yotsukaido 31.07.17, 14:37 Co dziś zdjęcie na obiad? Albo kolację? Inspiracji szukam... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nickbezznaczenia Re: Co dziś macie na obiad? 31.07.17, 14:42 Sos z kurek z kopytkami. Bardzo niezdrowo. Odpowiedz Link Zgłoś
pitahaya1 Re: Co dziś macie na obiad? 31.07.17, 16:29 Pierś z kuraka z kurkami. Bardzo zdrowo Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: Co dziś macie na obiad? 31.07.17, 14:50 moje ukochane letnie jedzenie: odsmażane ziemniak (zostały z wczoraj)i, i sałatka z pomidorów malinowych, świeżo kiszonych ogórków i cebuli. Plus kefir. Jutro makaron z sosem kurkowo serowym - o ile moi panowie wrócą wieczorem z koszykiem kurek. Plus sałata z winegretem. pojutrze zapiekanka brokułowo-kalafiorowo - pomidorowo-jajeczna. mam jeszcze fasolke szparagową - do czwartku urośnie - plus ziemniaki plus jakaś ryba/drób. Kefir/maślanka Więcej mi się nie chce myśleć. Może jakiś chłodnik wymyślę. To mam w zapasach, do sklepu dopiero w piątek-sobotę. Bo to daleka wyprawa...... U mnie obiado-kolacje , obecnie. Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Co dziś macie na obiad? 31.07.17, 15:05 brzmi bosko, opowiedz coś więcej! gdzie jest taki raj na ziemi? Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: Co dziś macie na obiad? 31.07.17, 15:10 Na kompletnym zad...u. Mam pół lodówki kefiru, ogródek z warzywami (pomidory, ogórki, fasolka szparagowa,groszek cukrowy, zioła), jakieś mięso i ryby zamrożone, dookoła grzybny las z resztkami jagód i malinami. Z tego kombinuję jedzenie, bo wyprawa do sklepu, to prawdziwa wyprawa No i robię tak, by się nie narobić , Bo mi się nie chce. Ostatecznie, moge sie przejechać rowerem po świeżą rybę, bo jakiś 2 kilometry dalej facet ma staw ryby... Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Co dziś macie na obiad? 31.07.17, 15:31 lato z rodziną szeroko pojętą na zadupku - to lubię! u nas podobnie, tylko zadupie nie takie totalne, do biedry osiem kilometrów... ogródka warzywnego szczerze i pozytywnie zazdroszczę, mnie udają się tylko zioła. no i jabłka. grzybny las jest, i poziomkowy, są jeżyny (będą...), ale jagód ani trochę, ku mojej rozpaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Co dziś macie na obiad? 31.07.17, 18:01 Zdradź przepis na sos kurkowo- serowy. Bardzo proszę😚 Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: Co dziś macie na obiad? 02.08.17, 12:38 Dopiero dzisiaj mam dostęp do internetu Do podduszonych z cebulą kurek dorzucam ser. Jaki mam. Zółty typu cheddar, żóły owczy, ser topiony, mascarpone.... I mieszam az sie wszystko połączy. (lubię nie komplikować sobie życia, zwłaszcza w takie upały) Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Co dziś macie na obiad? 02.08.17, 13:13 Dziękuję. Brzmi pysznie☺👍 Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Co dziś macie na obiad? 31.07.17, 14:50 Nic. Zjadłabym placki ziemniaczane, ale nie ma mi kto ich usmażyć, a samej mi się nie chce. Podobnie mam z naleśnikami. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Co dziś macie na obiad? 31.07.17, 17:12 Nie mam robota. Gdyby był taki co sam obiera ziemniaki, sam sieka cebulę i sam "papra" ziemniaki na masę. Odpowiedz Link Zgłoś
aquella Re: Co dziś macie na obiad? 31.07.17, 17:22 w życiu nie robiłam z cebulą Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Co dziś macie na obiad? 31.07.17, 17:26 Tylko z czym? Jest placek musi być cebula. Odpowiedz Link Zgłoś
aquella Re: Co dziś macie na obiad? 31.07.17, 17:39 z jajkiem i malutką ilością mąki bo odsączam sok, sól i pieprz,( może być do polania kwaśna smietana) bez pieprzu sypię cukrem - region mazowsze Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Co dziś macie na obiad? 31.07.17, 18:07 Ble... Placek musi być słony. Odpowiedz Link Zgłoś
aquella Re: Co dziś macie na obiad? 31.07.17, 19:18 żadnego nie zjesz boś wałkoń Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate-cakes Re: Co dziś macie na obiad? 31.07.17, 18:44 A ja robię z solą, pieprzem, cebulą i czosnkiem a potem na wierzch daję cukier i kwaśną śmietanę. Wiem że brzmi dziwnie ale tak lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: Co dziś macie na obiad? 31.07.17, 19:00 oooo - nie jestem jedyna Tez z cebulą, ale z cukrem. I gęstą śmietaną. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Co dziś macie na obiad? 31.07.17, 19:47 chocolate-cakes napisała: > A ja robię z solą, pieprzem, cebulą i czosnkiem a potem na wierzch daję cukier > i kwaśną śmietanę. Wiem że brzmi dziwnie ale tak lubię. U mnie też się tak je😌 Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: Co dziś macie na obiad? 31.07.17, 17:31 Najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate-cakes Re: Co dziś macie na obiad? 31.07.17, 17:36 Thermomix papra na masę Odpowiedz Link Zgłoś
aquella Re: Co dziś macie na obiad? 31.07.17, 17:41 na placki ziemniaczane termomixa włączać - więcej prądu i mycia sprzętu niż mieszania Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate-cakes Re: Co dziś macie na obiad? 31.07.17, 18:48 A co za problem. Nigdy nie chciało mi się trzeć ziemniaków a tak tylko obieram, wrzucam wszystko razem z mąką i jajkiem do środka i mam w 20 sekund placki. Ale u mnie są 4 osoby dorosłe, które bardzo lubią placki (ostatnio pół na pół z cukinią) i możemy zjeść dużo. Nie robię często, właściwie najczęściej latem, gdy nie chodzę do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate-cakes Re: Co dziś macie na obiad? 31.07.17, 18:50 To nie jest mieszanie jak na naleśniki tylko robi się to bez tarcia na tarce. Moja koleżanka myje thermomix w zmywarce, ja jakoś mam opory. Ile to się myje? 3 minuty? Gorzej po cieście drożdżowym, klei się jak cholera Odpowiedz Link Zgłoś
madami Re: Co dziś macie na obiad? 31.07.17, 14:55 Curry warzywne i sałatka z zielonego ogórka Odpowiedz Link Zgłoś
beauty_agadir Re: Co dziś macie na obiad? 31.07.17, 14:57 Ziemniaki z kurczakiem w sosie brzoskwiniowym i fasolka szparagowa. Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Co dziś macie na obiad? 31.07.17, 15:01 zupa gazpacho, udka kurczaka pieczone w szałwii i macierzance, kopytka w maśle ziołowym (szałwia i macierzanka...) sałata na ostro, z lubczykiem, dymką i młodą marchewką w lodówce, zdaje się, chłodzi się prosecco. Odpowiedz Link Zgłoś
zosia_1 Re: Co dziś macie na obiad? 31.07.17, 15:02 chłodnik z buraka z warzywami i jajkiem Odpowiedz Link Zgłoś
black-cat Re: Co dziś macie na obiad? 31.07.17, 15:03 Spaghetti z sosem ze świeżych pomidorów, czosnkiem i bazylią. Dobtego odrobina parmezanu i kieliszek białego wina. Proste, lekkie i przyjemne. Odpowiedz Link Zgłoś
issa-a Re: Co dziś macie na obiad? 31.07.17, 15:04 ja z meżem jemy smazonego kabaczka. Syn, miesozerca, będzie jadł spagetti po bolońsku. Od 2 dni stoi w lodówce zupa kalafiorowa, której nikt (poza mną) nie chce jesc, moze dziś? Odpowiedz Link Zgłoś
tol8 Re: Co dziś macie na obiad? 31.07.17, 19:31 O, talerze z.lat dziewięćdziesiątych Odpowiedz Link Zgłoś
wiosennaburza1 Re: Co dziś macie na obiad? 31.07.17, 21:26 uwielbiam takie talerze. i smażonego kabaczka też. issa, proś na obiad Odpowiedz Link Zgłoś
onnomatopeja Re: Co dziś macie na obiad? 31.07.17, 15:09 Mrożoną kawę - w upały nie jestem w stanie nic przełknąć, dziecko też tylko jakiś serek, owoce przez cały dzień, za to wypija hektolitry mrożonych herbat. Mąż coś przetrąci w pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Co dziś macie na obiad? 31.07.17, 15:14 Nie mogę się ogarnąć po dwutygodniowym urlopowym niegotowaniu, więc zjadłyśmy "na mieście". Dla ciężko pracującego pana domu wzięłyśmy na wynos, zje kiedy wróci. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Co dziś macie na obiad? 31.07.17, 15:39 Dzisiaj: placki ziemniaczane z resztka gulaszu z wczoraj. Jutro : botwinka z jajkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
miodowa2 Re: Co dziś macie na obiad? 31.07.17, 15:43 risotto z dużą ilością warzyw: kalafior, brokuł, cukinia, marchewka, fasolka... Odpowiedz Link Zgłoś
whitney85 Re: Co dziś macie na obiad? 31.07.17, 15:46 Spalony gulasz. Nie wiem co zrobić z garnkiem, szorowac pół godziny czy wyrzucić od razu? Odpowiedz Link Zgłoś
schiraz Re: Co dziś macie na obiad? 31.07.17, 15:53 Nasypać proszku do prania, zagotować, odstawić do ostygnięcia i przejechać kilka razy po dnie druciakiem, spalenizna sama odejdzie. Tego proszku nasypać porządną garść a wody tyle, żeby zakryło dno plus dwa centymetry. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Co dziś macie na obiad? 31.07.17, 16:06 Zalać wodą z solą i zagotować. Samo odejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Co dziś macie na obiad? 31.07.17, 17:07 Polecam kreta do rur. Odpowiedz Link Zgłoś
zlababa35 Re: Co dziś macie na obiad? 31.07.17, 16:27 Zdjęcia nie wstawię . A na obiad były polędwiczki wieprzowe duszone z jabłkami, ziemniaczki zapiekane i sałatka z ogórków - mieszanka świeżych gruntowych i małosolnych z cebulą. Odpowiedz Link Zgłoś
aquella Re: Co dziś macie na obiad? 31.07.17, 16:59 kocham małosolne- wiadro w 2 dni potrafię opędzlować Odpowiedz Link Zgłoś
zlababa35 Re: Co dziś macie na obiad? 31.07.17, 18:56 Skończyły mi się właśnie . Odpowiedz Link Zgłoś
sonia-3 Re: Co dziś macie na obiad? 31.07.17, 16:29 Ziemniaczki, fasolka szparagowa, jajka sadzone i zsiadłe mleko. Odpowiedz Link Zgłoś
jaulfa Re: Co dziś macie na obiad? 31.07.17, 16:46 Duszony indyk z warzywami i sosem sojowym Odpowiedz Link Zgłoś
aquella Re: Co dziś macie na obiad? 31.07.17, 16:58 prawie klasyka nudna - kurczak pieczony i lodowata surówka marchew i jabłko- bez ziemniaków - wersja low carb Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: Co dziś macie na obiad? 31.07.17, 17:13 Kalafior gotowany z bułką tartą, surówka z kalafiora z ogórkiem małosolnym,ziemniaki z wody z koperkiem,ryba z piekarnika ( pieczona w folii). Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Co dziś macie na obiad? 31.07.17, 17:11 Fasolka po bretońsku, mniam. Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: Co dziś macie na obiad? 31.07.17, 17:12 Ziemniaki z koperkiem, z duszoną cebulką, cukinią i łososiem. Kefir. Odpowiedz Link Zgłoś
tol8 Re: Co dziś macie na obiad? 31.07.17, 17:41 Ziemniaki z koperkiem, ryba, marchew z groszkiem i mix sałat z jogurtem naturalnym. Jutro pulpety z kurczaka w sosie koperkowym, kasza jęczmienna i jako warzywa tarta marchew z cukrem i cytryną. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate-cakes Re: Co dziś macie na obiad? 31.07.17, 17:42 Ostatnio już nie mam pomysłów i nie chce mi się gotować. Dzisiaj były ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty z koperkiem i trochę majonezu, brokuły i jajko sadzone. Ostatnio chilli con carne, leczo, naleśniki, placki cukiniowo ziemniaczane,kotlety schabowe. Odpowiedz Link Zgłoś
ms.piggy Re: Co dziś macie na obiad? 31.07.17, 17:45 w taki upał nie jadam nic ciepłęgo - na obiad zjadłam wędzonego halibuta + bagietka Odpowiedz Link Zgłoś