Dodaj do ulubionych

tym razem w obronie mediów - KOD

08.01.16, 01:04
Jako samozwańcza tuba ogłoszeniowa KOD-u na forum emama, uprzejmie donoszę, że w sobotę znów wychodzimy na ulicę. Poszczególne miasta miały różne pomysły, więc akcje są różne, raczej niezbyt długie, ale ubierzcie się ciepło smile I proszę, nie dajmy się prowokować, po dzisiejszych rewelacjach Macierewicza, na fejsbukowej stronie Pawłowicz już nam szykują szubienice, pewnie jutro w mediach będzie się działo... Wbrew wszystkiemu nadal wierzę, że ludzie z natury są dobrzy i życzliwi, może czasem nieco zagubieni, a czasem zwyczajnie chorzy, więc zachowajmy dystans i róbmy swoje.

I taki tekst od jednej KODerki, który mnie osobiście wzruszył, więc się dzielę.

Właśnie wróciłam ze spotkania z niemieckim dziennikarzem..Pisze szeroko zarysowany artykuł o tym, co dzieje się teraz w Polsce. Zadał dużo pytań o KOD, jego cele, o ludzi w Kodzie itd, ale tez dużo takich, których się nie spodziewałam..postawił też rożne swoje diagnozy do których się odniosłam, rozmawialiśmy o Polsce w Unii, o polskiej historii o tym czym jest PIS i skąd ma tylu zwolenników i różnych rzeczach..Ta rozmowa pozwoliła mi samej dostrzec różne aspekty naszej "polskości". I pisze to, bo chciałam się Wami podzielić czymś, co bardzo mnie wzruszyło..Powiedział ON, że w Europie ludzie z różnych powodów wychodzą na ulicę, strajkują, demonstrują i ścierają się, ale ta sytuacja w Polsce dziś jest wyjątkowa, bo mimo wielkich różnic w światopogladach i innych różnic między nami, na ulicę wyszli ludzie lewicy, prawicy, homo i hetero seksualni, ludzie którzy byli w solidności i ludzie którzy budowali kraj w PZPR, ludzie wierzący i ateiści..zwolennicy Unii i sceptycy..i wszyscy razem wyszli, by bronić jednej wielkiej, pięknej idei jaką jest szeroko pojęta wolność - gwarantowana Nam przez Nasze prawo i Naszą Konstytucję. Pisze o tym, bo MY Polacy często sami mówimy o sobie źle, że jesteśmy kłótliwi, ze jesteśmy kołtunami itd..ale prawda o Polakach jest zupełnie inna i o tej prawdzie powiedział mi dziś niemiecki dziennikarz..Powiedział również, że Europa ze swoja bardziej dojrzała już demokracją może brać przykład z Polaków i tego co dziś robią..Jesteśmy wszyscy w samym środku wielkiego chaosu, sytuacja jest napięta, a emocje sięgają zenitu, tak wiele jest nienawiści i pretensji, że aż przestaliśmy widzieć jacy na prawdę jesteśmysmile i tak widzą nas inni - jako ludzi dzielnych, walecznych, solidarnych i odważnych. smile

Na tym spotkaniu był ze mną mąż, bo ja po niemiecku znam tylko słowo "dziękuje" i w pewnym momencie zobaczyłam, jak do oczu mojego męża napływają łzy..a tylko raz widziałam jak płakał - na porodówce..To bardzo wymowne. Spadła na Nas duża odpowiedzialności i patrzy na Nas cały świat. Marzy mi się byśmy stanęli na wysokości zadania. Dziękuję Wam że jesteśmy razem.

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/12410565_1122662224452501_6218295088521499865_n.jpg?oh=a8dc46d8282c53e5c59a5249bfd91fdf&oe=570974F4
Obserwuj wątek
    • scher To ja tylko krótko dodam 08.01.16, 01:13
      że wg doniesień Rzepy przeprowadzili ponoć jakieś analizy wśród prawników, których opinie w sprawie TK rozkładają się równo po połowie. Nie jest tak, że Rzepliński jest w tej sprawie czystą, niewinną liliją.

Moim zdaniem powagę TK zniszczył właśnie on. Nie wyobrażam sobie, żeby prezesem TK mógł być człowiek, który uczestniczył w pisaniu ustawy, którą potem sam TK uznał za niekonstytucyjną.

Niech zrzuci togę. On już nie jest sędzią, jest politykiem.
      • kamunyak Re: To ja tylko krótko dodam 08.01.16, 01:39
        troche wyrwałeś się przed szereg. Albo lekcji nie odrobiłes.
        W sobotę jest protest przeciwko ustawie medialnej, koles, tak, że zmień tekst a ten wstawisz później.
        ps. nie dla każdego terlikowski i ziemkiewicz to alfa i omega
        A poza tym kłamiesz. No ale w twoim przypadku to nic nowego.
        • la_mujer75 Re: To ja tylko krótko dodam 08.01.16, 07:53
          Wybacz mu, "zapracowany" chłopak jest smile Scher w tak wielu rzeczach się myli, ale w końcu mylić się jest rzeczą ludzką ...
        • scher Re: To ja tylko krótko dodam 08.01.16, 09:36
          kamunyak napisała:

> W sobotę jest protest przeciwko ustawie medialnej

Faktycznie, gubię się już w tych neomarksistowskich demonstracjach, tyle ich ostatnio, co w sejmie pytań młodych lisków z Nowoczesnej i wniosków o przerwę.

I te demonstracje, i te "pytania" animowane w celach innych niż deklarowane.
          • kolpik124 Re: To ja tylko krótko dodam 08.01.16, 09:47
            co to jest neomarksizm?
          • kamunyak Re: To ja tylko krótko dodam 08.01.16, 10:45
            > Faktycznie, gubię się już w tych neomarksistowskich demonstracjach,

no to popraw się chłoptasiu bo już skończyły się czasy, kiedy panował nam (wam) jedyny słuszny przemarsz miesięcznicowy.
            Teraz będziesz musiał, oprócz miesięcznic, zaliczać różne uroczystosci pod wszystkimi pomnikami w twoim mieście, obowiązkowe msze, ba, byc może nawet będziesz musiał szturmować instytucje państwowe, jak cię MON w kamasze wsadzi.
            Tak, że wytęż trochę umysł, o ile to możliwe w ogóle, bo nie znasz dnia, ni godziny.
            • scher Re: To ja tylko krótko dodam 08.01.16, 10:55
              kamunyak napisała:

> > Faktycznie, gubię się już w tych neomarksistowskich demonstracjach,
              > no to popraw się chłoptasiu bo już skończyły się czasy

Wiem, lalka. Skończyły się dawno czasy, kiedy marksistów skazywano na ostracyzm, a faceta w kiecce pokazywano by jak ciebie - na jarmarkach.
              • la_mujer75 Re: To ja tylko krótko dodam 08.01.16, 11:10
                No,prawda. Żadnego księdza nie pokazują na jarmarku ...
              • kolpik124 Re: To ja tylko krótko dodam 08.01.16, 11:14
                czy pogardliwe określenie "lalka", jest twoim naturalnym stylem rozmowy?

facet w kiecce? masz na myśli księdza?
      • szarsz Re: To ja tylko krótko dodam 08.01.16, 11:03
        > przeprowadzili ponoć jakieś analizy

uh lala, "ponoć", "jakieś", łał, jestem pod wrażeniem twardych danych <sarkazm off>
        • scher Re: To ja tylko krótko dodam 08.01.16, 11:14
          szarsz napisała:

> > przeprowadzili ponoć jakieś analizy
          > uh lala, "ponoć", "jakieś", łał, jestem pod wrażeniem twardych danych <sarkazm off>

To jest post na forum, a nie praca doktorska. Ważne, że racja leży po mojej stronie, bo "Rzepa" pisała o tym, tylko mi się nie chce szukać.
          • kolpik124 Re: To ja tylko krótko dodam 08.01.16, 11:26
            dlaczego racja leży po twojej stronie?
          • szarsz Re: To ja tylko krótko dodam 08.01.16, 13:58
            > Ważne, że racja leży po mojej stronie,

O, doprawdy? Bo?
      • 71tosia Re: To ja tylko krótko dodam 08.01.16, 16:05
        no i o tej ustawie ktora Rzepinski podno pisal bylo juz tyle razy wyjasniane ze moze przeczytaj troche.
    • odnawialna dołączyła Łódź :-) 08.01.16, 01:24
      https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/t1.0-9/5804_540399679468897_5554593361731935913_n.jpg?oh=f6e58452d5613e290589904822616a1e&oe=570D51E7
      • paszczakowna1 Re: dołączyła Łódź :-) 08.01.16, 12:04
        O Olsztynie tym razem nic nie słychać? Zauważalna dziura w północno-wschodniej Polsce.
        • odnawialna Re: dołączyła Łódź :-) 08.01.16, 15:56
          Olsztyn jedzie do Gdańska smile to samo Łódź, będzie kameralnie, bo ludzie jadą do Warszawy
          • odnawialna UWAGA! wskazana punktualność! 08.01.16, 17:45
            Uwaga! w niektórych miastach są organizowane krótkie, szybkie akcje, happeningi nawet kilkunastominutowe, dlatego wskazana jest punktualność smile
    • misiu-1 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 07:38
      Nie "w obronie mediów", tylko w obronie ciepłych stołków i w obronie wykorzystywania mediów do lewackiej i antypolskiej propagandy.
      • kotradykcja Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 07:46
        Tak jest, Misiu, bo Kurski jako prezes TVP gwarantuje rzetelność, prawdę i wysokiej klasy dziennikarstwo big_grin
        • misiu-1 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 08:32
          kotradykcja napisała:

> Tak jest, Misiu, bo Kurski jako prezes TVP gwarantuje rzetelność, prawdę i wysokiej klasy
          > dziennikarstwo big_grin

Nie rozumiesz, co czytasz? Wskaż, gdzie ja napisałem, że Kurski to gwarantuje? Ja pisałem tylko o celu manifestacji ubeckich konfidentów i pożytecznych durniów, zrzeszonych w KOD. W sytuacji, jak się wytworzyła, Kurski gwarantuje przynajmniej to, że w mediach publicznych będzie mniej lewackiej i antypolskiej propagandy.
          • odnawialna Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 09:00
            Celem akcji KOD-u jest obrona zasad demokratycznych, do których należy wolność słowa.
            Nie wspieramy żadnych ubeckich konfidentów. Do durniów siebie nie zaliczam. Nie rozumiem dlaczego mnie obrażasz, przecież mnie nie znasz. Jako działającej w KODzie przypisujesz mi głupotę i złe intencje, a takich nie mam.
            • misiu-1 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 09:09
              odnawialna napisała:

> Celem akcji KOD-u jest obrona zasad demokratycznych, do których należy wolność
              > słowa. Nie wspieramy żadnych ubeckich konfidentów.

Celem akcji jest obrona stołków a nie żadnej "wolności słowa", bo jej pod rządami ubeków nie było.

> Nie rozumiem dlaczego mnie obrażasz, przecież mnie nie znasz. Jako działającej w KODzie
              > przypisujesz mi głupotę i złe intencje, a takich nie mam.

Nie przypisuję Ci głupoty I złych intencji. Przypisuję ci jedno LUB drugie. To zasadnicza różnica. I dodam tylko, że żaden dureń się do durniów nie zaliczy, bo gdyby zrozumiał, że jest durniem, to by durniem być przestał.
              • la_mujer75 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 09:27
                Szkoda, że ty nie łapiesz się na to powiedzenie, że gdyby głupi wiedział, że nie jest mądry, to nie byłby głupcem.... Ta buta w tobie jest iście PO-wska smile smile smile
              • odnawialna Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 10:58
                Misiu, różnica między nami jest prosta i zawiera się w tolerancji.

Ja nie zabraniam nikomu głoszenia odmiennych poglądów, o ile nie namawiają do przestępstwa. Mogę się z nimi nie zgadzać, ale nie obrażam głoszącego, bo ma prawo do własnych opinii.
                Ty natomiast nazywasz mnie durniem LUB ubeckim konfidentem, tylko dlatego, że moje poglądy są inne od Twoich.

Patrząc szerzej: nikt do tej pory nie namawiał do zamknięcia wPolityce, niezależnej czy TvTrwam z powodu odmiennych poglądów. Teraz otwarcie mówi się o odebraniu koncesji TVN.
                Wbrew temu, co próbuje się wmówić społeczeństwu, KOD nie namawia do obalenia rządu, czy usunięcia prezydenta. Zostali wybrani w wolnych, demokratycznych wyborach i te szanujemy.
                KOD broni zasad demokratycznych wg których WSZYSCY jesteśmy RÓWNI wobec prawa i WSZYSCY mamy prawo wyrażać swoje opinie, co ma odzwierciedlenie w wolnych mediach, a nie rządowych.
                • misiu-1 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 12:37
                  odnawialna napisała:

> Misiu, różnica między nami jest prosta i zawiera się w tolerancji.

No właśnie. Wy, w KOD, nie tolerujecie innej władzy, niż Wasza. Nie potraficie pogodzić się z demokratycznym werdyktem.

> Ja nie zabraniam nikomu głoszenia odmiennych poglądów, o ile nie namawiają do
                  > przestępstwa.

A czy ja Tobie zabraniam?

> Mogę się z nimi nie zgadzać, ale nie obrażam głoszącego, bo ma prawo do własnych opinii.

Ja też mam prawo do własnej opinii?

> Ty natomiast nazywasz mnie durniem LUB ubeckim konfidentem, tylko
                  > dlatego, że moje poglądy są inne od Twoich.

Nie dlatego. Dlatego, że czynnie popierasz ubecki rokosz.

> Patrząc szerzej: nikt do tej pory nie namawiał do zamknięcia wPolityce, niezależnej czy
                  > TvTrwam z powodu odmiennych poglądów. Teraz otwarcie mówi się o odebraniu koncesji
                  > TVN.

Nikt nie nawoływał? To pewnie nie przypominasz sobie działań pana Hajdarowicza wokół "Rzeczpospolitej"? Nie przypominasz sobie procedowania KRRiTV w sprawie miejsca na multipleksie dla TV Trwam? Nie przypominasz sobie zabiegów o likwidację Radia Maryja?
                  A co do zamykania z powodu "odmiennych poglądów", to proponuje przeczytać art. 18 ust. 1 Ustawy o radiofonii i telewizji: "Audycje lub inne przekazy nie mogą propagować działań sprzecznych z prawem, z polską racją stanu oraz postaw i poglądów sprzecznych z moralnością i dobrem społecznym". Nie jest więc tak, że każdy przekaz musi być tolerowany. W szczególności nawoływanie do obcej interwencji, jako jaskrawo sprzeczne z polską racja stanu.

> Wbrew temu, co próbuje się wmówić społeczeństwu, KOD nie namawia do obalenia rządu,
                  > czy usunięcia prezydenta. Zostali wybrani w wolnych, demokratycznych wyborach i te
                  > szanujemy.

Komu Ty chcesz taką ciemnotę wciskać?

> KOD broni zasad demokratycznych wg których WSZYSCY jesteśmy RÓWNI wobec prawa i
                  > WSZYSCY mamy prawo wyrażać swoje opinie, co ma odzwierciedlenie w wolnych mediach,
                  > a nie rządowych.

Trzeba było się o to upominać, kiedy media publiczne były do obrzydliwości zawłaszczone przez ubecki rząd PO. Teraz za późno. Wasze protesty są tylko kwikiem odrywanych od koryta ryjów. Jako "obrona wolności" są tak samo wiarygodne jak zaklęcia Konfederatów Targowickich. Oni też się zasłaniali zagrożoną rzekomo wolnością.
                • la_mujer75 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 12:41
                  Ładnie to napisałaś, ale to jak rzucanie pereł przed wieprze ...
                  Oni nie potrafią zrozumieć tego, że ludzie chcą żyć w wolnym kraju, w którym każdy głos się liczy tak samo. Nie dojrzeli do tego. Oni boja się swobody , bo w pogardzie mają innych ludzi. Tylko prosty i prymitywny zamordyzm do nich przemawia. Niestety- nie ewaluowali na wyższy poziom.
                  To jest tak jak z wychowaniem dzieci- najpierw ich uczysz, wymagasz, a potem wierząc w to, że wartości przez ciebie wpojone pokierują ich życiem, dajesz im swobodę. A nie trzymasz na krótkiej smyczy strachu i przemocy. Tylko dojrzały człowiek potrafi w swoim dziecku widzieć człowieka, a nie przedmiot , nad którym ma władzę. To jest wyższy poziom rodzicielstwa. Nie każdemu dany.
                  • misiu-1 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 13:22
                    ROTFL
                    To Wy nie potraficie się pogodzić z tym, że ludzie chcą żyć w wolnym kraju i z tym, że dali temu wyraz w ostatnich wyborach.
                    • la_mujer75 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 14:37
                      Wolny kraj to nie jest kraj, w którym jedna partia o twarzyczkach skalanych obłędem, nienawiścią, chce decydować o wszystkich aspektach życia ich obywateli - począwszy od ich poczęcia, rozwoju do ich zgonu.
                      Ludzie są różni, ale każdy z nich ma prawo do życia według swojego światopoglądu, dopóki poczynania wynikające z jego przekonań nie krzywdzą innych. Wydawałoby się to takie proste...
                      • misiu-1 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 17:41
                        la_mujer75 napisała:

> Wolny kraj to nie jest kraj, w którym jedna partia o twarzyczkach skalanych obłędem,
                        > nienawiścią, chce decydować o wszystkich aspektach życia ich obywateli - począwszy od ich
                        > poczęcia, rozwoju do ich zgonu.

Niech zgadnę - masz na myśli wprowadzony przez PO, przymusowy pobór 6-latków do szkól, wbrew woli rodziców?
          • kotradykcja Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 09:02
            Ok, my mistake, myślałam, że chodzi o uczciwość i rzetelność oraz bezstronność. A tu chodzi o to, by propaganda była prorządowa , prawacka i prowatykańska.
            • kotradykcja Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 09:05
              Korekta, nie prowatykańska, bo z Franciszkiem im nie po drodze, protoruńska.
            • misiu-1 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 09:15
              Nie. Na dziś chodzi o to, żeby propaganda przestała być lewacka i antypolska. Prorządowa była przez ostatnie osiem lat i tak, więc jeśli dalej będzie prorządowa, to o co ten krzyk? Prawacka nie będzie, bo PiS jest lewicowy, a lepsza prowatykańska niż proniemiecka. Bo Watykan przynajmniej nie ma w stosunku do Polski roszczeń terytorialnych. A Niemcy tak.
              • la_mujer75 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 09:26
                A nie wkurza cie obecność obcych na terenie Polski ? Księża to przedstawiciele Watykanu , obcego państwa smile
                • misiu-1 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 09:31
                  Wkurza mnie obecność niektórych obcych na terenie Polski. Tych mianowicie, których obecność jest dla Polski szkodliwa. Nie wkurza mnie obecność księży, ponieważ interesy Watykanu nie są sprzeczne z polskim interesem narodowym.
                  • kolpik124 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 09:32
                    zdefiniuj tych szkodliwych obcych

jak ich obecność wpływa na twoje niepowodzenia życiowe?
                  • la_mujer75 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 09:44
                    Gdyby KK miał interes zgodny z interesem mojego państwa, to ja bym siedziała cicho. A dla mnie oni mają tylko własny interes*,który ubierają w odpowiednie słowa.
                    P.S. nie zaprzeczysz, że Watykan kieruje się tylko własnymi interesami, a w ich interesie jest mieć jak najwięcej tępych, nie myślących owieczek,które hojnie będą na nich łożyć. Bo wszelkie hasła o miłości do bliźniego dawno, dawno temu porzucili.
                    • misiu-1 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 09:58
                      la_mujer75 napisała:

> Gdyby KK miał interes zgodny z interesem mojego państwa, to ja bym siedziała cicho. A dla
                      > mnie oni mają tylko własny interes*,który ubierają w odpowiednie słowa.

Ja nie pisałem o interesie Twojego państwa, tylko o polskim interesie narodowym.

> P.S. nie zaprzeczysz, że Watykan kieruje się tylko własnymi interesami, a w ich
                      > interesie jest mieć jak najwięcej tępych, nie myślących owieczek,które hojnie
                      > będą na nich łożyć.

Nie zaprzeczę, że Watykan kieruje się własnymi interesami i przecież nie twierdziłem, że jest inaczej. Napisałem, że ten interes nie jest sprzeczny z polskim. Tępe, niemyślące masy zawsze będą, bo ludzi głupich jest więcej niż mądrych. Lepiej zatem, żeby ci głupi i niemyślący słuchali się i dawali na kościół, który nie działa przeciwko Polsce, niż żeby dawali posłuch lewackim szubrawcom, którzy Polski i Polaków nienawidzą.
                      • la_mujer75 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 10:09
                        A ja Polskę kocham, nieważne jak to zabrzmi sentymentalnie. Jestem dumna, że jestem Polką i np. nie mam zamiaru stąd się wynieść ( a miałabym takie możliwości ). I chce żyć w kraju, gdzie w jego politykę nikt się nie wtrąca. Ani Niemcy ani Rosja ani Watykan.
                        • scher Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 10:20
                          la_mujer75 napisała:

> A ja Polskę kocham, nieważne jak to zabrzmi sentymentalnie. Jestem dumna, że jestem Polką
                          > i np. nie mam zamiaru stąd się wynieść (a miałabym takie możliwości). I chce żyć w kraju,
                          > gdzie w jego politykę nikt się nie wtrąca.

Uważasz, że propaganda Lisa zbliża cię do tego celu?
                          A propaganda Michnika?

Czyje interesy narodowe realizują ci panowie?
                          • la_mujer75 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 10:25
                            A działania obecnych rządzących do czego zmierzają ? Pokłócili naród, a naród skłócony , to osłabiony naród. Wtedy łatwo innym go "przejąć". Pamiętasz z lekcji historii rozbiory Polski ?
                            • scher Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 10:31
                              la_mujer75 napisała:

> A działania obecnych rządzących do czego zmierzają ? Pokłócili naród

Masz rację. Jak czytam na przykład takie artykuły:
                              wpolityce.pl/media/277468-medialna-prawica-i-medialna-lewica-czy-te-dwie-grupy-sa-rzeczywiscie-takie-same-dwa-przyklady
                              to rzeczywiście masz rację. U Pospieszalskiego wieczny spór, denerwujący pluralizm poglądów, ciągle człowiek narażony na konfrontację z odmiennym światopoglądem. U Pospieszalskiego nieustanna kłótnia.

Tymczasem w "Debacie Jedynki" naród spokojny, pogodzony, jednomyślny... Taka fajna Polska dla fajnych ludzi.
                              • misiu-1 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 10:38
                                scher napisał:

> Tymczasem w "Debacie Jedynki" naród spokojny, pogodzony, jednomyślny... Taka fajna
                                > Polska dla fajnych ludzi.

Wiadomo. Zgoda i Bezpieczeństwo. W Związku Sowieckim na sam dźwięk słowa Bezpieczeństwo ludziom zimny dreszcz po krzyżu przechodził. A jaka wolność Słowa. Oczywiście Słowa Chorążego Pokoju, unoszącego się nad uczestnikami debaty: "Nigdzie nie było takiej demokracji, jak nasza".
                                • la_mujer75 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 10:46
                                  Sprawdź sobie definicję słowa demokracja. To nie była żadna demokracja. To był system totalitarny, gdzie u władzy była jedna partia, która miała monopol na wszystko. Wasi też do tego zmierzają.
                                  • misiu-1 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 13:25
                                    la_mujer75 napisała:

> Sprawdź sobie definicję słowa demokracja. To nie była żadna demokracja. To był
                                    > system totalitarny, gdzie u władzy była jedna partia, która miała monopol na wszystko

I której popłuczyny właśnie przegrały wybory. Prezydenckie i parlamentarne.
                                • kolpik124 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 10:48
                                  Związku Sowieckim?

Imperium Rzymskim, Republice Weneckiej, Królestwie obojga Sycylii...
                              • la_mujer75 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 10:42
                                Ja mówię o podziale wśród zwykłych ludzi, a to oni tworzą naród. U nas w rodzinie jest mocny podział . I nie tylko u mnie.
                                A to, że Polacy są przekorni i w ich myśleniu -niestety -da się zauważyć brak solidarności, to wiadomo nie od dziś. jak w kawale : "Panie Boże , ja nie proszę cię o to, żeby mnie było lepiej, tylko spraw aby Kowalskiemu było gorzej " .
                                Dopiero gdy już wróg puka do bram, wtedy wszyscy się jednoczą. Po co kolejny raz prowadzić do takiej sytuacji ? Nigdy nie wiadomo, czy nie będzie już za późno. Zwłaszcza w obliczu tego,co się dzieje w całej Europie (mówię o sprawach zw z "uchodźcami").
                                • misiu-1 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 13:16
                                  la_mujer75 napisała:

> Dopiero gdy już wróg puka do bram, wtedy wszyscy się jednoczą. Po co kolejny raz
                                  > prowadzić do takiej sytuacji ?

Zapytaj o to tych zdrajców i szubrawców, którzy antyszambrują u Niemców o interwencję.
                            • misiu-1 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 11:40
                              Pokłócili naród? A kto lansował hasło "zabierz babci dowód"? Kto pisał o "demonach polskiego patriotyzmu"? Kto pogardliwie mówił o politycznych przeciwnikach "mohery"? Zejdź na ziemię. Podział zaczął się tuż po wojnie i dziś mamy jego naturalne konsekwencje. Z jednej strony stalinowska bezpieka, razem ze swoimi aktywami w polityce, mediach i gospodarce oraz z wychowanymi przez te media pożytecznymi idiotami, a z drugiej zwykli Polacy, przywiązani do tradycji, religii, wywłaszczeni przez ubecję z własnego państwa.
                              • la_mujer75 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 12:46
                                A wiesz, że nie wszyscy mieszczą się w tym prostym, wręcz prymitywnym dokonanym podziale ?
                                Wiesz, że są ludzie przywiązani do własnego kraju, czują się patriotami a nie podzielają wiary przodków ? I nie byli w żadnej bezpiece, nie byli u koryta ?
                                P.S. ciekawa jestem twoich dziadków ?
                                • misiu-1 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 13:14
                                  la_mujer75 napisała:

> A wiesz, że nie wszyscy mieszczą się w tym prostym, wręcz prymitywnym dokonanym
                                  > podziale ?

Nie szkodzi.

> Wiesz, że są ludzie przywiązani do własnego kraju, czują się patriotami a nie podzielają
                                  > wiary przodków ? I nie byli w żadnej bezpiece, nie byli u koryta ?

Jeśli są przywiązani do własnego kraju i czują się patriotami, to z całym dobrodziejstwem inwentarza. Będą akceptować funkcjonowanie tradycji i religii i nie będą występować we wspólnym froncie z lewactwem i ubecją przeciwko niej. Nie będą popierać jej "wykorzeniania".

> P.S. ciekawa jestem twoich dziadków ?

Moi dziadkowie (już zresztą nieżyjący) byli po stronie tradycji i religii. Nie splamili się współpracą z żadnym okupantem.
                                  • kolpik124 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 13:50
                                    Co to jest lewactwo i ubecja? Jakieś zaklęcia rytualne?
                                  • la_mujer75 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 14:52
                                    Tradycja nie zawsze przybiera pozytywny obraz. Już to ci kiedyś pisałam.
                                    Obrzezanie u kobiet - tradycja ? Tradycja, ale czy słuszna ? Wiem że to w innych kulturach , tych "gorszych" według ciebie, ale to jest TWOJE zdanie, oni wcale nie uważają się za gorszych. Oni ciebie i twoja kulturę uważają za gorszą.
                                    Tradycja to nie prawda absolutna, tradycja to wynik rozwoju danej kultury i jest tyle tradycji, ile środowisk, grup, społeczeństw, państw.
                                    Nie mam nic przeciwko tradycji świętowania np. Bożego Narodzenia, ale np, jestem przeciwna polskiej tradycji wychowywania dzieci , traktującego dziecko jako przedmiot, a nie podmiot działań wychowawczych.

Religia ? - Nie mam nic przeciwko religii, dopóki nie jest mi narzucana. Będziesz szczęśliwy, jak ci przyjdą i każą wierzyć w Allaha ? No,może znając twoje poglądy znajdziesz w tej religii dużo wspólnego z twoją wizja religii chrześcijańskiej.
                                    Ja wiem, że wam, wychowanym w duchu zamordyzmu, nie mieści się w głowach myśl, że ktoś, kto nie wierzy w istnienie bóstw, może być moralny .
                                    Nie ma kary, nie jestem grzeczny !!! Jak to ? To ty jestes grzeczny,chociaż wiesz, że nikt cię nie ukarze ? Tak sam z siebie trzymasz się zasad ? Nieeee, to niemożliwe !!! - to jest wasze myślenie, nie jesteście wstanie wskoczyć na inny poziom.

• misiu-1 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 15:24
                                      Jak Ci już kiedyś odpowiadałem, barbarzyństwo cudzej tradycji nie jest argumentem przeciwko polskiej. Religii chrześcijańskiej nikt Ci w Polsce nie narzuca. Za to lewactwo chce z jednej strony ją "wykorzeniać" (takie sformułowanie wprost widnieje w konwencji "antyprzemocowej"), a z drugiej strony - sprowadzić nam na głowę właśnie tę tradycję, która tak Ci się nie podoba i religię, której wyznawcy otwarcie dążą do narzucenia jej całemu światu. Więc w krótkich, żołnierskich słowach, nie p_i_e_r_dol.
                                      • la_mujer75 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 15:34
                                        Po pierwsze - polska tradycja nie jest idealna (sposób traktowania dzieci,zwierząt ).
                                        Po drugie - religia też została wypaczona przez ludzi KK i nie jest idealna, a zwłaszcza dla ludzi niewierzących smile Jak czujesz się prześladowany, jako katolik ?
                                        Po trzecie - jaki interes mają "lewacy" w sprowadzeniu tej jeszcze bardziej fanatycznej religii, skoro nie udaje im się wykorzenić , własnej,rodzimej ? Chcą zło zastąpić jeszcze większym złem ?
                                        Po czwarte - chyba brak ci argumentów, skoro sięgasz po wulgaryzmy smile : ) smile
                                        • misiu-1 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 17:58
                                          la_mujer75 napisała:

> Po pierwsze - polska tradycja nie jest idealna (sposób traktowania dzieci,zwierząt ).

Nie widzę w polskiej tradycji nic złego w sposobie traktowania dzieci i zwierząt.

> Po drugie - religia też została wypaczona przez ludzi KK i nie jest idealna, a
                                          > zwłaszcza dla ludzi niewierzących smile Jak czujesz się prześladowany, jako katolik ?

Nie jestem katolikiem. Nie czuję się prześladowany przez KK. Jestem za to prześladowany przez lewicową władzę.

> Po trzecie - jaki interes mają "lewacy" w sprowadzeniu tej jeszcze bardziej fan
                                          > atycznej religii, skoro nie udaje im się wykorzenić , własnej,rodzimej ? Chcą
                                          > zło zastąpić jeszcze większym złem ?

Taki mają interes, że zamierzają wykorzystać muzułmanów przeciwko chrześcijańskiej religii i tradycji, której nienawidzą i uważają za główną przeszkodę na drodze rewolucji komunistycznej. Co będzie potem, tym się dziś nie martwią.

> Po czwarte - chyba brak ci argumentów, skoro sięgasz po wulgaryzmy smile : ) smile

A Ty bardzo nie lubisz wulgaryzmów prawda?
                      • kotradykcja Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 11:05
                        Nie zaprzeczę, że Watykan kieruje się własnymi interesami i przecież nie twierd
                        > ziłem, że jest inaczej. Napisałem, że ten interes nie jest sprzeczny z polskim.

Wydawanie grubej kasy na Krk zamiast na służbę zdrowia, oświatę, rehabilitację niepełnosprawnych nie jest sprzeczne z interesem społeczeństwa? Wow!
                        • misiu-1 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 11:46
                          kotradykcja napisała:

> Wydawanie grubej kasy na Krk zamiast na służbę zdrowia, oświatę, rehabilitację
                          > niepełnosprawnych nie jest sprzeczne z interesem społeczeństwa? Wow!

Stały lewacki "argument". To nie przez "grubą kasę na Krk" mamy państwo zadłużone na trzy biliony złotych, wliczając zobowiązania ZUS-owskie. Grubą kasę rozkradła i przepieprzyła ubecja, a pożytecznym idiotom wciska ciemnotę, żeby się brandzlowali "grubą kasą na KrK".
                          • kolpik124 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 11:50
                            Co to jest "lewacki"?
                            • misiu-1 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 13:18
                              Nie wiesz, co to jest "ubecja", nie wiesz, co znaczy "lewacki" - nie masz podstawowych wiadomości. Najpierw odrób lekcje, a potem bierz się do dyskusji. Tu nie szkółka niedzielna.
                              • kolpik124 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 13:48
                                Bo to dziwne sformułowania. np. wg niektórych osoba prowadząca własną firmę, ciężko pracująca, zaangażowana w ruch rodzin katolickich okazuje się być lewakiem i złodziejem.

Kto to jest więc lewak?
                          • la_mujer75 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 12:47
                            Wasi zaraz też roz pier dol ą resztki, tego co zostało . Zobaczymy jakie niedługo będzie zadłużenie, jak będzie funkcjonowała gospodarka , jak będę żyli zwykli, szarzy ludzie...
              • mdro Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 09:35
                Oj, misiu, misiu, sieroto po PRL-u, ale dajesz się nabierać na identyczną co wówczas prymitywną propagandę... Ja rozumiem, że dla ciebie jest problemem, gdy co innego słyszysz w TV Republika, a co innego w Jedynce i ci się mętlik w głowie robi, ale to naprawdę twój problem.
          • kamunyak Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 11:13
            > Nie rozumiesz, co czytasz?

chodzi o to, ze ona rozumie co piszesz.
            natomiast jest taka mozliwośc, że ty nie rozumiesz.
            A wazelina kurski gwarantuje telewizje wg kaczki, wyłącznie.
            • misiu-1 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 13:20
              Ty także nie rozumiesz? Dlaczego mnie to nie dziwi?
        • zona_glusia Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 11:03
          kotradykcja napisała:

> Tak jest, Misiu, bo Kurski jako prezes TVP gwarantuje rzetelność, prawdę i wyso
          > kiej klasy dziennikarstwo big_grin
          To tylko "ciemny lud kupi". big_grin
      • la_mujer75 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 07:47
        Misiu- proponuję zmodyfikować swoje hasła, bo w obliczu tego, jak teraz zaczyna wypadać przydział stołków (czyt, dostępu do koryta), to trochę niepoważnie brzmią twe słowa.
        Rozumiem, że Kurski (niepłacący alimenciarz , ha, ha, ha ) ma twoje pełne poparcie, ale wyobraź sobie, że nie dla wszystkich ....
        • kotradykcja Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 07:59
          > Kurski (niepłacący alimenciarz , ha, ha, ha )

17.04.2015
          Najpierw złożył wniosek o wymeldowanie z domu starszego syna Antoniego (23 l.), a w grudnia 2014 r. przestał łożyć na swoje najmłodsze dziecko!
          est to tym bardziej bulwersujące, że na brak pieniędzy polityk nie może narzekać. Przez pięć lat zasiadania w Parlamencie Europejskim inkasował ok. 25 tys. zł miesięcznie! A jakby tego było mało, na koniec pracy w Brukseli dostał odprawę – od połowy 2014 roku przez kolejnych pięć miesięcy na konto wpływały mu pieniądze z europarlamentu – w sumie ok. 125 tysięcy złotych.

To proszę teraz wszystkich, którzy odsądzali od czci i wiary Kijowskiego, by wypowiedzieli się w temacie kolesia, który zarabiając dziesiątki tysięcy nie płaci na swoje dziecko, mając na uwadze, że ten właśnie koleś będzie teraz decydował o tym, co tłumowi do wierzenia będzie podawane z TV i radia.
          • kotradykcja Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 08:01
            https://img3.demotywatoryfb.pl//uploads/201504/1429543920_xpcdpm_600.jpg
          • la_mujer75 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 08:17
            Od przyjaciółki (gorącej zwolenniczki obecnej partii rządzącej) usłyszałam,że skoro twarzą KOD-u został Kijowski, to społeczeństwo dostało jasny przekaz, że takie zachowania (unikanie płacenia alimentów) są społecznie aprobowane smile smile smile
            To jaki teraz społeczeństwo dostało przekaz ???? Ze można mieć w d u p i e własne dzieci, a i tak zostać "namaszczonym" przez władzę ......
            Ha, ha, ha !!!!!!!
            Gdyby nie to, że jestem ogólnie zmartwiona sytuacją w naszym kraju , to bym normalnie sobie usiadła z miską popcornu i bawiła się świetnie, czytając codzienne relacje z wprowadzanych zmian ze strony rządzących. Te młode chłopaczki promowane przez Antka, te genialne ("pełne intelektu i kultury, jak przystało na osobę wykształconą" ) wypowiedzi Krysi... Ci "rewelacyjni" specjaliści (od siedmiu boleści).
        • misiu-1 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 08:46
          Nie ma potrzeby modyfikować żadnych haseł. Niezależnie od tego, jakim człowiekiem jest Kurski, manifestacja KOD nie jest obroną mediów publicznych, tylko stołków ubeckich konfidentów (a pewnie i oficerów) w tych mediach, ich apanaży i możliwości lewackiej, i antypolskiej agitacji.
          I wolno mi cieszyć się z tego, że szumowiny zostaną wymiecione, nawet jeśli po stronie kosztów jest stanowisko dla Kurskiego. Bo wcześniej czy później Kurskiego i tak wymienią na kogo innego, a łajdacka propaganda skończy się od zaraz.
          • kolpik124 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 08:47
            a co masz przeciwko ubeckim konfidentom?
          • la_mujer75 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 09:13
            Misiu, misiu, a ilu jest tych ubeckich konfidentów i byłych działaczy PZPR u władzy teraz ? Już kilkakrotnie zamieszczałam ich listę i nikt z was się do tego nie odniósł !!!! Nikt. Dopasuj swą śpiewkę, bo się ośmieszasz .
            Wiem, żeś w trudnej sytuacji, bo trudno jest bronić kretynów,którzy sami do siebie "strzelają ", nawet ci współczuję ...Niełatwo jest być adwokatem idiotów.
            P.S. Kurskiego wymienią tylko wtedy, gdy czymś podpadnie Kaczorowi. Tłumacz sobie, racjonalizuj, bo nic innego ci nie zostało.
            • misiu-1 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 09:17
              la_mujer75 napisała:

> Misiu, misiu, a ilu jest tych ubeckich konfidentów i byłych działaczy PZPR u władzy teraz ?

Mniej. A mniej to lepiej niż więcej.
              • la_mujer75 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 09:19
                A nie powinno być żadnego !!!! Chyba się z tym zgodzisz ?
                • misiu-1 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 09:27
                  Zgodzę się. Nie powinno być żadnego. Ale jeśli wybór jest tylko taki, że może być albo mniej albo więcej, to lepiej mniej. Chyba się z tym zgodzisz?
                  • la_mujer75 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 09:30
                    Nie. Tu dla mnie nie ma miejsca na półśrodki. Nikt, kto ma za sobą niechlubną przeszłość, nie powinien być u władzy. NIKT.
                    • misiu-1 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 09:34
                      I dlatego, że nie ma miejsca na półśrodki, popierasz właśnie tych, którzy są bezpośrednią ekspozyturą ubecji? Nie bądź śmieszna.
                      • kolpik124 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 09:35
                        co to jest "ubecja"?
                        • misiu-1 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 09:37
                          Nie wiesz? To nie mamy o czym rozmawiać.
                          • kolpik124 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 09:43
                            kod językowy Trybuny Ludu i wynawców teorii spisku jest mi obcy
                            • misiu-1 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 09:49
                              Nieprawda. Kod językowy Trybuny Ludu jest Twoim kodem. Bo Trybuna Ludu znajduje się dziś na ul. Czerskiej w Warszawie i nosi nazwę Gazeta Wyborcza.
                              • kolpik124 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 09:51
                                a KPZR to PiS

moje stwierdzenie ma taką samą wagę jak twoje
                          • mdro Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 09:43
                            Ona zapewne wie, ale chciałaby usłyszeć definicję od kogoś, kto "polskim interesem narodowym" nazywa zależność od Kremla.
                      • la_mujer75 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 09:40
                        A kto powiedział, że ja ich popieram ? Ja jestem przeciwna temu,co się TERAZ dzieje !!!
                        • misiu-1 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 09:47
                          la_mujer75 napisała:

> A kto powiedział, że ja ich popieram ?

Logika, dziewczynko. Logika.

> Ja jestem przeciwna temu,co się TERAZ dzieje !!!

A co się teraz dzieje? W sensie naszej dyskusji - [więcej ubeków] wymienia się na [mniej ubeków]. Ty jesteś temu przeciwna, co wskazuje na to, że popierasz [więcej ubeków].
                          • mdro Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 10:00
                            A gdzie ona powiedziała, że podziela twoją niczym nieuzasadnioną wiarę w to, że teraz w rządzie jest mniej "ubeków"? big_grin
                          • la_mujer75 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 10:05
                            Twoja logika poraża smile "Powaliłeś" mnie smile smile smile Ja piszę, że nie powinno być ŻADNYCH ludzi o przeszłości "ubeckiej" , a ty piszesz, że ja de facto popieram ubeków .....
                            • misiu-1 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 10:40
                              Bo przecież de facto popierasz. Dobrymi chęciami piekło jest wybrukowane. Sprzeciwiając się wyrzucaniu ubeków, popierasz ich. Logiki nie oszukasz.
                              • la_mujer75 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 10:50
                                A gdzie ja powiedziałam, że sprzeciwiam się wyrzucaniu tych "ubeków". Nie grzesz, przypisując mi te słowa. Powtarzam, jak chłop krowie na polu jeszcze raz : "Ci ludzie nie powinni w ogóle być u władzy " !!!!!!!!!! I nieważne, czy są obecnie w PO, czy w PiSie !!!
                                • misiu-1 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 15:27
                                  Wobec tego cieszę się, że nie sprzeciwiasz się wywaleniu tych ubeków przez nową władzę.
              • aamarzena Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 09:30
                Misiu, weź no do ręki inną instrukcję, bo się kompromitujesz.
                • misiu-1 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 09:36
                  W Twoich oczach? Z największą przyjemnością. O niczym innym nie marzę, żeby być doszczętnie skompromitowanym w oczach lewaków i idiotów.
                  • aamarzena Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 09:40
                    Idioci i lewcy sa juz passe. Teraz najwieksza obelga to wegetarianin i cyklista big_grin
    • owczarkini Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 08:39
      > na fejsbukowej stronie Pawłowicz

Poczytałam. I rewelacje Macierewicza i nawet trochę więcej. To się nie dzieje naprawdę. Niemożliwe, żeby istnieli tacy ludzie sad
      • cosmetic.wipes Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 09:26
        Też poczyatałam i doszłam do wniosku, że Krycha albo kłamie, albo ma braki umysłowe.

To fragment dyskusji z fejsa:

"Adam Bader: Zdradą jest Pani Profesor zgoda na przyjęcie 7 tysięcy dzikich ludzi bo PO coś obiecało !!! Nie po to głosowałem na PiS, żeby się teraz na ulicy moja kobieta bała sama chodzić !!! ZDRADA !!! Jeżeli naprawdę wpuścicie tą dzicz do Polski to następne wybory macie PRZEGRANE !!! A 4 latka szybko zlecą, więc opamiętajcie się i bierzcie przykład z Węgrów i ich prezydenta.

Krystyna Pawłowicz: proszę dokładnie zapoznać się z wypowiedzią B.Szydło i min.Błaszczaka.Ale nie z tvp czy onetu i tvn szczujących na PIS.Są np.na wPolityce.Mówiła o tylko 100 chrześcijanach,tylko "uchodźcach" w sensie prawnym,tylko kobietach z dziećmi,dzieciach sierotach i osobach starszych.Bez młodych mężczyzn.Łącznie tylko 100 osób,tylko chrześcijan i dopiero po ich sprawdzeniu,by w żaden sposób bezpieczeństwo Polaków nie zostało narażone.Zdaje się ,że to na odczepnego i dalszych gości może już nie być.Ja sama jestem kategorycznym,wręcz histerycznym przeciwnikiem przyjmowania Arabów do Polski.O muzułmanach zresztą w ogóle nie ma mowy.Aktualne ,nie na wiatr ,są słowa Prezesa Kaczyńskiego z Sejmu,że najpierw miłosierdzie dla naszych rodaków.A pomagać można potrzebującym w ich miejscach zamieszkania.Proszę się nie denerwować.Mnie też by to zdenerwowało.Wypowiedź B.Szydło to dyplomatyczne działanie"

A Frondzia ( źródło chyba dla Krychy wiarygodne) podaje:

"Zadeklarowaliśmy gotowość przyjęcia określonej liczby uchodźców. W tej chwili jest to 100 osób - oznajmiła premier Beata Szydło na konferencji prasowej. Szefowa rządu zapewniła jednocześnie, że deklaracje poprzedniego rządu są w mocy. - W Polsce jest kontynuacja władzy. Jesteśmy rządem przewidywalnym i racjonalnym - dodała. "

Schizofrenia czy ke?
        • aamarzena Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 09:36
          O borze szumiący, oni sami juz się chyba gubią w tym co komu naopowiadali. Zresztą nie pierwsza pisiwska wypowiedź, gdzie w jednym zdaniu zaprzeczają samemu sobie.
    • afro.ninja Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 09:38
      Jesli to prawda, ze Kurski nie placi alimentow, niech ktos to naglosni, memy, maja jednak slabe przebicie.
      Tym sie media powinni zajac, a nie obrona demokracji.
      Zadne demonstracje nie pomoga, jesli osoby publiczne nie placa na swoje dzieci i maja przyzwolenie spoleczne z obu stron barykady!
      Wygralo pis i moze wprowadzac ludzi do mediow publicznych. To samo robila po z psl, wiec ludzie nie popadajcie w paranije, ze teraz cos sie dzieje zlego. Dzieje sie to samo, wymiana u koryta.
      • cosmetic.wipes Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 09:40
        > Jesli to prawda, ze Kurski nie placi alimentow, niech ktos to naglosni

Dziwię się, że triss jeszcze na Kurskiego nie ujada big_grin
        • sumire Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 09:47
          Ja jakoś nie. W końcu to nie lewicowy działacz społeczny ☺
          • cosmetic.wipes Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 09:50
            Czyli jednak triss zdewociała na starość... uncertain
            • pade Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 10:30
              Ale przynajmniej wyszło szydło z worka.
              Poza tym, podejrzewam, że ona wie dużo więcej niż mogłaby powiedzieć, a, że wielki brat czuwa, to...
              • cosmetic.wipes Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 10:49
                > Ale przynajmniej wyszło szydło z worka.

Pade, zamkną cię big_grin
                • pade Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 10:55
                  Jak nicbig_grin
                  Idę się pakować.
      • mdro Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 09:47
        Wiesz, nawet biorąc pod uwagę taki punkt widzenia, jest różnica, czy ktoś się przy tym korycie w miarę dyskretnie pożywi, czy wyżre wszystko, rozwali koryto, nasra i każe to g... podziwiać, bo kto nie podziwia, ten wróg.
        • scher Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 10:39
          mdro napisała:

> Wiesz, nawet biorąc pod uwagę taki punkt widzenia, jest różnica, czy ktoś się przy tym korycie
          > w miarę dyskretnie pożywi, czy wyżre wszystko, rozwali koryto, nasra i każe to g... podziwiać,
          > bo kto nie podziwia, ten wróg.

Dokładnie tak! Jak już Tusk z Komorowskim kazali ludziom swoje sr*nie podziwiać, urządzając medialne nagonki i aresztowania tych, co ich zapach tego g... brzydził, to się elektorat otrząsnął i do władzy dopuścił tych, co mają etyczne zahamowania i przy korycie będą się tylko dyskretnie pożywiać.
          • mdro Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 10:57
            Właśnie widać big_grin. Dzień wczorajszy sponsorowały literki AMW, jak Agencja Mienia Wojskowego, dzisiaj TVP big_grin.

A w kwestii aresztowań i nagonek też nie radzę się wypowiadać. Ludzie sklerozy nie mają i pamiętają, co się działo za poprzednich rządów PiS-u, a spotęgowaną kontynuację mają przed oczami. Na razie tylko nagonka (także na swoich, co się okazali zdrajcami PiS-owskiej sprawy - przykład prof. Staniszkis), najwyraźniej jeszcze nie przejęli całkiem prokuratury. Niemniej Ziobro przy sterze gwarantuje, że "już nikt nigdy przez tego pana życia pozbawiony nie będzie" się powtórzy. Naprawdę poszukajcie argumentów mających cień sensu, bo te są ograne i nawet idiota się na nie nie nabiera.
          • zona_glusia Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 11:16
            scher napisał:
            > dził, to się elektorat otrząsnął i do władzy dopuścił tych, co mają etyczne zah
            > amowania i przy korycie będą się tylko dyskretnie pożywiać.
            Kurski i etyczne zahamowania. big_grin
          • la_mujer75 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 12:27
            "(...) elektorat się otrząsnął i do władzy dopuścił tych, co mają etyczne zahamowania i przy korycie będą się dyskretnie pożywiać (..)" ha, ha, ha, ha : ) : ) smile Normalnie chyba se strzele sygnaturkę !!!!!

P.S. kto był aresztowany ? Coś przegapiłam ?
            • misiu-1 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 13:34
              la_mujer75 napisała:

> P.S. kto był aresztowany ? Coś przegapiłam ?

Pewnie, że przegapiłaś. Bo ty wolność słowa traktujesz wybiórczo. Przypomnij sobie sprawę protestu przeciwko wykładowi bolszewickiego bandyty, politruka i ubeka Baumana, za który sąd w rzekomo wolnej Polsce skazał protestujących na areszt. Przypomnij sobie nalot ABW na mieszkanie właściciela strony antykomor.pl.
              • kolpik124 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 13:49
                Dlaczego Baumann jest bolszewickim bandytą? jakie przestępstwa popełnił?
              • la_mujer75 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 15:07
                Sorry, ale ludzie, którzy nie potrafią prowadzić argumentacji, bo poza słowami ogólnie uznanymi za prymitywne i obraźliwe, jak inaczej, niż zwykłych łobuzów, można potraktować ? To zadymiarze, a nie obywatele, którzy wyrazili brak aprobaty dla danej osoby.
                • misiu-1 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 15:37
                  A jakiej tu trzeba jeszcze argumentacji, żeby wyrazić protest przeciwko honowaniu wykładem człowieka, który powinien wisieć na szubienicy?
                  • la_mujer75 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 15:42
                    Zgłosić do prokuratora ?
                    P.S. co myślisz o takim np. Piotrowiczu ? Chyba tez powinien wisieć na szubienicy,co ?
                    • la_mujer75 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 15:45
                      Nieźle bujałby się smile On przecież jak chorągiewka - lubi zmieniać poglądy w zależności od tego, kto jest u władzy smile To lewo, to prawo, to lewo, to prawo.....
                    • misiu-1 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 15:46
                      la_mujer75 napisała:

> Zgłosić do prokuratora ?
                      > P.S. co myślisz o takim np. Piotrowiczu ? Chyba tez powinien wisieć na szubienicy,co ?

A masz informacje o tym, że p. Piotrowicz mordował żołnierzy podziemia niepodległościowego? Bo o Baumanie takie informacje są.
                      • la_mujer75 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 15:57
                        Wiesz informacje.... Niech zgadnę ? Fronda ? To dlaczego nikt tego nie zgłosił ?
                        To proste- jak mam podejrzenia (wiedzę, czyli informację), że sąsiad molestuje swoje dzieci, to idę na policję, a nie chodzę i gadam tylko o tym.

P.S. co do tych wszystkich "informacji", to ja wam nie wierzę, bo łatwo jest obrzucić gównem każdego, powiadam, każdego - tylko, że to potem człowiek musi czyścić się z tego gówna, a i tak fetor wokół niego się unosi !
                        P.S. oświeć mnie, jakim cudem Rajmund Kaczyński dostał willę na Żoliborzu ? W tamtych latach, jako rzekomy były AK*-owiec Bo, że synowie grali w filmie,to rozumiem jeszcze - "zdolne" chłopaki były od początku.
                        * mój wuj, jako AK posiedział parę lat i to bynajmniej nie willi na Żoliborzu ...
                        • misiu-1 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 18:23
                          la_mujer75 napisała:

> Wiesz informacje.... Niech zgadnę ? Fronda ? To dlaczego nikt tego nie zgłosił?

Do kogo miał zgłosić? W IIIRP zbrodniarze komunistyczni byli starannie chronieni przed odpowiedzialnością karną. Jaruzelski został pochowany z honorami państwowymi. Kiszczaka po żenującym procesie skazano na jakąś śmieszną karę w zawieszeniu, jakby jego wina polegała na posiadaniu paru gramów marihuany. Osłonę medialną zapewniał im sam Ojciec Redaktor. Pamiętasz, jak mówił "oodpieerdoolcie się od generała"? Pamiętasz, jak przywódców junty nazywał "człowiekami honoru"?

> To proste- jak mam podejrzenia (wiedzę, czyli informację), że sąsiad molestuje
                          > swoje dzieci, to idę na policję, a nie chodzę i gadam tylko o tym.

> P.S. co do tych wszystkich "informacji", to ja wam nie wierzę, bo łatwo jest obrzucić
                          > gównem każdego, powiadam, każdego - tylko, że to potem człowiek musi czyścić się z tego
                          > gówna, a i tak fetor wokół niego się unosi !

No to sobie nie wierz. Na zachodzie jest cała masa idiotów, którzy nie wierzą nawet w zbrodnie Stalina. Cóż, ludzie bywają ułomni. Także umysłowo. Ale może chociaż rzucisz okiem na biuletyn IPN z "informacjami" o Baumanie:
                          ipn.gov.pl/__data/assets/pdf_file/0004/47281/1-7151.pdf
                          > P.S. oświeć mnie, jakim cudem Rajmund Kaczyński dostał willę na Żoliborzu ? W tamtych
                          > latach, jako rzekomy były AK*-owiec Bo, że synowie grali w filmie,to rozumiem jeszcze -
                          > "zdolne" chłopaki były od początku. * mój wuj, jako AK posiedział parę lat i to bynajmniej
                          > nie willi na Żoliborzu .

To Twoja linia obrony Baumana? Doprawdy, osobliwa.
      • la_mujer75 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 09:51
        To nie jest tylko sama wymiana koryta, to jest próba (te ich wszystkie "zabawy" wokół TK, a teraz całkowite przejęcie mediów- a przecież media to silny środek propagandowy i ) zawładnięcia na stałe posiadania dostępu do koryta.
        • afro.ninja Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 10:19
          Wierze w demokracje i jesli tak sie wam polityka pis nie podoba, wystarczy isc za kilka lat na wybory i zaglosowac. Pytanie tylko, na kogo?!
          • la_mujer75 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 10:22
            Mam nadzieję, że dojdzie do DEMOKRATYCZNYCH wyborów.
            • scher Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 10:26
              la_mujer75 napisała:

> Mam nadzieję, że dojdzie do DEMOKRATYCZNYCH wyborów.

Przecież były niedawno. Ich demokratyczny charakter obronił oddolny, spontaniczny ruch obywatelski - Ruch Kontroli Wyborów.
              • la_mujer75 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 10:31
                Były, czego najlepszym dowodem jest to, że PiS jest u władzy. Mam nadzieję, że kolejne również będą demokratyczne (a nie przykładowo - takie jak były za PRL).
                Z pokorą przyjęłam wynik wyborów, ale nie chcę dopuścić do sytuacji takiej, aby ci, którzy przejęli władzę, zapewnili sobie, że ta władza do nich na zawsze ma już należeć.
              • kolpik124 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 10:49
                W jaki sposób obronił?
    • jesienna.nuta Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 10:35
      W obronie mediów?

Ale KTÓRYCH, bo 98% w Polsce jest tylko polskojęzyczna, ale nie jest POLSKA.
      • cosmetic.wipes Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 10:37
        Jak tam modlitwa za nieszczęsnego dziadka Kijowskiego?
        big_grin
        • la_mujer75 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 10:51
          smile smile smile Bo kto mieczem wojuje, ten od miecza ginie ! Zapomnieli biedacy o tym smile smile smile
      • sumire Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 10:47
        Źródło proszę.
        Poza tym jeśli sądzisz, że w innych krajach media prywatne (w tym wątku mowa o publicznych, btw) nie są własnością zagranicznych koncernów, to hm...
        • jesienna.nuta Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 11:23
          pikio.pl/niemieckie-media-w-polsce-lista/
          Masz tu źródło.
          Każdy może sobie to wyguglać. Tylko trzeba chcieć.
          • sumire Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 11:33
            Które z tych mediów jest medium publicznym, proszę mi powiedzieć?
            • jesienna.nuta Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 11:36
              Co za pytanie?
              Wątkodajka napisała w tytule: tym razem w obronie mediów - KOD.

Umiesz czytać ze zrozumieniem?
              A mediami publicznymi zajmuje się już nominowany nowy prezes Kurski big_grin
              • kolpik124 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 11:39
                kompetentny i posiada właściwe cechy charakteru oraz przymioty moralne
              • sumire Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 12:00
                Ale nowelizacja, pod którą podpis złożył notariusz, dotyczy mediów publicznych i to ich na razie trzeba bronić. Przykre, że tak cię cieszy to, ilu ludzi poleci z roboty.
                Nawiasem mówiąc, raptem druga odpowiedź i już ad personam. Coś mi się zdaje, że w mediach narodowych tak właśnie publicystyka będzie wyglądać ☺
              • cosmetic.wipes Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 12:08
                I znowu nie zrozumiałaś, tak jak dziadka Kijowskiego big_grin

Ponieważ (jeszcze) PiSSiury się nie dorwały do mediów prywatnych, to (na razie) nie ma potrzeby ich bronić. Nie musisz dziękować ;-P
          • odnawialna Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 11:33
            Zadziwiające, że dwie należące do niemieckich mediów gazety tak odmiennie opisują demonstracje KOD-u.
            Dziennik informuje, a Express pluje smile
          • mdro Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 11:34
            TO jest źródło? Obiektywizm aż bije z tego artykuliku. Żałosne, doprawdy. Poza tym pisałaś o 98%, udowodnij to twierdzenie. Poza tym jak to 98% liczysz? Tytułami? Udziałem w rynku? Jak zdefiniujesz "media"? I czy do polskojęzycznych liczysz też te sponsorowane przez Kreml za pośrednictwem Biereckiego?
          • la_mujer75 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 12:32
            Narodowe media się marzą ? Media o nobliwych ("dyskretnie pożywiających się u koryta" ) twarzyczkach : Krysi, Antka , Zbyszka , Jarusia i Tadzia ?
            To już nawet nie "g", to trucizna !!!!!!!!!!
          • lellapolella Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 20:23
            Do kogo należą główne media w Polsce:

www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/media-w-polsce-do-kogo-nalezy-prasa-,138,0,1988746.html
            Naprawdę nie wiem, po co wyciągać gazetki, których nikt na oczy nie widział, tylko po to, żeby statystyki wyszły zgodnie z założeniem.
    • tiszantul Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 13:59
      > [i]Właśnie wróciłam ze spotkania z niemieckim dziennikarzem..Pisze szeroko zary
      > sowany artykuł o tym, co dzieje się teraz w Polsce

niemieckim dziennikarzom nie wolno pisać o tym, co się teraz dzieje w Niemczech, więc "martwią się o wolność mediów w Polsce"
    • jesienna.nuta Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 14:06
      wpolityce.pl/polityka/169285-wegierski-zespol-karpatia-spiewa-polska-patriotyczna-piesn-my-pierwsza-brygada-zobacz-teledysk-i-posluchaj

smile
      • la_mujer75 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 15:11
        A czego to niby dowodzi ? Nie od dziś wiadomo, że "Polak, Węgier dwa bratanki".

P.S. mamy znajomych Węgrów i właśnie niedawno mówili, że szkoda, że i Polska idzie tą drogą, co Węgry. A to zwykli ludzie, a nie oficjalne głosy w "wolnych" węgierskich mediów.
    • tiszantul Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 14:10
      > Spadła na Nas duża
      > odpowiedzialności i patrzy na Nas cały świat.

świat patrzy na Niemcy, które nie potrafią zapewnić bezpieczeństwa swoim obywatelkom, na bezprawie, którego w Niemczech nie widziano od czasu Armii Czerwonej, na totalną kompromitację niemieckich "wolnych mediów", które przemilczały temat przez kilka dni, a potem przerzucały winę na zaatakowane kobiety. Absolutne dno.
      • la_mujer75 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 14:59
        Pewno, popatrz na media swoich zleceniodawców , czyli rosyjskie. To doprawdy "wolne" media ...
        • misiu-1 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 15:44
          Tobie się już całkiem poptaszkowało. Rosja to akurat matuszka KOD-owców. To tam, w Wojskowej Akademii Sztabu Generalnego Sił Zbrojnych ZSRR im. K.J. Woroszyłowa, zwanej popularnie Woroszyłowką, nauki pobierał główny sponsor tych "obrońców demokracji", pan Marek Dukaczewski.
          • la_mujer75 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 16:09
            A słyszałeś ,że Antek to tak naprawdę wtyka ruskich ? Tak mu przeprali mózg, ze teraz jest im wierny.

Jak to Rosja to matuszka KOD-owców ? A nie Niemcy ?

Kto najlepiej zyska na tym, że Polska osłabnie w sile ? Kto zyska na tym, że Polska pokłóci się z Niemcami, Francją i USA ? No, kto ?
            • misiu-1 Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 18:45
              la_mujer75 napisała:

> A słyszałeś ,że Antek to tak naprawdę wtyka ruskich ? Tak mu przeprali mózg, ze
              > teraz jest im wierny.

Tiaaa. Wiele rzeczy już słyszałem od lemingów. Niestety, nie potrafią ustalić między sobą spójnej wersji. Jedni, jak Ty, twierdzą, że pracuje dla ruskich, a inni znów, że chce wojny z ruskimi. Podobnie, jak wegetarianie - jedni twierdzą, że mięso nie ma smaku, a inni, dla odmiany, że jada się je tylko dla smaku. To typowe po lewicy, gdzie nie są ważne fakty, tylko bieżąca potrzeba i mądrość etapu. Cóż, nie jestem specjalistą od aberracji umysłowych.

> Jak to Rosja to matuszka KOD-owców ? A nie Niemcy ?

Nie Niemcy. Matuszka to matuszka. Niemcy to nie matuszka, tylko konkubina.

> Kto najlepiej zyska na tym, że Polska osłabnie w sile ? Kto zyska na tym, że Polska pokłóci
              > się z Niemcami, Francją i USA ? No, kto ?

Polska już osłabła. Pod rządami kolejnych ekip komuny. Żeby Ci to uświadomić, napiszę tylko, że Traktat Wersalski, zawarty przez zwycięskie mocarstwa po przegranej przez Niemcy I Wojnie Światowej, narzucił Niemcom ograniczenia - ich armia mogła liczyć tylko 100 tysięcy żołnierzy i tylko zawodowych. Zabroniono wprowadzania poboru. Czyli odpowiadało to dość dokładnie temu, co dzisiaj reprezentuje armia polska (no, może z takim wyjątkiem, że polska armia to 100 tys. urzędników, a nie żołnierzy, bo nawet do służby wartowniczej nie bardzo się nadają). Tylko, że dla Niemców była to kara. Jak w takim razie traktować demilitaryzację Polski? Bo mnie to pachnie zwykłą zdradą.
      • jesienna.nuta Re: tym razem w obronie mediów - KOD 08.01.16, 15:50
        100/100

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka