Dodaj do ulubionych

Czy Polska jest piękna?

• panirogalik Re: Czy Polska jest piękna? 08.03.14, 21:00
      Jest piękna ale nie jakoś szczególnie.
    • miliwati Re: Czy Polska jest piękna? 08.03.14, 21:12
      marychna31 napisała:

> Uważacie Polskę za piękny kraj? Co w Polsce polecacie znajomym cudzoziemcom, po
      > tencjalnym turystom?

Ujdzie, ale Śląsk bez porównania lepszy.
    • ga-ti Re: Czy Polska jest piękna? 08.03.14, 21:13
      Tak, jest piękna. Mamy przecudną przyrodę i piękne zabytki architektury. Zabrakło mi w tej reklamie zamków i zameczków.
      Staramy się w każde wakacje zwiedzić kawałek Polski, wybieramy jakiś rejon, miasto i okolicę, zawsze znajdujemy coś pięknego, mimo bilbordów, kebabów, coca coli, stoisk z chińskim badziewiem... i bezmyślności ludzkiej.
      Kiedyś stwierdziliśmy, że życia nam nie starczy, by Polskę zwiedzić.
      Np. w te ferie byliśmy jeden dzień nad morzem, moje marzenie - morze zimą, pustka, wszystko zabite dechami, a jaki klimat, mewy, fale, inny piasek, inne powietrze, inne odgłosy niż latem, pusto i pięknie (ale latem też lubię, bardzo).
      Czasem zdarza się, że jedziemy gdzieś docelowo i zjeżdżamy z trasy, bo zobaczyliśmy coś ślicznego, czemu musimy się bliżej przyjrzeć.
      Jechaliśmy z Krakowa w Bieszczady, wybraliśmy mniej uczęszczaną drogę, nocleg w niesamowicie pięknych Gorlicach, odkryliśmy super knajpkę, poznaliśmy zupełnie niechcący wspaniałych ludzi... a widoki po drodze - cud. Ach, powspominać dobra rzecz.
      Polska jest piękna!
    • rosapulchra-0 Re: Czy Polska jest piękna? 08.03.14, 21:13
      Tak. Polska jest piękna.
    • ghrtth Re: Czy Polska jest piękna? 09.03.14, 00:34
      Moim zdaniem raczej poniżej europejskiej przeciętnej. Szczególnie polskie wsie straszą (oprócz tych z zabytkową zabudową, bo zdarzają się perełki, jak wszędzie).

Ogólnie możliwości krajobrazowe były, ale to, jak je wykorzystano niestety nie zachwyca.
      • eraz-lilipop Re: Czy Polska jest piękna? 09.03.14, 01:05
        Kazimierz Dolny nad Wisla .Polska jest piekna.
    • shumi-mi-las Re: Czy Polska jest piękna? 09.03.14, 04:56
      Jest piekna i do tego mocno zroznicowana krajobrazowo.
    • wies-baden Re: Czy Polska jest piękna? 09.03.14, 10:05
      A ja powiem przewrotnie, że ...mogłaby być piękna, gdyby nie przestrzeń miejska zniszczona strasznym betonowym budownictwem, zarówno w stolicy jak i mniejszych miastach, całkiem jakościowo zrównanych, wręcz bliźniaczych i nie do odróżnienia, bo ten beton zamiast na drogi posłużył do budowy "domów". Krajobrazowo - wielki, niewykorzystany potencjał.
    • rita75 Polska jest przde wszystkim brudna 09.03.14, 13:24
      smieci wyrzucane do rowow i lasow, oproznianie szamba za plotem posesji, bo za wywoz nieczystosci placi frajer- to przycmiewa najpiekniejsze okolicznosci przyrody i architektury.
    • mamciunia_kamciunia2 Re: Czy Polska jest piękna? 09.03.14, 14:03
      niecierpie przyjezdzac do polski jest brudna tania i zacofana
      na szczenscie jestem tu niedłurzej niz dwa tygodnie wroku
      okropny kraj okropni ludzie
      zagranicom nikomu polski nie polecam
      • misterni Mamciunia_kamciunia OT 09.03.14, 19:11
        Ci by zrobił gdyby cię jednak spotkała taka okrutna hańba i powiłabyś córeczkę?
        • gretchen184 Re: Mamciunia_kamciunia OT 09.03.14, 19:41
          dajże spokój misterni- przecież to trollisko tongue_out
        • mamciunia_kamciunia2 Re: Mamciunia_kamciunia OT 10.03.14, 00:18
          nic by nie zrobil bo bende rodzic tylko synuw smile
    • mamma_2012 Re: Czy Polska jest piękna? 09.03.14, 19:53
      Nie napisze, ze Polska jest piękna, ale przyznan, ze jest u nas sporo bardzo urokliwych miejsc (conajmniej tyle co tych brzydkich).
      • corka.bossa Re: Czy Polska jest piękna? 10.03.14, 01:18
        Co z pytanie?
        Pewno że jest!!!
        gdzie? nie wiem-gdzie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka