Dodaj do ulubionych

A taki problem mam- allegro

04.01.17, 13:31
Mam problem z kontaktem z firmą.
Na aukcji wspomniane jest, że jest możliwość zwrotu, zapytałam również w e-mailu czy jest taka możliwość ponieważ sukienka miała być na prezent dla osoby wymagającej).
Odpowiedź twierdząca.
Odesłałam przedmiot, niestety zapomniałam dołączyć paragonu (okazało się, że dołączenie nie jest obowiązkowe, tak pisze na Allegro) oraz numeru konta do zwrotu pieniędzy. Po tym otrzymałam e-maila z powiadomieniem o wynikłej sprawie, o brakach. Po zapytaniu jak mogę rozwiązać sytuację- nastąpił brak kontaktu, brak odpowiedzi na e-mail.
Z firmą jest brak kontaktu- emailowego i telefonicznego.
Chwilę po świętach- niespodzianka- przesyłka a w niej sukienka, którą odesłałam...
Nie chcę jej, a więc po czyjej stronie stoi koszt wysyłki? Ja uważam, że formy- ja ze swojej strony opłaciłam przesyłkę, zwróciłam, zaś to, co zrobiła firma, że po raz kolejny wysłała mi bez kontaktu (wystarczyłby krótki e-mail, wysłałabym mailem potwierdzenie i odstąpineie od umowy)
Obserwuj wątek
    • mozambique Re: A taki problem mam- allegro 04.01.17, 13:39
      a wypelniłas i dołączyłąs oswiadczenie o odstąpieniu od umowy ?
      • pina_colada88 Re: A taki problem mam- allegro 04.01.17, 13:42
        No właśnie nie, ale wysłali mi e-mail, zapytali czemu odeslalalam i nie zalączylam nic.
        Napisalam, zapytalam co teraz i... nic.
        30 grudnia- niespodzianka, przyszła sukienka.
        • aurinko Re: A taki problem mam- allegro 04.01.17, 14:34
          Nie dopełniłaś warunków zwrotu więc odesłali. Mieli prawo, aczkolwiek nieładnie, korona z głowy by sprzedawcy nie spadła jakby po ludzku poinformowali Cię, że masz dosłać oświadczenie o odstąpieniu od umowy. Paragonu odsyłać nie musisz, chociaż jest to kłopotliwe dla sprzedawcy, ale nie masz takiego obowiązku. Natomiast musisz napisać odstąpienie od umowy, nie musi być na żadnym specjalnym formularzu, wystarczy w mailu napisać, że odstępujesz od umowy zawartej dnia xxx (data zakupu) , dane z allegro, dane wysyłki, numer konta do zwrotu i tyle. Z tym, że masz na to 14 dni od daty otrzymania paczki (tej pierwszej), jeśli nie minęło 14 dni to szybko im to wysyłaj na maila. Wówczas masz kolejne 14 dni na odesłanie paczki.
          • pina_colada88 Re: A taki problem mam- allegro 04.01.17, 14:41
            Aurinko, od odesłania pierwszej paczki minęły 3 tygodnie, od informacji że czegoś brakuje- 15 dni. Nadal to pisać?
            • mynia_pynia Re: A taki problem mam- allegro 04.01.17, 19:12
              Dać ludzią internet i jeszcze,sobie nie radzą. Czy prócz sukienki wysłałaś cokolwiek? Paragonu - nie, numeru konta-nie, świstka o odstąpieniu - nie. Ciesz się że odesłali na,swój koszt.
            • bergamotka77 Re: A taki problem mam- allegro 04.01.17, 21:55
              Wygląda na to, że przekroczylas już terminy. Serio kupujesz wymagającej osobie na prezent sukienkę, której nie miała okazję przymierzyć i ocenić? Pokaż nam ta sukienkę, może jakaś ematka ja odkupi wink
              • pina_colada88 Re: A taki problem mam- allegro 05.01.17, 10:06
                Na pewno nie odkupi bo jest duża (pasuje na mnie, nie na osobę dla której kupiłam)
                allegro.pl/catalina-rozkloszowana-pianka-neopren-kontrafaldy-i6511457836.html?snapshot=MjAxNi0xMi0wNVQxNzowNzoyNC45OTBaO2J1eWVyO2FmMTg1YWZkMWJhYjEzZTYzZGI2ZjdlY2ZkZGYyNTFhZTJiNTcwOWZkOTc2OTA0MWFjMWQwMTQ2YmZjNjY0YjE%3D
                • bergamotka77 Re: A taki problem mam- allegro 05.01.17, 12:45
                  To zostaw sobie. Nie dziwię się że wymagającej się nie podobała, w moim guście też nie wink I nie kupuj więcej ubrań na prezent.
                • pade Re: A taki problem mam- allegro 05.01.17, 19:14
                  Ta osoba nie jest wymagająca, przykro mismile
            • aurinko Re: A taki problem mam- allegro 05.01.17, 15:05
              Możesz próbować poprzez centrum sporów allegro, powołując się na brak odpowiedzi ze strony sklepu, że nie było możliwości kontaktu, załączając kopie maili które wysyłałaś do sklepu. Ale powiem szczerze, że wątpię abyś coś wskórała.
    • kalina_lin Re: A taki problem mam- allegro 07.01.17, 09:53
      Z opisu aukcji wynika, że sukienki szyte są na indywiduane zamówienie - podajesz swoje wymiary, długość rękawa, kolor pianki, dodatków itp. Nigdy nie spotkałam się z możliwością zwrotu tego typu produktów.
      • aurinko Re: A taki problem mam- allegro 07.01.17, 09:58
        Z komentarzy na karcie sprzedawcy wynika, że zwroty/wymiany są możliwe ale sprzedawca robi problemy. Autorce wątku też powiedzieli, że może zrobić zwrot. Skoro sprzedawca deklaruje przyjęcie zwrotu to powinien to praktykować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka