Dodaj do ulubionych

Solidne garnki za rozsądną cenę

07.03.17, 17:16
Potrzebuję kupić dwa garnki stalowe średniej wielkości (2-3 litry). Ceny zeptera czy philipiaka powalające a takie ambition które są aktualnie do nabycia za pół ceny w programie lojalnościowym w pewnej sieci są podobno kiepskie. Możecie polecić garnki, ktore posłużą lata a mają rozsądne ceny?
Obserwuj wątek
    • lusitania2 Re: Solidne garnki za rozsądną cenę 07.03.17, 17:17
      ikea
    • anika772 Re: Solidne garnki za rozsądną cenę 07.03.17, 17:26
      Od lat użytkuję garnki Begrhoff Cosmo, nie mam do nich żadnych zastrzeżeń.
      • dorek3 Re: Solidne garnki za rozsądną cenę 07.03.17, 23:12
        Też mam, już prawie 20 lat i super.
    • suchawloszkana3 Re: Solidne garnki za rozsądną cenę 07.03.17, 17:38
      O, podlacze sie pod pytanie. Tylko zalezy mi, zeby mialy system podobny do tefal ingenio, czyli odczepiane uchwyty. Tefala nie kupie bo mam i mam dość teflonowych. Chce stalowe.
      • barbaram1 Re: Solidne garnki za rozsądną cenę 07.03.17, 18:18
        Tefal ma serię stalową, ale bez doczepianych uchwytów. Osobiście polecam. Lepsze niż z Ikei, bo lżejsze.
        • pitahaya1 Re: Solidne garnki za rozsądną cenę 07.03.17, 18:24
          Jakie? Jedne oglądałam, nawet niegłupie. W necie znalazłam sporo opinii, że uchwyty bardzo się nagrzewają. Zapytałam w sklepie, czy to prawda i pani potwierdziła.
          • kopiko-lol Re: Solidne garnki za rozsądną cenę 07.03.17, 21:46
            Ja mam tefala stalowe i uchwyty owszem nagrzewaja sie, ale spokojnie można garnek chwycić bez rękawic.
            • barbaram1 Re: Solidne garnki za rozsądną cenę 07.03.17, 23:21
              Chwytam tefala bez żadnych rękawic, nigdy mnie nie poparzyły uchwyty. Gotuję na kuchence indukcyjnej.
    • magic.marker Re: Solidne garnki za rozsądną cenę 07.03.17, 17:43
      Duka ma przyzwoite gary za przyzwoitą cenę. Moje dostane 15 lat temu ciągle mają się świetnie.
      • karme-lowa Re: Solidne garnki za rozsądną cenę 07.03.17, 18:38
        Przeczytałam: "Solidne gumki za rozsądną cenę"wink
        Te garnki Ambition nie są takie złe. Mam dwa i narazie dają radę.
        Ale króluje u mnie Zepter.
    • issa-a Re: Solidne garnki za rozsądną cenę 07.03.17, 19:32
      ja mam od kilku dobrych lat, chyba już z 5, garnki z Lidla i to był doskonały zakup. Gary są jak nowe.
      Gary dokladnie są takie i są naprawdę doskonałe.

https://tugazetka.pl/files/g/3/2__32079_1.jpg

Mam też kilka małych garnuszków ikeowskich, z serii 365+. Generalnie garnki są ok ale jednak zauważam, po roku uzytkowania, że mocowania (nity) uchwytów zaczynają się robić dziwne, jakby wyżarzone.
      Ja te garnki myję w zmywarce, mogą być myte w zmywarce, wg oznaczeń. I o ile w lidlowskich nie ma problemu, to w ikeowskich obawiam się, że zaraz mi te uchwyty odpadną.
      Moja rada więc, żeby zwrócic uwagę na sposób mocowania uchwytów w garach.
      Najlepiej żeby nie miały nitów w uchwytach, jak niżej
      https://static.promoceny.pl/foto/vyrobky/233250/233095.jpg
      a miały mocowanie, jak niżej, czyli bez nitów wewnątrz i na zewnątrz.

https://static.promoceny.pl/foto/vyrobky/082500/82384.jpg

ten wyżej to też garnek - rondel, który kupiłam w Lidlu i też doskonale sie spisuje.
    • lidek0 Re: Solidne garnki za rozsądną cenę 07.03.17, 19:44
      Ja nam no-name z hipermarketu już 20 lat i są ok.
    • liliawodna222 Re: Solidne garnki za rozsądną cenę 07.03.17, 21:01
      IKEA seria 365 - niezniszczalne i genialne. Mam je od 15 lat, wyglądają jak nowe.
    • lianis Re: Solidne garnki za rozsądną cenę 07.03.17, 21:17
      Ja mam garnki Silit, nie do zabicia
      • nenia1 Re: Solidne garnki za rozsądną cenę 07.03.17, 21:19
        No ale Silit nie są tanie, ale fakt, bardzo dobry produkt.
        • lianis Re: Solidne garnki za rozsądną cenę 07.03.17, 21:26
          A to ja nie zalapalam, ze rozsadna cena oznacza tanie. Faktycznie tanie nie sa, ale jesli podzielic cene przez wytrzymalosc to sa tanie
    • mikams75 Re: Solidne garnki za rozsądną cenę 07.03.17, 21:49
      mam rozne - marketowe tansze, drozsze, ikea - roznicy wielkiej nie ma. Zobacz co ci sie podoba, co ci dobrze w reku lezy - kilkanascie lat posluza, a moze i wiecej.
    • bei Re: Solidne garnki za rozsądną cenę 07.03.17, 22:52
      Tu Berghoff tezsmile
      Uzytkuje od 13 lat, wciaz jak nowe. Kupilam juz kilka kompletow w ramach prezentow rodzince i znajomym . Kazdy uzytkownik zadowolony

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka