Dodaj do ulubionych

PETYCJA ? - po prostu przeczytajcie :)))

20.09.04, 10:14
Nie chciałabym rozpoczynać kolejnego postu typu, co tu siędzieje, jest
okropnie......
Ale pomyslałam sobie, ze teraz kiedy pojawia sie tak dużo obrażających
niektóre dziewczyny postów, moze warto byłoby napisać, tak jak to zrobiła
assia
"petycję " władz "najwyzszych" tego forum by pozwolic moderatorom na
blokowanie osób które notorycznie obrazają innych.
Przeciez same wiecie, ze nie jest zadną przyjemnoscią czytanie tego typu
listów ( i prosze nie pisac mi tu ...to nie czytaj...smile))
Oczywiście nie piszę tu o zwykłych pyskówkach które rodzą się w trakcie
jakiejś dyskusji...bo to przecież takie ludzkie smile
ale o postach typu...ta pani to, a tamta tamto...
Myslę , ze dobrze byłoby z automatu uzuwać tak nieistotne i wręcz przykre dla
dziewczyn posty....

co wy na to?
a moze własnie ten rozpoczęty przezemnie wątek potraktować jako petycję (
jeśli jesteście za to się wpisujcie)

aaa i przepraszam , za błędy stylistyczne i ortograficzne...bo wprawdzie (
jak ktos o mnie napisałsmile ze mnie osioł ( choc ponoc coś innegosmile) to jednak
chciałam jakos wyrazić moje zdanie....a pisanie nigdy nie było moja mocna
stroną

z poważaniem smile)))
Obserwuj wątek
    • sowa_hu_hu Re: PETYCJA ? - po prostu przeczytajcie :))) 20.09.04, 10:17
      bea ty ośle smile

podpisuje sie smile

sowa - osioł

jak sowa moze być osłem......? hmmmmmmmmmm smile
      • wrokk Re: PETYCJA ? - po prostu przeczytajcie :))) 20.09.04, 10:21
        sowa_hu_hu napisała:

> jak sowa moze być osłem......? hmmmmmmmmmm smile

Są na świecie rzeczy które sie nie śniły filoZOSIOM wink

Ja też sie podpisuję

Kasia mama Zosi
    • asiaasia1 Re: PETYCJA ? - po prostu przeczytajcie :))) 20.09.04, 10:26
      Przecież nawet w necie nie jest się anonimowym .
      Jest adres IP , są adminowie różnego szczebla , że się tak wyrażę smile
      Łatwo jest ustalić tożsamość trolla , który ewidentnie obraża od jakiegoś
      czasu konkretne osoby piszące pod stałymi nickami od kilku lat .
      Niektóre Forumowiczki wpadają w sidła intrygi i jest niepotrzebna dyskusja ,
      sprostowania itd .
      Zróbcie coś z tym Adminowie smile
      Pozdrawiam .
    • koleandra Re: PETYCJA ? - po prostu przeczytajcie :))) 20.09.04, 10:35
      Trolik nasz kochany zmienia co rusz nicki i dlatego nic nie da zablokowanie
      jednego bo zaraz zarejestruje się na nowo. Moderatorzy widzą tylko częściowe IP
      i nie mają prawa blokowania numerów. Trzeba by było napisać o szczebelek wyżej
      co też prawdopodobnie nic nie da. Nie mogą chyba zablokować nr IP... a jesli to
      jest kafejka internetowa?
    • bea.bea Do gosi i sammy 20.09.04, 10:43
      Dziewczyny, wiem , ze przeczytacie ten post, chciałabym was zapytać, jak to
      wygląda z technicznej strony...i co mozna zrobić...moze wy macie jakiś
      pomysł....

pozdrawiam serdecznie
      • joasiiik25 Re: Do gosi i sammy 20.09.04, 10:47
        poieram ten pomysl,juz kilka dni temu chcialam wam zaproponowac cos takiego,ale
        obawialam sie ze mnie wysmiejecie...

czekam na propozycje.to prawda ze moderatorzy nie wiele moga,dlatego musimy my
        cos zrobic w tym kierunku.Zostalam przez trolla nazwana zlodziejka,podwazyla
        moje wyksztalcenie,itp
        • koleandra Ech... 20.09.04, 10:54
          Joasiiik, Ty już lepiej nic nie proponuj...
          A co do wykrztałcenia... to niestety, dziwić się trolowi nawet nie mogę.
          • joasiiik25 Re: Ech... 20.09.04, 10:58
            tzn???kolendra powiedz mi co ja ci zrobilam?ublizylam,ponizylam wysmialam?nie
            wiem...wiesz ja ci nie kazde wierzyc jakie mam wyksztalcenie nie wnikam tez w
            twoje.wiec sobie daruj taki ton.to byla prosba nie skierowana personalnie do
            ciebie...

moze warto napisac na ten email :abuse@gazeta.pl.
            • asiaasia1 Niech ta dyskusja będzie konstruktywna . Proszę . 20.09.04, 11:11
              Nie dziwię się Gosi i Sammy , że nie reagują , skoro w wątku na temat
              wspólnego zwalczania trolla Dziewczyny znowu zaczynają być uszczypliwe w
              stosunku do innych Forumowiczek .
              Koleandro , proszę daj spokój Joasiiik chociaż w tym wątku .
              Niech ten wątek będzie konstruktywny .
              Co zrobić , żeby troll nie pisał więcej prowokacji i żeby inne Forumowiczki nie
              dawały się nabrać .
            • bea.bea Re:OSTRZEŻENIE :))) 20.09.04, 11:21
              PROSZĘ TRZYMAĆ SIE TEMATU.....JOASIK PROSZEsmile
            • sowa_hu_hu Re: Ech... 20.09.04, 11:21
              kiedyś tak nie myślałam i nigdy bym tego nie napisała mimo iz w wielu sprawach
              sie z tobą nie zgadzałam ale po twoim wczorajszym popisie w moim wątku i
              rozmwowie z tobą na gg myśle ze ty byłabyś doskonałą kandydataką...

ps. sama przyznałaś w rozmowie ze mną że emamy sie wkurzają na ciebie więc ty
              piszesz celowo żeby wkurzac je dalej... - dokłądnie nie pamiętam jak to
              brzmiało ale taki był sens twojej wypowiedzi...
              • asiaasia1 Rzeczywistosc1 vel Kopiec-Arleta vel ... 20.09.04, 12:00
                Drogie Dziewczyny , Koleandro ...

Skoro tak łatwo przychodzi Ci tłumaczenie najazdów trolla na Joasiiik , to
                proszę wytłumacz , dlaczego Rzeczywistosc1 vel Kopiec-Arleta stworzyły post-
                prowokację na mój temat , że niby jestem samotną matką z prowincji , która chce
                pozbyć się własnych dzieci ?

Czy tylko dlatego ,że mam na imię Joanna ? To przeciez popularne imię i wiele
                E-mam je nosi .
                Ostatnio niezbyt często udzielam się na e-mamie . Piszę na innym zupełnie
                forum prywatnym . Nie prowokuję innych Forumowiczek . Nigdy tego nie robiłam .
                Nie tworzę postów na swój temat . Jestem na forum od ponad dwóch lat . Pamiętam
                jeszcze stare E-Dziecko .

Chodzi mi o to , że troll panoszy się za bardzo , pozwala sobie na za dużo .
                Dzisiaj pisze o Joasiiik , jutro o mnie , pojutrze o innej z E-Mam .
                Musimy się temu przeciwstawić .
                Nie dawać się prowokować .
                Sprawdzać podejrzane posty .
                Nie wierzyć trollowi .

Pozdrawiam serdecznie .

• koleandra Do asiaasia1 20.09.04, 13:16
                  Asiu... tu nie chodzi o najazdy trola na Joasiiik... Chodzi o to, że ona sama
                  zasłużyła sobie na takie traktowanie i nawet trolowi się nie dziwię, że na nią
                  najeżdża.
                  Do Ciebie nic nigdy nie miałam, do Joasiiik też nie ale po ostatnim jej poście
                  do Sowy po prostu zmieniłam do niej nastawienie i nie szkoda mi jej nawet jak
                  jest celem działalności trola.
                  • asiaasia1 Re: Do asiaasia1 20.09.04, 13:43
                    OK , każdy ma prawo do sympatii i antypatii na forum .
                    Zwalczajmy wspólnie Kopce , Devile , Rzeczywistosci1 i inne nicki tej samej
                    osoby .
                    Swoją drogą to musi być straszny pasztet , skoro pisze swoje prowokacje m.in. o
                    czternastej w niedzielę . Taka ładna pogoda była wczoraj , tylko psychol
                    siedziałby przed kompem i wymyślał nowe nicki .
                    Pozdrawiam .
                    • devil1981 Do aasia - a skąd wiesz że jestem trollem? 20.09.04, 13:57
                    • mamania Re: Do asiaasia1 20.09.04, 19:57
                      asiaasia1 napisała:

> OK , każdy ma prawo do sympatii i antypatii na forum .
                      > Zwalczajmy wspólnie Kopce , Devile , Rzeczywistosci1 i inne nicki tej samej
                      > osoby .

jesteś asiu troche niekonsekwentna, najpierw przyznajesz każdemu prawo do
                      osobistych odczuć a zaraz potem nawołujesz do zbiorowego zwalczania-mocne słowo
                      w kupie raźniej? muszę przyznać, że prawie wszystko, co zbiorowe budzi moją
                      niechęć zarówno grupowe miłości jak i grupowi wrogowie
                      i dlaczego mam zwalczać kopiec-arlete? nie chce zwalczac kopiec-arlety
                      lubie kopiec-arlete,
                      wolno mi? czy szanowna zbiorowosć i mnie zacznie zwalczać?

> Swoją drogą to musi być straszny pasztet , skoro pisze swoje prowokacje m.in.
                      o
                      >
                      > czternastej w niedzielę . Taka ładna pogoda była wczoraj , tylko psychol
                      > siedziałby przed kompem i wymyślał nowe nicki .
                      > Pozdrawiam .
                      • asiaasia1 Re: Do asiaasia1 20.09.04, 20:08
                        Każdy ma prawo do sympatii i antypatii na forum .
                        Proszę jednak o zachowanie umiaru .
                        Mam nadzieje , że troll nie napisze historyjki o Tobie .
                        O mnie już jedna wesoła tffoorczość była .
                        Dobranoc .
                  • bea.bea Re: Do asiaasia1 20.09.04, 13:49
                    przestańcie proszę.......nie po to pisałam ten post ,żeby sobie do oczu
                    skakać smile))
                    po pierwszw , kolendro, mimo największej sympati i szacunku jakim cie darzę,
                    przywołuję cie do porządku..smile
                    i mówie ci...że nikt nie zasłuzył sobie na to by go bezkarnie obrażać, nawet
                    jeśli w głębi duszy masz prawo uważąć go za największego głupka....
                    a asik znam od jakiegoś czasu i choć nasze zdania w róznych sprawach nie zawsze
                    były zgodne nie wiem dlaczego ktoś miałby wypisywać paszkwile na jej temat....
                    zresztą nawet średnio inteligentna osoba po przestydiowaniu jej wątków ,
                    miałaby obraz tej dziewczyny zupełnie inny niż ten tu przedstawiany...

próbowałam poproiwokować te znane tu panie...i jakoś nic na mój temat, no
                    oprucz paru nic nieznaczących dla mnie rzeczy nie napisano, ale zastanowiło
                    mnie jedno zdanie.......
                    my cie nie znamy......

no cóz to tyle.....i jeszcze raz was proszę ...NIE TU MOJE PANIE smile))
    • kubusala Re: PETYCJA ? - po prostu przeczytajcie :))) 20.09.04, 10:52
      Podpisuję sie obiema rękami, choć nie wiem czy to coś da.Jednak forum w obecnej
      formie juz mnie po prostu nudzi..
    • emilkaq Re: PETYCJA ? - po prostu przeczytajcie :))) 20.09.04, 11:10
      Podpisuję się, jestem za!!! Pozdrawiam Aga mama Mikołaja
    • gogo0674 Re: PETYCJA ? - po prostu przeczytajcie :))) 20.09.04, 11:42
      jestem za
    • milarka Re: PETYCJA ? - po prostu przeczytajcie :))) 20.09.04, 12:57
      popieram
    • umasumak Re: PETYCJA ? - po prostu przeczytajcie :))) 20.09.04, 14:21
      Popieram Bea. Jeśli jest taka możliwość, niech admini zajmą się osobami
      obrażającymi inne forumowiczki. niech tną, usuwają, nie wpuszczają itp. Nie
      chodzi tylko o trolla, ale też o panie pozwalające sobie na epitety typu:
      głupia, wariatka, kretynka itp.

Co do kasowania.... chciałam jeszcze przypomnieć moderatorkom, że czasem nie
      trzeba kasować całego wątku, wystarczy tylko niektóre posty smile)
    • madelaine6 Re: odnośnie do trolla 20.09.04, 19:40
      bea.bea-podpisuje sie rekami,nogami wink i cala reszta.
      Ostatnio nawet nie chce mi sie tu wchodzic za bardzo sad((
    • marianka15 Re: Arletko 21.09.04, 11:12
      kopiec-arleta napisała:

> Nie jestem żadnym trollem, możecie w to wierzyć lub nie. Pokasowałyście moje
      > wątki klikając „usuń ten wątek” – ok., macie do tego prawo. D
      > laczego tak
      > nerwowo i jednogłośnie nie zajmiecie się osoba Joasiiik25, która jest
      fałszywa,
      > narcystyczna, egoistyczna, zakłąmana, robi intrygi, natomiast jej głównym
      celem
      > jest zwracanie na sibie uwagi i „wkurzanie innych emam, wkurzam je tym
      > bardziej, im bardziej są na mnie wkurzone”, czy jakoś tak, pisała o tym S
      > owa.
      > Ja osobiście uważam, ze osoba ta mąci na tym forum najbardziej. Czy to nie
      jest
      > dziwne, że włąśnie ją wziął troll sobie na celownik?!?
      > I jeszcze jedno – nie jestem Rzeczywistością ani Devilem! Proszę w tym mi
      > ejscu
      > moderatorki o potwierdzenie tego pewnika. IP powie samo za siebie. IP nie
      może
      > oszukać!
      > Kopiec

Arletko, ja też przez chwilę myślałam, że jesteś trollem. Dlaczego? W Twoich
      wypowiedziach dotyczących pracy nauczyciela-polonisty można znaleźć wiele
      nieścisłości.
      1. Był numer z maturzystami uczącymi się w gimnazjum.
      2. W swoich wypowiedziach wprowadziłam kilka motywów/elementów związanych z
      pracą nauczyciela, które dla kogoś obeznanego z Kartą Nauczyciela są oczywiste.
      Wszystkie z nich pominęłaś, nie podjęłaś próby dyskusji. W sumie - Twoje prawo,
      nie musiałaś.
      3. I jeszcze jedna rzecz - Twój sposób przekazywania informacji jest dość
      zagmatwany, doświadczony nauczyciel takich błędów nie popełnia. Długie zdania
      przeładowane przecinkami - mało przejrzyste! Pracując z dzieciaczkami w szkole
      podstawowej bądź gimnazjum nauczyciel ma już wyćwiczony sposób przekazu treści.
      Prosto, ale rzeczowo! To jest już rodzaj skrzywienia zawodowego, ale jakże
      pozytywny! Nie dotyczy to tylko polonisty - tak czyni każdy wykładowca!

Oczywiście wskazane powyżej przykłady wcale nie muszą oznaczać, że jesteś
      trollem - możesz być po prostu mało doświadczonym polonistą. Ale jak się nie
      denerwować, kiedy poprawiasz eMamy, a sama nie jesteś doskonała? Zwróć proszę
      uwagę, że taka sytuacja pachnie trollem, bądź narcyzmem emamy, bądź wybujałą
      fantazją...

Pozdrawiam smile

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka