Dodaj do ulubionych

PiS przejął rynek aptek

31.01.17, 11:19
i judzi

www.rynekaptek.pl/farmakologia/trad-nie-zapomnial-o-europie,18252.html
Obserwuj wątek
    • bei Re: PiS przejął rynek aptek 31.01.17, 11:26
      Za rok przy tej dobrej zmianie po paracetamol czy ibuprom bedziemy musieli isc do apteki.
      Niektorzy pojada do niej kilkanascie kilometrow i zaplaca nieraz i trzy razy wiecej niz teraz kupujac te medykamenty w markeciesad
      • purchawkapuknieta Re: PiS przejął rynek aptek 31.01.17, 11:46
        artykuł mówi o trądzie w Europie przyniesionym przez nachodźców. O ile pamiętam Krwawy Jarosław pozwolił sobie jakiś czas temu na podobne obrzydliwe insynuacje.
        • paloma_blauwinder Re: PiS przejął rynek aptek 31.01.17, 12:05
          No proszę, inwestycje pikują, edukacja w rozwałce, system emerytalny również, dług publiczny rekordowy, większość ocenia rząd negatywnie - warto odświeżyć pamięć o uchodźcach, pełnych pasożytów (to wiemy już od dawna) oraz (nowość) bakterii trądu.
          • dyzurny_troll_forum Re: PiS przejął rynek aptek 31.01.17, 12:14
            paloma_blauwinder napisał(a):

> warto odświeżyć pam
            > ięć o uchodźcach, pełnych pasożytów (to wiemy już od dawna) oraz (nowość) bakte
            > rii trądu.

Wszystkich dwóch uchodźcach zapomniałaś dodać!

ze kretyni nie widzą ofiar anty-szczepionkowego bełkotu promowanego przez PiS i TVPiS, które liczymy już w setkach....
            • purchawkapuknieta Re: PiS przejął rynek aptek 31.01.17, 12:23
              ten antyszczepionkowy PiS wprowadził obowiązek szczepienia przeciw pneumokokom. Parszywi PiSdzielscy hipokryci!
              • iwles Re: PiS przejął rynek aptek 31.01.17, 12:45
                I jak na razie jest to jedyna bardzo dobra decyzja. Ale bardzo narazili się antyszczepionkowcom, którzy liczyli, że Pis jest po ich stronie i poprze ich (miał być powołany w Sejmie zespoł ds. szczepień, w którym prym mieli wieźć właśnie przedstawiciele ruchów antyszczepionkowych)
              • lauren6 Re: PiS przejął rynek aptek 31.01.17, 18:35
                Szczepiłam w tym miesiącu dziecko na pneumokoki i płaciłam za szczepionkę ponad 200 zł. Nie wiem gdzoe wy macie te darmowe szczepienia.
                • iwles Re: PiS przejął rynek aptek 31.01.17, 22:03
                  Podobno dla dzieci urodzonych w 2017 roku.
                  Dziwne, ze akurat w tym wypadku prawo nie dziala wstecz 😉
              • alka7777 Re: PiS przejął rynek aptek 31.01.17, 21:46
                co kłamiesz nie pis podjął decyzje, tylko zrealizowal wcześniejsze ustalenia poprzedniego rzadu, nie znasz historii tej decyzji to nie wciskaj nam kitu że to decyzja ówczesnego ministra zdrowia.
                • dziennik-niecodziennik Re: PiS przejął rynek aptek 31.01.17, 22:02
                  Alez bzdura. Poprzedni rzad akurat dla aptek nie zrobil NIC i nigdy nie popieral tej regulacji. Najlepszy dowód to stosunek Arlukowicza do zmian.
                  • iwles Re: PiS przejął rynek aptek 31.01.17, 22:04
                    Nie chodzi o apteki a o szczepionki na pneumokoki.
                    • dziennik-niecodziennik Re: PiS przejął rynek aptek 31.01.17, 22:06
                      A. To przepraszam smile
                      Telefon przeklamuje drzewko smile
        • mdro Re: PiS przejął rynek aptek 31.01.17, 12:11
          Ty w ogóle masz jakiekolwiek pojęcie o chorobie Hansena, czy tylko swoim zwyczajem judzisz, żeby judzić?
      • dziennik-niecodziennik Re: PiS przejął rynek aptek 31.01.17, 12:30
        > Za rok przy tej dobrej zmianie po paracetamol czy ibuprom bedziemy musieli isc do apteki.

po pierwsze - i dobrze. wszystko ma swoje miejsce, tylko lekami mozna handlowac na prawo i lewo, wszedzie, w kiosku, na stacji, byle gdzie i byle jak. kompletnie bez sensu.
        po drugie - bez przesady, małe opakowania nadal beda dostepne.
        • araceli Re: PiS przejął rynek aptek 31.01.17, 12:34
          dziennik-niecodziennik napisała:
          > po pierwsze - i dobrze. wszystko ma swoje miejsce, tylko lekami mozna handlowac
          > na prawo i lewo, wszedzie, w kiosku, na stacji, byle gdzie i byle jak. komplet
          > nie bez sensu.

Sens jest jedynie dla Ciebie jako aptekarki, żeby kosić mega marże big_grin
          • dziennik-niecodziennik Re: PiS przejął rynek aptek 31.01.17, 12:38
            mega marże rzędu 16-22%, faktycznie szaleństwo big_grin big_grin big_grin
            • milka_milka Re: PiS przejął rynek aptek 31.01.17, 18:40
              Owszem. W mojej branży marża wynosi ok. 2%. Więc nie narzekaj na 16 - 22%.
              • dziennik-niecodziennik Re: PiS przejął rynek aptek 31.01.17, 19:27
                A w innych sa marze 200-300%, wiec mysle ze obie mozemy narzekac smile
                • milka_milka Re: PiS przejął rynek aptek 31.01.17, 19:33
                  Fakt.
        • lauren6 Re: PiS przejął rynek aptek 31.01.17, 18:39
          Jak mnie dopadnie ból głowy będę stała po Apap w kilometrowej kolejce do pobliskiej apteki razem z ludźmi chorymi na grypę i inne syfy, zamiast szybko kupić w Żabce. Super zmiana!
          • dziennik-niecodziennik Re: PiS przejął rynek aptek 31.01.17, 19:27
            Alez kupisz w Zabce. Przeciez będą.
    • bzdziagwa.a Re: PiS przejął rynek aptek 31.01.17, 12:21
      Jarek straszył pasożytami od cudzoziemców, a na Swiatowych Dniach Mlodziezy było ich ok.3 mln, i jakoś żadnej epidemii w Polsce nie było

strachy na lachy, znaczy dla ciemnego ludu
      • dyzurny_troll_forum Re: PiS przejął rynek aptek 31.01.17, 12:25
        bzdziagwa.a napisała:

> Jarek straszył pasożytami od cudzoziemców, a na Swiatowych Dniach Mlodziezy był
        > o ich ok.3 mln, i jakoś żadnej epidemii w Polsce nie było

Bo to przyjechali ci dobrzy cudzoziemcy, katolicy. A katolików pan buk nie karze trądem i epidemiami, bo mają pakt z Janem Pawłem II!
        • bzdziagwa.a Re: PiS przejął rynek aptek 31.01.17, 12:38
          albo woda święcona uczyniła cuda, więc po co nam służba zdrowia???
          • szarsz Re: PiS przejął rynek aptek 31.01.17, 12:42
            Dla ateistów. To szpitale i przychodnie powinny świecić pustkami
          • cosmetic.wipes Re: PiS przejął rynek aptek 31.01.17, 13:22
            Nie wyśmiewaj się z uzdrawiającej mocy wody świeconej i znaku krzyża, albowiem jedyny prawdziwie naukowy portal Fronda potwierdza, że to najprawdziwsza prawda.
            • mdro Re: PiS przejął rynek aptek 31.01.17, 13:26
              Ale tylko prawosławny krzyż działa, wykonany przez prawosławnego duchownego!
              • cosmetic.wipes Re: PiS przejął rynek aptek 31.01.17, 13:28
                Ale woda swiecona może być katolicka?
                • livia.kalina Re: PiS przejął rynek aptek 31.01.17, 19:00
                  >Ale woda swiecona może być katolicka?
                  Tak, jury uznaje drogą awansu wink
                  • leokadia35 Re: PiS przejął rynek aptek 31.01.17, 19:08
                    A w Niemczech są leki w supermarkecie? Nie jestem pewna. Wiem że w Czechach kupisz tylko w aptece. Organizacja zdrowia jeszcze za czasów PO mówiła że Polacy biorą strasznie dużo leków i suplementów. Na każde pierdniecie jest lek. Zresztą widać to po reklamach , w każdym bloku reklamowym co najmniej 2 leki. Aptek jak grzybów po deszczu
                    • dziennik-niecodziennik Re: PiS przejął rynek aptek 31.01.17, 19:33
                      Wszyscy mówią ze w Polsce jest lekomania. Niedawno byl watek, gdzie panie wykazaly sie duza wiedza na temat potencjalnej szkodliwości srodkow leczniczych. A jednoczesnie straszny bol sprawia dazenie do unormowania sytuacji, czyli do przekierowania lekow tam gdzie ich miejsce. Wtedy jakos nikomu nie przeszkadza ze leza w kazdym sklepie, w niewiadomojakich warunkach, w zasiegu rak dzieci, a ich polecaniem zajmuje sie osoba z zerowa wiedza w temacie.
                      Wot, życie...
                    • black_halo Re: PiS przejął rynek aptek 31.01.17, 19:52
                      leokadia35 napisał(a):

> A w Niemczech są leki w supermarkecie? Nie jestem pewna. Wiem że w Czechach kup
                      > isz tylko w aptece. Organizacja zdrowia jeszcze za czasów PO mówiła że Polacy b
                      > iorą strasznie dużo leków i suplementów. Na każde pierdniecie jest lek. Zresztą
                      > widać to po reklamach , w każdym bloku reklamowym co najmniej 2 leki. Aptek ja
                      > k grzybów po deszczu

W Belgii nie mozna kupic nic poza apteka i olaboga, apteka jest czynna od 9 do 18.30 z poltoragodzinna przerwa w ciagu dnia. W sobote od 9.30 do 12.30. Bardzo mnie to itytowalo na poczatu. Kiedys mialam ostry bol glowy i na stacji benzynowej sie bardzo zdziwili, ze chce dokonac takiego zakupu. Nastepnego dnia poszlam do apteki, kupilam sobie opakowanie tabletek i zaczelam nosic w torebce na wszelki wypadek.
    • muchy_w_nosie Re: PiS przejął rynek aptek 31.01.17, 20:28
      Ja jestem za tym, żeby leki wróciły do aptek i niech przywrócą karty lojalnościowe!
      • dziennik-niecodziennik Re: PiS przejął rynek aptek 31.01.17, 21:55
        Zadnych kart lojalnościowych! To sa leki, nie cukierki, niemoralne jest nagradzanie za to ze ktos tego kupuje duzo...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka