są dostępne na pewno), a potem ratować się e-sklepem Alles smile
      • panna.sarabella Re: matki karmiące nie mają duzego biustu 30.03.12, 10:53
        cóż, zawsze wiedziałam że jakaś patologia w mojej rodzinie się w końcu ujawni wink
    • bri Re: matki karmiące nie mają duzego biustu 30.03.12, 10:45
      www.melissa.com.pl/PL/kolekcja/?idK=13&idR=1&idW=7
      Tu masz trochę taniej i są biustnosze do karmienia, ale nie wiem czy bez fiszbinów. Jakość tych staników jest średnia, ale może Ci się przyda.
      • panna.sarabella Re: matki karmiące nie mają duzego biustu 30.03.12, 10:53
        dzięki za linka, ale wygląda na to ze wszystkie z fiszbinami, a takie już mam. Teraz chcę właśnie bez, żeby spać w tym można było...
        • kk345 Re: matki karmiące nie mają duzego biustu 30.03.12, 10:55
          Napisz do Melissy, to producent i mogą Ci na zamówienie uszyć stanik bez fiszbin, jak sądzę.
    • chipsi Re: matki karmiące nie mają duzego biustu 30.03.12, 10:48
      Nawet nie przypominaj... Normalnie tez mam problem z zakupem biustonosza a w ciąży desperacko rozważałam zakup 2-ch beretów i gumki wink
      To samo z ubraniami ciążowymi. Bluzka/sukienka z miejscem na całkiem spory brzuch bez miejsca na biust. Może producenci brali pod wielkość piersi ojca dziecka, nie przyszłej matki?
      • tabakierka2 Re: matki karmiące nie mają duzego biustu 30.03.12, 10:59
        chipsi napisała:

> Może producenci brali pod wielkość piersi ojca dziecka
        > , nie przyszłej matki?

czasami to prawie to samouncertain
        buuuu...
      • gryzelda71 Re: matki karmiące nie mają duzego biustu 30.03.12, 11:12
        Mam pod nosem sklep z ubiorami ciążowymi i to co rzuca się w oczy to malusie wdzianka,czy sukienusie z jakimś marszczeniem na malusi brzuszek.Biust pozostaje bez zmiansmile
        • chipsi Re: matki karmiące nie mają duzego biustu 30.03.12, 11:20
          Wiem! Projektantów uczono że w czasie ciąży dziecko pobiera już pokarm z piersi i dlatego są one zazwyczaj niewielkie smile
          • stukostrach-jeden Re: matki karmiące nie mają duzego biustu 31.03.12, 11:07
            A nie? Przecież w ciąży rośnie brzuszek a nie jakiś tam biust. Najbardziej wkurza, że kupie sobie ciuchy " normalne" w większym rozmiarze i mieszczę się tam cała i biust i brzuch. W ciążowych mieszczę brzuch i rozpłaszczam uroczo biust. Dlatego ciążowe mam tylko spodnie i spódnice.
    • wuika Re: matki karmiące nie mają duzego biustu 30.03.12, 11:03
      Sprawdź alles. Kupowałam miskę H (za mała!), o ile kojarzę, mieli rozmiarówki staników dla mam do K. Bawełna zwykła, bez cudactw też. Kosztowały do stówki. A, tak w ogóle do spania to polecam staniki sportowe z tesco, rozmiar L suspicious Kosztują 20 zeta za 2 sztuki, naddają się spoko, biust się mieści smile
      • yoka1 Re: matki karmiące nie mają duzego biustu 30.03.12, 11:13
        ja kupiłam w Triumphie, też noszę 80F, ale kupiłam mniejszą miseczkę i było OK, jest właśnie taki jaki potrzebujesz - miękki, bez fiszbin, delikatny, bardzo wygodny i miły dla piersi....
        www.bielizna-anna.pl/product/BIUSTONOSZ-TRIUMPH-MAMABEL-MICRO-N/?id=591
      • nabakier Re: matki karmiące nie mają duzego biustu 30.03.12, 12:16
        aaaa!!!.....Wuika, dzięki, podpowiedzialaś mi właśnie, bo szukam stanika do spania (hm...moje piersi chyba domagają się korekcji) i te sportowe to jest myśl (w ciaży nie jestem)
        • wuika Re: matki karmiące nie mają duzego biustu 30.03.12, 13:59
          Kiedyś w ogóle mieli koszulko do spania z wbudowanym stanikiem, kupiłam tylko 2, a teraz ich już nie mają. Bardzo fajne, a nie za drogie smile
    • makurokurosek Re: matki karmiące nie mają duzego biustu 30.03.12, 11:12
      Spróbuj w naturanie. Ja w pierwszej ciąży kupiłam u nich , cena nie była wygórowana a jakość dobra.

www.naturana.pl/series/view/series_id/2
    • paskudek1 Re: matki karmiące nie mają duzego biustu 30.03.12, 11:19
      spróbuj na lobby poszukać wątku o karmnikach, tam może znajdziesz namiary na dobre firmy i sklepy z takimi stanikami. Niestety, poniżej 150 zeta trudno dostać coś w sensownym rozmiarze. Jak umiesz jakieś robótki ręczne robić to podobno można zwykły stanik przerobić na karmnik, ale tego już nie powiem jak, bo ja z remontów krawieckich umiem guziki przyszywać.
      Ewentualnie stanikowa mapa polski i szukasz najbliższego sklepu z brafittingiem, tam może znajdziesz dobry asortyment.
    • dziennik-niecodziennik Re: matki karmiące nie mają duzego biustu 30.03.12, 11:31
      www.misterna.pl/szukaj.html?qr=161&qp=0&qst=&qk=8&qs=&x=10&y=9
      prosze, masz tańsze i bardzo ładne. z fiszbinami, ale zawsze mozna je wyjąc. chociaz z tego ostatniego wcale nie trzeba, praktycznie ich nie czuc.
      • lacitadelle stanik bez fiszbinów 30.03.12, 12:17
        Nie doradzajcie dziewczynie wyjmowania fiszbinów. Stanik bez nich powinien być inaczej skonstruowany niż ten z fiszbinami, żeby dobrze spełniać swoje funkcje - o ile to w ogóle możliwe przy takim rozmiarze. Ja mam 65h, stanik bez fiszbinów do karmienia freya i moim zdaniem jest do niczego w porównaniu z fiszbinowcami.
        • panna.sarabella Re: stanik bez fiszbinów 30.03.12, 12:33
          wiesz, mi ten stanik bez fiszbin jest potrzebny tylko do spania, po to, żeby zawsze wkładka laktacyjna była na swoim miejscu...
          Na co dzień będę chodzić w fiszbinowych, więc nie ma tu problemu.
          • dziennik-niecodziennik Re: stanik bez fiszbinów 30.03.12, 12:47
            ale w fiszbinowcach tez sie da spac. obawiam sie ze bezfiszbinowca do karmienia na duży biust za rozsądną cene nie dostaniesz.
            • lacitadelle Re: stanik bez fiszbinów 30.03.12, 12:54
              Ja też bym obstawiała wygodny fiszbinowiec, to do karmienia mają te fiszbiny miękkie. A skoro nie chcesz, żeby stanik podtrzymywał biust, tylko wkładkę, rzeczywiście możesz wyjmować.

Btw. mierzyłam bezfiszbinowego b. drogiego hot milka różne modele - no nie podchodzi, ja chyba bez fiszbinów nie umiem smile
    • guderianka Re: matki karmiące nie mają duzego biustu 30.03.12, 11:35
      Dla mnie stanik dla karmiących-to kolejny sposób na wyciągnięcie kasy.
      • panna.sarabella Re: matki karmiące nie mają duzego biustu 30.03.12, 11:48
        > Dla mnie stanik dla karmiących-to kolejny sposób na wyciągnięcie kasy.

a dla mnie nie. Karmiłaś?
        Ja mam duży biust, stanik muszę mieć cały czas i nie chce mi się wyciągać piersi ze stanika za każdym razem gdy mam nakarmić dziecko. Przy pierwszym dziecku tez myślałam że niepotrzebny jest, ze sobie poradzę, ale jak w końcu założyłam to pomyślałam "kobieto, ty głupia byłaś, to takie wygodne..."
        • guderianka Re: matki karmiące nie mają duzego biustu 30.03.12, 12:57
          Karmiłam. Dwoje dzieci. Mam spory biust.
          Nie podoba mi się estetyka biustonoszy dla karmiących, są nieładne.
          Noszę staniki pół-usztywniane i push-up. Przy karmieniu wystawiam brodawkę a nie cała pierś, szybko, sprawnie i wygodnie (dla mnie).
          • vivi.bon Re: matki karmiące nie mają duzego biustu 30.03.12, 15:08
            Nieprawda.
            • vivi.bon Re: matki karmiące nie mają duzego biustu 30.03.12, 15:10
              & w polskim sklepie
              • guderianka Re: matki karmiące nie mają duzego biustu 30.03.12, 15:13
                Ładne są smile
                Co nie zmienia faktu, ze trzeba odpiąć miskę i "wywalić'całą pierś . To mi nie pasuje,.
                • atowlasnieja Re: matki karmiące nie mają duzego biustu 30.03.12, 16:24
                  mój biust nie jest duży ale wolałam mieć taki "otwierany" niż normalny i tylko przesuwać materiał podczas karmienia bo tam gdzie materiał był zwinięty działał jak tasiemka i wrzynał się w skórę.

TOBIE było wygodnie w zwykłym a MI nie. Wygoda wygrała
                  • guderianka Re: matki karmiące nie mają duzego biustu 31.03.12, 09:08
                    No jasne. Przecież cały czas piszę o sobie wink
      • nabakier Re: matki karmiące nie mają duzego biustu 30.03.12, 12:19
        ojj, taki stanik to naprawdę ułatwienie.
    • turzyca Re: matki karmiące nie mają duzego biustu 30.03.12, 11:41
      Rada ze zgloszeniem sie do Melisy jest o tyle dobra, ze oni faktycznie sami szyja.

Troche informacji o stanikach na wiekszy biust na szczescie jest.
      Watek o stanikach do karmienia:
      forum.gazeta.pl/forum/w,32203,112634434,,Staniki_do_karmienia_karmniki_3.html?v=2
      o biustonoszach do spania:
      forum.gazeta.pl/forum/w,32203,132604279,132604279,w_czym_spicie_do_spiacych_w_biustonoszach_.html
      jak przerobic dowolny stanik na stanik do karmienia:
      stanikomania.blox.pl/2009/01/Zbuduj-sobie-karmnik.html
      • panna.sarabella Re: matki karmiące nie mają duzego biustu 30.03.12, 12:31
        dzieki, fajne linki smile
        • kamila.stefanowicz Re: matki karmiące nie mają duzego biustu 30.03.12, 12:41
          www.nursingbra-shop.co.uk/
          do spania polecam bravado original
    • slonko1335 Re: matki karmiące nie mają duzego biustu 30.03.12, 12:04
      Podobnie jak te z dużym biustem nie mogą być ogólnie drobne i mieć małego obwodu. Noszę 60H i za staniki płacę bajońskie sumy bo w sieciówce czy zwykłym sklepie mogę pomarzyć o takim rozmiarze w przyzwoitej cenie...
      • panna.sarabella Re: matki karmiące nie mają duzego biustu 30.03.12, 12:36
        tak, to też prawda.
        Jak jeszcze szczupła byłam (oj, łza sie w oku kręci...) to szukałam 70 F - panie w sklepach wmawiały mi że przesadzam i ja takiego biustu nie mam... I dzięki temu że im uwierzyłam moje piersi zawsze były wciśnięte w D, a ja głupia myślałam ze to tak ma byc ze mi ciasno w nich...
        • mynia_pynia Re: matki karmiące nie mają duzego biustu 30.03.12, 12:53
          Nie mam jakiegoś ogromnego biustu przy karmieniu, kupiłam sobie 2x dwupak z H&M.
          Teraz widzę i tak dużą poprawę, bo jeszcze kilka lat temu to szału dostawałam chcąc kupić fajny stanik z miseczką np D i 70-75 pod biustem.
          Także ematki nie płaczcie tylko płaćcie , bo jest lepiej niż jeszcze 6-8 lat temu smile
          -
          https://www.suwaczki.com/tickers/43ktj44js5htzfqf.png
    • nicol.lublin Re: matki karmiące nie mają duzego biustu 30.03.12, 21:01
      ja miałam taki koszulko-biustonosz jakby sportowy z mikrofibry. do spania idealny. nie ma rozmiarów typowo stanikowych. kupisz bez problemu z 50 zł.
    • mantha Re: matki karmiące nie mają duzego biustu 30.03.12, 21:18
      www.ewa-michalak.pl/pol_m_Karmnik-145.html
      I w ogole o stanikach: forum.gazeta.pl/forum/f,32203,Lobby_Biusciastych_.html
    • kanna Re: matki karmiące nie mają duzego biustu 29.05.13, 14:50
      Chwaliłam sobie takie miękkie z Mothercare
    • marcelina_szpak Re: matki karmiące nie mają duzego biustu 29.05.13, 14:58
      Ja mam przeciętny biust (jakieś 65-70E/F), ale i tak na widok dwóch dostępnych w okolicznych sklepach modeli staników do karmienia (z czego tylko w jednym nie wyglądam jakbym miała pojedynczą bułę zamiast piersi) chce mi się już wyć. Czas się zabrać do przeróbek smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka