Dodaj do ulubionych

Do tych ktore cenia...

18.04.15, 17:43
Tytul w nawiazaniu do watku o polskiej czystosci rasowej i do tragedii ktora wydarzyla sie w tym tygodniu w Calais. Od kilku dni nie schodzi z info mediow francuskich koszmarny watek porwanej na oczach matki, zgwalcowej i bestialsko zamordowanej, 9 letniej dziewczynki. Podaje sie informacje ze sprawca zostal pojety i ze jest to 38 letni obywatel polski, recydywista, majacy zakaz przebywania na terytorium francuskim.
I slucham tego i wchodzi mi to w oczy w kazdej gazecie,
moja corka mowi : wstyd, syn : hanba,
Cholernie to paskudne uczucie i tak na wlasnej skorze troche doswiadczylam losu algierczykow, tunezyjczykow, czy pastykanczykow, ktorzy musza sobie czesto mowic : wstyd, hanba.
Wyobrazilam sobie rowniez, gdyby morderca byl jakis "ciapaty", ten jazgot forumowych triss & co, ze dobrze im tak, ze wpuscili dzicz, to maja o co sie prosili (watek bylby na min 3 strony), i na szczescie w Polsce to nie grozi, bo tu tej bestialskiej kohorty nie ma.
Po czym wchodze na ematke i czytam o polskiej czystosci rasowej, na porodowkach, ciapatych, bialej wyspie, inne kwiatki.
I nic tylko za swoimi dziecmi przyszlo mi powtorzyc WSTYD, HANBA
Obserwuj wątek
    • triss_merigold6 Re: Do tych ktore cenia... 18.04.15, 17:56
      Ale wstydzisz się za to, że ani państwo francuskie, ani państwo polskie czy były w stanie wyegzekwować zakazu wobec recydywisty, czy jak?
    • heca7 Re: Do tych ktore cenia... 18.04.15, 18:06
      Ja się nie wstydzę. Nic złego nie zrobiłam.
      Gdyby było tak jak piszesz to Niemcy powinni od urodzenia w torbach na głowie chodzić i kajać się za każdym razem kiedy usłyszą o Hitlerze.
    • kota_marcowa Re: Do tych ktore cenia... 18.04.15, 18:07
      Raczyłabym zauważyć, że jednak Polacy masowo nie gwałcą dziewięciolatek w przeciwieństwie do ciapatych.
      • triss_merigold6 Re: Do tych ktore cenia... 18.04.15, 18:10
        Oni nie nazywają tego gwałtem. I nie ograniczają się do dziewięciolatek vide pl.wikipedia.org/wiki/Baczczebazi
        • kota_marcowa Re: Do tych ktore cenia... 18.04.15, 18:26
          > Oni nie nazywają tego gwałtem.

No racja, bo wcześniej z taką kilkulatką biorą ślub uncertain
    • pade Re: Do tych ktore cenia... 18.04.15, 18:09
      Co jest z Tobą nie tak, że wstydzisz się za mordercę?
    • olikol Re: Do tych ktore cenia... 18.04.15, 18:12
      Nie powinnaś utrzymywać córki w poczuciu niższości wobec francuzów.
      We francji znajdzie się niejeden pedofil morderca, wystarczy do historii sięgnąć.
      Wstydzenie się za to, że jakiś psychol był polskiego pochodzenia nie jest zdrowe. Chyba, że był z twojej najbliższej rodziny to bym się martwiła i przebadała czy aby geny nie tego samego kodu.
      • snakelilith Re: Do tych ktore cenia... 18.04.15, 18:26
        olikol napisała:

> Wstydzenie się za to, że jakiś psychol był polskiego pochodzenia nie jest zdrow
        > e.

Stosujmy więc tą regułą także wobec innych. Co ma jakiś tam muzułmanin emigrant do terrorysty mordującego niewinnych ludzi, albo dlaczego współcześni Niemcy mieliby czuć się odpowiedzialni za grzechy własnych dziadków? Niestety, tego Polacy nie potrafią i tylko w przypadku swojej nacji chcą być rozliczani indywidualnie.
        • olikol Re: Do tych ktore cenia... 18.04.15, 18:34
          Wielokrotnie widziałam niemców wcale się nie wstydzących za grzechy dziadków. A jeśli ich rodziny wzbogaciły się na tym co ukradł ich dziadek ludziom których mordował, to powinni się wstydzić do dziś. Niemcy masowo poparli hitlera. To nie historia jednego psychola jak w tym przypadku. Ale narodu który w większości popierał działania psychola i dzięki temu psychol mógł mordować. Niemcy którzy psychola nie popierali i wstydzić się nie muszą.
          Wstydzić się za coś na co się nie miało szansy nieć jakiegoś wpływu jak w tym przypadku? Głupota.
          • snakelilith Re: Do tych ktore cenia... 18.04.15, 19:42
            olikol napisała:

Niemcy któ
            > rzy psychola nie popierali i wstydzić się nie muszą.

Czyli większość dzisiaj żyjących Niemców.
    • marzeka1 Re: Do tych ktore cenia... 18.04.15, 18:12
      Ingryd, ale wyjaśnij mi jedno: naprawdę czujesz "wstyd i hańbę", bo jesteś Polką, bo jakiś Polak psychol zabił niewinne dziecko, co jest strasznym czynem, ale gdy ktoś w nim widzi "wszystkich Polaków" to z nim jest coś nie tak.
      I czym innym jest bycie "mało czułym" na jakąś kulturę,naród (gdzie np. ma się takie, a nie inne widzenie, kim jest kobieta i jaką jest jej rola itd. itp.) , a czym innym w jednym człowieku widzącym wszystkich.
      W każdym kraju znajdą się tacy psychole jak ten Polak , który zamordował tę małą Francuzkę.
      • ingryd Re: Do tych ktore cenia... 18.04.15, 19:14
        alez nie, ja tylko chcialam pokazac jak krzywdzace sa stereotypy oraz jak ci ktorzy ich naduzywaja maja wybiorcza "wrazliwosc",
        bo przeciez mozna w ten sposob :
        polak = alkocholik = zwyrodnialec
        tak jak wielokrotnie slysze :
        muzulmanin = ciapaty = kozojbca = dzicz

wyzej forumki wyraznie zaznaczyly ze nie ma sie co wstydzic
        bo wsrod fancuzow tez bywali pedofle
        a niemcy to za wojne powinni sie dopiero wstydzic

ot, jak kalemu te krowe...

a tak szczerze i po ludzku, to za moich rodakow wstyd mi tylko w jednym przypadku, jednym jedynym,
        za ich rasizm
        • olikol Re: Do tych ktore cenia... 18.04.15, 19:20
          a nie za ortografię?
    • paloma_blauwinder Re: Do tych ktore cenia... 18.04.15, 18:13
      Ja z takimi ludźmi nie doświadczam komunii duchowej, żeby się za nich wstydzić. Mam 9-letnie dziecko, mam też córki, więc moja wyobraźnia pracuje od drugiej strony.
    • bufo.bufo Re: Do tych ktore cenia... 18.04.15, 18:16
      Oczywiście, przecież wiadomo, że przedstawiciele innych narodowości nie popełniają przestępstw, tylko Polacy, na całym świecie... tongue_out
      Olaboga, co za myślenie.
      • olikol Re: Do tych ktore cenia... 18.04.15, 18:17
        A tego pamiętacie?
        pl.wikipedia.org/wiki/Sprawa_Josefa_Fritzla
        • olikol Re: Do tych ktore cenia... 18.04.15, 18:18
          pl.wikipedia.org/wiki/Sprawa_Josefa_Fritzla
        • olikol Re: Do tych ktore cenia... 18.04.15, 18:20
          swiat.newsweek.pl/pedofiia-w-wielkiej-brytanii-skandal-pedofilski-newsweek-pl,artykuly,343570,1.html
          a może ci ciekawsi, na pewno bogatsi i nie muszą się wstydzić?
          • baltycki Re: Do tych ktore cenia... 18.04.15, 18:33
            Jak sama potrafisz przeczytac, nazwane to jest pedofilia, przestepstwem.. w przeciwuenstwie do akceptowania, czy wrecz zachwalania u tych tam..
            • olikol Re: Do tych ktore cenia... 18.04.15, 18:36
              ja w temacie francja contra polska
        • ichi51e Re: Do tych ktore cenia... 18.04.15, 18:22
          Ale dlaczego Austriaka wyciagac? Tu prosze Francuz suspicious
          www.ibtimes.com/strange-case-frederic-mitterrand-frances-most-famous-alleged-pedophile-845349
          Jak sie wpisze w google france pedophile to nie ten Polak wyskaakuje na pierwszym miejscu...
          • olikol Re: Do tych ktore cenia... 18.04.15, 18:25
            pl.wikipedia.org/wiki/Michel_Fourniret
            • olikol Re: Do tych ktore cenia... 18.04.15, 18:27
              czyli francuz pedofil zabijał dzieci i imigrantów we francji i zabijał też na gościnnych występach w belgii

jacyż ci francuzi mają wybiórczą pamięć..
    • kosc_ksiezyca Re: Do tych ktore cenia... 18.04.15, 18:30
      Wszystko ładnie, ale nie można porównywać jednego na milion zwyrola do milionów wyznawców "religii miłości".
    • princess_yo_yo Re: Do tych ktore cenia... 18.04.15, 20:13
      nie zgadzam sie. wstyd i hanba w jakim sensie? nie czuje sie odpowiedzialna za to ze odpowiedni procent kazdej spolecznosci i ludzkosci w ogole jest zdolny do strasznych rzeczy i wprowadza swoje zdeprawowane pomysly w zycie.
      tak samo nie czuje wstydu kiedy triss i riki + gazeta plci kilku wyglaszaja tutaj swoje paranoje i masturbuja sie wlasnym brakiem logiki i mentalnym ubostwem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka