wespuczi
31.01.13, 18:12
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/5,114871,13319556,Te_dzieci_jeszcze_nigdy_nie_wyszly_z_domu__Grozi_im.html#Cuk
wiem ze jest tu wiele osob co na mysl o corce wychodzacej za maz za czarnoskorego czy araba dostaja febry, ja mam corke tylko potencjalna, ale febry dostaje na mysl o albanczykach, czy tych z kosowa.
mialam kolezanke, wspollokatorke z kosowa, przez pierwsze kilka lat mojej emigracji - czesto bylam zapraszana na ich spotkania i imprezy.
dziwny narod, tyle moglabym napisac o ich przekonaniach o tym co jest wazne w zyciu.
nie radze zadnej kobiecie wchodzic w albanska rodzine bo to najwiekszy wstyd zeby sie ozenic z kobieta z innego kraju - to byly poglady studentow!
byly jeszcze opowiesci o polce w prisztinie ktora krawcowa byla i sie mezowi stawiala.
nie pamietam wielu rzeczy, bo to bylo ponad 10 lat temu, ale w zyciu mialam doczynienia z roznymi nacjami i ci mnie najbardziej przerazaja.
jeszcze ich poczucie wyzszosci wobec amerykanow bo oni sa z europy - na kazdym kroku i z duma opowiadane historie o albanskiej mafii ze najlepsza na swiecie.