13.02.14, 19:03
podczas cytologii, a nawet przed jej wykoanniem gin
stwierdził ze mam krew na szyjce i to duzo.
Kazał czekac na wynik - powiedział ze mu się to nie podoba,
a rzadko mu sie cos nie podoba.
Krew była podczas badania i na wzierniku.
Kurcze, cała sie trzęse. zawasze było ok.
Ostatnio 2 lata temu
Obserwuj wątek
    • paul_ina Re: cytologia 13.02.14, 19:07
      Pewnie jakiś polip niegroźny albo coś takiego, a kobiety z rodziny zdrowe? Pani czeka spokojnie na wynik, nerwy w kieszeń.
      • przystanek_tramwajowy Re: cytologia 13.02.14, 19:09
        Na przyszłość jednak warto robić cytologię częściej. 2 lata to kupa czasu.

---
        Ja mówię dzieciom: Nie, nie przejedziesz się na koniku, ale jak wrócimy do domu, to co byście przejeździli w 30 sekund, dostaniecie do skarbonki. I też mają ogromne uśmiechy (by upartamama.
        • paul_ina Re: cytologia 13.02.14, 19:16
          Tak jest, częściej, będzie bez niepotrzebnych nerwów.
        • kk345 Re: cytologia 13.02.14, 19:18
          NFZ uważa, ze raz na trzy lata wystarczy..
          • przystanek_tramwajowy Re: cytologia 13.02.14, 19:21
            Ja tam wolę ufać swojemu zdrowego rozsądkowi a nie NFZ-owi. Co trzy lata robię za darmo, a po drodze odpłatnie.

---
            Ja mówię dzieciom: Nie, nie przejedziesz się na koniku, ale jak wrócimy do domu, to co byście przejeździli w 30 sekund, dostaniecie do skarbonki. I też mają ogromne uśmiechy (by upartamama.
            • esi1 Re: cytologia 13.02.14, 19:31
              Ja chodzę tylko na NFZ. Co pół roku mam robione USG, a raz w roku cytologię.
              • kk345 Re: cytologia 13.02.14, 23:18
                Ja też, ale zawsze zastanawiam sie,jak lekarz to rozpisuje- bo NFZ nie placi częsciej niz raz na trzy lata...
                • chipsi Re: cytologia 14.02.14, 10:11
                  Całkiem możliwe że korzysta z "przydziału" kobiet, które cytologii robić nie chcą. A tych jest zdecydowanie więcej niż chętnych.
                  Tez mam badania robione częściej.
            • kk345 Re: cytologia 13.02.14, 23:18
              Nie wypowiadam sie na temat zdrowego rozsądku,tylko refundacji
    • kk345 Re: cytologia 13.02.14, 19:17
      Spokojnie, to mogło być cokolwiek, choćby plamienie owulacyjne. Nie nakręcaj się,na razie nie ma się czego bać.
      • konwalka Re: cytologia 13.02.14, 19:19
        ja zawsze podczas badania cyt krwawie jak zarzynane prosie
        wyniki -ok
    • kerala78 Re: cytologia 13.02.14, 19:26
      a wspominal cos o nadzerce? zrobil usg? na cyto nie koniecznie cos wyjdzie...
      • asis09 Re: cytologia 13.02.14, 19:38
        powiedzial że krwawienie jest z szyjki.
        Mam mięśniaki, ale to nie one są przyczyną krwawienia.

• iwles Re: cytologia 14.02.14, 10:53

Ja bym obstawiała, że to jednak mięśniaki są przyczyną krwawień między miesiączkami.
          A lekarz ci powiedział, że to na pewno nie od mięśniaków?
          • asis09 Re: cytologia 14.02.14, 11:44
            powiedzial że nie od mięśniaków
            i że mu się to nie podoba,
            że może być stan zapalny,
            że nie grzybica.
            Zawsze miałam 1
    • slonko1335 Re: cytologia 14.02.14, 10:31
      Też miałam krwawienie z szyjki, też była krew na wzierniku-cytologia ok, stwierdzono tylko stan zapalny-nie panikuj...
      • andaba Re: cytologia 14.02.14, 10:55
        Też ostatnio krwawiłam jak zarzynana świnia, a dwójka wyszła.
        Więc się nie martw na zapas.
    • mamusia1999 Re: cytologia 14.02.14, 11:10
      przy ostatnim badaniu mialam jakas zmiane w pochwie. niby wysypka, cus jakby liszaj....., nie klykcina. trzeba to rowniez poskrobac, oprocz szyjki. cyt. wyszla wzorowa (I), przez "przypadek" (lekarka kazal zrobic przerwe w ziolach&co na rown. horm) musialam 2 tyg. pozniej do gina powalcowac z takim niby plamieniem. zmiany juz nie bylo. plamienie okazalo sie "normalna erozja endometrium".

ja robie cyt co rok, dla swojego spokoju. 2 lata moim zdaniem nie tragedia, jesli ostatni wynik byl OK. bo nawet rozwoj swinstwa z cyt IIId trwa duzo dluzej. i znam mnostwo kobiet, ktore przy cyt krwawia. albo wpolowie cyklu, albo tuz przed miesiaczka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka