Dodaj do ulubionych

czarny ekran - samsung - pytanie

19.04.15, 22:08
No i stalo sie, moj pierwszy smartfon niemalze wyzional ducha uncertain niemalze, bo po uderzeniu pomimo widocznych uszkodzen zewnetrznych zrobil mu sie czarny ekran - ale diody swieca i widac zawartosc (zdjecia) na komputerze.. zanim zresetowalam go dwa razy slychac bylo jak sie wlaczal, teraz nie slychac juz nic, tylko diody swieca.

Czy ktoras z emam wie, co sie moglo stac i ile kosztuje obecnie naprawa tego typu urzadzenia/czy uszkodzenia w PL? (ile w kraju obecnym wiem - i naprawiac tu nie zamierzam). Podejrzewam, ze trzeba wymienic caly system dotykowy sad
Obserwuj wątek
    • kk345 Re: czarny ekran - samsung - pytanie 19.04.15, 22:17
      W większości smartfonów wymiana ekranu jest z reguły nieopłacalna-to prawie koszt nowego aparatu
    • lauren6 Re: czarny ekran - samsung - pytanie 19.04.15, 22:18
      No nie żartuj. Podejrzewam, że nie znajdziesz na forum żadnej specjalistki od wyceny na odległość naprawy sprzętu elektronicznego big_grin
      Prawdopodobnie naprawa sprzętu w Polsce wyniesie podobnie i bardziej się opłaca kupno nowego telefonu niż inwestowanie w naprawę starego.
      • malwa51 Re: czarny ekran - samsung - pytanie 19.04.15, 22:34
        jasne, ze specjalistki nie, ale moze ktos mial podobny przypadek? Pytalam poprzedniego wlasciciela, ale on zmienial telefon "wypadkowo" z innego powodu - wyglupial sie w lodce i utopil go na srodku jeziora tongue_out poza tym wymienial tylko na lepszy modele.
      • malwa51 Re: czarny ekran - samsung - pytanie 19.04.15, 22:46
        P.S. Wcale nie bylabym taka pewna ze naprawa wyniesie podobnie - tutaj uslugi - od zaszycia kieszonki do fryzjera - sa bardzo drogie.
    • mary_lu Re: czarny ekran - samsung - pytanie 19.04.15, 22:30
      To identyczne objawy jak u mojego brata w samsungu, po locie telefonu na kafelki.

Pogrzebał w internecie, otworzył telefon, tylko coś było rozłączone. Po złączeniu działa.

W odwodzie miał wymianę wyświetlacza, części nie są wcale tak drogie, że nieopłacalne. Dość ogarnięta technicznie osoba z pomocą internetu sobie poradzi.
      • wioskowy_glupek Re: czarny ekran - samsung - pytanie 19.04.15, 22:57
        Ja bym jednak tego nie ruszała ponieważ może coś uszkodzić a sprawdzenie tego w serwisie kosztuje 5 zł.
        Ponadto samsungi są przykręcone 1 taką śrubką której się nie da odkręcić bez specjalnego śrubokrętu.

Co do ceny to ci nikt nie powie, jak się obluzowała taśma to 5-10 zł jak do wymiany ekran to zależy od modelu. S3 - 500 zł Note 3 - 750 zł tyle ja płaciłam ale oba te modele mają przyklejone do ekranu panele dotykowe, dlatego wymiana jest droga.
    • giba116 Re: czarny ekran - samsung - pytanie 20.04.15, 09:59
      W moim starym Samsungu poszedl i ekran i wyswietlacz. Nie pamoetam dokladnie kwoty jaka zazyczyli sobie za naprawe w serwisie ale bylo to nieoplacalne.
      Kilka dni temu zalatwilam ekran w tablecie samsunga (tylko ekran, wyswietlacz sprawny). W serwisie krzykneli 900 zl. Poszperalam w necie, zamowilam ekran na Allegro za 70 zl i z pomoca instrukcji na You Tube znajomy naprawil sprzet w godzine.
      • kk345 Re: czarny ekran - samsung - pytanie 20.04.15, 13:33
        > Kilka dni temu zalatwilam ekran w tablecie samsunga (tylko ekran, wyswietlacz s
        > prawny).
        Wkaż trzy różnice miedzy ekranem a wyświetlaczembig_grin
        Pewnie mówisz o wyświetlaczu i warstwie dotykowej?
        • giba116 Re: czarny ekran - samsung - pytanie 20.04.15, 14:05
          Dokladnie to mialam na mysli smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka