Dodaj do ulubionych

Chodzą za mną conversy

21.02.14, 22:50
Warto?, nie warto?
Która ma i może się podzielić opinią?
Bo martensy, to wydajesz kilka stów, ale masz na lata, a jak z conversami?, na ile wystarczają? i wygodne są???
Obserwuj wątek
    • mrs.petronela Re: Chodzą za mną conversy 21.02.14, 22:58
      Ja bardzo sobie chwałę. Moje kupiłam w USA, za jakieś śmieszne pieniądze i noszę już 4 rok. Są bardzo wygodne i na razie nic się z nimi nie dzieje. Nie myślałam, że będą takie trwałe.
    • pitahaya1 Re: Chodzą za mną conversy 21.02.14, 23:09
      Ja nie mam, ale syn nosi.
      Kupione za granicą, jeśli to ma jakieś znaczenie.
      Nie wiem, czy lepsze od zwykłych butów, ale noszone i zdzierane do bólu przez okrągły rok. Przetrwały normalne użytkowanie, treningi 2x/tydzień, wycieranie na wf. Syn mówi, że bardzo wygodne i nie chce zamienić na inne. Widać, że buty noszone, ale są w jednym kawałku w odróżnieniu do normalnych szkolnych butów, które z reguły musiałam zmieniać trzy razy w ciągu roku szkolnego.
    • beataj1 Re: Chodzą za mną conversy 21.02.14, 23:23
      Mam 3 pary.
      Moimi absolutnie ukochanymi są skórzane conversy

https://sneakersandshoes.files.wordpress.com/2008/04/converse-all-star-deluxe-athletic-inspired-boots.jpg
      Mam je 7 lat i kocham jak żadne inne.
      Ich czas już się kończy a niestety są nie do kupienia bo to była jakaś limitowana wersja.

Wygodniejszych butów nie miałam.
      Co ciekawe mam tez takie (krótka wersja tych zielonych) i są do d...py. Niewygodne sztywne i bez sensu.

Ale genaralnie lubie. Tylko wyszukuje takie mniej typowe modele. Lubię wersję light jest taka zgrabniutka..
    • edelstein Re: Chodzą za mną conversy 21.02.14, 23:23

Trampki Jak kazde inne,czesc z nich smierdzi guma.Ostatnio widzialam kosz conversow w Realu w cenie 15-25€.
      Jakos nie möge sie dopatrzec wyjatkowosci tych butow.
    • buuenos Re: Chodzą za mną conversy 21.02.14, 23:38
      Moje za mna nie chodza,chodza ze mnasmile mam 4 pary, ja lubie bo trampkowa jestem , ale jakis nadzwyczyjnych zalet im nie przypisuje.Ot trampek bez zbednych ideologiismile
    • piepe Re: Chodzą za mną conversy 21.02.14, 23:56
      Trampki są dla młodzieży. Dorośli ludzie, jeśli chcą być modni, nosza inne buty. Niestey, w dorosłym wieku nie wystarczy założyć trampki lub martensy, trzeba się wykazać większym wyczuciem stylu, by nawet jakoś wyglądać. Dlatego niektóre ceny butów i ubrań szybuja w kosmos, a firmy produkujące te buty i ubrania wciąż istnieją. No i istnieje pokaznia rzesza ludzi, która uwaza, ze lepiej wydac 500 zł na martensy, niz 500 zł na jakąś smętną szarą bluzkę, która za 5 sezonów pojawia sie na lokalnych rynkach jako hit.
      • buuenos Re: Chodzą za mną conversy 22.02.14, 00:38
        Hmm, ja jako dorosla nosze conversy i jakos stylu mi nie ubywa.Nie jest to jedyne obuwie jakie nosze. Dior i chanel tez znajdziesz w mojej szafie._)Stoja bo niewygodne.Lubie trampki(pepegi) dzinsy i tshirty.
      • asia_i_p Re: Chodzą za mną conversy 22.02.14, 17:45
        A co noszą dorośli ludzie, jeżeli chcą się przejść na dłuższy spacer w terenie nizinnym i wbijanie się w obuwie turystyczne wydaje się raczej przerostem formy nad treścią? Dorosłym ludziom tak całkiem zwisa wygoda?
    • paulixs1 Re: Chodzą za mną conversy 22.02.14, 00:10
      Tenisowki to sa. Warto wedlug mnie, ale trwale nie sa na lata. Aha, nie mialam nigdy skorzanych , sa trwale, ale nie niezniszczalne. Zawsze mam szare albo kremowe na wiosne . Conversy jakie sa, kazdy widzi...
    • sumire Re: Chodzą za mną conversy 22.02.14, 00:57
      uwielbiam i polecam. nie tak łatwo je zniszczyć. tak, są wygodne bardzo. moja ulubiona para zjechała ze mną cały świat.
      i nie, nie są tylko dla młodzieży smile
    • mamma_2012 Re: Chodzą za mną conversy 22.02.14, 01:23
      A moja corka udowadnia, ze:
      1. Conversy sa zniszczalne
      2. W sumie juz nie do konca modne, bo teraz ponoć Vansy (kolejna kolekcja kolorowych tenisowek w garderobie córki) sa na topie
      3. Wygodne sa, bo ostatnio pokonywala z nami wielokilometrowe trasy w Conversach na grubej podeszwie
      4. Materialowe conversy maja jakies magiczne właściwości, bo przy bardzo niskich temperaturach młodzież z radością uzywa ich jako butów do szkoły i na śniegwink
      • azjaodkuchni Re: Chodzą za mną conversy 22.02.14, 05:01
        Magiczne są... singapurskie dzieciaki łażą w nich całe dnie przy + 30 stopniach i podobno noga się nie poci,nie odparza...
        Ja też je mam ( dwie pary) zakładam jak jadę do sklepu ( tam jest zimno zwykle) oraz jak nie chce mi się paznokci malować i bardzo sobie chwalę.
      • guderianka Re: Chodzą za mną conversy 22.02.14, 08:06
        mamma 2012-hahaha- chyba mamy podobne w tym względzie córki wink
    • eo_n Re: Chodzą za mną conversy 22.02.14, 06:41
      swoje kupiłam 4 lata temu i nadal nic z nimi się nie stało (są ze skóry).
    • ichi51e Re: Chodzą za mną conversy 22.02.14, 07:01
      Wow. Pierwsza bede. Niewygodne obcieraja do krwi :p problem polegal na tym ze chyba sa na mnie za waskie - na dlugosc sa ok z zapasem nawet na szerokosc sporo im brakuje uncertain myslalam ze to taki fason i ze sie dopasuje. Nie dopasowalo sie. Meka bylo chodzenie. Mialam te biale na gorze m.hypebeast.com/2008/3/john-varvatos-x-converse-jack-purcell
    • guderianka Re: Chodzą za mną conversy 22.02.14, 08:04
      Nie kupię za chiny ludowe. 250zl na dwa sezony w trampkach-to nie na moje nerwy
      Jakością w niczym nie odbiegają od zwykłych trampek za 50zł
    • zebra12 Re: Chodzą za mną conversy 22.02.14, 08:47
      Ja nie noszę, ale moje córki tak. My zaczynałyśmy od Vansów, by przejść na conversy. Nie są aż takie niezniszczalne, ale ze 2 sezony da się w nich chodzić. Najmłodsza ma skórzane i te są rzeczywiście trwałe i łatwe w czyszczeniu. Jak to tenisówki brudzą się i drą. Ale podeszwa nigdy się nam nie przetarła. Za to czasem odchodzi materiał od gumy.
      Jeśli to ma znaczenie to kupujemy w PL w sklepie Heavy Duty lub przez net.
    • drosophila1 Re: Chodzą za mną conversy 22.02.14, 11:33
      Skórzane warto. Materiałowe to zwykłe trampki, wytrzymują 2 sezony, dlatego kupuję je tylko na wyprzedażach lub w tk maxx.
      • princess_yo_yo Re: Chodzą za mną conversy 22.02.14, 17:41
        jak wy to robicie ze plotno I gruba gumowa podeszwa wytrzymuje tylko dwa sezony?
        • drosophila1 Re: Chodzą za mną conversy 22.02.14, 19:04
          Miałam białe, szare i jasnoniebieskie z materiału. Bardzo szybko się brudziły. Tak jak inne trampki prałam w pralce w specjalnych woreczkach. Szybko zaczęły się pruć i guma się odkleiła. Chyba mogłabym pochodzić w nich dłużej, gdyby nie pranie, ale mam pewne zboczenie i brudnych trampek nie noszę smile
    • princess_yo_yo Re: Chodzą za mną conversy 22.02.14, 17:35
      ja swoje lubie, maja juz swoje lata ale nie sa to buty ktorych uzywam bardzo czesto. ot kolejna para quasi sportowych butow, czasem nosze w torbie zeby ubrac po zajeciach sportowych, czasem laze w nich w pracy ale tylko z okazji relaksowego piatku niestety.
      • myelegans Re: Chodzą za mną conversy 22.02.14, 17:49
        Ja nie nosze, bo nie lubie, jak dla mnie malo oddychajace, za to dziecko tak. Kupuje za tanie pieniadze na wyprzedazach i on wlasciwie chodzi w nich caly rok, nawet w zimie niezaleznie od temperatury, dopiero snieg wbija go w wyzsze buty.

Bylam sceptyczna, bo na mlodym buty sie pala, potrafi zedzrzec wszystkie, buty sportowe dobrej marki po miesiacu wygladaja, jakby w nich fizycznie przy wykopach pracowal, przekopujac sie nogami. Conversy sa trwalszei nawet zdazy z nich wyrosnac.

• mamaemmy Re: Chodzą za mną conversy 22.02.14, 19:40
      Ja moje uwielbiam ! Uważam,że warto.
    • kamunyak Re: Chodzą za mną conversy 22.02.14, 19:41
      ja moze nawet bym kupila trampki za większe pieniądze niż kilkadziesiąt zł, ale, niezależnie od wydanej sumy, widzę, że we wszystkich odklejaja sie obrzeża od podeszwy. Nie wiem czy ujełam to wystarczajaco obrazowo, chodzi o coś takiego
      [ihttps://img685.imageshack.us/img685/6676/grom1zaprawianie06.jpg
      Niezmiernie mnie to wkurza, estetycznie, wiec raczej conversów nie zaryzykuje.
      Chyba, że dostane gwarancję, jakąś...
      jhesli kupie trampki, za np. 50 z,l to nie żal wyrzucać po sezonie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka