Dodaj do ulubionych

Moderacja na forum emama

05.05.15, 17:47
Wiecie co, ale bez sensu. Nadgorliwość gorsza od faszyzmu. Jestem serio wkurzona. Założyłam przedwczoraj wątek o spodniach, w którym wypowiedziało się sporo dziewczyn, z sensem i pomocnie i z dygresjami. CHCIAŁAM TEN WĄTEK ZAŁOŻYĆ NA EMAMIE, bo lubię to forum i chciałam poznać opinię piszących TU osób. Wisiał jeszcze przed chwilą na pierwszej stronie, a teraz już fru, okazuje się, że ktoś przeniósł go na forum Zakupy. Ja nie wiem, kto tam pisze. W ogóle nie bywam na tym forum. Nie wiem nawet, jak je znaleźć.
Proszę o wyjaśnienie, dlaczego temat damskich spodni nie nadaje się na forum emama.
Oraz o listę dopuszczalnych tutaj tematów.
Obserwuj wątek
    • mid.week Re: Moderacja na forum emama 05.05.15, 17:50
      Musisz w tytule watku pisac "Jakie spodnie dla matki" - wtedy zostanie big_grin
    • aurinko Re: Moderacja na forum emama 05.05.15, 17:51
      Czytałam właśnie ten wątek o spodniach i zastanawiałam się skąd ematek tyle na zakupach smile a to o to chodzi... To ja wnoszę o wyniesienie z ematki mojego wątku o butach na forum Zakupy tongue_out
    • kkalipso Re: Moderacja na forum emama 05.05.15, 17:52
      Szukałam dziś tego wątku, bo wczoraj nie miałam czasu odpisać!
      Szkoda, że przenieśli....
    • lusitania2 Re: Moderacja na forum emama 05.05.15, 17:55
      jakbyś od wczoraj na e-matce była, daisysad - zaraz ci nowy konserwator powierzchni płaskich odpowie, że takie pytania to na priva.
      A wątek usunie.
      • sasanka4321 Re: Moderacja na forum emama 05.05.15, 18:07
        > j zaraz ci nowy konserwator powierzc
        > hni płaskich odpowie, że takie pytania to na priva.
        > A wątek usunie.

big_grin big_grin big_grin
      • elle-hivernale Re: Moderacja na forum emama 05.05.15, 18:14
        Na razie nie odpowie, przenosi wątek z wzw na zdrowie, rajstopy na modę i ciupcianie w pracy na brak seksu w małżeństwie.
    • sasanka4321 Re: Moderacja na forum emama 05.05.15, 18:12
      W takim razie wnosze o przeniesienie watku:

- "nauczcie mnie asertywnosci " na psychologie
      - "Adopcja dziecka poczętego - o co właściwie chodzi?" na katolicyzm czy cos podobnego (ewentualnie na adopcje)
      - "Szczepienia - kiedys " na forum o zdrowiu
      - "Wodzionka " na kuchnie
      - "Rajstopy bez palców " na mode
      - "wyborcy Kukiza- jacy przewidywalni..." na polityke lub spoleczenstwo

Z reszta watkow mam nadzieje ze moderacja da sobie rade bez mojej pomocy? wink
      • zona_mi sasanka4321 05.05.15, 18:16
        Przenosimy wątki głównie w ramach forów serwisu eDziecko.pl, z bardzo małymi wyjątkami, więc tylko część z zaproponowanych przez Ciebie będzie przeniesionych (Zdrowie, Jedzenie, Zakupy).
        • kalina_lin Re: sasanka4321 05.05.15, 22:13
          Bez sensu to przenoszenie.
      • antyideal Re: Moderacja na forum emama 06.05.15, 08:59
        > W takim razie wnosze o przeniesienie watkususpicious
        > - "nauczcie mnie asertywnosci " na psychologie
        > - "Adopcja dziecka poczętego - o co właściwie chodzi?" na katolicyzm czy cos po
        > dobnego (ewentualnie na adopcje)

A "magia sprzątania" na forum ezoteryczne ;p
    • zona_mi daisy 05.05.15, 18:12
      Tu nastąpił przypadek, który zdarza się rzadko, ale bywa i tak - wątek był zgłoszony do przeniesienia, gdy spadł na kolejne strony, a przeniesiony, gdy już ktoś się zdążył dopisać - to ja nie zauważyłam, że ostatnie wpisy mają dzisiejszą datę.
      Przywróciłam go na emamę, skoro dyskusja trwa, gdy się już ematki nasycą, wtedy trafi na Zakupy smile

I prosiłabym o zgłaszanie takich rzeczy na forum O moderacji, albo na priv - zadziała równie skutecznie.
      • daisy Re: daisy 05.05.15, 18:14
        OK.
        Dzięki.
      • pani.mysz Re: daisy 05.05.15, 21:11
        A możesz napisać czemu jak już spadnie na drugą stronę to trafia gdzie indziej?
        To strasznie utrudnia szukanie, bo się pamięta, że wątek był na ematce, to się wpisuje w wyszukiwarkę i wątku nie ma.
        • lady-z-gaga Re: daisy 05.05.15, 21:57
          Czasami, przy dużej aktywności ematek, na drugą stronę może spaść wątek, w ktorym pisano kilka godzin temu smile
          • zona_mi lady-z-gaga 05.05.15, 22:28
            Tak, wzięłyśmy to od uwagę i będę przenoszone starsze wątki, by dać szansę tym z drugiej strony także. A może i z trzeciej.
            • pani.mysz Re: lady-z-gaga 06.05.15, 11:05
              Ale możesz napisać z czego to przenoszenie wynika?
              Nie pytam złośliwie tylko jestem ciekawa idei.
    • adudi Re: Moderacja na forum emama 05.05.15, 22:05
      dla mnie też to jest żenujące. napisałam na forum EMAMA o złamaniu nogi u dziecka. było to późnym wieczorem. jak w nocy ktoś mógł więcej odpisać? wątek przeniesiono na forum zdrowie dziecka. ale ja chciałam informacji mam, tu piszacych! to jest forum często czytane. ja sama czytam tylko to praktycznie. kto ma czas czytać kilkadziesiąt innych ???????? tam jest taka posucha, że echo odpowiedzi zerowe. po co to przenosic? i nie rozumiem tego???? bo praktycznie kazdy temat jaki tu jest mozna podciagnac na inne forum a tego sie nie robi. przykro. bo ktos szuka odzewu a sie do tego niedopuszcza!
      • majenkir Re: Moderacja na forum emama 06.05.15, 01:58
        Bolace ucho u 10-latka tez tam przeniosly wink.
        Wyglada na to, ze chca na sile rozruszac wymarle fora big_grin.
        • kalina_lin Re: Moderacja na forum emama 06.05.15, 07:59
          Chyba każdy wątek stąd można gdzieś przenieść? Czemu takie półśrodki?
      • iwles Re: Moderacja na forum emama 06.05.15, 11:37

Dziennie na emamie zakładanych jest wątków więcej niż na jedną stronę. A prawda jest taka, że czytane są raczej tylko te z pierwszej, ewentualnie z drugiej strony, dalej rzadko kto zagląda (no chyba że autor wink )
        I teraz - gdyby wątki nie były przenoszone, to w ciągu 2-3 dni (o ile nie są z serii tych "burzliwych") znalazłyby się na 6-10 stronie, a tam to już nikt nie zagląda.

Staramy się nie przenosić w środku dyskusji.

Przeniesione wątki na fora tematyczne ułatwiają później komuś, kto szuka informacji z danego zakresu (np. info o przedszkolach na F. Przedszkola, o chorobach na Zdrowiu itp.)
        Nie każdy jest "starym wyjadaczem forumowym", sporo osób szuka informacji przez google i wtedy na przykład przypadkowo trafia na fora tematyczne, gdzie zgromadzona jest cała "baza informacyjna".
        Wydaje mi się, że to lepsze rozwiązanie, niż przebijanie się przez gąszcz kilkuset różnorodnych wątków na jednym forum.

• pani.mysz Re: Moderacja na forum emama 06.05.15, 11:54
          Dzięki za wyjaśnienie, właśnie o to mi chodziło, jaka jest motywacja.
          Aczkolwiek przyznam, jak pisałam wyżej, że mi to właśnie utrudniało wyszukiwanie, bo nie wiedziałam, że wątki są przenoszone, gdy dyskusja się skończy i szukałam na emamie, bo pamiętałam, że tutaj ten wątek był.
        • bbkk Re: Moderacja na forum emama 06.05.15, 12:05
          Akurat argument z wyszukiwarką jest kiepski - dla wyszukiwarki żadna różnica czy wyszuka na emamie czy na zdrowiu.
          • iwles Re: Moderacja na forum emama 06.05.15, 12:24

owszem wyszuka, ale tylko ten jeden przypadek. Bedac juz na forum mozna poczytac inne watki na ten temat, albo tematy podobne, zblizone. I kiedy znowu zajdzie potrzeba, wejsc juz bezposrednio na forum.
    • mallard To mi pachnie 06.05.15, 11:22
      Tak zwaną pseudoaktywnoscią znaną dobrze z innych dziedzin życia.
      Robi się różne, tak naprawdę niepotrzebne posunięcia, by być widocznym/nie zostać zatrudnionym do czegoś cięższego (niepotrzebne skreślić). W tej drugiej opcji do perfekcji doprowadzona w wojsku, w czasach Powszechnego Obowiązku Obronnego.
      Doskonałą ilustracją takiej postawy, jest stary dobry dowcip o budowlańcu, który ociekając potem biegał po placu budowy z taczką. Na delikatną uwagę kogoś z zewnątrz, że taczka jest cały czas pusta rezolutnie odrzekł: Panie, tyle je roboty, że nie ma czasu załadować! wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka