Dodaj do ulubionych

Stopy - patenty na pielegnacje

17.03.13, 12:29
Pomijając pomysły, że żółte pięty można przemalować na zielono wink

jakie macie fajne pomysły na pielęgnację stóp?

(tak, tak, alineczko, ubiegłaś mnie uncertain wink , w związku z tym o stopach pozwolę sobie napisać konstruktywnie wink )
Obserwuj wątek
    • moofka Re: Stopy - patenty na pielegnacje 17.03.13, 12:44
      ja od lat mam te samą, ped egg i krem
      w zasadzie mam bezproblemowe stopy i mi to wystarcza
      pedikiur robie ekologiczny tzw - jakis tani plyn do zmiekczania skorek i patyczek z pomaranczowego drzewa, polerka do paznokci i juz
      do sandalow lubie kolorowe lakiery
    • imogen0 Re: Stopy - patenty na pielegnacje 17.03.13, 12:50
      Od ponad roku regularnie używam krem neutrogena do stóp(różne kupuję raz zwykły,raz na zrogowacenia),stopy mam jak niemowlęsmile
      Czasami kładę grubą warstwę i skarpetki na noc,polecam.
      • paartycja Re: Stopy - patenty na pielegnacje 17.03.13, 13:28
        stopy to zdecydowanie najładniejsza część mojego ciała i nie mam pojęcia jak się to stałobig_grin
        znaczy nigdy nie miałam ze stopami problemu-nie wiem co to żółte,popękane,szorstkie pięty.
        latem zawsze stosuję jakiś krem zmiękczający-ostatnio świetny z eveline cynamonowy czy jakoś tak.nie sypiam w skarpetach,nie robię okładów,pedikiur bardzo amatorski i zwyczajny.
        jedynie nie umiem sobie ładnie pomalować paznokci-mam dość głęboko osadzoną płytkę paznokciową i zawsze mam niedomalowane brzegi za to zamalowane palce dookoła tongue_out
    • yoko0202 tarka Peggy Sage 17.03.13, 13:33
      nic innego nie używam bo nie potrzeba, stopy jak doopcia niemowlaka
      • moofka Re: tarka Peggy Sage 17.03.13, 13:47
        a coz to za cudo?
        poczytalam na wizazu i tylu zachwytow, to jeszcze nie widzialam smile
        chyba sie skusze
        • yoko0202 Re: tarka Peggy Sage 17.03.13, 13:55
          rewelacja, na allegro można kupić do 20 zł
          pierwszy raz miałam z tym do czynienia u kosmetyczki parę lat temu, zwykła niby tarka, tyle że spora no i nie metalowa - po dokładnym wymoczeniu szorujesz suche stopy, wystarczy parę minut raz na tydzień, i normalnie bajka.
          jest dwustronna, jedna ze stron bardziej gruboziarnista, i tą stosuję najczęściej, już dzisiaj nie wiem jak ja bez tego kiedyś żyłam.
    • jematkajakichmalo Re: Stopy - patenty na pielegnacje 17.03.13, 13:45
      Ja uzywam roznych tarek, czasem po prostu pumeksu i jest OK.
      Jedno co zmienilam to to, ze nie robie juz stop tzw. omega a ide na pedicure do salonu i robi mi stopy frezarka.
      W najblizszym czasie sama che takowa nabyc. efekt utrzymuje sie zdecydowanie dluzej.
      Paznokcie maluje modnym ostatnio shellakiem, mam w domu kilka kolorow i lampe. Wszystko idzie sprawnie i szybko i na pewno zwraca sie po kilku zabiegach.

Do pielegnacji uzywam jeszcze kremow z serii Gehwol.
      Moja mam ma cukrzyce, ale odkad uzywa tych kremow ma naprawde piekne i gladkie stopy.
    • morgen_stern Re: Stopy - patenty na pielegnacje 17.03.13, 13:55
      Szybki peeling (ja używam cukrowego) przy prysznicu, jakikolwiek krem i wystarczy. Przy okazji to przyjemny masaż po całym dniu.
    • mynia_pynia Re: Stopy - patenty na pielegnacje 17.03.13, 13:56
      Chodzenie ciągle w skarpetach frote które rewelacyjnie ścierają naskórek wink z pięt - mój mąż ma piękne stopy, gładkie i mięciutkie jak niemowlaczek.
      Ja niestety szaleje z pumeksem, ponoć nie powinno się ścierać pięt tylko kremować kremami dla dzieci do pupy - tymi z pantenolem, koleżanka mi tak powiedziała, ona tak robi i ponoć nie ma zrogowaciałego naskórka.
      • japanunieprzerywalempanieposle Re: Stopy - patenty na pielegnacje 17.03.13, 14:00
        tarka peggy sage- ale na suche niemyte tongue_out
        piling z fusow z kawy- daje fajny efekt natluszczenia
        wszelkie kremy z mocznikiem i gliceryna
        masc witaminowa
        lakiery w neonowych kolorach- walnij sobie neonowy roz albo pomarancz i stopy zyskaaj drugie zycietongue_out
    • przeciwcialo Re: Stopy - patenty na pielegnacje 17.03.13, 14:05
      Krem z 10% kwasem glikolowym i po problemie.
      • moofka Re: Stopy - patenty na pielegnacje 17.03.13, 14:27
        pokaz ten krem przeciwcialo?
        • przeciwcialo Re: Stopy - patenty na pielegnacje 17.03.13, 16:12
          To krem z Avonu. Wierna mu jestem od paru lat.
          • przeciwcialo Re: Stopy - patenty na pielegnacje 17.03.13, 16:16
            wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=15016
    • duzeq Re: Stopy - patenty na pielegnacje 17.03.13, 14:06
      Po zimie ide na pedicure, a potem uzywam kremu z loju jelenia Scholla. Tlusty, dlugo sie wchlania, nie pachnie najpiekniej, ale piety przez cale lato wygladaja jak niemowlakowe.
    • kerri31 Re: Stopy - patenty na pielegnacje 17.03.13, 14:27
      Scholl do pięt , raz w miesiącu pedicure wraz ze ścieraniem naskórka no i peelingi ze zmielonej kawy
    • aandzia43 Re: Stopy - patenty na pielegnacje 17.03.13, 14:28
      Moje pięty z tych zarastających. Dwa razy w tygodniu szorowanie tarką z "papierem ściernym" na sucho, krem do pięt z Oriflame ten sam od lat sprawdzony, pumeksem czasem przy okazji prysznica i zawsze przy okazji robienia pazurków. A pazurki robię sobie sama przepięknie wink Latem to samo, tylko tarką trzy razy w tygodniu. Kiedyś chodziłam do pedikiurzystki na obrabianie podeszwy kamieniami na maszynce, fajnie było, bardzo przyjemnie i dokładnie, ale mi się ulubiona pedikiurzystka gdzieś wyniosła, a mniej więcej to samo umiem sobie zrobić sama tarką na sucho, więc na razie działam sama. Jak dostanę reumatyzmu i ostre machanie łapą z tarką stanie się niemożliwe, to z powrotem zacznę uczęszczać do fachowca. Zresztą kasę przesunęłam ostatnio w okolice specjalistów od urody głowy i im płacę za upiększanie paszczy wink
      Dodam jeszcze, że Matka Natura, która jest suką jak wiadomo, wyposażyła mojego chłopa w pięty niemowlęcia. Ja macham tarką, aż mi pot z czoła ścieka, wmasowuję kremy, a ten bezczelnie kontempluje w tym czasie swoje naturalnie śliczne, różowe piętki wink Ostatecznie efekt jest ten sam, tylko że on nic nie musi robić w kierunku zaistnienia tego efektu sad
      • thaures Re: Stopy - patenty na pielegnacje 17.03.13, 14:51
        Ja nie mam problemu ze stopami odkąd kupiłam tarkę- taką do używania na sucho w Rossmanie, za ok 6 zł. Do tego krem , też za tyle, z 5 % ureą ( mocznikiem?)
    • lola211 Re: Stopy - patenty na pielegnacje 17.03.13, 18:31
      Tarka scholl https://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQQZpf9jSkRdHg8oLOCyEJ208PGQoQBBPudwQlgeoqhaJewbvPp
      krem z sola iwonicka- cudowny, nietłusty,nie ma dla mnie lepszego https://www.iwoniczanka.uisa.pl/components/com_virtuemart/shop_image/product/Lawendowy_krem_d_4cf4dcf15f1fa.png
      od czasu do czasu kwasy https://www.bingosklep.com/product_thumb.php?img=images/AHA-500.jpg&w=179&h=200
      • hugo43 Re: Stopy - patenty na pielegnacje 17.03.13, 18:46
        krem do stop dax cosmetics z 15% mocznika.nic nie dziala lepiejsmile
        • guderianka Re: Stopy - patenty na pielegnacje 17.03.13, 19:10
          nic nie robię i mam piękne winkczasem tylko po zimie przejeżdżam pumeksem z lawy wulkanicznej
          czy to może być sposób ? suspicious
    • vivyan Re: Stopy - patenty na pielegnacje 17.03.13, 19:50
      Zauważyłam, że odkąd przestałam obsesyjnie ścierać pięty ich stan się znacznie poprawił. Raz w tygodniu robię peeling, ścieram delikatnie pilnikiem do pięt, codziennie na noc smaruję tłustym kremem albo maścią z wit. A i jest ok. Wcześniej szalałam z tarkami i pumeksem i naskórek odrastał jak szalony. Odczekałam (z bólem serca) miesiąc, wydawało mi się, że mi wyrosną kopyta, po miesiącu poszłam do kosmetyczki na porządny pedicure frezarką i odtąd głównie natłuszczam stopy i naprawdę jest lepiej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka