Dodaj do ulubionych

Potanieją wczasy?

15.02.16, 12:27
Kierunki Gracja / Bułgaria myślicie że potanieją bo będzie małe zainteresowanie z powodu uchodźców?
Póki co marne szanse sad a w tym roku kasy mniej sad sad
Obserwuj wątek
    • wuika Re: Potanieją wczasy? 15.02.16, 12:36
      Nie wydaje mi się. Miałam się wybrać gdzieś dalej w tym roku, ale za 2 tygodnie w znośnych warunkach podali mi w grudniu (last minute i inne 'promocje') 12 tysięcy za 2+2. Stwierdziłam, że na głowę nie upadłam.
      • krejzimama Re: Potanieją wczasy? 15.02.16, 13:06
        Za 2+2 to całkiem dobra cena.
        • wuika Re: Potanieją wczasy? 15.02.16, 13:57
          Też to usłyszałam, na dodatek to były jedne z najtańszych ofert w nie syfiatych hotelach, ale dla mnie psychicznie to za dużo na 2 tygodnie wakacji.
    • lauren6 Re: Potanieją wczasy? 15.02.16, 12:37
      Niby jak mają potanieć jeśli kierunki typu Turcja, Tunezja, Egipt całkowicie odpadły? Dodatkowo euro poszło w górę, więc o tanich wakacjach w krajach eurostrefy zapomnij.
      • dyzurny_troll_forum Re: Potanieją wczasy? 15.02.16, 12:42
        lauren6 napisała:

> Niby jak mają potanieć jeśli kierunki typu Turcja, Tunezja, Egipt całkowicie

Turcja śmiga jak dawniej, w zasadzie bez różnicy. Egipt może odpadł, ale na pewno nie całkowicie. I tanie wcale nie jest - tydzień nurkowania w marcu nadal ponad 1000E....
        • klerjeser Re: Potanieją wczasy? 15.02.16, 13:21
          dyzurny_troll_forum napisała:

> lauren6 napisała:
          >
          > > Niby jak mają potanieć jeśli kierunki typu Turcja, Tunezja, Egipt całkowi
          > cie
          >
          > Turcja śmiga jak dawniej, w zasadzie bez różnicy. Egipt może odpadł, ale na pew
          > no nie całkowicie. I tanie wcale nie jest - tydzień nurkowania w marcu nadal po
          > nad 1000E....

Rozumiem, że dla 2 osób...

www.itaka.pl/wczasy/egipt/marsa-el-alam/hotel-el-malikia-resort-abu-dabbab,RMFSOMA.html?ofr_id=c426fcb04bc8b1e549c94e07a30ceff7f948bbdad094604890b575b14e72bb61&adults=2&childs=0
          • dyzurny_troll_forum Re: Potanieją wczasy? 15.02.16, 14:15
            klerjeser napisał(a):

> dyzurny_troll_forum napisała:
            >
            > > lauren6 napisała:
            > >
            > > > Niby jak mają potanieć jeśli kierunki typu Turcja, Tunezja, Egipt c
            > ałkowi
            > > cie
            > >
            > > Turcja śmiga jak dawniej, w zasadzie bez różnicy. Egipt może odpadł, ale
            > na pew
            > > no nie całkowicie. I tanie wcale nie jest - tydzień nurkowania w marcu na
            > dal po
            > > nad 1000E....
            >
            > Rozumiem, że dla 2 osób...

Dla jednej. Ale to jest trochę inny rodzaj pobytu, niż siedzenie w hotelu. Zaczyna się niby od 750E, ale jak wszystko podliczysz to bez 1000E, a nawet 1100E nie ma opcji.

www.divingworldredsea.com/english/PriceList/DivingWorldRedSeaPriceList.htm
            • klerjeser Re: Potanieją wczasy? 15.02.16, 14:43
              No to ja mam inne informacje, ponieważ nurki z Avalon Divers kosztowały podobne kwoty 5 lat temu.
    • wuika Re: Potanieją wczasy? 15.02.16, 12:37
      Aha, uchodźcy, terroryzm, ale też dolar i euro wysoko, oj wysoko. Tanio to Egipty i inne Tunezje. Dziękuję, postoję. Znaczy się pojadę, ale znowu w Polskę.
    • ola_dom Re: Potanieją wczasy? 15.02.16, 12:39
      Dziś pokazywali, że Bułgaria ma największy wzrost liczby rezerwacji z Polski - ponad 160%, więc małe szanse, że stanieje, a i tak była relatywnie droga.
    • dyzurny_troll_forum Re: Potanieją wczasy? 15.02.16, 12:39
      tullinka napisała:

> Kierunki Gracja / Bułgaria myślicie że potanieją bo będzie małe zainteresowanie
      > z powodu uchodźców?

Rok temu euro 4.15-4.20, w tym 4.45-4.50. Widzisz tu miejsce na obniżki?! Jak dla mnie to prawie 10% w górę....
    • klerjeser Re: Potanieją wczasy? 15.02.16, 12:40
      tullinka napisała:

> Kierunki Gracja / Bułgaria myślicie że potanieją bo będzie małe zainteresowanie
      > z powodu uchodźców?
      > Póki co marne szanse sad a w tym roku kasy mniej sad sad

W Bułgarii uchodźców nie ma, w Grecji na kilku sąsiadujących z Turcją wyspach, więc nim dlaczego ma tam potanieć? Nawet tegoroczne czartery do tych krajów bez hotelu kosztują 30% więcej niż w zeszłym roku.

Zresztą po co pchać się w plastikową masówkę? Apartamenty w tych krajach wychodzą bardzo przyzwoicie cenowo z kosztami utrzymania i dojazdem albo dolotem.
      • wioskowy_glupek Re: Potanieją wczasy? 15.02.16, 13:13
        Przed tym całym cyrkiem z ratingami Marroko, Kanary, Madera (akurat te kierunki mnie itneresowały) itp były o ponad 1000 zł tańsze. Strasznie wyjazdy poszły w górę.
        Teraz tani jest jedynie Egipt, Turcja i Tunezja
        • lauren6 Re: Potanieją wczasy? 15.02.16, 14:14
          Wszystko poszło w górę, bo po atakach terrorystycznych do Tunezji, Turcji i Egiptu jeżdżą tylko biedacy i desperaci.
          Pensjonat w Polsce, gdzie spędziliśmy wakacje 3 lata temu, bierze teraz 120 zł więcej za dobę niż wtedy, gdy tam byliśmy. Coraz więcej ludzi spędza urlop nad Polskim morzem lub na południu Europy. Nie ma cudów, kwatery muszą zdrożeć.
    • mamma_2012 Re: Potanieją wczasy? 15.02.16, 13:06
      Nie ma szans przy spadającej złotówce. Zresztą uchodźcy nie odstraszą turystów, tak skutecznie jak zamieszki.
      Tańsza powinna być Turcja, bo bez Rosjan mogą mieć problemy z zapełnieniem obiektów, ale czy będzie tam spokojnie?
      • krejzimama Re: Potanieją wczasy? 15.02.16, 13:09
        Długo zastanawialiśmy się nad 8dniowym wyjazdem do Turcji w maju i pomimo świetnych cen daliśmy sobie spokój. Turcy za mocno wojują w regionie.
        Będzie dwa razy Grecja.
    • krejzimama Re: Potanieją wczasy? 15.02.16, 13:07
      Kierunki Grecja i Bułgaria podrożeją.
    • anty_nick Re: Potanieją wczasy? 15.02.16, 13:13
      Bułgaria? a z jakiej racji?

to własnie tam chyba teraz wszyscy lecą na wakacje.

• iziula1 Re: Potanieją wczasy? 15.02.16, 13:45
      Nie, euro poszło w górę, złotówka osłabła, już ten fakt spowoduje wzrost kosztów wakacji.
      Bułgaria i Grecja jest kierunkiem dość bezpiecznym - nie spodziewałabym się radykalnych obniżek cen.
    • claudel6 Re: Potanieją wczasy? 15.02.16, 14:25
      Grecja niestety nie potaniała, wynajem domu wakacyjnego jest na Krecie droższy niż w Hiszpanii czy Włoszech - mówie o podobnym standardzie. W ogóle wszytskie ceny poszły w górę ze względu na słabą złotówkę.
    • krisdevalnor Re: Potanieją wczasy? 15.02.16, 19:18
      Powiem wam, ze dla mnie te ceny to jakies z kosmosu. Z UK sa znacznie tansze oferty moze wiec oplaca sie leciec przez Londyn. Czesto dzieci do pewnego wieku (zalezy od hotelu) placa pol ceny lub w ogole nic. Wybralam pierwsze lepsze oferty pod koniec czerwca do Portugalii, cena za osobe na tydzien
      www.teletextholidays.co.uk/search#/overseas/Portugal_Bestsellers/2016-06-30/Any_London/boardtype=fullboard/nights=7/adults=2/children=2/minstars=3/price=0-910/stars=4,5
      • jusytka Re: Potanieją wczasy? 15.02.16, 19:40
        Podobnie jest z Niemiec, to tylko u nas ceny z kosmosu, zwłaszcza jak ktoś nie umie sobie sam wakacji zorganizować
    • jusytka Re: Potanieją wczasy? 15.02.16, 19:38
      Tanieją kraje muzułmańskie, co zrozumiałe, a Grecja - wręcz przeciwnie, jest droższa, bo wprowadzono nowy podatek od usług turystycznych !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka