Dodaj do ulubionych

"impreza odbyła się ..." by Giertych

27.06.17, 12:11
"Impreza odbyła się w przededniu wigilii połowinek pomiędzy miesięcznicami"

Dzisiejszy wpis www.facebook.com/Roman-Giertych-strona-oficjalna-215392231834473/?fref=ts

1000/10000
Obserwuj wątek
    • iwoniaw No dobra, ale o co chodzi z tą imprezą? 27.06.17, 13:30
      TVPiS teraz relacjonuje takie rzeczy? Że niby Giertych to rozpasanie, wóda i grill? I suweren ma go za to znienawidzić? big_grin
    • zawsze-w-drodze Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 27.06.17, 13:38
      Robienie z czyjejś za głośnej imprezy cyrku na pół Polski to jedno.
      Robienie za głośnej imprezy, niedającej ludziom spać (w końcu nikt dwa razy policji nie wzywa i oficjalnych skarg bez powodu nie składa) to drugie.
      Moim dzieciom też raz sąsiedzi spać nie dawali dłuuugo - powodem były imieniny, które nie zamierzały się przenieść do wnętrz, ani uciszyć, ani przyciszyć ani po 23:00, ani po 24, ani po 01:00 - prosiłam raz, drugi, trzeci. Czwarty już nie prosiłam. Wyjęłam wąż ogrodowy, podłączyłam (mam kilka kranów w ogrodzie na szczęście) i zrobiłąm towarzystwu prysznic. Szybko skończyli.
    • mozambique Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 27.06.17, 13:40
      mi raczej chodziło o zacytowany wyższej określnik czasu smile
    • taki-sobie-nick Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 28.06.17, 00:48
      Kiedy mu to wypadło?
    • 71tosia Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 28.06.17, 01:11
      Zamiast uprzedzic wczesniej sasiadow i poprosic ich o wyrozumialosc, a po interwencji policji uciszyc swoje towarzystwo a sasiadow przeprosic, p Gierych wyisuje glupoty usilujac robic ze zwyklego braku kultury 'sprawe polityczna'. Podobnie glupie jest jak to ze PISowska telewizja robi z tego 'sprawa polityczna'.
      • taki-sobie-nick Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 28.06.17, 01:16
        71tosia napisała:

> Zamiast uprzedzic wczesniej sasiadow i poprosic ich o wyrozumialosc

Znaczy się, chlali i ryczeli? Ręce z nimi opadają.
      • lodomeria Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 28.06.17, 05:59
        A skąd wiemy, że sąsiedzi to nie jakieś pisowe samozwańcze vendetty?
        • mamma_2012 Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 28.06.17, 07:00
          Jeszcze zanim przyszedł pierwszy gość, na 22.01 na bank był zadysponowany, przez "sąsiada" z Warszawy, patrolsmile
          • zawsze-w-drodze Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 28.06.17, 09:35
            O jezu. Naprawdę żyjecie już w takim matrixie, że każdy kto nie jest z PiS z automatu jest bez skazy i na pewno na wraże knowania jest narażony? A może naród powinien - wyłącznie za poglądy - wybaczać wszystkie słabości - nocne balangi, niepłacone alimenty, prowadzenie po pijaku? Sąsiedzi - tylko dla tego, że to Giertych powinni wsadzić se zatyczki i znosić bez słowa skargi darcie twarzy do rana, bo inaczej są Pisiorami?
            Bez jaj.
            • mamma_2012 Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 28.06.17, 09:45
              W twoim matrixie, sąsiedzi zaraz po wezwaniu policji dzwonią do telewizji, a ta nadaje "program specjalny"? W twoim matrixie policja natychmiast po takim zgłoszeniu zjawia się pod płotem?
              • arwena_11 Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 28.06.17, 09:48
                Gdyby obok imprezował Giertych - pierwsza bym zadzwoniła - jak ja tego dziada nie znoszę. Jeszcze z czasów jak był w LPR. No kretyn jakich mało. Za jego mundurki, abolicję maturalną i parę innych kwiatków.
                • nickbezznaczenia Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 28.06.17, 09:52
                  Gdybyż wszyscy byli takimi kretynami jak ten pan...
                  Nie, nie podzielam jego poglądów,ale to bardzo inteligentny człowiek.
                • przystanek_tramwajowy Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 28.06.17, 09:52
                  arwena_11 napisała:

> Gdyby obok imprezował Giertych - pierwsza bym zadzwoniła - jak ja tego dziada n
                  > ie znoszę. Jeszcze z czasów jak był w LPR. No kretyn jakich mało. Za jego mundu
                  > rki, abolicję maturalną i parę innych kwiatków.

No i się wyjaśniła zagadka imprezy u Giertycha. smile Pewnie ma za sąsiadów takie właśnie arweny, co jak tylko goście zaczęli się schodzić, to skradały się na czworakach po krzakach, podsłuchiwały i dzwoniły na policję.

---
                  Kazałam dzieciakowi wysiąść, mówiąc, że ze mną jej rodzice nie ustalali, że wraca z nami. Dzieciak przerażony, bo ona sama autobusami jeszcze nie jeździ i jak ona ma teraz wrócić. Powiedziałam jej by zadzwoniła do rodziców i odjechałam (by beatulek).
                  • arwena_11 Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 28.06.17, 09:56
                    Mam wrażenie, że tam nie trzeba było się skradać, bo bydło darło się już od wejścia. Do tego cisza nocna jest unas chyba zwyczajowo od 23
                    • przystanek_tramwajowy Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 28.06.17, 09:57
                      A nie miałaś wrażenie, że biegają po torach tramwajowych na Placu Zbawiciela? smile
                    • lodomeria Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 28.06.17, 23:02
                      Arweno, czyżbyś nie z Polski do nas klikała, skoro nie wiesz, że żadna 23 żadną zwyczajową ciszą nocną nie jest?
                      • arwena_11 Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 29.06.17, 15:24
                        W Polsce nie masz w żadnych przepisach konkretnej godziny ciszy nocnej. Wszystkie ustalenia są właśnie zwyczajowe. A do głośnej imprezy i o 12 w południe możesz wezwać policję "za zakłócanie miru domowego"
                        • iwoniaw Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 29.06.17, 15:46
                          Ale widzisz różnicę pomiędzy wezwaniem policji do zbyt głośnej imprezy, a robieniem z tego wydarzenia materiału w ponoć publicznej tv mającej "misję"? Czy nie widzisz?
                          • ichi51e Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 29.06.17, 18:57
                            No wlasnie. Nie raz policja u mnie byla nie raz ja wzywalam. Tylko cholera nikt o nas materialu nie wyemitowal uncertain
                • magdalenka79k Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 29.06.17, 15:13
                  A co złego było w mundurkach bo do dziś nie czaję? Na zachodzie dobre szkoły na ogół mają swoje mundurki i nie słyszałam, żeby ktoś się czuł pokrzywdzony z tego powodu...
                  • arwena_11 Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 29.06.17, 15:28
                    Pewnie ich jakość. Dobrej jakości mundurek kosztuje. Za szmatkę z poliestru podziękuję. Poza tym mundurki mają szkoły mające renomę a nie zwykłe podstawówki.
                    • mamma_2012 Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 29.06.17, 15:57
                      Przecież nie miałaś dzieci w państwowej szkole, a w prywatnej mogliście się umówić nawet na jedwabne.
                    • beata985 Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 29.06.17, 16:00
                      Ale o jakości mundurkow to chyba dyrekcja i rodzice decydowali A nie Giertych...
                      • magdalenka79k Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 30.06.17, 13:33
                        Dokładnie, to dyrekcja decydowała... Po prostu polska mentalność nie dorosła do schludnego ubioru w miejscach publicznych,a co tam niech każdy czuje się wolny. nie można nikogo ograniczać strojem.. Ostatnio obserwowałam w szkole po akademii z okazji Święta Konstytucji 3 maja ubiór galowy dzieci - włos się na głowie jeżył - przy tym koszulka polo w kolorze białym i dżinsy to był już naprawdę szczyt elegancji.
                        • arwena_11 Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 30.06.17, 13:36
                          Żeby dziecko było ubrane prawidłowo - to nie musi mieć mundurka. Wystarczy, że rodzice czegoś nauczą.
                  • mamma_2012 Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 29.06.17, 15:58
                    W Polsce teżwink
                    • magdalenka79k Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 30.06.17, 13:36
                      Tak w Polsce też, nawet w mojej dziurze uczniowie prywatnej szkoły muszą nosić błękitna polówkę + granatowy dół, nie sądzę żeby stanowiło to jakiś duży koszt, zimą pewnie dochodzi jakiś sweterek.
              • zawsze-w-drodze Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 28.06.17, 09:58
                Nie - ludzie nigdy nie dzwonią do telewizji z informacjami o znanych twarzach w kłopotliwych sytuacjach, nie wysyłają filmików na pudle czy inne kozaczki, ani zdjęć.
                Tak, o dziwo, policja jest dość sprawna - u nas straż czy policja interweniuje bardzo szybko - w sprawach tak banalnych jak łojenie piwa w miejskim parku, czy psy latające samopas. Uprzedzam - nie wiem czyje to były psy (może znanego działacza strony obojętnej) ani kto konkretnie to piwo pił (może partyjny?).
            • lodomeria Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 28.06.17, 23:09
              Żyję w takim matriksie, że doskonale pamiętam, jak uprzykrzano życie adwokatom broniącym opozycjonistów w PRL. I niestety ta sytuacja z Giertychem do złudzenia przypomina te metody.
          • beata985 Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 28.06.17, 20:27
            to nawet nie musiał być sąsiad...
            stawiam, ze to jakiś pisiur, który wiedział, że jest impreza i zadzwonił z donosikiem.
            • ichi51e Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 29.06.17, 18:58
              Ktos niezaproszony big_grinDd
        • arwena_11 Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 28.06.17, 09:24
          A jakie znaczenie ma to na kogo głosujesz przy wzywaniu policji do za głośnej imprezy? Ja na osiedlu wzywałam już kilka razy policję ( i nie tylko ja ) do młodzieży "bawiącej się". Sokoro grzeczna prośba nie skutkowała - to zaskutkował mandat.
          • mamma_2012 Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 28.06.17, 09:47
            O najpierw prosiłaś o ciszę?
            Policja zjawiła się natychmiast po interwencji? Tak, wiem przyjechała natychmiastwink
            • arwena_11 Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 28.06.17, 09:50
              Poprosiłam ochronę z tamtego budynku. Nie zareagowali, zadzwoniłam na policję - byli w ciągu 2-3 minut. Może mieli jakiś patrol blisko, albo już ktoś wcześniej zadzwonił.

Z Giertychem bym nawet nie rozmawiała, mam na niego alergię od czasu mundurków i abolicji maturalnej.
              • mamma_2012 Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 28.06.17, 09:57
                Tego byłam pewnabig_grin
                Szkoda, że w realu do wypadków, pobić, włamań nie przyjeżdżają tak szybko jak do ochrony twojego spokoju.
                • arwena_11 Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 28.06.17, 10:10
                  A to zależy gdzie mieszkasz. Kolega mojego syna mieszka w domku. Na rogu ulicy jest komisariat ( jakieś 300 metrów od tego domku ). Wiesz jakie grzeczne i ciche imprezy od robi tongue_out.
                  U nas debile sobie urządzają czasami nocne wyścigi. Wiele razy zgłaszane przez mieszkańców. Patrole więc kręcą się nocą często.
                  • mamma_2012 Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 28.06.17, 10:18
                    Giertych mieszka w lesie, sąsiadów jak na lekarstwo i komisariatu za płotem nie ma.
                    • arwena_11 Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 28.06.17, 10:44
                      No to komuś zalazł za skórę, albo impreza była bardzo głośna.
                      • mamma_2012 Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 28.06.17, 10:48
                        Zalazł, ale nie sąsiadomwink
                        • arwena_11 Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 28.06.17, 10:50
                          Nie no aż taki ważny to on nie jest, aby go paparazzi śledzili tongue_out

Swoją drogą to padłam jak doczytałam, że on ma 45 lat. Byłam pewna, że jest mocno po 50 - tak bliżej 60.
                          • chicarica Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 28.06.17, 11:07
                            Obecnie jest raczej mocno na celowniku.
                          • iwles Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 28.06.17, 11:13
                            arwena_11 napisała:

> Nie no aż taki ważny to on nie jest, aby go paparazzi śledzili tongue_out

jest jest, odkąd stał się oficjalnym obrońcą Tusków big_grin
                            • arwena_11 Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 28.06.17, 12:04
                              On jest śmieszny tongue_out
                              • beata985 Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 28.06.17, 22:24
                                no, zawsze uśmieję się do rozpuku po jego kolejnych wpisach....big_grin
                                ma moc, ma talent, ma poczucie humoru big_grin
          • taki-sobie-nick Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 28.06.17, 20:12
            zaskutkował

Poskutkował.
      • skat_0 Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 28.06.17, 07:31
        Sąsiadów, o ile sa "normalni" nieskazeni zmiana, sie zaprasza na głośne balety, razem by pochlali i na skargi nie latali 😉
        • leokadia35 Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 28.06.17, 09:12
          co ten romek ? zapomniał jak w LPR siedział ? teraz mu powiało na lewo ? no w sumie.. jak to mówią - tylko krowa poglądów nie zmienia
          • iwles Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 28.06.17, 10:05

nie to, co wasz minister Gowin - twardy w poglądach jak skała, czy inny Saryusz-Wolski big_grin
            • mamma_2012 Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 28.06.17, 10:17
              Albo platformers bylejaki Jaki. Albo taki Ziobro, który jechał po prezesie i PiS-ie aż furczało.
              • mozambique Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 28.06.17, 10:24
                albo prokurator Piotrowicz - niegdys sługa komuny, dzis łopocząca flaga dobrej zmiany
            • arwena_11 Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 28.06.17, 10:43
              A Gowin to zmienił poglądy? Bo mnie sie wydawało, że właśnie przez poglądy rozstał się z PO
              • mamma_2012 Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 28.06.17, 10:47
                Poglądy to akurat najmocniej zmienił Kaczyński, na gimnazja, na KRS, na obsadzanie stanowisk kolesiami i dziesiątki innych spraw.
                • arwena_11 Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 28.06.17, 10:48
                  A pan Broniarz nie zmienił poglądów o gimnazjach?
                  • iwles Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 28.06.17, 10:56

pan Broniarz jest blisko tego tematu, wręcz praktycznie go dotyka każdego dnia i zobaczył, że nie taki diabeł straszny.
                    A na jakiej podstawie zdanie zmienił Kaczyński ? Czy sam jest nauczycielem gimnazjalnym? A może ma dzieci gimnazjalne? Ile razy w tym czasie wszedł chociażby do budynku szkoły ? Czytał podręczniki ? Programy nauczania ? JAKIE doświadczenia z gimnazjami miał w ciągu ostatnich 15 lat Jarosław ?
                    • arwena_11 Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 28.06.17, 12:04
                      Ja miałam doświadczenie z gimnazjami i jestem za ich likwidacją. Mam wrażenie, że założenia były trochę inne niż rzeczywistosć.
              • iwles Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 28.06.17, 11:00
                arwena_11 napisała:

> A Gowin to zmienił poglądy? Bo mnie sie wydawało, że właśnie przez poglądy rozs
                > tał się z PO

Chcesz powiedzieć, że PO w 2013 roku zmieniło front swoich poglądów politycznych, że Gowin dopiero po kilku latch się ocknął, że jest w niewłaściwym miejscu ?
                • chicarica Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 28.06.17, 11:36
                  Ależ PO poglądami od PiS aż tak bardzo nie odbiega. Tyle, że Gowin to śliski padalec, który pójdzie tam, gdzie może więcej ugrać dla swoich własnych interesów. Taka kanalia, tylko ładnie uczesana i z czystymi paznokciami.
                  • paszczakowna1 Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 29.06.17, 00:54
                    Odbiega jednak, inny poziom szacunku dla prawa.
                    • triismegistos Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 29.06.17, 20:38
                      big_grin
    • chicarica Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 28.06.17, 11:08
      Roman Giertych był absolutnym idolem znajomego suwerena w czasach, gdy akurat trzymał z PiSem.
      Wtedy był "najlepszym ministrem edukacji, który "zrobi z tym wszystkim porządek".

Teraz u suwerena jest jakby lekka konsternacja.
      • arwena_11 Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 28.06.17, 12:02
        No to się mylisz. Za mariaż z LPR olałam pis w wyborach w 2007 roku. Nie poszłam w ogóle. I zrobiło to wiele osób, których znałam. Giertycha mało kto tolerował. Gdyby tak było, to dalej byłby w sejmie.
        • chicarica Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 28.06.17, 20:26
          No więc jak już mówię, znajome mi towarzystwo (częściowo emerytowanych) nauczycielek-suwerenek piało z zachwytu nad Giertychem. Teraz jakoś pieje mniej. Widać prezes nie kazał.
        • ichi51e Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 29.06.17, 19:01
          A ja uwielbiam Giertycha odkad przejachal walcem po Kurskim big_grinDd dlaczego pan klamie???
      • iuscogens Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 28.06.17, 22:49
        Konsternacja to jest raczej u Peowcow. Od znienawidzonego ministra, ktory mial zniszczyc Polska edukacje (pamietam te artykuly w gw- wtedy jeszcze regularnie czytalam, pamietam te demonstracje na krakowskim) do inteligentnego adwokata calej familii Tuskow. Podejrzewam, ze jak u teraz Macierewicz poklocil sie z JK zaraz by znalazl grono fanek i fanow z drugiej strony sceny politycznej, ktorzy by piali z zachwytem na temat jego pieknej karty opozycyjnej.
        • lodomeria Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 28.06.17, 22:58
          Kochaj grzesznika, potępiaj grzech. Czyż nie tego uczy nas nasz król i pan Jezus Chrystus?
        • paszczakowna1 Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 29.06.17, 01:04
          Projekcje. Gdyby Macierewicz poklocil sie z JK, w interesie Polski byłoby stanąć po stronie JK. Swoją drogą, zabawne przekonanie o 'dwóch stronach' sceny politycznej PiS, i PO.

BTW, jak tam korytarze humanitarne, za pomocą których, zdaniem polityków najbardziej chrześcijańskiej partii, biskupi chcą zislamizować Polskę i zniszczyć chrześcijaństwo? Będą czy nie?
          • nathasha Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 29.06.17, 17:54
            Biskupi? Ale chyba nie polscy.
            • iwoniaw Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 29.06.17, 18:26
              Widać nie śledzisz pereł intelektualnych rzucanych nam przez polityków big_grin
    • asia_i_p Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 29.06.17, 17:49
      Gadane to on zawsze miał, nawet wtedy, kiedy oprócz tego miał fatalne pomysły (wciąż mam ochotę wysłać mu rachunek za upiorne poliestrowe wiecznie się gubiące kamizelki, które w podstawówce mojego dziecka funkcjonują jako mundurek). Teraz gadane ma dalej, durnych pomysłów już nie miewa, może będą z niego ludzie. smile
      • kawka74 Re: "impreza odbyła się ..." by Giertych 29.06.17, 18:28
        Pomysły miał upiorne, ale, jak się okazało, został przebity. Od jego czasów chyba odliczam kolejnych ministrów edukacji w nadziei, że następny przecież nie może być gorszy (ha.ha.ha.).
        Facet wyluzował, ma cięty język, jest bystry i pisze przyzwoitą polszczyzną - trochę mi te jego listy przypominają listy do JWP Hrabiego autorstwa Daukszewicza.
    • asia_i_p off top - politycy z kategorii "ma gadane" 29.06.17, 17:55
      nawet jeśli zdecydowanie nie moja bajka.
      Pamiętacie niejakiego Króla, zięcia Moczulskiego? Absolutnie zauroczył mojego męża i mnie, kiedy spytany o czas letni zaczął z powagę tłumaczyć, że za pomocą czasu letniego ukradziono nam jedną godzinę, co prawda potem oddają, ale znowu kradną, i w ten sposób przez pół roku jesteśmy o godzinę do tyłu. Mówił to tak serio, prezentował tak szczegółowe wyliczenia i wydawał się tak przejęty, że sam dziennikarz też w pewnym momencie zgłupiał i nie wiedział już, czy facet mówi na poważnie czy sobie jaja robi.

Macie albo miałyście takich polityków, z którymi politycznie wam zdecydowanie nie po drodze, ale ich vis comica przemawia do was?
      • ichi51e Re: off top - politycy z kategorii "ma gadane" 29.06.17, 19:02
        Ja wlasnie lubie Giertycha. Pogladowo zawsze wiedzialam ze sie nie zgadzamy specjalnie ale przyjemnoe sluchac czlowieka inteligentnego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka