inna1985 14.09.14, 11:22 Gdzie mogę anonimowo i najlepiej bezpłatnie zrobić badania na obecność wirusa hiv? Woj. mazowieckie (poza wawą). Bardziej Radom i te okolice. Jak wygląda takie badanie? Dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ma_ma_m Re: Badania. 14.09.14, 11:30 www.fes.edu.pl/index.php?file=Subpage&subpage_id=17&menuex=22 Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Badania. 14.09.14, 16:51 Normalnie, jak przy każdym pobraniu krwi na zwykłe badania typu morfologia, ja robiłam razem z badaniami morfologicznymi w prywatnym laboratorium. Nikt nie dziwuje. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Badania. 14.09.14, 17:03 Na bezpłatne badanie trzeba mieć skierowanie, czego się raczej anonimowo nie da zrobić. Ale jako że sporo ośrodków wymaga wyników tego badania, to nikt się nie dziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Badania. 15.09.14, 16:54 Dlatego radzę prywatną przychodnię (laboratorium), szybko, spokojnie i miło. Odpowiedz Link Zgłoś
peggy_su Re: Badania. 15.09.14, 17:06 Możesz zrobić w dowolnym centrum diagnostycznym i masz prawo do zastrzeżenia swoich danych osobowych. Jeśli chcesz tak zrobić, pamiętaj żeby zastrzec jeszcze przed wykonaniem badania. Odpowiedz Link Zgłoś
peggy_su Re: Badania. 15.09.14, 17:09 Aha ta anonimowość oznacza tyle że Twoje dane w przypadku bycia zakażonym nie trafią do wojewódzkiego. rejestru. Jeśli kogoś jakoś krępuje sam fakt wykonania badania, a rejestr jest mu obojętny to radzę się po prostu nie przejmować. Obecnie badanie w kierunku hiv robi masa ludzi, przez wiele klinik jest to rutynowo zlecane badanie. Odpowiedz Link Zgłoś