Dodaj do ulubionych

lozko pietrowe

20.06.17, 00:36
Co zrobic zeby dzieci nie lazily po lozku pietrowym? Tak nie lubie jak w brudnych ubraniach walaja sie po lozku.
Obserwuj wątek
    • 3-mamuska Re: lozko pietrowe 20.06.17, 00:44
      Oddać dzieci do domu dziecka, problem sie rozwiąże.
    • jematkajakichmalo Re: lozko pietrowe 20.06.17, 01:28
      Kupic narzute/koc?
      Tez mnie krew zalewa jak to widze, ale kupilam duzy koc i na dzien przykrywam lozko.
    • stillgrey Re: lozko pietrowe 20.06.17, 05:27
      Częściej je przebieraj to będą walać się po łóżku w czystych?
      I pomyśl sobie, że mogło być gorzej. Mogłabyś mieć w domu koty wink
    • memphis90 Re: lozko pietrowe 20.06.17, 09:42
      Odkręcić drabinki na dzień.
      • rulsanka Re: lozko pietrowe 20.06.17, 09:54
        To działa na dziecko do lat około 4.
    • alpepe Re: lozko pietrowe 20.06.17, 09:44
      Zlikwidować łóżko piętrowe, częściej przebierać dzieci w czyste ubrania albo oddać dzieci do domu dziecka.
    • fasol-inka Re: lozko pietrowe 20.06.17, 09:46
      w brudnych czyli jakich? po podwórku? nakazać mycie przed wejściem
      • milamala Re: lozko pietrowe 20.06.17, 12:02
        Nie mowie o brudzie w sensie jak mi sie w blocie pobawi, tylko ubraniu ktore siadalo i ocieralo sie podczas calego dnia po roznych miejscach pelnych bakterii wirusow, a potem to wszystko wlazi na posciel.
        • memphis90 Re: lozko pietrowe 20.06.17, 12:14
          No i co, że wlazi? Ma pościeli staje się zabójcze? Tak samo siadają na krzesłach, kanałach, dywanach.
        • fasol-inka Re: lozko pietrowe 20.06.17, 12:21
          a, taki "brud"
          to wyluzować proponuję, nie umrze od tego brudu w ciągu dnia, to w ciągu nocy też nie powinno
          co najwyżej ciut częściej pościel pierz, jeśli ma to uspokoić bakteriofoba w Tobie
          LUUUZ matka

też mamy piętrowe, dzieć ma zakaz wchodzenia bez uprzedniej kąpieli tylko po uprzednim tarzaniu się na podwórku
    • ichi51e Re: lozko pietrowe 20.06.17, 09:46
      Codziennie skladac posciel do skrzynek kupic narzuty/koce i problem z glowy.
    • rulsanka Re: lozko pietrowe 20.06.17, 09:56
      O ile nie chodzą po łóżku w butach prosto z błota i nie sypie im się piach z kieszeni i zakamarków, to wystarczy nieco częściej zmieniać pościel, np. raz w tygodniu a nie raz na dwa tyg.
    • mikams75 Re: lozko pietrowe 20.06.17, 10:00
      to zalezy jak brudne.. jak moje dziecko wraca w blocie po uszy to wstawiam do brodzika, zeby sciagnelo ciuchy i bloto sie nie obsypalo wszedzie wokolo i dopiero wtedy puszczam na pokoje.
    • kanna Re: lozko pietrowe 20.06.17, 10:06
      Dzieć ma łóżko na dobudowanej antresoli.
      WSZYSTKIE dzieci , które nas odwiedzają, włażą tam i zalegają.

Rozwiązaniem dla Ciebie będzie likwidacja łóżka :p
      • milamala Re: lozko pietrowe 20.06.17, 12:04
        kanna napisała:

> Dzieć ma łóżko na dobudowanej antresoli.
        > WSZYSTKIE dzieci , które nas odwiedzają, włażą tam i zalegają.
        >
        > Rozwiązaniem dla Ciebie będzie likwidacja łóżka :p

Mam takiewrazenie, ze czesciej siedza na lozku pietrowym niz jak miala zwykle. Ale na zwyklym tez siedzialy no to kupilam pietrowe myslac, ze na pietrowym to juz im sie nie bedzie chcialo. Ale im sie chce bardziej niz przy zwyklym.
        • memphis90 Re: lozko pietrowe 20.06.17, 12:14
          A gdzie mają siedzieć?
        • mikams75 Re: lozko pietrowe 20.06.17, 13:47
          serio wpadlas na pomysl zakupu lozka pietrowego z nadzieja, ze dzieci tam wlazic nie beda? big_grin
    • aamarzena Re: lozko pietrowe 20.06.17, 10:14
      Rozmontować.
      U nas tez łażą. Tzn moje dzieci już się znudzily, ale jak tylko przyjdą inne dzieciaki to jest latanie po łóżku.
      Pościel mam przykryta kocem,a kiedy przewiduje większe odwiedziny to w ogóle pościel wynoszę i zostają tylko nakryty kocem łóżka.
      • milamala Re: lozko pietrowe 20.06.17, 12:05
        Faktycznie to dobry pomysl, generalnie koc, a przy wiekszej przewidywanej dzieciarni sciagac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka