Dodaj do ulubionych

No i co z tymi butami??

14.03.14, 09:40
Pojawił się tu jakiś czas temu podobny wątek, ale chyba umarł, a temat szalenie ciekawy. Kupuje któraś ładne półbuty wiosenno - jesienne? Takie do pracy, czyli i ładne, i wygodne smile
Szukam inspiracji i czekam na fotki!
Obserwuj wątek
    • niutaki Re: No i co z tymi butami?? 14.03.14, 09:46
      tez tu poczekam...nie mam butow na wiosne, a w sklepach tragedia...
    • mary_lu Re: No i co z tymi butami?? 14.03.14, 09:47
      Po ostatnich akcjach buty na forum wkleją tylko największe masochistki, akurat butów zalecanych przez osoby z tym zaburzeniem bym nie kupiła, mam wrażliwe stopy...
      • tabakierka2 Re: No i co z tymi butami?? 14.03.14, 09:56
        takie mam:

b. wygodne
        https://casu.pl/product_picture/full_size/fb59f26aeae48c903414cef3cb8a8c7d.jpg
        • tabakierka2 Re: No i co z tymi butami?? 14.03.14, 09:56
          a raczej takie, przepraszamwink

butyok.pl/media/products/a6139eaf4ca3bf9653041f65717a1559/images/thumbnail/large_741br.jpg?updated_at=1365670946
          • morgen_stern Re: No i co z tymi butami?? 14.03.14, 10:05
            Ja się zawsze boję, że na takich koturnach noga ciężko wygląda.
            • tabakierka2 Re: No i co z tymi butami?? 14.03.14, 10:25
              morgen_stern napisała:

> Ja się zawsze boję, że na takich koturnach noga ciężko wygląda.
              >

ta koturna nie jest wysoka...no, a ja mam raczej chude nogi, więc skojarzenia mam raczej jakbym miała na nogach żelazkabig_grin
              • kietka Re: No i co z tymi butami?? 14.03.14, 10:38
                TEN koturn
                • tabakierka2 Re: No i co z tymi butami?? 14.03.14, 10:46
                  kietka napisała:

> TEN koturn

o matko! dzięki! nawet nie zauważyłam byka. Ale wstydtongue_out
          • sanrio Re: No i co z tymi butami?? 14.03.14, 14:30
            może i wygodne, ale szkaradne
    • lelija05 Re: No i co z tymi butami?? 14.03.14, 10:04
      Ja stawiam w tym roku na sztyblety.
      Ale jak sobie pomyślę, że muszę mierzyć, szukać, jeździć, to mi się słabo robi, a przez internet nie chce mi się zamawiać, nie chcę się rozczarować.
      • morgen_stern Re: No i co z tymi butami?? 14.03.14, 10:06
        To takie kowbojki? smile
        • lelija05 Re: No i co z tymi butami?? 14.03.14, 10:14
          No coś w tym stylu, ale do kostki. Prawdę mówiąc, to dopiero wczoraj przeczytałam, że te buty tak się nazywają big_grin
          O coś takiego:
          https://img.szafa.pl/ubrania/1/011265695/1343762100/sztyblety-hm-40-czarne.jpg
          Albo:
          https://s3.pasart.pl/images/thumbnails/product/27/01/22/270122-sztyblety-gremax-1651_500_375.jpg
          • best_bej Re: No i co z tymi butami?? 14.03.14, 23:31
            piękne są, choć mi się podobają płaskie prawie jak męskie
          • panirogalik Re: No i co z tymi butami?? 07.05.14, 14:36
            koszmarne są
    • morgen_stern Re: No i co z tymi butami?? 14.03.14, 10:07
      A nie macie wrażenia, że w sklepach jest właściwie wszędzie to samo? Asortyment różni się tylko ceną i jakością wykonania. Bardzo brakuje mi różnorodności, ale nie, w tym roku modne jest to i to, więc wszystkie buty walimy na jedno kopyto.
      • dziennik-niecodziennik Re: No i co z tymi butami?? 14.03.14, 10:14
        no ale tak jest ze wszystkim.
        modne są rurki? - SPRÓBUJ kupić gdzies dzwony. marzenie ściętej głowy.
        modne są sztyblety i koturny? - wszystkie sklepy zapchane tym samym, normalnych pantofli nie uświadczysz.
        modne są ramoneski? - zwyczajny prochowiec nei do dostania.
        itd itd itd.
        a potem na ulicy dzieweczki jak spod prasy odbite, jedna w drugą takie same....
        • morgen_stern Re: No i co z tymi butami?? 14.03.14, 10:33
          Tak jest, jak mówisz.
        • agaja5b Re: No i co z tymi butami?? 07.05.14, 13:53
          Ano, założyłam ci ja niedawno szerokie (jak na dzisiejsze standardy) spodnie w drobną pepitkę i płaszcz, zostałam obgadana przez jakies młode lasencje na przystanku, żem niemodnawink
          • ciastko_z_kota Re: No i co z tymi butami?? 07.05.14, 14:23
            Szerokie spodnie znów są modne. Wracają też dzwony. Za granicą ta fala już przybrała, więc dojdzie i do Polski wink
            • agaja5b Re: No i co z tymi butami?? 07.05.14, 14:27
              O widzisz, a ja nie nosiłam ich juz pare lat, jakoś tak nagle mi się w oczy rzuciły, a nie mówiłam, że jestem trendsetterkąwink
      • agaja5b Re: No i co z tymi butami?? 07.05.14, 13:49
        Ja tam od dawna mam takie wrażenie, dlatego zwykle marudze ze nic nie ma interesującego, bo szukam butów nie takich jak wszystkie. Jak parę lat temu zachorowałam na sztyblety, nigdzie nie znalazłam, teraz do wyrzygu, ale teraz to ja nie chce, bo nie lubię jak wokoło sa same klony, więc czasem ze swoimi zachciankami czuje sie jak trendsetterkawink A ile razy usłyszałam z pretensją że szukam czegos czego nie ma, a trzeba brac to co jest, a raz na moją sugestie, ze to producenci moich marzeń nie sa w stanie spełnic, usłyszałam że wybredną gó...arą jestem, faktycznie młodo wyglądambig_grin
    • anika772 Re: No i co z tymi butami?? 14.03.14, 10:10
      Mam z poprzedniego roku, nuuudne klasyczne czółenka.
      W tym roku nabyłam trampki a teraz czekam na wysyp sandałów. Potrzebne mi jakieś japonki.
    • neffi79 Re: No i co z tymi butami?? 14.03.14, 10:22
      zasadnicze pytanie jest takie: obcas czy na płasko?
      jak sie ubierasz? częsciej spódniczki? spodnie (dzinsy?) rurki? jaka masz figurę?
      wolisz czarne czy jakiś kolor? To maja byc buty do biegania po mieście czy do typowo do auta?
      • to_ja_tola Re: No i co z tymi butami?? 14.03.14, 10:36
        kupuję...ale co ci mam wrzucić?
        Jak jest mój rozmiar to kupuję.Chyba,że obrzydliwie obrzydliwe,to sobie daruję.
      • morgen_stern Re: No i co z tymi butami?? 14.03.14, 10:37
        Och, ile pytań smile Może być na płaskim, ale nie takim płaskim płaskim, jak baleriny, niech będzie jakaś podeszwa. Lub niewielki obcas, ale taki stabilny, żadne cienkie szpileczki. Mają być wygodne, bo będę w nich codziennie 10 godzin, jak nie więcej. Nie takie do auta smile
        Figurę mam wspaniałą oczywiście, tzn 172, waga 63 smile duży tyłek, wąska talia, chodzę w dżinsach lub materiałowych prosto ciętych spodniach, czasem w spódnicy przed kolana.
        • neffi79 Re: No i co z tymi butami?? 14.03.14, 11:18
          zdjęć nie zarzucam i nie przychodzi mi na myśl nic innego jak klasyczne skórzane oxfordki
          czy w lakierku czy ażurkowe (te, szczególnie jasne podobają mi się szczególnie).
          W ogóle one ładnie prezentują się w pastelach. fajnie tez wyglądają w wersji wyższej , za kostkę.
          moim zdaniem to najbardziej 'kobiecy' fason z butów na płaskim, do chodzenia, na codzien
          • babsee Re: No i co z tymi butami?? 14.03.14, 14:36
            jako ze temat mnie interesuje..a z opisu widze,ze figure mam tak idealną jak Morgen smile to....
            co to sa klasyczne oxfordki?????
        • adwarp Re: No i co z tymi butami?? 14.03.14, 11:37
          www.gino-rossi.com/category/kolekcja/ona/obuwie-ona/daf594-e21-0634-9931-0/
          pl.ecco.com/pl-pl/collection/ladies/heels - model richland
          • pinceau Re: No i co z tymi butami?? 07.05.14, 11:57
            Jak dla mnie Gino Rossi rewelacja, a tutaj fajne zdjęcia z Tajlandii sesyjne intopassion.pl/intofashion-gino-rossi-instagram-story/
        • panirogalik Re: No i co z tymi butami?? 07.05.14, 14:55
          to coś jakby baleriny tyle, że na niewysokiej koturnie i najlepiej z paskiem wokół kostki. Będzie ładnie i wygodnie.
      • neffi79 Re: No i co z tymi butami?? 14.03.14, 11:20
        i wszystkie cięzkie koturny a także te a'la kowbojki...okropne
    • lilyrush Re: No i co z tymi butami?? 14.03.14, 14:44
      ja sobie kupiłam takie
      www.gino-rossi.com/category/kolekcja/ona/obuwie-ona/czolenka/dcf423-e48-2800-8500-0/
      kolor absolutnie cudny- i pasuje do wszystkiego wiosennego
      • maslova Re: No i co z tymi butami?? 14.03.14, 21:42
        Piękne smile Choć dla mnie cena zaporowa... sad
    • madzioreck Re: No i co z tymi butami?? 14.03.14, 14:51
      Jeszcze nie kupiłam i słabo mi się robi na myśl o lataniu znów po sklepach. Wymagania mam ogromne, bo poza tym, żeby były w miarę wyględne i wygodne, życzyłabym sobie, ze by były w kolorze innym niż czarne lub brązowe/kamelowe/sraczkowate - nienawidzę. Znaleźć szare, grafitowe, granatowe... masakra. I jeszcze o ciut większej tęgości...
    • babsee Re: No i co z tymi butami?? 14.03.14, 14:53
      img06.allegroimg.pl/photos/oryginal/39/53/27/94/3953279492
      ja takie nabylam
      • jolunia01 Re: No i co z tymi butami?? 14.03.14, 21:05
        Za darmo bym nie chciała takich. Nie mają spodu - każda nierówność podłoża daje sie odczuć; obcasik- akurat do wpadania w dziury w chodniku, kratki itp.; Wysokość (raczej niskość) w palcach by mnie wykończyła, mam potrzebę mieć więcej miejsca w tej okolicy stopy. Poza tym Ryłko ma fatalne kopyta, wskutek czego stopa nie ma podparcia w śródstopiu.
    • gretchen184 Re: No i co z tymi butami?? 14.03.14, 16:36
      ja mam takie, z Rocket Dog,ale niestety nie mogę nawet w koturnach chodzić i chyba je na allegro wywalę
      Zdjęcia
    • koralik12 Re: No i co z tymi butami?? 14.03.14, 17:39
      Mam takie i chodze w nich do spodni i spódnicy. Bardzo wygodne.

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTPAlGi9zF2GbapgxMrFujnplAjllZh2gj-TIFYIcz5Zly_p889
    • saszanasza Re: No i co z tymi butami?? 14.03.14, 18:05
      o ja chętnie też się "zainspiruję", bo moim zdaniem większa część tego typu butów przypomina gips, a nie but.
      nie jestem w stanie wybrać buta, który miałby ciekway fason, o kolorystycenie wypomnę.
    • ira_07 Re: No i co z tymi butami?? 14.03.14, 18:22
      Mam takie: archiwum.allegro.pl/oferta/polbuty-robson-264-skora-r-40-oliwkowe-i3518155474.html

i takie: www.okazje.info.pl/okazja/odziez-i-obuwie/tamaris-botki-1-25124-27.html
    • e_r_i_n Re: No i co z tymi butami?? 14.03.14, 19:15
      Jest jakaś masakra butowa - chcę kupić pełne, klasyczne i płaskie - a jak nie minimum do kostki, to baleriny.
      Dobrze, że zima wraca wink
    • b.bujak Re: No i co z tymi butami?? 14.03.14, 19:15
      ja czekam na takie:
      https://www.rylko.com/pub/thumbs/products/483/6483/product-photo-514b1d454bf12_crop_600_600.jpg
      • agni71 Re: No i co z tymi butami?? 14.03.14, 20:44
        Mam podobne do tych ostatnich (fason) i są naprawde wygodne, jak na obcas (ja mam takie stopy, ze mnie każdy obcas dobija dośc szybko), więc polecam. Tyle, że moje kupione juz kilka lat temu. Z tym, że nie wiem, czy fajne do spódnicy, ja nosze je wyłącznie do spodni, ale jestem niska i wydaje mi się, że skróciłyby mi wizualnie nogę.
        • b.bujak Re: No i co z tymi butami?? 14.03.14, 21:00
          agni71 napisała:

> Z tym, że nie wiem, czy fajne do spódnicy, ja
          > nosze je wyłącznie do spodni, ale jestem niska i wydaje mi się, że skróciłyby
          > mi wizualnie nogę.

też mnie to nurtuje, jak będą wyglądały do spódnicy, bo własnie z butów do spódnicy mi brakuje....
      • peggy_su Re: No i co z tymi butami?? 14.03.14, 21:32
        o te ładne
    • eilian Re: No i co z tymi butami?? 14.03.14, 21:58
      A ja marzę o takich jakby mokasynach na koturnie, ale takim niskim, bardziej platforma niż koturn, najlepiej zamszowe. Miałam kiedyś właśnie takie z Wojasa, były przefajne, najczęściej nosiłam je do dżinsów, ale do spódnicy też pasowały.Choć to raczej styl casual, a nie biurowy. Ale ja taki właśnie potrzebuję.
      No i nigdzie takich nie mogę znaleźć, przejrzałam cały internet i też nic. Są, ale takie wyższe, albo na obcasie.
    • lola211 Re: No i co z tymi butami?? 15.03.14, 01:48
      Np https://i.st-firmy.net/93gpnwm/galeria-obuwia-4-you-czolenka.jpghttps://ronkone.pl/863-1278-large/baleriny-damskie-wiosna-lato-2013.jpg
      • panirogalik Re: No i co z tymi butami?? 07.05.14, 14:46
        Nooo, wreszcie któraś proponuje damskie buty
    • mama_duzych_dzieci a może takie? 15.03.14, 04:58
      Ja zakupiłam takie, ale lepiej wyglądają w pudełku niż na zdjęciu.
      www.sklep.eska-buty.pl/shoeDetails.xhtml?shoe=65

• morgen_stern Re: a może takie? 07.05.14, 13:54
        Ojej, to chyba żart...
      • panirogalik Re: a może takie? 07.05.14, 14:38
        dla męża w sam raz
      • neffi79 Re: a może takie? 07.05.14, 14:44
        mama_duzych_dzieci napisała:

> Ja zakupiłam takie, ale lepiej wyglądają w pudełku niż na zdjęciu.
        > www.sklep.eska-buty.pl/shoeDetails.xhtml?shoe=65
        >

Łejery takie buty nosi moja babcia
    • ichi51e Re: No i co z tymi butami?? 07.05.14, 12:03
      Ja. Crocsy takie www.crocs.pl/crocs-womens-stretch-sole-loafer/15318,pl_PL,pd.html?cid=5B5&cgid=women-new
      Plusy - mega wygodne lekki but rekawiczka czy skarpetna unosze sie na chmurze
      Minusy - bosa stopa w nich sie poci jak diabli a skarpetka tylko krotka pasuje. Ciesze sie ze watek wyplynal bo juz jakis czas temu chcialam odszczekac
      Tak. Edel miala racje. Sa crocsy w ktorych noga sie poci. Nie sa co ciekawe te w pelni gumiane. Odszczekuje. Hau hau
    • martishia7 Re: No i co z tymi butami?? 07.05.14, 12:39
      Ja z reklamą wink Mniejsza o fasony, ale własnie nabyłam buty polskiej firmy Maciejka i jestem zachwycona. Nie pamiętam kiedy ostatnio miałam tak wygodne buty, genialnie wykonane w środku, mięciutkie. Chociaż nigdy nie byłam fanką koturnów, zdecydowałam się na takie, bardziej ze względów praktycznych. Myślę, że będę polować na produkty tej firmy, żeby sprawdzić czy trzymają stały poziom.
      Generalnie jest dużo fajnych polskich firm, które robią bardzo ładne i bardzo dobre jakościowo buty. Problem bywa taki, że produkują krótkie serie i w taki sposób, aby całe sprzedać na jeden raz, więc jeżeli w danym sklepie nie ma naszego numeru, to może być problem ze sprowadzeniem z hurtowni lub namierzeniem innego sklepu.
      • agaja5b Re: No i co z tymi butami?? 07.05.14, 14:25
        Chodzę na codzień w skórzanych balerinkach Maciejki, mega mięciutkie, wygodne, dla mnie super.
    • default Re: No i co z tymi butami?? 07.05.14, 12:44
      Mam podobne do tych:
      www.deichmann.com/PL/pl/shop/damskie/damskie-buty-damskie/00006001226471/p%C3%B3%C5%82buty*damskie.prod?r=5&c=3&st=PRODUCT&filter_cat=damskie/damskie-buty-damskie/buty-damskie-polbuty
      Tyle, że bez tego czuba - mają normalny okrągły nos, jak tenisówki . Są super wygodne, chodzę na okrągło, dokupiłam sobie ostatnio drugą parę w innym kolorze. 30 zł na Marywilskiej smile
      • morgen_stern Re: No i co z tymi butami?? 07.05.14, 13:55
        Kolejne bez podeszwy i obcasa... inna wersja balerinek, prawda? No nie mogę w takich butach chodzić.
    • panirogalik Re: No i co z tymi butami?? 07.05.14, 14:42
      przecież to są męskie buty!
    • neffi79 Re: No i co z tymi butami?? 07.05.14, 14:46
      komunijne dla chłopca fsamras
    • morgen_stern Re: No i co z tymi butami?? 07.05.14, 14:49
      No wiecie co, może nie jestem typem podfruwajki z kwiatkiem we włosach, ale do obrazu dzikuski w męskich buciorach to mi chyba daleko... te, które nadal widzą mnie jako polski odpowiednik Lisbeth Salander muszą nieco powściągnąć wyobraźnię tongue_out
      A buty okropne!!
      • morgen_stern Re: No i co z tymi butami?? 07.05.14, 14:50
        Jeszcze sie przyjrzałam - nie dość, że wyglądają jak męskie, to jeszcze lakierki, dla mnie jak z koszmarnego snu smile
        • neffi79 Re: No i co z tymi butami?? 07.05.14, 14:53
          pasują do okreslenia "trumniaki" ;okropne
          powiem szczerze, że cięzko ci dogodzić, dziewczyny się starają a ty nie i nietongue_out
          • morgen_stern Re: No i co z tymi butami?? 07.05.14, 14:57
            A ja myślałam, że moje najwygodniejsze ever buty z Ryłko są mało kobiece tongue_out miałam bardzo podobny fason, jak na zdjęciu, tylko w wersji skórzanej. Cudowne buty, niestety już się zniszczyły. Mój mówił na nie "trepy" tongue_out
            img22.otofotki.pl/obrazki/pa322_DSC_0762.JPG
            • neffi79 Re: No i co z tymi butami?? 07.05.14, 15:03
              jak tak będziesz wybrzydzać to przyjdzie czas na sandały (i w sumie problem z głowy)big_grin
              czemu zatem nie kupisz takich jak miałas/podobnych? Nie rozumię
              • morgen_stern Re: No i co z tymi butami?? 07.05.14, 15:17
                Nie chcę! Nie chcę wciąż takich samych! <tupie>
            • agni71 Re: No i co z tymi butami?? 07.05.14, 16:12
              To przeciez "juniorki" wink Ja mam takie z Ecco:

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSg-HKkWOVJXkA6KEx5uMCz3YcSIUwKnk4hugEtNac5cqfsPYMJdA
              • agaja5b Re: No i co z tymi butami?? 07.05.14, 16:25
                Tez w takich chodzę jak jest chłodniej.
              • morgen_stern Re: No i co z tymi butami?? 07.05.14, 16:26
                Moje były ładniejsze tongue_out
        • agaja5b Re: No i co z tymi butami?? 07.05.14, 15:14
          morgen_stern napisała:

> Jeszcze sie przyjrzałam - nie dość, że wyglądają jak męskie, to jeszcze lakierk
          > i, dla mnie jak z koszmarnego snu smile
          >
          Aleś wybrednatongue_out
      • agaja5b Re: No i co z tymi butami?? 07.05.14, 15:38
        A może ja cie widzę w stylu dandys i co, tak mi sie kojarzysz powiedzmy z Marlena Dietrich to źle?
        Podziekujesz mi jeszcze za komplementtongue_out
        • morgen_stern Re: No i co z tymi butami?? 07.05.14, 15:56
          Styl dandys może być, tylko nie w tych okropnych butach smile
          • agaja5b Re: No i co z tymi butami?? 07.05.14, 16:22
            Przeciez nie musza byc czarne i lakierki, chodzi raczej o styl, fason, charakterystyczne przeszycia, a mozesz sobie obstalowac i czerwono- pomarańczowe w kropeczkiwink
      • aneta-skarpeta Re: No i co z tymi butami?? 07.05.14, 16:35
        ja jestem lekko przerażona tymi butami, strach spytac o sandałytongue_out
        do pracy- wygodnie i ładnie to dla mnie tak
        https://www.mcarthur.com.pl/modules/productCatalogue/upl_images/S14-D-PP-15-GN.jpg
        https://www.mcarthur.com.pl/modules/productCatalogue/upl_images/S14-D-%C5%9AR-19-BR.jpg
        https://www.mcarthur.com.pl/modules/productCatalogue/upl_images/S14-D-%C5%9AR-05-CM.jpg
        https://www.mcarthur.com.pl/modules/productCatalogue/upl_images/S14-D-SL-39-BE_1.jpg
        https://www.mcarthur.com.pl/modules/productCatalogue/upl_images/S14-D-PL-27-NV.jpg
        https://www.mcarthur.com.pl/modules/productCatalogue/upl_images/S14-D-PL-33-NV.jpg
        • morgen_stern Re: No i co z tymi butami?? 07.05.14, 16:41
          Lepiej, lepiej smile pierwsze i drugie skąd?
          • aneta-skarpeta Re: No i co z tymi butami?? 07.05.14, 16:51
            mcArthur
            zawsze ten sklep obchodziłam szerokim łukiem, ale w zime kupiłam tam takie "sztyblety" zamszowe ze złotym suwakiem z tyłu- mega waskie, grabne

przechodziłam cała zimę- własnie do pracy, wiec mogły byc nieocieplane i niepraktyczne

i wczoraj byłam w outlecie mcArthura i połowę sklepu mogłabym wykupić
            • mc30 Re: No i co z tymi butami?? 08.05.14, 08:39
              słuchaj aneta - a te płaskie beżowo-różowawe, z wyciętym bokiem i odkrytym palcem, skąd? jak nie chodzę w płaskich butach, to te przymierzyłabym z przyjemnością
              • aneta-skarpeta Re: No i co z tymi butami?? 08.05.14, 09:31
                też McArthursmile
                mi sie wydaje, że na zywo widziałam tez podobnela ale na 3 cm koturence pod piętą- czarne lub miodowe- ale to było w outlecie
                • mc30 Re: No i co z tymi butami?? 08.05.14, 16:07
                  dzięki!
        • agaja5b Re: No i co z tymi butami?? 07.05.14, 17:06
          Sandały? Voila':
          stylio.pl/artykul-buty-czarno-biale
          • aneta-skarpeta Re: No i co z tymi butami?? 07.05.14, 21:44
            na ematce królują sandały pielgrzymkowewink

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSiz2rVhJdU8LeMIO2qtjUu8kE3WdOBzHGFFkQ9EJG4lCb_3iR6eA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka