Dodaj do ulubionych

nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdaniem?

14.10.15, 01:09
kobieta.wp.pl/gid,17906218,img,17906243,kat,26263,opage,3,title,Belgijska-para-krolewska-z-wizyta-w-Polsce,galeriazdjecie.html#opinie
Moim zdaniem wyglada, jak stewardesa big_grin Kapelusik psuje cala stylizacje. Poza tym, strasznie mi przykro, ale pani Duda wyglada staro. W zyciu nie powiedzialbym, ze ma 43 lata! Wyglada na co najmniej 10 lat wiecej...
Obserwuj wątek
    • czar_bajry Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 01:36
      Nie lubię jej więc nie będę obiektywna.
      • bi_scotti Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 02:25
        AD (female wink ) ma swietna figure i fajne nogi - good for her smile W sumie cokolwiek nie zalozy, wyglada presentable - mozna pozazdroscic! Jej, zdecydowanie bardziej kaprawo sie prezentujacy malzonek (AD male), ma na zdjeciach jakies problemy ze spodniami i plaszczem. Czy ona wyglada staro na swoje lata? Bo ja wiem ... Jak dla mnie jest taka troche bez wieku, rowniez troche bez jaja (belgijska krolowa wyraznie "jaja" ma wink ) ale widac taka jest i bog z nia. Z feministycznego punktu widzenia bardziej mi przeszkadza to, ze jako zona Glowy Panstwa nie pracuje zawodowo niz to, ze sama ma na glowie toczek podwedzony od LOT flight attendants wink Moze nawet wolalabym (z dwojga zlego PiSowskiego) zeby to female AD byla Prezydentem Polski a male AD jej tylko towarzyszyl ... chocby nawet i w tych spodniach, i tym pomietym plaszczu ... Cheers.
        • czar_bajry bi_sotti 14.10.15, 12:14
          Czy mogła byś być mniej pretensjonalna i pisać języku polskim bez wtrętów .
          • nathasha Re: bi_sotti 14.10.15, 19:48
            ale dlaczego? Ona ma taki styl, mnie np bardzo sie podoba. Jesli Ci nie pasuje to ja po prostu wygas.
            • iwoniaw Re: bi_sotti 15.10.15, 12:04
              Dlatego, że taki pidżin czyta się tragicznie. Poza tym jest to zwykły brak szacunku dla odbiorców - sens tekstów zamieszczanych przez bi_scotti nie wskazuje na to, by z ledwością skończyła cztery klasy szkoły powszechnej, więc tym bardziej można podejrzewać, że chodzi o lekceważenie rozmówców raczej niż o regresję językową na emigracji.
              • nathasha Re: bi_sotti 16.10.15, 06:18
                Ja sama bardzo czesto mam tak ze pierwsze slowo ktore przychodzi mi na mysl jest w jezyku innym niz polski, ze juz nie wspomne o calych wyrazeniach, ktore moga lepiej oddawac to co chce przekazac. Po wypowiedziach bi nie wychodzi na to by chciala lekcewazyc rozmowcow, pewnie tak jej wygodnie pisac, naprawde jak komus przeszkadza to trzeba ja wygasic i tyle. Mnie to np ubogaca.
          • isa_bella1 Re: bi_sotti 15.10.15, 11:19
            a bo ona z tych co już zapomnieli jak się mówi po polsku a po angielsku jeszcze nie zdążyli się dobrze nauczyć smile
      • landora Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 08:04
        Moim zdaniem ona jest po prostu niesympatyczna. Ale możliwe, że przemawia przeze mnie niechęć do jej męża i jego partii.
        • asia_i_p Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 11:04
          Nie, to działa efekt nosa. Jakoś tak automatycznie przypisujemy wyniosłość, oschłość i tak dalej kobietom z długimi nosami, a te z zadartymi to takie fajne misiaczki. Wiesz, ile ja się musiałam napracować, żeby w szkole dodać sobie powagi mimo zadartego nosa? wink

A kobieta się prezentuje ładnie - ma świetną figurę, więc co nie włoży, leży dobrze, no i ma sporo klasy, nie próbuje udawać kogoś, kim nie jest, nie szczebiocze i nie wdzięczy się, skoro z natury jest lekko sztywna i kanciasta. Wolę to niż ocieplanie wizerunku na siłę. Do mojej ulubionej pierwszej damy, Marii Kaczyńskiej - nie głosowałam na jej męża, ale ją lubiłam bardzo - nadal jej daleko. Prawdopodobnie bardziej się stara i według protokołu dyplomatycznego może nawet wypada lepiej, ale tamtej osobowość i urok wylewały się każdym porem skóry, pomimo braku klasycznej urody.
          • cosmetic.wipes Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 17:52
            Maria Kaczyńska to był fenomen
            Kobieta z obiektywnie brzydką twarzą, a była tak pełna wdzięku, ciepła i z klasą, że robiła doskonałe wrażenie.
    • feniks_z_popiolu Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 02:43
      Jakie to linie lotnicze reprezrntuje Pani Agata Duda?

Mam wrażenie, że stylizacje pierwszej damy skręcaja ostatnio w jakieś dziwne rejony. A to raz na ludowo albo na ciotkę klotke.
      • nota_bene0 Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 06:41
        Moim zdaniem prezentuje się najlepiej z wszystkich dotychczasowych. Jedynue zmieniłabym nakrycie głowy, bo tego typu scięcie i tak krótkie włosy nie pasują do tzw.toczka. Ma klasę, szyk i elegancję i umie się zachować. Po wyczynach poprzedniczek, jest to ważne i do porównania. Nie podlega dyskusji. Jeszcze się bardziej wprawi i oniesmieli. Jest to stres i nie czarujmy się niemałe przeżycie. A czy któras z Pierwszych Dam pracowała?big_grin (Że komuś to nagle zaczęło wadzić.) Czy coś mi umkneło?wink
      • nota_bene0 Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 06:44
        Daruj sobie te złośliwości. Jeśli mozesz poczuć się lepiej, to reprezentuje" polskie linie".tongue_out
        • madi138 Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 07:08
          A myślałam, że raczej Smoleńsk Airlines- to by miało sens zważywszy na idola jej męża big_grin Tak wiem, to żenujący i okrutny dowcip, a ja jej zazdroszczę i do pięt nie dorastam!
          • nota_bene0 51janusz 14.10.15, 07:13
            Naprawdę cię podziwiam, czy to za sam wpis, czy za tego typu myślenie.
    • kropkacom Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 06:38
      Nie podoba mi się. Mając takie możliwości jakie daje jej figura (twarz mnie cały czas nie przekonuje) powinna wyglądać dużo lepiej. Ubierają ją zachowawczo i bez polotu. Zawsze w oczy rzucają się jej rajstopy. Może to kwestia protokołu, ale czemu reszta pań na fotkach nie ma ich założonych lub ma niewidoczne?

Lepiej wyglądała przed zaprzysiężeniem męża smile Chociaż nigdy mi się bardzo nie podobała.
      • oqoq74 Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 07:24
        Rajstopy ma za jasne i je "widać", a tak nie powinno być.
    • nihiru Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 07:28
      Naprawdę przesadzacie.
      Jakby zdjąć jej ten toczek (faktycznie nieszczególny) to wygląda jak Claire Underwood (z którą zresztą często była porównywana).

Popatrzcie na drugie zdjęcie i porównajcie obie panie. Ten przedpotopowy kapelusz z piórem i bezkształtny płaszcz w kwiatki lepiej wyglądają? Ryli?!
      • kai_30 Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 07:39
        Ja do jej sukienki i płaszczyka nic nie mam, podobają mi się. Ma świetne nogi i słusznie je pokazuje, ale na litość, czemu w komunijnych rajstopkach? Założyłaby o ton ciemniejsze i już by było lepiej. No i toczek odcina jej pół łba, sorry. Dałabym inny kapelutek i dodała jakąś plamę koloru, żeby przełamać ten monolit.
        • nihiru Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 07:49
          Co do toczka się zgadzam, na rajstopy nie zwróciłam uwagi, ale ten zestaw sukienka+płaszcz jest cudowny. I na jej figurze układa się nienagannie.
          Więc całość oceniam o niebo wyżej niż kreację królowej.
        • asia_i_p Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 11:07
          Rajstopy na żywo mogą wypadać ciemniejsze - nie jestem pewna, muszę przy okazji przetestować, jak się fotografuję rajstopy na zdjęciach z lampą. Kobieta nie walczy przecież o nagrodę w konkursie stylizacja roku, tylko jest w pracy, ubrana do niej bardzo stosownie.
          • oqoq74 Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 11:30
            Asia, na dworze nie robi się zdjęć z lampą. I to nie pierwszy raz kiedy ma jaśniejsze rajstopy.
            • desacratrix Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 15.10.15, 09:01
              Owszem, często się robi zdjęcia z lampą, przy mocnym naturalnym świetle. Nazywa się to z angielskiego "fill flash".
              • oqoq74 Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 15.10.15, 09:08
                Zapewne to powoduje, że rajstopy pani prezydentowej są jaśniejsze niż pozostałychsmile
      • madi138 Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 07:48
        A ja nie rozumiem czemu Pierwsza Dama powinna czuć się zaszczcona porównaniami do jakiejś postaci z amerykańskiego serialu! big_grin
        • nihiru Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 07:50
          Bo ta postać z serialu słynie z urody i klasybig_grin
          • oqoq74 Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 08:15
            Podobna fryzura, to nie wszystko. To nie są takie same typy urody.
            • nihiru Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 08:28
              Nie chodziło mi o to, że p. Duda jest równie piękna jak Robin Wright (nie odleciałam kompletniebig_grin).
              Natomiast ma świetną figurę i podobny styl ubierania się - proste, nowoczesne, monochromatyczne sukienki/kostiumy.
              Dlatego nie bardzo rozumiem, dlaczego u C. Underwood ten styl oceniany jest jako "super i z klasą" a u A. Dudy - jako "bez charakteru".
              • oqoq74 Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 08:43
                Ja nie piszę o tym, że jest równie piękna.
                Nie o to chodzi.

> Dlatego nie bardzo rozumiem, dlaczego u C. Underwood ten styl oceniany jest jak
                > o "super i z klasą" a u A. Dudy - jako "bez charakteru".

Bo to co pasuje Robin, nie sprawdza się u pani AD. To nie jest ten sam typ urody. Robin nie ma słowiańskiej urody. Poza tym ona nie ubierała pastelowych mdłych sukieneczek, popatrz sobie na zdjęcia. No i ma więcej luzu, naturalności w noszeniu się.
                Pani AD niestety nie ma tego luzu, być może ze względu na to, że jeszcze nie przyzwyczaiła się do swojej roli, jej stroje to pomieszanie stylu Clair ze stylem angielskich dam - total look.
                • nihiru Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 08:59
                  > y. Robin nie ma słowiańskiej urody. Poza tym ona nie ubierała pastelowych mdłyc
                  > h sukieneczek, popatrz sobie na zdjęcia.

No właśnie patrzębig_grin

www.google.pl/imgres?imgurl=http://media.vanityfair.com/photos/54fefcd81bb97fd46fe01f11/master/w_1440,c_limit/ss09-robin-wright-fashion.jpg&imgrefurl=http://www.vanityfair.com/style/photos/2015/03/claire-underwood-best-power-looks&h=983&w=1440&tbnid=R8C-_Z5sjrLo4M:&docid=R_u9BqvvTEscWM&ei=XPsdVuWDB-iqywP8lox4&tbm=isch&ved=0CHQQMyhMMExqFQoTCOWhyeWvwcgCFWjVcgodfAsDDw
                  Zgadzam się co do luzu i dodam jeszcze od siebie uwagę o dobrze dobranych dodatkachwink.

Natomiast ogólnie uważam, że p. Duda ma duży potencjał, więc na początek jestem skłonna wybaczyć takie lapsusy jak ten toczekbig_grin
                  • oqoq74 Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 09:26
                    Nie widzisz, że to nie jest pastelowy total look? Serio?
                    Jeśli nie widzisz różnic, to się nie dziwię, że nie rozumiesz, w czym rzecz.
                • volta2 Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 16:44
                  nie ma słowiańskiej urody?

pojechałaś! panna kornahuser nie ma słowiańskiej urody bo nie za bardzo ma ją skąd wziąć(chyba ze mać słowiańska, ale prasa chyba by o tym wspomniała?)
                  • oqoq74 Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 17:03
                    Ma jasne włosy, jasne oczy, pełne policzki, jasną cerę. Wiem o jej korzeniach, ale to typowa uroda Polek.
                    • cosmetic.wipes Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 17:57
                      Mnie się wydaje, że jest jej bliżej do urody aryjskiej (pomimo pochodzeniatongue_out) . Jest w chłodnej kolorystyce, a Słowianki są jasno-cieple, takie przasne.
                      • 1matka-polka Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 15.10.15, 11:16
                        Polki to w większości typ kolorystyczny "lato", czyli zimne kolory.
                  • kafana Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 16.10.15, 02:19
                    Pijesz do nazwiska? O ironio jej ojciec to profesor slawistykismile
      • kropkacom Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 08:11
        Bez urazy, ale porównanie nietrafne.

www.google.pl/search?q=robin+wright&biw=1366&bih=608&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMIt-ia66bByAIVhokaCh3C7Q-X
        • nihiru Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 08:31
          Odpowiedziałam wyżej - porównuję styl ubierania się, a nie urodę.
          • kropkacom Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 08:42
            Nie widzisz różnicy:

www.google.pl/search?q=claire+underwood&biw=1366&bih=608&source=lnms&tbm=isch&sa=X&sqi=2&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMIwL6tza3ByAIVhe0UCh3d6Q2n#tbm=isch&q=claire+underwood+style
    • kadfael Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 07:50
      Toczek won! Kto go jej doradzi?
      Reszta bardzo poprawna - OK. Zresztą jak większość jej stylizacji. Jeśliby czepiać się czegokolwiek to tego, że brak jej wyrazu, charakteru - w strojach, mam na myśli. Ale kto wie, czy w dyplomacji to nie zaleta...
    • oqoq74 Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 07:51
      Nie jest źle, tylko trochę mdło wygląda. Owszem, jako blondynka dobrze wygląda w szarościach, ale taki total look, bez większych kontrastów, powoduje, że wszystko zlewa się w jedną szarą plamę.
      Gdyby ten płaszczyk był szaro-grafitowy i ciemniejsze nakrycie głowy, byłoby korzystniej.
      No i rajstopy powinny być lepiej dopasowane, bo te są zbyt jasne.
      Ale myślę, że to początek i ma czas jeszcze poprawić to i owo.
      • minor.revisions Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 21:21
        > Gdyby ten płaszczyk był szaro-grafitowy i ciemniejsze nakrycie głowy, byłoby korzystniej.

Wtedy dopiero by wyglądala jak stewardessa! Kolor płaszcza śliczny.
        • oqoq74 Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 21:32
          Płaszcz jest śliczny, ale w tym zestawieniu nie dla niej.
    • araceli Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 07:55
      Może w końcu ktoś jej powie, żeby nie nosić tych trupich rajstopek?
    • solejrolia Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 07:59
      Wyglądała bardzo dobrze.
      Tu nawet jasne rajstopki mi nie przeszkadzają. Ma być zachowawczo i jest. i ok.
      Ale: ile ona ma lat? 43 ? nie wiedziałam nawet, faktycznie wygląda o dychę starzej.
      • afro.ninja Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 08:14
        Wyglada na 45, wiecej bym jej nie dala. Fajnie, ze znowu mozna pogadac o sukienkach pierwszej damy. big_grin

• kropkacom Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 08:19
          Ona nie nosi sukienek. Nosi jakieś kostiumy, czy garsonki. Naprawdę lepiej wyglądała jako żona kandydata niż prezydenta big_grin
    • 18lipcowa3 Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 08:14
      Wygląda fatalnie.
      Ogólnie wygląda staro i powazniej od męża, ma taki typ urody ( a raczej jej brak ) oraz wieku dodaje sobie pańciowatymi ubraniami, fryzurą itp.
    • inguszetia_2006 Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 08:27
      Witam
      Dobrze wygląda. Toczek bym zamieniła na kapelusz, ale może pierwsza dama lubi toczki? Natomiast, kto zapomniał skrócić prezydentowi spodnie? Doprawdy, są w Warszawie krawcy, którzy potrafią skracać spodnie. Myślę, że to wpadka jednorazowa, ale zawsze. Ja to bym brała od prezydenta zamówienie na cito pn. skróć nogawkę, gdybym była krawcowąwink Ku chwale ojczyzny! Nie odmówiłabym nawet o 5 rano;-P
      Pzdr.
      Ing
      • kasiulka25 Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 08:39
        Rajstopki faktycznie jaśniejsze na tle pozostałych dwóch par nog, ale czy aż tak bardzo?

Całość ładna GDYBY nie ten toczek. Jest okropny i rzeczywiście, gdyby nie kolor, to wyglądałaby jak żywcem wyjęta z samolotu emirates airlines.

Czy wg protokołu dyplomatycznego musi mieć jakieś nakrycie glowy??
      • turzyca Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 20:21
        Toczek bym zamieniła na kapelusz, ale może pierwsza dama lubi t
        > oczki?

Raczej nie umie nosić kapelusza. Co nie jest zarzutem, noszenie kapelusza jest sztuką, trzeba nauczyć się nieco innych ruchów. Tak więc w sumie skoro wypadało jej być w nakryciu głowy to dobrze, że wybrała bezpieczny toczek a nie ryzykowała kapelusza.
    • kawka74 Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 08:41
      Jej zdjąć toczek, jemu poprawić spodnie i będzie nieźle.
      Pani prezydentowa jest już w wieku, kiedy szczupła sylwetka jest OK, ale brak kilku nadmiarowych kilogramów zaczyna się odbijać na skórze. Do tego postarzający toczek i mało fortunne ujęcie, przynajmniej to pierwsze, kiedy wszystkie zmarszczki, i mimiczne, i te wynikające z wieku, są widoczne jak na dłoni.
      • lady-z-gaga Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 09:13
        > Pani prezydentowa jest już w wieku, kiedy szczupła sylwetka jest OK, ale brak k
        > ilku nadmiarowych kilogramów zaczyna się odbijać na skórze.

Tak! Jesteś genialna! Po 40tce tylko nadwaga może kobietę uratować! big_grin a tyle tutaj mamy szczupłych babek na ematce, ciekawe czy wszystkie wyglądają 10 lat starzej, niż w metryce? przy rozmiarze 36 to już powinno byc ze 20 lat na plus wink
    • cosmetic.wipes Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 08:42
      Mam bardzo mieszane uczucia.
      Z jednej strony ma doskonałą figurę, którą płaszczyk i sukienka ładnie podkreśla. Świetne nogi.
      Lubie styl minimalistyczny, prosty i takie kolory.
      Z drugiej toczek i broszka wprowadzają do tej stylizacji niepotrzebny chaos, nakrycie głowy rzeczywiście powoduje skojarzenia z AirDuda. Pani prezydentowa sprawia wrażenie bardzo spiętej i sztywnej.

Natomiast o ile wzorzysty trencz królowej nie przypadł mi do gustu, to jednak widać tu dużą klasę i niewymuszony lekki luz.
      Królowa Matylda jest przepiękną kobietą.
      • cosmetic.wipes Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 08:43
        Aha, jeszcze jedno. Dlaczego ona zazwyczaj nie ma torebek?
      • asia_i_p Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 11:15
        Królowa się do tego wychowywała. Za Agatą Dudą nie przepadam, ale właśnie to widoczne zesztywnienie, ta niepewność, co zrobić z rękoma, wywołało we mnie same ciepłe uczucia - widać, że cała ta reprezentacja to nie jej bajka, i w sumie to dobrze o niej świadczy.

Ciuchy są w stylu monarchii angielskiej i w ogóle ona mi trochę przypomina Camillę.
        • agaja5b Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 12:56
          Matylda wychowywała się na królową? Fakt ze zanim nią została to trochę pobyła ksieżną i się wyrobiła, stąd teraz ma luz i do tego wygląd ciepłej osoby , a to duży plus w jej odbiorze
          • cosmetic.wipes Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 14:44
            Jest hrabianką, wychowywała się w pałacu.
            • agaja5b Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 20:17
              To prawda. Pewnie z powodu pochodzenia było jej od początku po prostu łatwiej wejść w ten świat, przyzwyczaić sie do przyszłej roli, ale na królową wychowywana raczej nie była chyba że jej małżeństwo od dawna było zaaranzowane (były takie głosy). Przed zamążpójściem była logopedą i skończyła psychologię podobno.
    • zlotarybka_1 Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 08:43
      niby wszystko ok, rozmiarowo idealnie dopasowane, kolor tez ale strasznie dretwo. Tyle, ze nie znam sie na modie dyplomatycznej, niech sie wypowiedza eksperci.
      Natomiast AD male potrzebuje pilnie krawca.
      • oqoq74 Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 08:48
        On potrzebuje nie tylko krawca, ale też nauki jak się poruszać (pani prezydentowa też). Sprawia wrażenie, takiego niepewnego - taki trochę gotowy do skoku, jak przy łapaniu hostii.
        • zlotarybka_1 Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 08:55
          no wlasnie, cos mi nie pasuje w sposobie chodzenia, jakis nienaturalny. Nie wiem czy to jego naturalny chod czy sie za bardzo stara czy o co chodzi.
          Dobra, pomimo antypatii politycznych mysle, ze trzeba jednemu i drugiemu dac troche czasu, dosyc nagle znalezli sie na swieczniku, moze ich ta cala "slawa" krepuje.
    • millitta Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 08:50
      Nie jest to zupełnie moja opcja polityczna, ale patrząc stricte wizerunkowo to prezentuje się bardzo ok. smile Jedyne co to ten toczek jest do wyrzucenia, psuję tę stylizację. Jest szczupła, ma dobrą figurę i zgadzam się z którąś forumką, że wygląda "jak bez wieku", choć ma to swoje zalety, bo za 10 lat prawdopodobnie będzie wyglądać podobnie.
      Stylizacje są bez większego pazura, ale jak najbardziej poprawne, moim zdaniem jest progres po poprzedniej Pierwszej Damie, która co prawda wyglądała sympatycznie, ale miała bardzo ciężką figurę, z którą styliści sobie wyraźnie nie radzili.
    • sonniva Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 08:53
      Niestety wygląda tanio. Okropny zestaw.
      Na litość boską, ona ma 43 lata a wygląda na 10 więcej!
    • solaris31 Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 08:55
      a mnie się nawet podoba. jest to elegancka stylizacja, i bardzo spokojna - ale czy nie takiej żąda się od pierwszej damy? wink
    • demonii.larua Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 08:58
      Zdecydowanie lepiej od prezydenta moim zdaniem. Fakt ten toczek taki ni w pipkę nie w oko, ale z taką figurą pies drapał toczek smile Wizualnie na pewno prezentuje się lepiej niż jej poprzedniczka. Wygląda naturalnie, widziałam starzej wyglądające babki po czterdziestce i wcale nie są w takiej znowu mniejszości. W sumie wolę ją taką, oby nie zaczęła się nadmiernie odmładzać wink
      • nihiru Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 09:03
        > je się lepiej niż jej poprzedniczka. Wygląda naturalnie, widziałam starzej wygl
        > ądające babki po czterdziestce

Od razu skojarzyła mi się Małgorzata Rozenek.
        Piękna i ze świetną figurą, ale była w szoku, jak się dowiedziałam że ona jeszcze 40 lat nie ma.
        Dla mnie wyglądała jak bardzo kosztownie utrzymana 45-tka.
        • demonii.larua Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 09:08
          Otóż to (chociaż diabli wiedzą ile Rozenek ma lat tak naprawdę big_grin), ja wiem że ludziska przyzwyczajeni do wygładzonych PS zdjęć i ponaciąganych przez kosmetyczki i chirurgów twarzy, to i obraz naturalnej kobiety mają wypaczony, ale bez przesady. Spora grupa Polek po czterdziestce tak wygląda.
          • kandyzowana3x Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 09:31
            Hmmmm to wersja bardzo optymistyczna smile.
            Oczywiscie na emamie co druga szczesciare w rozmiarze 36 o dowod osobisty przy zakupie drinks pytaja, ale w realu wiele 40 latek wcale jak swieze nastolatki nie wyglada.
        • jolunia01 Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 13:58
          nihiru napisała:

> Od razu skojarzyła mi się Małgorzata Rozenek.
          > ... dowiedziałam że ona jeszcze 40 lat nie ma.

To tv legend. MR JUŻ 40 lat nie ma.
    • lola211 Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 09:06
      Zgodnie z ceremoniałem, jest ok.Ma byc elegancko, zachowawczo i tak wlasnie jest.
      Toczek nie koresponduje z jej twarza, bo ma ostry typ urody.Kapelusz z woalką winkby cos zmienił na korzysc,ale ze nie pasuje do okolicznosci, to padło na toczek.
    • fomica Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 09:09
      Kobieta jest bardzo zgrabna, zadbana, modnie ostrzyzona, trudno się przyczepić do stylizacji. Jednak moim zdaniem jest zwyczajnie nieurodziwa, więc nigdy pięknością nie była i nie będzie. Ale jak na warunki które ma, wykorzystuje je dobrze.
      • kandyzowana3x Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 09:37
        A moim zdaniem jest bardzo reprezentacyjna. Moze nie piekna, ale przystojna smile. I toczek mi tak bardzo nie przeszkadza, mam wrazenie, ze to czepianie sie na sile.
        Prezydenci rzeczywiscie do krawca na cito.
    • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 09:29
      Nie wiem jak wypadła, nie było relacji online na żywo z wydarzenia. Nie wiem, jak się zachowywała, wysławiała itp.
    • fiu-bzdziu2010 Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 09:42
      styl a la brytyjska Camilla zona księcia Karola, z tym że figura dużo lepsza
      • fiu-bzdziu2010 Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 10:57
        no i nakrycia głowy lepsze, niż te kapelusze u Camilli
    • julita165 Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 10:02
      Kobitka jest bardzo zgrabna i moim zdaniem elegancka. Nie tylko ona w toczkach i kostiumikach wygląda jak stewardesa. Natomiast rzeczywiście jak na 43 lata twarz wygląda staro. Nie tylko w tej stylizacji ale w ogóle. No cóż, nie można mieć wszystkiego, figura 10/10 to gdzieś musi byc gorzej smile
    • jesienna.nuta Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 10:50
      Pierwsza Dama jest piękna, wykształcona i elegancka.
      Tu wygląda znaczenie lepiej od królowej.

Zresztą, Nasza obecna Pierwsza Dama zawsze wygląda lepiej od innych kobiet, z którymi się spotyka służbowo.
      • fiu-bzdziu2010 Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 10:56
        tylko coś nad wyraz sztywna, jakby kij połknęła
        • jesienna.nuta Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 11:00
          No wiesz, Pierwszej Damie nie wypada inaczej. Taki styl, taki protokół.
          • fiu-bzdziu2010 Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 11:07
            styl i protokół nie każe być nad wyraz sztywnym
            • jesienna.nuta Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 11:08
              Dobra.
              To jest sztywna i bardzo piękna i elegancka.
              Amen.
              • cosmetic.wipes Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 11:12

Ja rozumiem, że ty tak po linii partii, jednakże mówienie o aktualnej prezydentowej "piękna" wygląda na szyderę tongue_out
                • fiu-bzdziu2010 Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 11:14
                  przecież są tacy, co to w Kaczyńskim też widzą pięknego mężczyznę
                  • cosmetic.wipes Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 11:17
                    > w Kaczyńskim też widzą pięknego mężczyznę

W to nie uwierzę big_grin
                    • fiu-bzdziu2010 Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 11:23
                      uwierz, uwierz pamiętam nawet jak Ela Jakubiak tak się wypowiadała z żarem w oczach i na ustach
                      • zlotarybka_1 Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 11:26
                        kurcze popatrz - a on ja tak z buta....
                  • zlotarybka_1 Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 11:20
                    fiu-bzdziu2010 napisała:

> przecież są tacy, co to w Kaczyńskim też widzą pięknego mężczyznę

.... i prawdziwego meza stanu
                  • jesienna.nuta Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 12:44
                    przecież są tacy, co to w Kaczyńskim też widzą pięknego mężczyznę"

Lubiłam jego brata. Miał takie miłe, okrągłe, brązowe oczy.
                    Zupełnie jak pluszowy miś.
                    No i był sympatyczny z tą swoją miłością do żony.
                • jesienna.nuta Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 12:42
                  PiS NIE JEST MOJĄ PARTIĄ.
                  Nie cierpię PiS-u.
                  Nie należę do ŻADNEJ partii.

Pani Duda podoba mi się i już. Bezinteresownie.
                  Nie.
                  Nie jestem do niej podobna.
      • nangaparbat3 Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 21:43
        jesienna.nuta napisała:

> Zresztą, Nasza obecna Pierwsza Dama zawsze wygląda lepiej od innych kobiet, z k
        > tórymi się spotyka służbowo.

Dlaczego "Nasza" piszesz wielką literą?
    • kota_marcowa Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 12:28
      Dobrze wygląda.
      Za to jak zobaczyłam królową Matyldę, to pierwsze co pomyślałam, to, że założyła na siebie pokrowiec na kanapę, a do tego ten kapelutek z 3 muszkieterów wink
      • jesienna.nuta Re: nowa Pierwsza Dama- jak wypadla waszym zdanie 14.10.15, 12:45
        Kota. Boskie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka