Dodaj do ulubionych

Sprawa dot zus

17.12.17, 21:13
Czy są tu wąskie specjalistki do spraw zusowskich? Potrzebuje porady dotyczącej konkretnej sytuacji. Chodzi o pracę na rencie i ewentualne jej rozpoczęcie i zakończenie.
Obserwuj wątek
    • aguar Re: Sprawa dot zus 18.12.17, 08:09
      Podbijam, bo zaraz spadnie z pierwszej strony. Co u Ciebie? Jak się czujesz?
      • baba_za_kolkiem Re: Sprawa dot zus 18.12.17, 08:24
        Dziekuje czuje sie calkiem dobrze. Po 3 miesiacach starań badan i formalnosci zaczelam terapie nowym lekiem. Jest ok smile
        • aguar Re: Sprawa dot zus 18.12.17, 08:32
          Dużo zdrowia! Trzymam kciuki.
          • lauren6 Re: Sprawa dot zus 18.12.17, 08:34
            Ja również trzymam kciuki smile
            • rulsanka Re: Sprawa dot zus 18.12.17, 09:31
              I ja, ja też trzymam smile
        • agata_abbott Re: Sprawa dot zus 18.12.17, 09:34
          Super! A syn?
          • baba_za_kolkiem Re: Sprawa dot zus 18.12.17, 17:47
            W miarę ok. Więcej rozumie, więcej umie ale też jest bardzo nadpobudliwy, ręce są w ruchu non stop no i niestety wyszło nam nieprawidłowe eeg we śnie. A mądralinski taki dyskutant że ho ho smile
            • agata_abbott Re: Sprawa dot zus 18.12.17, 18:02
              I co neurolog mówi na to eeg?
              No i cieżko sie żyje z nadpobudliwym dzieckiem w zimie - nas ratuje basen i dużo zajęć ruchowych w przedszkolu. No i Ewa chyba nie jest aż tak ruchliwa jak potrafią być innne dzieci.
              • baba_za_kolkiem Re: Sprawa dot zus 18.12.17, 20:39
                No neurolog skierowała do szpitala na pogłębienie diagnozy w kierunku padaczki.
                Było kilka takich sytuacji ostatnio mocno dziwnych, ale ja jednak myślę, że to nie padaczka, no ale trzeba wykluczyć.
                A już na pewno takie wyładowania wpływają na nadpobudliwość, impulsywność, itd. Ponoć wiele dzieci z ADHD ma takie nieprawidłowości. I to by się zgadzało.
        • juuuu7 Re: Sprawa dot zus 18.12.17, 17:20
          O rany, jak dobrze to przeczytac! 3mam kciuki za powodzenie terapii. Duzo zdrowka😊
        • katriel Re: Sprawa dot zus 18.12.17, 20:34
          Na zusie się nie znam, wpisuję się tylko, żeby powiedzieć, że bardzo, bardzo się cieszę. Powodzenia w terapii!
          • baba_za_kolkiem Re: Sprawa dot zus 18.12.17, 20:40
            Bardzo dziękuję!
    • helenaizuza Re: Sprawa dot zus 18.12.17, 09:33
      Juppiiiii!!! Zdrowia w Nowym Roku smile Myślę o Tobie często i wiesz jakbyś czegoś kiedyś potrzebowała to dawaj znać.
      • aqua48 Re: Sprawa dot zus 18.12.17, 09:36
        Bardzo się cieszę i życzę dużo zdrowia! Trzymaj się!
        • bergamotka77 Re: Sprawa dot zus 18.12.17, 16:03
          Ja też się cieszę i Ci kibicuję. Zdrowia duzo, powodzenia w terapii i spokojnych świąt!
          • baba_za_kolkiem Re: Sprawa dot zus 18.12.17, 17:39
            Bardzo wam dziękuję! Tyle osób mi kibicuje że musi być dobrze smile
            • pade Re: Sprawa dot zus 18.12.17, 17:51
              też Ci kibicujęsmile
              a o co chodzi z tą pracą?
              • baba_za_kolkiem Re: Sprawa dot zus 18.12.17, 20:41
                Chce wrócić do pracy na troszkę i jest wiele znaków zapytania, na które nie znam odpowiedzi ani ja ani pracodawca. Sytuacja jest trochę niestandardowa.
            • bazia8 Re: Sprawa dot zus 18.12.17, 18:58
              I ja też kibicuję! Duuuuużo zdrowia i świątecznego ciepła dla Ciebie i Twojej rodziny!
            • capa_negra Re: Sprawa dot zus 18.12.17, 21:15
              Babo głęboko wierzę, że dasz radę, a kuracja będzie skuteczna i za jej powodzenie, a przede wszystkim Ciebie trzymam kciuki
    • olikol Re: Sprawa dot zus 18.12.17, 21:21
      Zawsze możesz zapytać bezpośrednio w Zus

www.zus.pl/o-zus/kontakt/centrum-obslugi-telefonicznej-cot-

zadzwonić,
      albo maila wysłać i opisać dokładnie przypadek na cot@zus.pl
      na ogół do 2 dni odpowiadają na maile

• baba_za_kolkiem Re: Sprawa dot zus 18.12.17, 21:52
        Super, wielkie dzięki!
    • anitat Re: Sprawa dot zus 18.12.17, 22:28
      Napisz mi na gazetowy ogólnie w czym jest problem. Ja nie z zusu, ale jestem osobą niepełnosprawną już dłuuugo i pracowałam w różnych kombinacjach na różnych umowach u kilku pracodawców, może coś będę umiała wyjaśnić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka