Dodaj do ulubionych

Półfinały

24.04.13, 22:52
Któraś oglądała meczyki wczoraj i dziś?
Bo wczoraj to jeszcze miałam rozdrapy moralne, bo oba FCB lubię, ale dziś to było szaleństwo, piski i bicie brawa wink
Obserwuj wątek
    • wuika Re: Półfinały 24.04.13, 22:58
      Ja słuchałam ostatnie kilkanaście minut. Darcie ryjków przy czwartej bramce słyszałam smile
      • wuika Re: Półfinały 24.04.13, 23:01
        Przy czym ja się nie znam tak bardzo, że się pytałam, czy to jest nasz Polak-Niemiec, czy nasz Polak-Polak, więc proszę o wybaczenie smile
        • angazetka Re: Półfinały 24.04.13, 23:14
          smile Polak-Polak, taki nasz całkiem, w Warszawie urodzony wink
          • wuika Re: Półfinały 24.04.13, 23:17
            Już się wywiedziałam smile
    • joa66 Re: Półfinały 24.04.13, 23:07
      Piękne to było!

Jednej rzeczy nie rozumiem. Miałam przyjemnośćwink oglądania meczu Polska San Marino na żywo.

Lewandowski grał jak patałach. Ja już nie mówię o skuteczności, bo do tego trzeba pracy całej drużyny. Ale on w piłkę trafić nie potrafił tylko obok!
      • angazetka Re: Półfinały 24.04.13, 23:16
        O, to żeśmy były razem smile
        Też tego nie rozumiem. W klubie jest genialny. W reprezentacji dołuje tak bardzo, że nie da się tego tłumaczyć innymi kolegami z drużyny. Fenomen.
        • attiya Re: Półfinały 25.04.13, 16:09
          bo w Borussi ma 9 zawodników aby mu tę piłkę wywalczyli a u nas jest z 8 gwiazdorów, każdy chce strzelić, nawet obrońca albo skrzydłowy kiss
          Piłka nożna jak widać, to gra zespołowa, cały zespół pracuje na te bramki, w Pl jakoś tego nie widac
      • zdzisnadzis Re: Półfinały 25.04.13, 00:02
        Duzio ojro droga pani, oj duzio.. i juz mu sie nóżki nie plączą i piłkę tez widzi ;]
        • mala_truskawka Re: Półfinały 25.04.13, 00:18
          Racja. Poza tym, boi się pewnie forsować w reprezentacji, bo nie daj boże nogę złamie i już w klubie nie zagra z parę miesięcy. Ale i tak mi się dziś podobał. I dumna byłam smile Zwłaszcza, jak Niemcy skandowali "Lewandowski!"
          • bi_scotti Re: Półfinały 25.04.13, 01:53
            Moja ukochana Al Jazeera wlasnie poswiecila cale 3 minuty bio Lewandowskiego, ktory byl dzis ponoc 'fe*no*me*nal*ny" big_grin Wiadomosci sportowe zdominowane przez Lewandowskiego i skandal z konskimi wyscigami wink
            • niuniek3 Re: Półfinały 25.04.13, 02:27
              No meczyk był dobry...
        • paskudek1 Re: Półfinały 25.04.13, 12:06
          niekoniecznie musi to być prawda. Ja tam sie na piłce kopanej nie znam z a bardzo, ale nawet ja widzę, że jak Lewandowski wychodzi na boisko z Borussią to ma tam jeszcze z 9 DO POMOCY. Takich co mu te piłkę dograją, albo podadzą a u nas ma DWÓCH których bardzo łatwo jest wyeliminować z gry albo tak przypilnować żeby Lewandowski se mógł pomachać palcem w bucie. Piłka nożna to jest gra zespołowa, trzeba grać w drużynie a u nas jest 11 gwiazdorów, z czego 2-3 może zasługujących na to miano.
    • pade Re: Półfinały 25.04.13, 06:58
      komentarz z gazety:
      "Lewy za te 4 bramki powinien w końcu usiąść z przodu Opla" big_grin
      • attiya Re: Półfinały 25.04.13, 16:05
        cudowny komentarz smile
        ja tam trzymałam kciuki za oba niemieckie kluby i wyszo na moje tongue_out
        jakoś nie pałam miłością do Realu i Barcy
        • angazetka Re: Półfinały 25.04.13, 16:41
          > ja tam trzymałam kciuki za oba niemieckie kluby i wyszo na moje tongue_out

Pójdź w me ramiona smile
          • attiya Re: Półfinały 25.04.13, 16:51
            idę tongue_out
            no otwórz szerzej te ramiona, wpierw zaprasza a potem... tongue_out
    • lilly_about Re: Półfinały 25.04.13, 07:55
      Moje serce było rozdartecrying
      • nitka111 Re: Półfinały 25.04.13, 12:12
        to zupełnie jak mojego syna big_grin
        z tej rozpaczy usnął, a dzisiaj jak pytał rano o wynik, nie wiedział czy ma się cieszyć , czy martwić smile
        • white_swan dlaczego robert nie strzela w reprezentacji 25.04.13, 13:47
          Dla 'znawczyń' piłki nożnej

www.youtube.com/watch?v=1K9rtK8uRrg
          • paskudek1 Re: dlaczego robert nie strzela w reprezentacji 25.04.13, 14:28
            no właśnie, to jest problem. W niemieckiej drużynie Lewandowski ma tych podających kilku a u nas.... każdy sobie za gwiazdę chce robić.
            • angazetka Re: dlaczego robert nie strzela w reprezentacji 25.04.13, 14:30
              Dobra, różnica poziomów i zgrania zespołu jest jasna. Ale wszystkiego nie tłumaczy. Np. poziomu zaangażowania.
              • white_swan Re: dlaczego robert nie strzela w reprezentacji 25.04.13, 14:53
                angazetka napisała:

> Dobra, różnica poziomów i zgrania zespołu jest jasna. Ale wszystkiego nie tłuma
                > czy. Np. poziomu zaangażowania.

Jego poziom zaangażowania oceniasz z perspektywy telewizora ? Bo nie lata za piłką po całym boisku ? Bo nie potrafi przejąć każdej piłki jaką mu się poda, mając 4 obrońców na karku ?
                On naprawde nie musi tracić sił i zdrowia na grę w reprezentacji. Gdyby nie był zaangażowany to by to olał. Na jego miejscu jak i na miejscu Błaszczykowskiego i Piszczka podziękowałabym za współprace z taką drużyną. Nie mogą grać za 11.
                • angazetka Re: dlaczego robert nie strzela w reprezentacji 25.04.13, 15:40
                  > Jego poziom zaangażowania oceniasz z perspektywy telewizora ?

A Ty, rozumiem, masz jakieś lepsze źródło wiedzy, np. w głowie mu siedzisz? wink
                  I chyba wolę się jednak cieszyć jego wczorajszym popisem niż dać się wciągać do piaskownicy.
          • lilly_about Re: dlaczego robert nie strzela w reprezentacji 25.04.13, 14:34
            A kto ma mu podawać? Jeden Lewandowski drużyny nie zbuduje.
            • angazetka Re: dlaczego robert nie strzela w reprezentacji 25.04.13, 14:42
              Kuba, grający z nim na co dzień? Obraniak (tak, wiem, Obraniak to nie Goetze, ale też nie pierwszy lepszy patałach)?
              • paskudek1 Re: dlaczego robert nie strzela w reprezentacji 25.04.13, 15:51
                ale zrozum, on na boisku z drużyną niemiecką ma Kubę, ma Piszczka i jeszcze z 5 innych do pomocy, nie ten to inny, drużyna gra RAZEM a u nas? jedn Kuba Błaszykowski którego wystarczy że obrońcy przeciwnika będą szczelnie kryć i.... jak pisałam, se może Lewandowski pokiwać palcem w bucie. Nasza reprezentacja to są "gwiazdy" a przynajmniej gwiazdami by chcieli być. Poza tym nie są zgrani ze sobą, za mało trenują razem, to też może być przyczyna.
                • angazetka Re: dlaczego robert nie strzela w reprezentacji 25.04.13, 15:55
                  Ja to wszystko wiem, serio smile Interesuję się piłką nie od dziś. Po prostu nie uważam tego za JEDYNE SLUSZNE WYTŁUMACZENIE.

> Poza tym nie są zgrani ze sobą, za mało trenują razem, to też może być przyczyna.

Tyle, co i inne reprezentacje.
                  • lilly_about Re: dlaczego robert nie strzela w reprezentacji 25.04.13, 18:46
                    angazetko, ja też długo nie rozumiałam, ale teraz widzę, ze mało, że w Bayernie jest DRUŻYNA, to oni grają ze sobą na co dzień, u nas są pojedynczy piłkarze, którzy spotykają się od czasu do czasu. Przykre, ale prawdziwe.
                    • lilly_about Re: dlaczego robert nie strzela w reprezentacji 25.04.13, 19:12
                      Borussia oczywiście a nie Bayern
                      • przeciwcialo Re: dlaczego robert nie strzela w reprezentacji 25.04.13, 20:09
                        Kazda reprezentacja gra od czasu do czasu, w róznych składach bo przeciez powołania sie zmienia. I jakos dają radę wygrywac .
                        • lilly_about Re: dlaczego robert nie strzela w reprezentacji 25.04.13, 20:37
                          Ale większosć ma dobrych piłkarzy.
                          • przeciwcialo Re: dlaczego robert nie strzela w reprezentacji 25.04.13, 20:41
                            U nas tez nie są źli ale bata nie maja nad soba i o kończyny drżą. Granie w reprezentacji to wyróżnienie i mam wrażenie że dla wielu to kłopot odmówic a wyniki jakie may to widac.
          • przeciwcialo Re: dlaczego robert nie strzela w reprezentacji 25.04.13, 16:22
            Sarnich nóżek mu szkoda na reprezentacje. Bundesliga płaci krocie za to aby nie doznał kontuzji na meczu Polski. Biedactwo musi sie przełamywac strzelając karnego listonoszowi.
    • przeciwcialo Re: Półfinały 25.04.13, 16:27
      Oba zespoły przegrane mają jeszcze szanse u siebie. RM nawet wieksze niz Barca.
      • angazetka Re: Półfinały 25.04.13, 16:40
        Mają. Real musi jedynie wygrać 3:0, Barca tylko 5:0 wink Jasne, że to mozliwe, ale...
        • przeciwcialo Re: Półfinały 25.04.13, 16:42
          I dlatego bedzie fajna walka.
          • pade Re: Półfinały 25.04.13, 18:36
            nie mogę się doczekaćsmile
    • inguszetia_2006 Re: Półfinały 25.04.13, 20:33
      Witam,
      Oglądałam rzecz jasna i jak zawsze zawarłam zakłady, ale tylko w pracy;-P I nie na pieniądze, tylko na ekwiwalent w postaci obiadu. Nikt nie trafił wyniku, wobec czego mamy kumulację.
      Lewandowski wspaniały, ale jak czytam,że prawie Messi to się nie zgadzam. Messi ma powtarzalność, Lewandowski, póki co - nie. Oczywista, że była radość, bo po pierwsze Lewandowski, po drugie Lewandowski z Warszawy;-D I tak pod hasłem Lewandowski ten wieczór wczorajszy minął i dzisiejszy dzień w pracy. Jednakowoż fortuna lubi być zmienną, dlatego obstawię Real za czas jakiś.
      Pzdr.
      Ing
      • angazetka Re: Półfinały 26.04.13, 09:58
        > Lewandowski wspaniały, ale jak czytam,że prawie Messi to się nie zgadzam. Messi
        > ma powtarzalność, Lewandowski, póki co - nie.

Messi to ma przede wszystkim uniwersalność (pomijam ten drobny detal, że jest geniuszem zwyczajnie), Robert - nie. Powtarzalny jest w coraz większym stopniu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka