Dodaj do ulubionych

Do tych, co czytały Gniew

29.12.14, 08:13
Jak interpretujecie zakończenie?
Obserwuj wątek
    • kowalka33 Re: Do tych, co czytały Gniew 29.12.14, 08:54
      Przeczytałam 2 książki tego autora , Gniew i coś o Sandomierzu. Jak dla mnie grafomania okrutna , jeszcze ten Sandomierz ujdzie choć zakończenie mocno pokręcone....ale ten Gniew jak dla mnie kupy się trzyma, nie wiem jak interpretować zakończenie bo nie wiem "co autor miał na myśli" Sam pomysł na książke naprawdę fajny , postać Szackiego też w sumie ciekawa , realia pracy prokuratora średnie no ale to powieść wiadomo .....a koniec albo ktoś Szackiego porwał albo zabił albo kij wie i ten jego aplikant jako anioł zemsty...aż mi się przypomniało i śmiać mi się chce
      • lilly_about Re: Do tych, co czytały Gniew 29.12.14, 09:04
        No właśnie zakończenie jak dla mnie mocno niezrozumiałe i trochę tak, jakby Miłoszewski miał gdzieś czytelnika.
        • sea.sea Re: Do tych, co czytały Gniew 29.12.14, 19:13
          O, a już myślałam, że coś może nieuważnie przeczytałam (oddawałam się lekturze w środkach komunikacji miejskiej), bo też nie mogłam rozgryźć zakończenia, a tu widzę, że nie jestem sama jednak smile
    • kandyzowana3x Re: Do tych, co czytały Gniew 29.12.14, 12:03
      O ile dwie pierwsze czesci fajnie sie czytalo, to w gniewie miloszewski polecial troche za bardzo. Akcja na wpol przewidywalna, na wpol nierealna, zakonczenie IMO -glupie. Ksiazka mnie na tyle rozczrowala, ze nawet sie nie zastanawialam co autor mial na mysli.
      • wiotka_trzpiotka Re: Do tych, co czytały Gniew 29.12.14, 20:08
        oj fajnie się czyta...
        A zakończenie jak dla mnie mocno niejasne,miło, że nie tylko ja taka niekumata...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka