Dodaj do ulubionych

Kaczyński się doigra(ł)?

17.12.16, 07:54
www.tvn24.pl/bunt-opozycji-w-sejmie-najwazniejsze-informacje,700473,s.html
Zaczyna się rozpierducha? Nie wygląda to na, że "idą święta, wszyscy mają politykę w odwłoku, wszystko się uspokoi, a PIS znowu ugra swoje".

Myślicie, że pan poseł w końcu przegiął?
Obserwuj wątek
    • nathasha Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 08:09
      Mysle ze jeszcze wiele i wiekszych przegiec nas czeka z jego strony. Wyprowadzeńie wojska na ulice czy angazowanie policji do rozpedzania demonstracji.
      • wuika Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 08:11
        Z jednej strony to dobrze - że szybciej nastąpi koniec tej bandyckiej władzy. Ale z drugiej - jakie społeczeństwo (tak górnolotnie) musi ponieść koszty (choćby przez stracenie resztek szacunku do kogoś, kto jednak przez społeczeństwo został wybrany), a jakie pojedynczy ludzie, żeby to w końcu było za nami. Tego ostatniego obawiam się najbardziej, że się nie skończy bez ofiar.
        • nathasha Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 08:18
          Dlatego trzeba pracy od podstaw, kampanii przeciwko pis i nadziei ze opozycja zewrze szeregi. Jak we francji, prawica i lewica przeciwko fn.
          • kaz_nodzieja Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 10:26
            Gdyby wszyscy co trzeba poszli do wyborów i/lub oddali ważny głos nie byłoby tego.
            A tu niektóre forumki jak panienki w liceum obraziły się, że nie mają idola i do każdego są jakieś zastrzeżenia, więc albo nie poszły do wyborów (także prezydenckich) albo "oddały nieważny głos". A teraz to histeria.
            I pamiętam jak cieszyły się co niektóre z przegranej Komorowskiego.
            • nathasha Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 10:38
              Ja tez nie poszlam. Sadzilam ze komorowski latwo wygra bo ze pis wezmie parlament bylam pewna. No coz, juz takiego bledu nie popelnie
              • kaz_nodzieja Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 10:40
                Fakt, każdy myślał, że Komorowski wygraną ma w zasadzie w kieszeni.
                • nathasha Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 10:46
                  I wtedy latwiej bylo sie pogodzic z tym ze pis bedzie mialo wiekszosc w parlamencie, bo chyba tego ze lewica przerznie tez sie nikt nie spodziewal.
                  • kaz_nodzieja Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 10:48
                    Myślę, że dzięki temu co się stało słaby plus jest taki, że następne wybory (wg mnie) będą miały gigantyczną frekwencję.
                    • nathasha Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 10:51
                      Oby oby. Bo jak patrze po ematce to nawet tutaj nastroje sa mniej gorace niz sadzilam ze beda
                    • k1234561 Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 12:39
                      kaz_nodzieja napisał(a):

> Myślę, że dzięki temu co się stało słaby plus jest taki, że następne wybory (wg
                      > mnie) będą miały gigantyczną frekwencję.

O ile w ogóle będą następne wybory.Kaczyński powiedział kiedyś że raz zdobytej władzy się nie oddaje.Zatem tak jeszcze pomachrują w ordynacji wyborczej,że kadencja będzie trwać nie 4 a dajmy na to 10 lat a może i więcej jak im się spodoba.Uchwalić mogą wszystko,choćby zaraz.A protesty to oni mają głęboko.
                      • nathasha Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 12:42
                        licze ze wtedy wywala Polske z Unii. I moze sie narod obudzi.
                      • triss_merigold6 Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 12:42
                        Zaraz, zaraz, to akurat powiedział Gomułka.
                        • hipinka Re: Kaczyński się doigra(ł)? 18.12.16, 00:00
                          nie widzę większej różnicy między jednym a drugim
                • ziazia17 Re: Kaczyński się doigra(ł)? 18.12.16, 16:40
                  Bo tak powiedział Michnik (zakonnica w ciąży, na pasach itp. pierdoły)?
        • czar_bajry Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:15
          wuika to tylko twoje pobożne życzenia , niestety rzeczywistość jest zupełnie inna . Kaczyński wyprowadzi wojsko na ulice, wprowadzi stan wyjątkowy a wszystko to dla dobra obywateli a przeciw suwerenowi...kurcze chyba to już słyszałam.
          A wy dziewczyny piszcie puki można bo któregoś ranka stanie u drzwi załoga G.
    • butch_cassidy Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 08:17
      Z jednej strony mam maleńką nadzieję, że to będzie początek ich końca.
      Z drugiej, widząc, że Kaczyński się zapatrzył między innymi na Erdogana, boję się - "policja użyła siły"... to może być dopiero początek. Zazwyczaj najpierw używa siły, potem są aresztowania, następnie krew na ulicach... Niekoniecznie dzień po dniu, ale mają jeszcze przypuszczalnie 2,5 roku...

Swoją drogą zastanawiam się, czy dzisiejsi policjanci tudzież żołnierze wykonaliby rozkazy rozkazy, gdyby im kazali strzelać do tłumu. Chciałabym wierzyć, że nie, ale boję się, że tak.
      • wuika Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 08:35
        Wystarczy, że znajdzie się jeden, który strzeli uncertain
      • nathasha Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 08:45
        Ja tez wierze ze nie. W koncu dzis ludzie maja wieksze poczucie tego ze sa wolni i moga rzucic robote. Problem moze byc taki ze ktos nie wytrzyma napiecia, presji no a pierwszy strzal moze o wszystkim przesadzic.ale w ogole sie nie ludze ze kaczynski czy macierewicz strzelac by kazali
      • dziennik-niecodziennik Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 08:51
        Zolnierze nie. To nie poborowi, dla ktirych wyjscie z wojska oznaczało dezercje, sąd wojskowy i w tamtych czasach grube problemy z 'czapa' wlacznie. To wojsko zawodowe, gdy dostana taki rozkaz po prostu rzuca prace w trybie natychmiastowym. Nikt ich nie zmusi.
        Policja ma ciut trudniej bo jednak w ramach obowiazkow zawodowych ma pilnowanie porzadku, a pilnowanie demonstracji do tego nalezy. Ale o ile moga jeszcze rozpedzac, o tyle do zabijania cywili nikt ich nie zmusi, bo tez moga zrezygnowac z pracy.
      • sumire Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 08:55
        Myślę, że do tego może dojść. Władzunia boi się obywateli i im nie ufa, co wczoraj pokazali. A Kaczyński jest dla mnie psychopatą. Wątpię, by długo się zastanawiał przed wydaniem takiego rozkazu.

Ciekawam opinii prezydenta o wczorajszych wydarzeniach. Oczywiście nigdy jej nie usłyszę ☺
        • mae224 Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 09:01
          Bez prezia oni wszyscy są kompletnie bezmyślni i bezwolni.
          • mamma_2012 Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 10:31
            Przy preziu jeszcze bardziej.
            Bez niego pozagryzaliby się sami w tydzień, bo są nie tylko bezmyślni, bezwolni, koszmarnie ograniczeni, ale też upiornie żądni władzy, którą on im ogranicza.
        • nathasha Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 09:06
          Zartujesz? Dopoki nie przyjdzie rozkaz z zoliborza to prezydent nawet samodzielnie oddechu nie nabierze
        • anorektycznazdzira Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 09:28
          opinia prezydenta?
          pewnie już mu przyszła SMSem na telefon tongue_out
          • sumire Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 09:57
            Tak też sądzę. I zapewne brzmi "morda ww kubeł na ten temat".
      • czar_bajry Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:19
        Swoją drogą zastanawiam się, czy dzisiejsi policjanci tudzież żołnierze wykonaliby rozkazy rozkazy, gdyby im kazali strzelać do tłumu. Chciałabym wierzyć, że nie, ale boję się, że tak.

A myślisz że po co Macierewiczowi jego WOT?
      • k1234561 Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 12:45
        butch_cassidy napisała:

> Z jednej strony mam maleńką nadzieję, że to będzie początek ich końca.
        > Z drugiej, widząc, że Kaczyński się zapatrzył między innymi na Erdogana, boję s
        > ię - "policja użyła siły"... to może być dopiero początek. Zazwyczaj najpierw u
        > żywa siły, potem są aresztowania, następnie krew na ulicach... Niekoniecznie dz
        > ień po dniu, ale mają jeszcze przypuszczalnie 2,5 roku...

Tak, przypuszczalnie.Bo jak zmienią przepisy to kadencja może sobie trwać tyle ile pan prezes uzna za stosowne.
        >
        > Swoją drogą zastanawiam się, czy dzisiejsi policjanci tudzież żołnierze wykonal
        > iby rozkazy rozkazy, gdyby im kazali strzelać do tłumu. Chciałabym wierzyć, że
        > nie, ale boję się, że tak.

Nawet jeśli policja odmówi strzelania do tłumów.To podobno jakiś czas temu była rekrutacja do takich pisowych,wojskowych oddziałów ochotniczych.Mógł i nawet jeszcze może każdy tam pójśc.Jest przeszkolenie z obsługi broni itp.Oczywiście oficjalnie było to na potrzeby wsparcia dla wojska gdybyśmy zostali przez kogoś zaatakowani.A w praktyce,jak wojsko i policja nie będą chciały wykonać rozkazu to PIS puści swoich i zrobią porządek...bardzo smutne i przykre.Strach się bać co za czasy idą...
    • lauren6 Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 08:41
      Żeby coś ruszyło prezydent i premier musieliby pójść po rozum do głowy i odsunąć karła od władzy. A to się nie stanie, bo armia jest w rękach Antosia i tylko Jaruś jakoś nad nim panuje, choć też nie do końca. Jakby nawet doszło do wczesniejszych wyborów to zgadnij na kogo zagłosują wsiury i patole?

Jakby nie patrzeć jesteśmy w czarnej du*ie.
    • mae224 Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 08:55
      Ten szyderczy na zdjęciu z ucieczki nocą jest potworny!!! Jeśli się go nie odsunie od władzy, wywoła majdan, wojnę domową, a Putin tylko na to czeka, bo mu się przypomni, że jakiś tam kawałek Polski jest jego.
      • amarili Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 09:40
        Dokładnie. Przeraża mnie to co się dzieje. Parę lat temu też był taki jeden,który wyciągnął milicję z koszar przeciwko swoim. A Wołodia szampana pije na Kremlu...
      • paszewa Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 10:36
        własnie miałam napisać, że Putin sie w końcu wkurzy i wjedzie z czołgami zrobić porządek. tfu tfu
      • mai-ra3 Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:18
        Mamy dyktatora, szaleńca, z pogardliwym uśmieszkiem ucieka z sejmu, w tym czasie polica jest nasłana na ludzi i bita, żeby umozliwić mu wyjazd na święta...
    • nathasha Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 09:05
      https://pbs.twimg.com/media/Cz2CIjfWEAE1GFj.jpg
    • marcelina4 Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 09:28
      Kaczyński to psychol, chory psychicznie człowiek gotowy na wszystko, byle mieć władze, bo tylko na tym mu zalezy, o nic i o nikogo nie dba, liczą się tylko jego rojenia w chorej głowie
      Kaczyński + Antek i lizodup Błaszczak to mieszanka wybuchowa, nie wierzę, że nie rozpatrują takiego scenariusza jak rozwiązania siłowe przeprowadzone wszelkimi dostepnymi środkami, pytanie tylko brzmi jak w takiej sytuacji zachowają się funkcjonariusze? wyjdą przciwko cywilom, może nawet własnym rodzinom i przyjaciołom?
      ten bezzębny gnom tylko czeka, żeby mieć pretekst do jatki, widziałyście to zdjęcie kiedy wyjeżdżał z sejmu? ten jego szyderczy bezzębny uśmiech pełną gębą kiedy policja usuwała ludzi sprzed jego limuzyny? widać, że był cały w euforii, on rządzi, on wydaje rozkazy, psychopatyczna kreatura
      • antyideal Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 10:12
        Ten śmiech był porażający w obliczu tego co się dzialo. Śmiał się w momencie, gdy policja szarpała ludzi, to psychol. Boję się do czego jeszcze jest zdolny, bo wygląda na to, że stracił resztki hamulców i juz nawet nie chce mu się stwarzać pozorów.
    • anorektycznazdzira Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 09:35
      Już przecież pisowski minister ogłosił, że to była "nielegalna próba przejęcia władzy".
      Jutro we wszystkich parafiach na każdym zadupiu naczelny beneficjent dobrej zmiany ogłosi ludziom na wsiach i prowincjach, że trzeba się modlić za Ukochanego Przywódcę i jego wspaniałą partię, bo jest wściekle atakowana przez jakichś elitarnych burżujów.
      Elektorat pis słucha jedynki i proboszcza.
      Będzie jeszcze gorzej.
      • butch_cassidy Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 09:41
        I te skandaliczne teksty, że to była reakcja na obcięcie ubeckich emerytur.
        • nathasha Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 09:56
          te same teksty sa teraz powtarzane w komentarzach na zagranicznych portalach
          • butch_cassidy Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 10:02
            Jak i że użyto gazu... to już nie w komentarzach, ale w artykułach.
            Guardian nawet w tytule:
            Poland's political crisis: police use tear gas to clear parliament blockade
          • edelstein Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 10:14
            W Niemczech nie sa.Pisane i mowione jest o protescie przeciw ograniczeniu wolnosci mediow.Demonstracja byla rozpedzana gazem lzawiacym.Sie szybko obudzilam jak zobaczylam film.Moje pierwsze skojarzenie.Majdan.Oczywiscie Media grzmia o trybunal konstytucyjnym.Jessu kurdupel do wojny doprowadzi
            • nathasha Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 10:27
              Glowne artykuly sa ok, ja mowie o komentarz czytelnikow, chocby wlasnie pod wspomnianym guardianem.
            • kaz_nodzieja Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 10:28
              Chciałabyś.
              • edelstein Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 10:53
                Moje chcenie czy niechcenie nie ma nic do rzeczy.Kazdy czlowiek,ktory matme troche oleju w glowie widzi co sie dzieje.
                • kaz_nodzieja Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:04
                  I dzieje się tak, że lud pokazuje niemal od samego początku wygranej PiS-u, że nie pójdzie nowej władzy łatwo.
                  • kaz_nodzieja Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:06
                    Choć rozumiem, że w swoim kraju masz inne doświadczenia. Jak sama pisałaś ludzie u Ciebie boją się chodzić na demonstrację "bo boją się kłopotów np. w swojej pracy", nawet jeżeli demonstracja legalna. W dodatku Wasza policja nakazuje Wam wlec flagę Waszego państwa po ziemi by nie prowokować pewnych "gości". Filmik był na Youtubie, znajdź sobie.
                    • asmarabis Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:27
                      Edel po prostu jest żałosna i śmieszna i w ogóle nie wiem jak to określić. Sama za próg domu nie może wyjść żeby nie zginąć od bomby z którymi biegają dwunastoletni chłopcy -muzułmanie którzy źle się zintegrowali a ona zamiast martwić się o swoje życie przejmuje się pracami kodu no po prostu nie wiem czy śmiać się czy płakać
                    • edelstein Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:27
                      Kaznodzieja po raz kolejny po pisuje sz sie nieznajomoscia niemieckiej historii i realiow. Popisales sie juz swoja znajomoscia tematu gdy pisales o smogu w zaglebiu Ruhry.przypomnij sobie ten filmik i zobacz kto ta flage niesiebig_grin
                      • kaz_nodzieja Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 15:36
                        Nie ma znaczenia kto tę flagę niesie. Nawet jeszcze gorzej. Wynika z tego, że z zintegrowani "muzułmanie" mają równo przechlapane jak rodowite niemiaszki sad
                        • edelstein Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 15:46
                          Akurat z flaga nie o muzulman chodzi,ale trzeba by bylo znac historie.
                          • asmarabis Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 15:48
                            Opowiedz ja nam
                  • edelstein Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:24
                    NIE zauwazylam by wladza sie przejela
            • asmarabis Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 10:30
              No dokładnie wszystkich państwach Europy zachodniej pojawiają się w mediach takie fałszywe informacje jak to biedni przedstawiciele KOD niemal do śmierci zostali do prowadzeni przez gaz lzawiacy co w ogóle nie miało miejsca a potem dostaje od ludzi pytania co się u was dzieje i trudno mi jest naprawdę wytłumaczyć jaka jest prawda I kto jest na tyle niepoważny i nie odpowiedzialny żeby takie brednie które w ogóle nie miały miejsca przekazywać do innych panstw, ludzie tego po prostu nie pojmują....
              Naprawdę chcecie doprowadzić do wojny w kraju tylko dlatego, żeby PO wróciło do władcy puknijcie się w czoła!!!!!
              • mamma_2012 Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 10:34
                To podłe, żeby winę zwalać na ofiary, a zwyczajnie głupie jest pisanie, że chodzi o powrót Po do władzy.
                • asmarabis Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 10:42
                  Ale po co rozprzestrzeniać fałszywe informacje jakoby to policja zaatakowała demonstrujących gazem???? No sory ale to już jest bardzo poważne oskarżenie i momencie jeśli to nie miało miejsca naprawdę tracicie na wiarygodności .szkoda że przedstawiciele KOD nie popełnili zbiorowego samobójstwa poświęcając się na rzecz odsuń działań dotyczących odsunięcia PIS władzy i nie przekazali do mediow polskich i zagranicznych że zostali zamordowani brutalnie przez policję . Albo może nawet przez Kaczyńskiego osobiście który z karabinem maszynowym ich pozbawił życia Itp
                  Przerażają mnie takie straszne manipulacje zapewne dobrze przemyślane i zaplanowane.....
                  • la_mujer75 Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 10:54
                    A mnie przeraża, jak zwykły człowiek jest zmanipulowany - przykład moja teściowa, która sama chodzi na marsze KOD-u, więc nie jest zwolenniczką PiS-u i właśnie przed chwilą jej tłumaczyłam od czego zaczęła się ta cała akcja. Nie wiedziała, że noc wcześniej przegłosowano ustawę o mediach, nie wiedziała, że Kuchciński przerwał Michałowi Szczerbie wystąpienie po kilku słowach, nie wiedziała, że ta ustawa dekomunizacyjna nie tyka prokuratorów i sędziów,itd. A jest to kobieta (co bym o niej innego dużo mogła powiedzieć) wykształcona, inteligentna, ale nie ma dostępu do wszelkich źródeł informacji !!! I
                    • nathasha Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 10:58
                      Mujer, wez nie strasz sad ja to moja mame chyba bede musiala zaciagnac na wybory samorzadowe zeby choc na tym szczeblu pis nic nie ugral bo ona to po prostu ma dosc wladzy, kazdej. A przeciez dzialac trzeba
                      • la_mujer75 Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:24
                        Tak, trzeba działać i oświecać tych, których się da.
                  • gama2003 Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 10:55
                    Ale już wiesz, że J.K. odebrał przemocą posłance P.O telefon i rzucił na ziemię ?
                    Poproszę o krótki komentarz.
                • scher Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:16
                  mamma_2012 napisała:

> To podłe, żeby winę zwalać na ofiary

Ofiary czego? Chyba swojej nienawiści.

Te "ofiary" wszystko miały przygotowane, zaplanowane, mówił o tym w telewizji poseł Kłopotek:
                  twitter.com/tvp_info/status/809871408868327424

Te "ofiary" rzucały się pod samochody opuszczające teren Sejmu, uderzały w te samochody, by potem krzyczeć fałszywie, że zostali zaatakowani gazem łzawiącym. Przypominają mi się prowokatorzy z 2010 r. z Krakowskiego Przedmieścia. Agentura i tyle.

Wyeliminujmy agentów, Polacy się pogodzą, to nie jest kłótliwy naród.
                  • la_mujer75 Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:28
                    Gdyby nie to, że jestem bardzo chora, też bym tam wczoraj pojechała i kto wie, jakbym się zachowywała !
                    Wiem, że ciągle w to nie wierzysz, bo ty wierzysz tylko w spiski, ale ludzie spontanicznie się zbierali.
                    P.S. nie odpowiedziałeś dlaczego w ustawie dekomunizacyjnej nie było słowa o prokuratorach i sędziach z PRL . Przypadek, nie sądzę !
                    • scher Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:33
                      la_mujer75 napisała:

> Wiem, że ciągle w to nie wierzysz, bo ty wierzysz tylko w spiski, ale ludzie spontanicznie się
                      > zbierali.

Wierzę. Agenci tylko sterują tym przedsięwzięciem.
                      • la_mujer75 Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:53
                        A jacy agenci starują Kaczyńskim ? Oczywiście, że żadni, bo on jest "sam sobie sterem i żeglarzem", szkoda tylko, że napędzanym własnymi kompleksami , a naród doprowadzi do wojny domowej ! Przez szaleńca, który skupił wokół siebie innych, podobnych mu, rozgoryczonych, opętanych nienawiścią do tych, którzy żyją normalnie, zwykli ludzie będę cierpieć.
                        Ja jestem zwykłym człowiekiem, matką- Polką, kura domową, skoncentrowaną na wychowaniu swoich dzieci. I uczę ich pracy, obowiązku, odpowiedzialności. I martwię się o nich, o ich przyszłość*. Mam o co walczyć, bo mam dzieci, są moją przyszłość, a co ma Kaczyński ? W zasadzie osiągnął to, co chciał. Przeszedł do historii. Ludzie się będą o nim uczyć. Jest tylko pytanie - jaka cenę zapłacimy, my naród, za to, że Jaruś musi wyleczyć się ze swych kompleksów ?

*mój starszy syn jest w VI klasie, jest tym " pierwszym zmarnowanym rocznikiem"
                        • triss_merigold6 Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:57
                          Przypuszczam, że nim akurat żadni, jest szalony zupełnie samodzielnie.
                          Przypuszczam również, że zbliża się moment kiedy należy zakopać swoje dobra pod progiem.
                        • scher Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 12:31
                          la_mujer75 napisała:

> A jacy agenci starują Kaczyńskim? Oczywiście, że żadni, bo on jest "sam sobie
                          > sterem i żeglarzem", szkoda tylko, że napędzanym własnymi kompleksami, a naród
                          > doprowadzi do wojny domowej!

Za dużo TVN-u oglądasz. Masz ewidentne objawy.

PS. Czemu stawiasz spacje przed przecinkami, wykrzyknikami, znakami zapytania?
                          • la_mujer75 Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 12:46
                            Ja nie mam TVN smile Nie mam w ogóle tv, dopiero wczoraj przez internet sobie weszłam smile
                            P.S. Mnie uczono, że przecinek "dotyka" wyrazu go poprzedzającego, a potem robimy odstęp, co by było bardziej czytelne dla odbiorcy ...
                            • niennte Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 12:51
                              Ze spacjami to akurat racja. Każdy znak interpunkcyjny po wyrazie powinien być bez spacji, choćby dlatego, żeby system nie przeniósł go jako samodzielnej jednostki do nowego wiersza.
                              • la_mujer75 Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 12:59
                                Może gdzie nie gdzie strzeliłam dodatkową spację, bo piszę tu, walczę z gorączką (wywołaną nie emocjami, a chorobą), wstawiam pranie, puszczam zmywarkę, tworzę dyktando dla Młodszego i układam zadania z brył dla Starszego. Pisałam, żem Matka-Polka i kura domowa, więc skoncentrowana głównie na dzieciachwink
                              • mama303 Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 14:54
                                niennte napisała:

> Ze spacjami to akurat racja.
                                to akurat bardzo istotne jest dla dyskusji smile
                            • scher Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 13:38
                              la_mujer75 napisała:

> Ja nie mam TVN smile Nie mam w ogóle tv

No i sumie nie wyczuwam z twojej strony jakiejś zezwierzęconej agresji. Dyskutujemy tu normalnie.

> P.S. Mnie uczono, że przecinek "dotyka" wyrazu go poprzedzającego

No właśnie. Dotyka, a nie jest od niego oddzielony spacją.
                      • la_mujer75 Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 12:02
                        Aha, wierzę, że na rozbiciu wewnętrznym korzysta Putin ! Zawsze, jak Polacy się kłócili między sobą, myśleli tylko o własnych korzyściach, ich wrogowie na tym zyskiwali. A Kaczyński to taki typowy szlachciura, który dla leczenia własnych kompleksów, jest gotów poświęcić Polskę, byleby dokonał własnej, osobistej zemsty. To ktos , kto ma gdzieś przyszłość, bo jego nie czeka żadna przyszłość, nie ma kogoś o kogo się martwi, kogo kocha i o kogo dba. jest zgorzkniałym, chorym z nienawiści człowiekiem. Po nim "choćby Potop".
                  • mama303 Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 14:52
                    scher napisał:

> Te "ofiary" wszystko miały przygotowane, zaplanowane, mówił o tym w telewizji p
                    > oseł Kłopotek:

to chyba Kuchciński musiałby być z nimi w zmowie bo to sie zaczęło od wykluczenia przez niego Szczerby z obrad smile
      • marcelina4 Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 09:41
        no właśnie, nie zapominajcie kto pomógł pis dorwać się do władzy, obłudny, zdemoralizowany i skorumpowany kościół, oni są współwinni temu co się dzieje z państwem, pamiętajcie o tym idąc do kościoła, wszystko kiedyś się kończy, władza pisu i kościoła też nie będzie wieczna
        • butch_cassidy Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 09:46
          Celne!
        • owczarkini Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 10:24
          To co robi teraz kk to jest Targowica.
          • la_mujer75 Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:02
            KK wtedy też był odpowiedzialny za Targowicę !
        • mama303 Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 14:56
          marcelina4 napisała:

> no właśnie, nie zapominajcie kto pomógł pis dorwać się do władzy, obłudny, zdem
          > oralizowany i skorumpowany kościół, oni są współwinni temu co się dzieje z pańs
          > twem
          jutro niedziela smile
      • lauren6 Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 10:21
        Na onecie najwyżej oceniane komentarze głoszą, że opozycja próbowała obalić demokratycznie wybrany rząd itd. Nie wiem czy płatne trolle to piszą i oceniają, czy mamy w społeczeństwie aż tak wysoki odsetek idiotów.
        • nathasha Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 10:25
          Platne trole. Pisowskie czy putinowskie nie ma to znaczeni, o ironio losu
        • szarsz Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 10:30
          Płatne trole większości. Pożyteczni idioci w mniejszości.
        • anorektycznazdzira Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 13:57
          TO BOTY.
          Dziewczyny, przy dzisiejszej technologii nie potrzeba mieć żadnych zwolenników, żeby mieć komentarze i lajki. Tylko trochę kasy z Kremla i hula.
    • gama2003 Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 09:51
      Ta mina mówi wszystko. Skoro nie potrafił w obliczu takiej sytuacji zachować powagi, doskonale wiedząc, że jest widziany z zewnatrz, to wszystko jasne.
      On władzy nie odda. Ma wszystko a nie zostanie mu nic.
      • wolveryana Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 09:53
        Wygląda jak upiór.
      • joa66 Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:49
        imho - to był nerwowy śmiech na pokaz "patrzcie jak jestem wyluzowany i możecie mi naskoczyć". Coś w stylu gogolocostam "buahahah" . Sytuacja jednak wymyka mu się spod kontroli.
        • mdro Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 12:00
          Moim zdaniem był przerażony. Bliskie spotkanie z suwerenem (a pamiętajcie, że to była już druga próba wyjazdu z sejmu, poprzednia się nie udała, bo ludzi było więcej) chyba dało mu co nieco do myślenia.
          • asmarabis Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 12:05
            Hahahaha
            Co do myślenia ?
            Przydało by sie raczej cos co wam by dało do myślenia bo manipulacje opozycji odebrały wam taka zdolność
        • mama303 Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 15:01
          joa66 napisała:

> imho - to był nerwowy śmiech na pokaz "patrzcie jak jestem wyluzowany i możecie
          > mi naskoczyć". Coś w stylu gogolocostam "buahahah" . Sytuacja jednak wymyka mu
          > się spod kontroli.

on sie nigdy nie śmieje szczerze.
    • krejzimama Ku przestrodze! 17.12.16, 10:12
      Byli już tacy, którzy gnębili ludzi, myśleli są ponad prawem a ich władza jest wieczna.

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/38/b0/e6/38b0e6b51485e9f4d435b62d9d5ee79d.jpg
      • maadzik3 Re: Ku przestrodze! 17.12.16, 10:24
        a ile tysięcy ofiar po drodze?
      • mama303 Re: Ku przestrodze! 17.12.16, 14:58
        chyba trochę przegięłaś sad
    • edelstein Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 10:16
      Co za bzdury,ty gnoju przez takich jak ty,bedzie wojna domowa.
      • nathasha Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 10:24
        Edel, szkoda Twoich nerwow, choc zarabianie jako trol to chyba najpodlejsze zajecie jakie znam.
      • kaz_nodzieja Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 10:30
        Nie podoba mi się obecna władza, ale do wojny domowej bardzo daleko. Po 3 latach będzie nowa władza. A ciekawe czy "wasz" bardzo narastający problem rozwiąże się i odjedzie pokojowo do swoich krajów po 3, a niech będzie - nawet i po 10 latach?
        • asmarabis Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 10:32
          Jak to będzie nowa władza jak większość społeczeństwa jest zadowolona z rządów bo o ile sobie przypominam to prze PO przez lata swoich rządów nic dla zwykłych ludzi nie zrobiło ostatnio widziałam sondaże i nic nie wskazywało na to żeby PIS miało być odsunięty od wsz macie jakieś nowe info że na pewno PO wygra???????
          • kaz_nodzieja Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 10:35
            Niekoniecznie PO. Jest kilka innych partii. Za trzy lata po PiS-ie nie zostanie kamień na kamieniu. Nie znam nikogo (łącznie z częścią rodziny, która niestety głosowała na PiS) kto obecnie po tych cyrkach dalej by ją popierał. Może jakieś zaplute mentalnie wsie, w których rządzi 500 plus i ksiądz.
            • edelstein Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 10:50
              Za 3lata nie bedzie zadnych wyborow,zablokowali tyrbunal,a nie zablokuja wyborow.
              • kaz_nodzieja Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 10:57
                Chciałabyś...
                • edelstein Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:06
                  Argument z doopy.Chcialabys i chcialabys,wytlumacz tu zgromadzonym dlaczego chcialabym,ja tez sie chetnie dowiem dlaczego.
                  • kaz_nodzieja Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:08
                    Bo nieraz pisałaś jak nie cierpisz swojego kraju i ludzi tam mieszkających. Teraz czerpiesz jedynie złośliwą satysfakcję z tego, że nam się nie udało i nic poza tym.
                    • edelstein Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:31
                      Pudlo.B.lubie Polske,ale nie znosze polskiej mentalnosci,ktora ty prezentujesz. Przypisujesz innym zawisc,schadenfreude i dwulicowosc oraz zamiast prosic o krowe,prosisz by sasiadowi krowa zdechla.Na szczescie takich jak ty jest co raz to mniej.
                      • kaz_nodzieja Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 15:40
                        Ja nikomu źle nie życzę. Nawet Niemiaszkom. Bardzo mi ich żal (zwykłych Niemców, nie władzy).
                        • edelstein Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 15:48
                          Tak,tak
          • mdro Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:08
            O nawet asmarabis na front ematki rzucili, jak zwykle z tekstem "nie rozumiem". Wiemy, wiemy...
        • edelstein Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 10:49
          Juz odjezdza ja. U nas istnieje tyrbunal konstytucyjny,a jak tam w Pl?
          • kaz_nodzieja Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 10:58
            Spokojnie, wszystko odzyskamy.
            • edelstein Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:08
              Na razie policja sila rozpedza demonstrantow,Visy przeciwko tankom.
              • kaz_nodzieja Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 15:41
                W Krakowie demonstracja pokojowa, akurat przechodziliśmy. Choć niestety mało (około 100-120 osób, na oko).
                • asmarabis Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 15:45
                  Przeciwko czemu znowu ta demonstracja?????
                  • kaz_nodzieja Re: Kaczyński się doigra(ł)? 18.12.16, 10:55
                    Obecnej władzy i cyrków które wyprawia.
        • niennte Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:12
          kaz_nodzieja napisał(a):

> Nie podoba mi się obecna władza, ale do wojny domowej bardzo daleko. Po 3 latach będzie nowa władza.

Jeżeli po roku z haczykiem potrafili doprowadzić do takiej sytuacji w kraju, to co może się stać do końca kadencji? Obawiam się, że wróci system totalitarny, a oni zmienią konstytucję, żeby nie oddać władzy, przy okazji doprowadzając kraj do ruiny finansowej.

I niestety, nie wierzę, że teraz wojsko czy policja nie wykona rozkazu atakowania protestujących. Zresztą jak nie oni, to oddziały Antka, składające się z nacjonalistów, kiboli i wszelkiej dziczy, która znalazła miejsce, gdzie może legalnie wyładować najgorsze agresywne instynkty.

Jeżeli tylko opozycja się nie zjednoczy, położy uszy po sobie, jeżeli zmaleją protesty i demonstracje, to oni urosną w siłę.
          • edelstein Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:33
            Dowiesz sie zaraz,ze chcialabys. Ciekawe jaki argument bedzie mial dla ciebie kaznodzieja
            • kaz_nodzieja Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 15:43
              Może u Ciebie ludzie chowają się po kątach przed władzą, a nawet w ciągu tygodnia czasu "zmieniają" o 180 stopni swoje poglądy na forum. Ale nie u nas.
              • edelstein Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 15:49
                Nic mi sie nie zmienilo o 180stopni ,ale ty nie chcesz tego przyjac do wiadomosci
                • kaz_nodzieja Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 15:52
                  Stare nicki pamiętają...
                  • edelstein Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 16:14
                    Tak,tskbig_grin ty jestes zbyt glupi by zrozumiec to co pisze
                    • kaz_nodzieja Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 16:19
                      A kto pisał o zatapianiu łódek z emigrantami?
                      • edelstein Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 17:06
                        Wypowiedz dotyczyla ludzi grozacym wyrzuceniem dzieci z burte. Dalej jestem za.Tak samo jak jestem za odsylaniem tych ktorzy pod jakim sie za uchodzcow i tych ktorzy zyj x lat na koszt panstwa i nie zamierzaja sie integrowac. Nie widze zadnej korzysci z trzymanie ich tutaj.
                        • asmarabis Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 17:34
                          A co z 12 latkami ktorzy sie urodzili w Niemczech i nienawidzą Niemców ?
    • olewka100procent Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 10:19
      A z czym przeciął ?
    • asmarabis Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 10:26
      Obserwujemy was od dłuższego czasu i uważamy że to wy przegina cię.naprawdę tydzień przed świętami nie macie nic innego do roboty tylko szlajanie się po nocach pod Sejmem? I co gorsza rozprzestrzeniania w mediach i w tym mediach Zagranicznych fałszywych informacji o tym że policja potraktowała was gazem Łzawiącym????????
      Znowu w poniedziałek mam się tłumaczyć w pracy????
      I tak w ogóle to dlaczego nic tych demonstracji nie organizujecie sobie w lecie jak jest ładna pogoda dużo czasu i można manifestować tylko zawsze zaczynacie takie akcje wyciągania ludzi na Dwór jak jest brzydka pogoda i zimno????
      Naprawdę próbuje to pojąć i nie mogę
      • gama2003 Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 10:37
        Myślę, że doskonale rozumiesz, co i jak, i dlaczego.
        A w pracy wytłumacz, że społeczeństwo ma dosyć. Także to nierzeszone nigdzie, po prostu myślące. Ale ty to wszystko wiesz.....
        • ra-sowa Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 10:44
          już któryś trol uderza dzisiaj w komentarzach w taką samą nutę - uspokójcie się, święta idą, po co wam to, zakupy trzeba zrobić, zimno na dworze, KOBIETĄ JESTEŚ, PO CO CI POLITYKA, lepiej prezent mężowi i dziecku kup, na pewno nie zrozumiesz tego co się dzieje.... itp
          Nowy pomysł na łagodzenie nastrojów społecznych.

• triss_merigold6 Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 10:59
            Nie nowy. Przecież to już było, tylko, że w 81 r. już po wprowadzeniu stanu wojennego takimi słowami łagodził nastroje Episkopat. big_grin
            To w ogóle nie są nowe pomysły, powiedziałabym, że są stare i sprawdzone.
          • edelstein Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:12
            Kinder,Küche,Kirche rola kobiety w Polsce anno Domini 2016.To sa slowa mojej mamy,ktore padły podczas ostatniej rozmowy. Coz,pasuje,a platne trolle to potwierdzaja.
            • asmarabis Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:24
              Twoja matka mieszkająca w Polsce mówi z tobą po niemiecku ????
              Ale wstyd i porażka wychowawcza
              • edelstein Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:38
                big_grin biedna asma,znajomosc historii i zabiegu aliteracji jest jej obca.Jak zwykle "nie rozumie"big_grin
                • asmarabis Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:45
                  Dziewczyny pisały ze w skandaliczny sposób nie nauczyłaś dziecka ojczystego języka dlaczego mam sadzić wiec ze z matka nie stosujesz podobnych zabiegów ?
                  Podczas zaboru pruskiego germanizacja mniej sie udała niż tobie w 21 wieku...sad(((
                  • edelstein Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:53
                    big_grin moj syn zna polskibig_grin
                  • cosmetic.wipes Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 12:00
                    Idź z pretensją do swojej matki, bo też cię nie nauczyła języka ojczystego. Chyba, że polski, nie jest waszym ojczystym big_grin
          • dziennik-niecodziennik Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:21
            Jaki tam nowy. Doskonale pamietam jak za wladzy AWS szla demonstracja, telewizja zagadnela jakas mloda demonstrantke, oba zaczela mowic o co chodzi, a stare baby darly sie na nią 'Do domu, obiad gotowac, a nie po ulicach sie wloczyc!'...
        • olewka100procent Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 10:47
          Mów za siebie.. mi się żyje dobrze. Jak tak strasznie przeżyć nie możesz to wiesz.. granice mamy otwarte , wolny kraj o wolne wybory
          • nathasha Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 10:54
            Pogadamy za dwa/trzy lata. No chyba ze jestes zwiazana/y z obecna wladza to gratuluje, profity moga tylko rosnac
            • olewka100procent Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:08
              Tak ci źle bo ciąży nie możesz usunąć? Zabiorą ci emeryturę ubeka? Jesteś dziennikarzem SE i ogranicza ci wejścia do sejmu? Zastanów się kobieto o co ty walczysz?
              • kaz_nodzieja Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:09
                Tak, każda kobieta powinna mieć prawo do aborcji. To jej ciało.Zresztą w państwie w którym obecnie mieszkasz aborcja jest dozwolona na życzenie, a 90% ciąż z wykrytym ZD (nie potępiam tego napiszę na wszelki wypadek) jest w spokoju usuwana. Czemu tam nie walczysz o zakaz aborcji skoro ona Cię tak uwiera?
                • olewka100procent Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:26
                  Mnie nie uwiera, nie obchodzi mnie obce sumienie. Tylko dziwi że walczą o tak zaciekle. Skoro twierdzą że kobiety ciążę usuwaly i usuwać będą to o co chodzi? Niech robią to nadal ale nie ze społecznym błogosławieństwem,a one tego oczekują , właśnie pogłaskania po główce i słowach ,, dobrze uczyniłaś,, to ich wkurza najbardziej, że większość ludzi tego nie akceptuje , a wg nich powinni
                  • kaz_nodzieja Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 15:44
                    Nie. Niech mają to legalnie. Tyle.
              • iskierka3 Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:14
                Walczy o cos, czego Twoj rozumek, ograniczony do wlasnego stolu i wlasnej OBECNEJ sytuacji nie ogarnia.
              • la_mujer75 Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:15
                Jak myślisz, że o to chodzi ludziom, którzy protestuję, to jesteś w błędzie. Jesteś zmanipulowana i ogłupiona sad
              • edelstein Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:16
                M.in s oprocz tego "rodzenie po ludzku"odeszlo w niebyt,a dzieci sa ofiarami Reformy edukacji pisanej na kolanie.Przepadlo 70milionow wydanych na produkcje darmowych podrecznikow,500plus wlasnie dobija Budzet.Cudnie.
                • kaz_nodzieja Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:19
                  Tak gwoli ścisłości w Polsce rodzenie po "ludzku" było najczęściej w prywatnych klinikach. Żona Bonka rodziła wcześniej niż doszła do władzy obecna opcja, a po komentarzach do tej sprawy od mieszkanek Opola wynikało, że horror trwał przez całe lata. Wiele forumek "za poprzedniej władzy" miało koszmarne wspomnienia z państwowych porodówek. Te które miały w miarę dobre najczęściej "chodziły na prywatne wizyty do ordynatora" lub miały prywatną położną. Z całą resztą zaś się niestety zgadzam.
                  • edelstein Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:41
                    Akcja "rodzic po ludzku"byla wprowadzana stopniowo i nigdy nie osiagnela 100%,na drodze do tego stawaly Chazany. Pole oszolomow sie,co nie oznacza,ze bylo idealnie. Teraz juz nie bedzie lepiej,bo Chazany moga robic co chca
                  • la_mujer75 Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:42
                    Ale mieli/mają argumenty aby walczyć w sądzie, a teraz tacy rodzice będą w czarnej d....
              • sumire Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:29
                A sądzisz, że z tego ograniczenia wejść do sejmu coś dobrego wyniknie? Skąd będziesz wiedzieć, co gamonie knują, jeśli media nie będą o tym informować? Ty chyba nie do końca zdajesz sobie sprawę z roli mediów, ale jeśli wiedzę o świecie czerpiesz z tv Kurskiego, to nie jestem zaskoczona.
                Poza tym może i tobie żyje się dobrze. Mnie już nie. Jarosławowi naplułabym na buty.
          • edelstein Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:03
            To by bylo b.na reke Kaczorowi ,gdyby wszyscy myslacy ludzie wyjechali.
            img.zeit.de/politik/2016-02/karneval-duesseldorf-polen-kaczynski/wide__820x461__desktop
          • iskierka3 Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:12
            To jak Ci wczesniej bylo tak zle to trzeba bylo wyjechac a nie gdakac. Granice tez staly otworem.
          • mai-ra3 Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:23
            Ta, wolny kraj, nie będzie mediów, policja w Sejmie (tego jeszcze nie było) brak TK, demonstranci bici przez policję, gaz łzawiący na ulicach, taka wolność...
        • edelstein Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 10:58
          To trollica niezbyt lotna,nie ma co sie z nia wdawac w dyskusje. Moj pies jest inteligentniejszy.
      • ira_08 Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 10:41
        > Obserwujemy was od dłuższego czasu i uważamy że to wy przegina cię.naprawdę tyd
        > zień przed świętami nie macie nic innego do roboty tylko szlajanie się po nocac
        > h pod Sejmem?

Nie. Bo my jesteśmy lewacko-żydo-iluminacko-pedalska ideologia.

> Naprawdę próbuje to pojąć i nie mogę

A to żadna nowość. Ale ładnie, że próbujesz.

> Znowu w poniedziałek mam się tłumaczyć w pracy????

Znaczy kolejna zwolenniczka dojnejzmiany, co siedzi bezpiecznie za granicą i g. wie?
      • rozaly Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 10:46
        'obserwujemy' ?
        • nathasha Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 10:47
          Moze z kremla pisze
          • olewka100procent Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 10:51
            No tak bo dla kodziarstwa każdy prawicowiec to ćwiercinteligent i vice verca . Nuda , może jakiś inny argument
            • nathasha Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 10:55
              A dla pisowskich troli kazdy przeciwnik dobrej zmiany to lewak i kodziarz
            • edelstein Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:00
              Napisala ta,ktora wszystkich nazywa "kodziarzami"
            • iskierka3 Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:17
              Nie jestes prawicowcem. Ani Ty ani PIS, zrozum to wreszcie. Jestes narodowym socjalista.
      • szarsz Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 10:57
        Ty to w ogóle masz problemy z pojmowaniem czegokolwiek.
    • owczarkini Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 10:27
      Weź )&^&%!@#. W '89 to ja się bawiłam lalkami, w d.pie mam UB.
      Ntb. dezubekizacja to była w 2009, teraz to jest rozbój w biały dzień. Przeczytaj ustawę i zobacz co zabierają, za co i komu.
    • la_mujer75 Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 10:35
      Przestań, bezrozumna marionetko gadać te bzdury !
      Musisz być totalnym zerem intelektualnym, pogrążonym w swych obsesjach, że ciągle gadasz o komuchach.
      Odpowiedz, co robią komuchy takie jak Kryże, Piotrowicz stojąc obok Jarusia ?
      Czy ustawa dekomunizacyjna miała ich objąć ???? Dlaczego nie sędziów, nie prokuratorów ?
      NIE WIDZISZ TEJ OBŁUDY ?
      Zacznij myśleć !Zobacz do czego oni doprowadzili ten kraj ! A to dopiero minął rok i niecałe 2 miesiące !
    • asmarabis Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 10:47
      Za po nawet państwowych pieniędzy ludzie nie dostali smile dla mnie to różnica smile
      • nathasha Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 10:53
        Za PO tylko ciepla woda w kranie, kultura polityczna, uznane miejsce Polski na arenie europejskiej i przyzwoity rozwoj cywilizacyjny. Takie tam blahostki
      • la_mujer75 Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:01
        Wiesz, mój 12 syn napisał bajkę na konkurs o tym, jak stary król umarł i wybrano tego, co dawał każdemu garnek dukatów i tyle ryb (a te ryby były niezbędne do przeżycia ), ile kto chce. Starzy doradcy zniknęli, a jego otoczyły purpurowe chochliki,itd. Po jakimś czasie król ogłosił, że po co się uczyć, po co pracować , niech wszyscy się bawią, a ci, którym to się nie podoba , to niech idą precz. I tak się bawili, żarli te ryby, obsypywali się tymi dukatami , aż któregoś dnia nad państwem pojawił się smok. I nikt nie umiał z nim walczyć, bo młodzi niczego nie umieli, itd. Zgadnij co się stało z tym państwem ?
        • kaz_nodzieja Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:03
          To przecież na kanwie Króla Maciusia I.
          Inna sprawa, że współcześni młodzi faktycznie do niczego się nie nadają. Pójdą walczyć tylko wtedy jak władza odetnie im Instagrama i Facebooka.
      • scher Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:19
        asmarabis napisała:

> Za po nawet państwowych pieniędzy ludzie nie dostali

Jak to? Niektórzy wtedy dostali. I to dużo więcej wink
        • la_mujer75 Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:30
          O, a teraz wasze Misiewicze to biedę klepią, wasi marszałkowie , to dopiero pracują charytatywnie....
      • mama303 Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 15:04
        asmarabis napisała:

> Za po nawet państwowych pieniędzy ludzie nie dostali smile

państwowe pi eniądze nie są do rozdawnictwa.
      • natalia.nat Re: Kaczyński się doigra(ł)? 18.12.16, 00:51
        Jasne. Niech państwo wszystkim rozda pieniądze. To przecież zbrodnia jest, żeby pieniądze się otrzymywało za pracę. Program 500+ majstersztyk głupoty - pieniądze otrzymują ci, którzy ich nie potrzebują ponieważ wystarczająco dobrze i bardzo dobrze zarabiają oraz patologia, która dzięki tym pieniądzom nie będzie chciała już w ogóle pracować. Ale najważniejsze, że łapówka zrobiła swoje. A że to nieuzasadnione rozdawnictwo doprowadzi kraj do runy finansowej? Kogo to obchodzi?
    • jesienna.nuta [...] 17.12.16, 10:56
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • mdro Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:06
        Wzywać PiS-owców do kontrprotestów? Tylko dlaczego nazywasz ich idiotami?
        • jesienna.nuta [...] 17.12.16, 11:12
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • la_mujer75 Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:17
            Już kiedyś tobie pisałam, doucz się historii. Poczytaj sobie czym była Targowica i kto był za nią odpowiedzialny.
          • mdro Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:33
            O, coraz bardziej miłośnikom Kaczyńskiego i twarzy dobrej zmiany, prokuratora stanu wojennego i obrońcy pedofila Piotrowicza puszczają nerwy... Masz się czego obawiać?

I poczytaj o Targowicy.
          • sumire Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 12:41
            Ja tu widzę jedną idiotkę, jesienną nutę, która po raz kolejny pokazuje, że potrafi używać tylko argumentów personalnych - to jest wasz prawicowy poziom dyskusji, obrażać i drwić. Mnie byłoby wstyd w ogóle się odzywać publicznie, gdybym, jak ty, umiała tylko po buracku pluć.
        • 1elka26 Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:13
          Pisowcy, jak ich z wrodzoną kulturą nazywasz, mają w powazaniu manifestacje mentalnych potomków PRL.
          • 1elka26 Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:16
            Kodziarze i ich poplecznicy powinni powtarzac te słowa do skutku. Może w końcu cos do nich dotrze:

https://www.img.f4a.eu/images/783853KOD2d.jpg
            • edelstein Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:21
              I to niby odnosi sie do PO,ktore pozyskalo mnostwo dotacji z UE na rozwoj Polski?big_grin
            • kub-ma Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 16:06
              Już to wklejałaś
          • mdro Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:36
            Kultura wrodzona nie jest z samej swojej definicji. Niemniej faktycznie wyrażam si,ę dość kulturalnie, PiS-owcy to nie jest obelżywe słowo (chyba że je za takie uważasz). Idź upomnij tę kulturalną, to wyzywa od idiotek.
        • olewka100procent Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:15
          Jakby z kranu leciała złota woda to pełowcy będą protestować. Szkoda czasu i nerwów. Lud jeszcze do reszty nie zdurniał aby wierzyć , że nie robią tego dla własnej sprawy. A was wykorzystują tylko, sieją zamęt i podsycają nienawiść do Kaczyńskiego. Nadinterpretacja z wykorzystaniem TVN i wyborczej , propaganda. Rzyg. Miejcie godność
          • iskierka3 Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:20
            Ze tez nie wstyd Ci w lustro spojrzec. Oraz asmarabis i kilku innym. To musi byc wyjatkowo obrzydliwy widok.
          • scher Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:20
            Gdyby z Polski pozbyć się GW i TVN-u, zapanowałby spokój. Te dwa ośrodki fabrykują nienawiść między Polakami.
            • mdro Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:28
              O, scher znalazł winnych swojego opętania nienawiścią...
            • la_mujer75 Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:39
              Nie bój się, już wasi pracują nad tym, aby ludzie nie mieli alternatywnych źródeł informacji sad Tak, jak za PRL - jedyna słuszna telewizja, jedyne słuszne gazety....
              • edelstein Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:47
                Praktycznie nie ma.Bedac latem w Pl mialam nieprzyjemnosc obejrzec TVP 1 i mialam nieodparte wrazenie,ze ogladam materialy archiwalne sprzed mojego urodzenia.
                • asmarabis Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:50
                  To dobrze za masz jskiesc skojarzenia. Bo ja oglądałam kilka razy filmik o skopywaniu kobiet ze schodów w berlińskim metrze i niczego mi to nie przypomina. Jakies nowe zwyczaje społeczne i normy u was powstają?
              • niennte Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:59
                la_mujer75 napisała:

> Nie bój się, już wasi pracują nad tym, aby ludzie nie mieli alternatywnych źródeł informacji sad Tak, jak za PRL - jedyna słuszna telewizja, jedyne słuszne gazety....

Na szczęście głuptaki nie pomyślały, że opozycja posiada telefony komórkowe, więc co ma wyciec z sejmu, to wycieknie smile
                Chyba że następnym krokiem będzie zakaz wnoszenia komórek do sejmu...
                • triss_merigold6 Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 12:02
                  Co do zasady - były precedensy, kiedy zgodnie z regulaminem sejmu przyjmowano obradowanie w trybie niejawnym i posłowie deponowali telefony u straży marszałkowskiej.
                  Po raz fefnasty podaję pomysł na trollowanie - posłowie opozycji mogą wprowadzać dziennikarzy jako swoich gości poselskich, nie ma limitów dziennych gości na posła.
                  • nathasha Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 12:35
                    ok, tylko to nie jest rozwiazanie. bo dziennikarze sa jednak niezalezni nie moga byc wlasnie zalezni od widzimisie lub nie posla opozycji, takie przyslugi tez ich stawiaja w nienajlpszym swietle, bo co, nie opisze potem posla szczerby gdy trzeba bedzie go skrytykowac bo mnie wiecej nie zaprosi? zreszta jestem pewna ze i zaraz na ten sposob marszalek znajdzie jakas rade
                    • niennte Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 12:38
                      No pewnie, że nic w pełni nie zastąpi wolnych mediów i prawa społeczeństwa do informacji.
                      Ale zawsze to choćby półśrodek.
                      • nathasha Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 12:44
                        wyobrazasz sobie jak to bedzie potem latwo przeciwko nim wykorzystac?
            • wolveryana Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:58
              scher napisał:

> Gdyby z Polski pozbyć się GW i TVN-u, zapanowałby spokój. Te dwa ośrodki fabryk
              > ują nienawiść między Polakami.
              >

Gdyby się pozbyć GW to i forum, a gdzie wtedy zarobisz?
              • scher Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 12:27
                wolveryana napisała:

> > Gdyby z Polski pozbyć się GW i TVN-u, zapanowałby spokój. Te dwa ośrodki
                > > fabrykują nienawiść między Polakami.
                > Gdyby się pozbyć GW to i forum, a gdzie wtedy zarobisz?

Nie bądź śmieszna. Mam własną firmę.
                • wolveryana Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 12:31
                  scher napisał:

> wolveryana napisała:
                  >
                  > > > Gdyby z Polski pozbyć się GW i TVN-u, zapanowałby spokój. Te dwa oś
                  > rodki
                  > > > fabrykują nienawiść między Polakami.
                  > > Gdyby się pozbyć GW to i forum, a gdzie wtedy zarobisz?
                  >
                  > Nie bądź śmieszna. Mam własną firmę.
                  >
                  Nie wiedziałam, że to firma. Byłam pewna, że partia tongue_out
                  • scher Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 12:37
                    wolveryana napisała:

> Nie wiedziałam, że to firma. Byłam pewna, że partia tongue_out

Widzisz jak ci propaganda mózg wyżarła?
                    • wolveryana Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 12:43
                      scher napisał:

> wolveryana napisała:
                      >
                      > > Nie wiedziałam, że to firma. Byłam pewna, że partia tongue_out
                      >
                      > Widzisz jak ci propaganda mózg wyżarła?
                      >

Nic mi mózgu nie wyżarło. Używam go zgodnie z przeznaczeniem (w przeciwieństwie do ciebie).
                    • nathasha Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 12:45
                      w sumie, jakby zrobic wieksze porownanie to PiS jest jak mafia, mafia to swoista firma, wiec scher ma swoja firme. Pasuje
                      • wolveryana Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 12:52
                        Racja!!!
            • zona_glusia Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 13:23
              scher napisał:

> Gdyby z Polski pozbyć się GW i TVN-u, zapanowałby spokój. Te dwa ośrodki fabryk
              > ują nienawiść między Polakami.
              Tak jak na Białorusi nienawiść szerzy Telewizja Biełsat, bo przecież Łukaszenko to taki ciepły człowiek jest? To ją polskie władze właśnie zamykają.
            • mama303 Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 15:17
              scher napisał:

> Gdyby z Polski pozbyć się GW i TVN-u, zapanowałby spokój.

aleś Ty naiwny, zawsze znajdzie sie ktoś kto nie będzie się zgadzał. Taka jest demokracja. Tylko w komunie wszyscy mieli podobne zdanie wink
            • issa-a Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 15:55
              >Gdyby z Polski pozbyć się GW i TVN-u, zapanowałby spokój. Te dwa ośrodki fabrykują nienawiść między Polakami.

tak, tak, najlepiej schować głowę w piasek (jak struś), nie widzę, nie słyszę...
              Za to wystawić doope bo trzeba miec twardą doope, żeby obrywać co chwilę.
              Gratuluje scher...stary a głupi, chciałoby sie powiedzieć.
          • asmarabis Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:22
            10000/10
            Najgłupsze jest to ze manipulują nimi tylko w zimie ale w sumie w lecie siedzą na Bali wiec jak tu robic to pranie mózgu
          • edelstein Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:22
            Dlaczego nie wyjechalas skoro bylas tak ciemiezona za rzadow PO?
            • olewka100procent Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:36
              Dobrze że ty wyjechałaś . Nie przyjedziesz bronić ojczyzny przed dyktatura Kaczyńskiego? 😀
              • iskierka3 Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:44
                Ale to Ty mowisz ludziom, ze jak sie nie podoba to granice sa otwarte ( jeszcze). To czemu kiedy Tobie sie nie podobalo nie skorzystalas z tego samego udogodnienia?
              • edelstein Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:49
                Oczywiscie,ze przyjade,bralam udzial w czarnym Protescie i postaram sie o mozliwosc glosowania.Ponawiam pytanie,dlaczego nie wyjechalas za rzadow PO?
                • olewka100procent Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 12:10
                  A dlaczego miałabym wyjeżdżać? Zarówno rządy PO jak i PiS niczego znaczącego w moim życiu nie zmieniły. 500 + jest więcej. Zaraz będzie że ciemny lud kupili za 500 zł hehe ale nie, nauczeni rządami poprzedników w to nie uwierzylismy , a tu pacz pani taka miła niespodzianka 😃
                  • nathasha Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 12:36
                    to jest przede wszystkim mila niespodzianka dla budzetu.
                  • iskierka3 Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 12:55
                    Czyli nie bylo Ci zle za poprzednich rzadow. Dobrze miec to na pismie w razie kolejnych dyskusjismile
                    • olewka100procent Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 15:07
                      Nie, nie było mi źle . Tobie jak rozumiem jest strasznie źle teraz. A możesz wyjaśnić co rządy PiS zmieniły w twoim życiu codziennym?
                      • niennte Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 15:30
                        olewka100procent napisała:

> Nie, nie było mi źle . Tobie jak rozumiem jest strasznie źle teraz. A możesz wyjaśnić co rządy PiS zmieniły w twoim życiu codziennym?

Dokładnie tyle samo, co wprowadzenie demokracji zamiast komunizmu - tylko odwrotnie. A ponieważ przeżyłam na własnej skórze to, co się wtedy działo i widziałam, jak się skończyło, więc nie chcę powtórki.
                        • asmarabis Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 15:43
                          dnie tyle samo, co wprowadzenie demokracji zamiast komunizmu - tylko odwro
                          > tnie. A ponieważ przeżyłam na własnej skórze to, co się wtedy działo i widziała
                          > m, jak się skończyło

Ale jak sie skonczylo?
                  • edelstein Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 13:42
                    Ahh nie bylo ci zlebig_grin
                    • hermenegilda_zenia Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 20:31
                      Jej nie jest źle, bo od lat nie pracuję, żyje darmozjad z lewych L4, macierzyńskich i kombinowania na zasiłkach jak koń pod górę - to jedna z tych sztandarowych patoli głosujących na PISdzielców.
      • iskierka3 Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:46
        Idiotka to trzeba byc zeby ulegac propagandzie pisu. Ale oni na takich bazuja, nic dziwnego, ze daza do rozwalenia szkolnictwa.
      • kub-ma Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 16:07
        Idiotki? Ach co za argument! Co za nowatorska myśl!
    • edelstein Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:01
      Ahh to grupki poslow staly pod sejmembig_grin
    • ira_08 Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:01
      >jak mozna prowadzic dialog z kims kto bezczelnie używa agresji wiedząc, że druga strona nie może i nie chce tym samym odpowiedzieć?

Oooo! Odpowiesz?
    • mdro Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:05
      Tzn. piszesz o Kuchcińskim, który nakazał straży marszałkowskiej wyproszenie, a teraz niewpuszczanie dziennikarzy do sejmu czy o tych, którzy rozkazali policji rzucać demonstrujących o ziemię?
      • 1elka26 Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:11
        Może w koncu zwrócicie uwagę na to co było poczatkiem całej rozróby? Na notoryczne lamanie regulaminu Sejsmu w trakcie debaty nad budzetem? Tego nie widzicie czy tez nie chcecie o tym wiedzieć?
        Więc jeszcze raz chamstwo i agresja "totalnej opozycji" musiała wywolać reakcję marszałka. Może w koncu ustosunkujesz się do tego co działo się na sali sejmowej? Przeciez to było ewidentne szukanie zaczepki i przygotowana prowokacja - a wy łykacie to wszystko bezmyślnie. Typowe lemingi.
        • edelstein Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:18
          Chamstwo i agresja opozycji?Filmiki z wybrykami burakow z PiS z ostatniej nocy sa dostepne.Ustosunkujesz sie?
          • 1elka26 Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:34
            Masz na myśli filmiki na których widac jak kulturalny poseł opozycji przewraca posla Suskiego? albo filmiki o tym jak kodziarze urzadzaja prowokacje?

wpolityce.pl/polityka/319758-obnazamy-manipulacje-po-i-n-policja-nie-uzyla-przemocy-wobec-demonstrantow-to-kod-agresywnie-zaatakowal-auta-politykow-pis-wideo
            tutaj masz przegląd tych filmów. Można zobaczyc jak wygląda "pokojowy" protest obronców tego co było.
        • mdro Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:46
          Nie bądź śmieszny. Transmisję z sejmu widziałam na żywo. Nawiasem mówiąc Kuchciński chciał podobno załagodzić sytuację i przywrócić Szczerbę, ale Kaczyński mu zabronił. Regulamin sejmu złamał marszałek. Chamstwo? Może "idź pani do diabła"?

Co do posła Suskiego, to obejrzyj sobie nagranie z innej strony - jeśli ktoś go przewrócił, to całkiem możliwe, że kolega z klubu. Na nagraniach widać też, jak policja rzuca siadającymi na ziemię demonstrującymi o ziemię.

Poza tym po co ja się wysilam na dyskusję z notorycznym łgarzem i propagandzistą. Może w końcu przeprosisz za kłamstwa i oszczerstwa?
    • triss_merigold6 Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:50
      Ty naprawdę wierzysz w to, że nie zostaną podjęte zbiorowe kroki prawne przeciwko państwu? Pozew zbiorowy to jedno, a drugie - zaskarżenie trybu przyjęcia ustawy na drodze administracyjnej, mogę z grubsza wypunktować elementy procedowania niezgodne z aktualnie obowiązującym regulaminem prac rady ministrów.
      • gama2003 Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 11:56
        Daj spokój.
        Odporność na dowody, bo już nie na argumenty, to dzisiejszy styl rządzenia.
        Kaczyński, komentując dzisiejszą noc, już nawet nie udaje, że nie jest dyktatorem.
        Gdzie jest premier z prezydentem ?.....
        • la_mujer75 Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 12:17
          Właśnie - GDZIE JEST PREZYDENT ?
      • szarsz Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 16:34
        > Ty naprawdę wierzysz w to, że nie zostaną podjęte zbiorowe kroki prawne przeciwko państwu?

Ty naprawdę wierzy w to, że jakiekolwiek kroki cokolwiek zmienią? Święta naiwności...

> mogę z grubsza wypunktować elementy procedowania niezgodne

No możesz. I co z tego?
    • la_mujer75 Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 12:17
      A co z sędziami i prokuratorami z czasów PRL ? Dlaczego są nietykalni ?
    • nathasha Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 12:32
      no ale komentowac pisowskiej betoniarki nie ma co - jak uwazasz kaczora za wielkiego przywodce i zbawiciela Polski to pozostaje zakreslic kolko na czole i liczyc na to ze leki cos poradza na paranoje.
    • mama303 Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 15:06
      1elka26 napisał(a):

> Chamstwo grupki posłów nie potrafiących pogodzic się z utrat
      > a władzy nazywacie spoleczeństwem?
      chcesz czy nie ktos tych ludzi wybrał do sejmu
    • naomi19 Re: Kaczyński się doigra(ł)? 17.12.16, 17:44
      Tak, jasne, a teraz włącz TVP INFO. Dwa różne światy a PiS jak prowadził w sondażach, tak prowadzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka