19.02.14, 11:13
Pomóżcie. Organizuję córce urodziny w lokalu dla dzieci, firmie bardzo spodobała się wizualnie moja córa i zaproponowali aby urodziny dla dzieci były za darmo (tylko część dla rodziców płatna) ale w zamian chcą wykonać dzieciom zdjęcia i umieścić w ulotce reklamującej firmę. Zgodzić się, jakie zagrożenia mogą z tym się wiązać,jak się ewentualnie zabezpieczyć i przed czym?. Rodzice pozostałych dzieci wyrazili zgodę.
Obserwuj wątek
    • czar_bajry Re: Ulotki 19.02.14, 11:16
      Jedyne co wam "grozi" to darmowe zrobienie reklamy dla sali zabaw, zrobienie "darmowych" urodzin" wyjdzie im prawie za darmo. Za zdjęcia dzieci do reklamy musieliby zapłacić o wiele więcejtongue_out
    • feel_good_inc Re: Ulotki 19.02.14, 11:18
      marcepanka77 napisała:
      > Pomóżcie. Organizuję córce urodziny w lokalu dla dzieci, firmie bardzo spodobał
      > a się wizualnie moja córa i zaproponowali aby urodziny dla dzieci były za darmo
      > (tylko część dla rodziców płatna) ale w zamian chcą wykonać dzieciom zdjęcia i
      > umieścić w ulotce reklamującej firmę. Zgodzić się, jakie zagrożenia mogą z tym
      > się wiązać, jak się ewentualnie zabezpieczyć i przed czym?.

A będzie tam wymieniona z nazwiskiem, imieniem i adresem? Może będzie występować nago?
      Jeżeli na obydwa te pytania odpowiedziałaś przecząco, to udaj się do najbliższej poradni specjalizującej się w leczeniu zaburzeń lękowych.
      • kikimora78 Re: Ulotki 19.02.14, 11:35
        nawet jeśli w ubraniu i bez nazwiska - to zawsze jest opcja, że jak się nie zabezpieczą to potem mogą zobaczyć zdjęcie własnego dziecka na bilboardzie reklamującym "cokolwiek"
        serio tak lekkomyślnie "rozdajesz" zdjęcia swoich dzieci - byle tylko w ubraniu i bez nazwiska?
    • kikimora78 Re: Ulotki 19.02.14, 11:33
      ja bym proponowała umowę, że zdjęcie będzie wykorzystane TYLKO przez daną firmę, i TYLKO do jednorazowej (lub ew. wielorazowej) kampanii TYLKO określonego produktu, i NIE BĘDZIE sprzedane ani odstąpione żadnej innej firmie.
      • dziennik-niecodziennik Re: Ulotki 19.02.14, 11:41
        tak by bylo chyba najrozsądniej.
    • gaskama Re: Ulotki 19.02.14, 11:38
      Ja akurat nie życzyłabym sobie, by moje dziecko znalazło się w jakiś folderach reklamowych. Taki typ. U syna w szkole otrzymali do podpisania zgodę na udział w folderach reklamowych MEN, też się nie zgodziłam, na wyraźne życzenie i prośbę syna, który nie chce, by jego zdjęcia ukazały się gdziekolwiek, poza naszym rodzinnym albumem. Jego wola, ma 12 lat. Rozumiem.
      Jeśli ty nie masz nic przeciwko tej akcji, to tylko zrób to, co radzi Kikimora, podpisz umowę, w której organizatorzy, właściciele firmy ustalą, do czego zdjęcia zostaną wykorzystane, że będzie to sprawa jednorazowa i ograniczona czasowo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka