Dodaj do ulubionych

Co dziś na obiad?

• lola211 Re: Co dziś na obiad? 07.01.16, 20:31
      Zupa rybna.Rosól na karpiu i warzywach,sklarowany, z kawałkami ugotowanego tylko do ścięcia sandacza, podany z makaronem wstążki, solidna porcja natki i kawałkami chili dla rozgrzewki.
    • klamkas Re: Co dziś na obiad? 07.01.16, 21:27
      Dzisiaj były mielone z warzywami (robię lekkie, pół na pół wsadu z indyka i z marchewki/pietruszki/cukinii), surówka z rzepy i jabłka, a wcześniej rosół z kaszą jaglaną i kolendrą.

A jutro młoda zje barszcz ukraiński (zainspirowałam się wątkiem sprzed kilku dni) - mało lekko, szczególnie, że pływają w nim kawałki wołowiny ;p, a ja jem i baluję na spotkaniu noworocznym (szef szefów w firmie ma taką tradycję, że w styczniu robi objazd po wszystkich filiach w celach czysto integracyjnych wink)
    • kalina_lin Re: Co dziś na obiad? 07.01.16, 21:43
      łazanki z kapustą
      • jan.kran Re: Co dziś na obiad? 08.01.16, 00:13
        Kalina ,daj prosze przepis na te łazanki , chodzą za mna od kilku dni a nigdy sama nie robiłam

U nas dzis corka zrobiła enchiladas wege a jutro poprosze syna o palak paneer.
        Pojutrze kotlety sojowe , jakieś ziemniaki z pieca , niech dzieci cos wymyśla , i marchewka z groszkiem.
        • jola-kotka Re: Co dziś na obiad? 08.01.16, 02:58
          gotowany krolik i slatka grecka
    • default Re: Co dziś na obiad? 08.01.16, 09:05
      Straciłam wenę obiadową w tym tygodniu (mama w szpitalu, nie miałam głowy), więc tylko "odwałałam" obiasy - 2 dni były zwykłe schabowe z ziemniakami i surówką z ogórka, wczoraj i dziś - chilli con carne, a w weekend będzie krupnik z mięsem kurzym, bo jedynie to mi zostało w lodówce (kurze fragmenty i włoszczyzna), a na zakupy nie mam czasu.
    • wielceszanownypan Re: Co dziś na obiad? 08.01.16, 09:25
      eniks_z_popiolu napisał:
      > Po dwóch tygodniach jedzenia na bogato mam ochotę na zrobienie czegoś lekkiego,
      > smacznego, zdrowego i sezonowego. Tylko co?

Wodzionka będzie dobra.

"Wodzionkę przyrządza się z czerstwego chleba, czosnku oraz tłuszczu zwierzęcego. Składniki, po rozdrobnieniu, zalewane są wrzątkiem, najczęściej bezpośrednio w naczyniu, z którego zupę się spożywa, a następnie całość jest doprawiana solą.
      W bogatszych wersjach zupy stosowane są różne dodatki: obok soli przyprawia się ją maggi i pieprzem, dodaje się skwarek, a zamiast wody używa się bulionu. Wodzionkę często serwuje się z podanymi osobno bratkartoflami, czyli ugotowanymi i usmażonymi ziemniakami."
      pl.wikipedia.org/wiki/Wodzionka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka