Dodaj do ulubionych

Rzeczy uzytkowe

06.11.14, 09:41
nie moga byc prezentem dla dziecka.Mlody dostanie na BN torbe sportowa potrzebna na treningi i oprzyrzadowanie np.ochraniacze.Moja znajoma stwierdzila,ze to zaden prezent,bo tak czy siak powinien to dostac,a wlasciwym prezentem sa zabawki.Dziec zabawkami gardzi,najwieksza frajde ma w sklepie sportowym,a nie zabawkowymtongue_out czy faktycznie musza byc to zabawki skoro go one nie interesuja,a obiektem pozadania sa najnowsze buty sportowe,takie jak nosi ulubiony pilkarz?
Obserwuj wątek
    • heca7 Re: Rzeczy uzytkowe 06.11.14, 09:55
      Majtek raczej bym nie kupiła wink A takie prezenty widziałam w rodzinie mojej bratowej. Np 6 par majtasów bawełnianych w kolorach pastelowych , zapakowanych w biały papier pakowy.
      Ale nową torbę? Specjalny strój ? Czemu nie?
      Cóka ma 12,5 roku wiec żadne zabawki nie wchodzą w grę. Pytana co chce mówi, że ubrania z Croppa. Albo książki.
      • dziennik-niecodziennik Re: Rzeczy uzytkowe 06.11.14, 10:01
        > Majtek raczej bym nie kupiła wink A takie prezenty widziałam w rodzinie mojej bra
        > towej. Np 6 par majtasów bawełnianych w kolorach pastelowych , zapakowanych w b
        > iały papier pakowy.

hiehie
        a u nas majtki i skarpetki to taka prezentowa tradycja big_grin kazdy co roku dostaje big_grin
        • jamesonwhiskey Re: Rzeczy uzytkowe 06.11.14, 11:42
          hiehie
          a u nas majtki i skarpetki to taka prezentowa tradycja big_grin kazdy co roku dostaje big_grin

to pewnie az ida kleksy z radosci i mozna odrazu zalozyc czyste majty

"prezent" najnizszej kategorii jaka se mozna wyobrazic
      • edelstein Re: Rzeczy uzytkowe 06.11.14, 10:51

• dziennik-niecodziennik Re: Rzeczy uzytkowe 06.11.14, 09:57
      nie muszą.
      jak dla mnie prezent to cos ponad normalne zapotrzebowanie.
      normalnym zapotrzebowaniem są dla mnei buty sportowe dla chłopca uprawiającego sport, ale "najnowsze buty sportowe,takie jak nosi ulubiony pilkarz" - jak najbardziej pasują na prezent.
    • lilly_about Re: Rzeczy uzytkowe 06.11.14, 09:58
      Rzeczą użytkową to byłaby patelnia dla żony, nowa torba i ochraniacze sa ok.
    • nowi-jka Re: Rzeczy uzytkowe 06.11.14, 10:17
      eee tam to zalezy czy dziecko sie z tego ucieszy
      ja wiem co za prezenty bede "podpowiadac" rodzinie na komunie syna - sprzet wspinaczkowy , no drogi jak cholera a kiedys musimy mu to skompletować i mysle ze radosc bedzie ogromna
    • kitek_maly Re: Rzeczy uzytkowe 06.11.14, 10:25
      O boziu, ale przeżywasz. Tak, wszyscy wiedzą, że Twój syn jest talentem piłkarskim na skalę światową. big_grin
      Ja kiedyś dostałam kalkulator matematyczny i nikt nie robił z tego problemu.
      • edelstein Re: Rzeczy uzytkowe 06.11.14, 10:38
        A co cie boli tak dokladnie?zwyczajnie spotkalam sie z opinia,ze na prezenty to tylko zabawki.
    • loola_kr Re: Rzeczy uzytkowe 06.11.14, 10:34
      Super prezentem jest to o czym dziecko marzy. Nie każde musi marzyć o zabawkach.
      Moja córka np kiedyś dostała torbę "końską" z wyposażeniem bo o tym marzyła.
    • emily.1 Re: Rzeczy uzytkowe 06.11.14, 10:40
      Mój syn dostanie pościel z jakąś tam drużyną piłkarską i strój piłkarski. I nie widzę w tym problemu, bo wiem, że się ucieszysmile Nowe halówki też z chęcią by przygarnąłsmile
      • zajacowo Re: Rzeczy uzytkowe 06.11.14, 10:55
        a moja czterolatka marzy o elektrycznej szczoteczce do zebow, z barbie najlepiej;
        to co? dobry prezent czy nie?
        • magda.tyl Re: Rzeczy uzytkowe 06.11.14, 11:19
          Jak marzy to nawet szczoteczka będzie fajnym prezentem. Nie ma co sugerować się opiniami innych, ważne jest czego dziecko pragnie. Mój starszak 7l zbiera kasę na jakiśtam megawypas lego, jeszcze mu coś koło 2 stów brakuje i chciałby kasę od Mikołaja dostaćwink Myślę że dostanie jakiś skromny prezent i kasę w skarpecie jak mu to pasuje
    • eo_n Re: Rzeczy uzytkowe 06.11.14, 11:19
      Jakby to miały być jedyne buty, a poprzednie tydzień przed Gwiazdką się rozpadły, to faktycznie marny prezent. Wydaje mi się jednak że u Ciebie nie o to chodzi big_grin
      Prezent ma sprawiać przyjemność obdarowanemu. Wg mnie to jedyne kryterium.
      • magda.tyl Re: Rzeczy uzytkowe 06.11.14, 11:23
        Jakby się kto pytał to ja chcę porządny duży sekator, mały sekator i nożyce do trawysmile Może być też podkaszarkawink
        • edelstein Re: Rzeczy uzytkowe 06.11.14, 11:25
          big_grin Planujesz mord ze szczegolnym okrucienstwem?big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka