Dodaj do ulubionych

Melatonina

02.01.18, 18:46
Wybieram się do USA niedługo na 3 dni, z pracy więc muszę być przytomna. Warto melatonine brać czy olewka i zamiast sie rozczulac nad soba i po prostu wziąć tyłek w troki?
I jeśli tak, to jak to ma działać? Kiedy brać?
Obserwuj wątek
    • mid.week Re: Melatonina 02.01.18, 19:29
      Melatonina działa brana dłużej, jeśli jedziesz na 3 dni to raczej nie zdąży cię wyregulować. Ja bym poprosiła lekarza o coś na receptę, co po przyjeździe cię "wyłączy" w porze spania pierwszej nocy. Może wtedy organizm przeskoczy.
    • mmoni Re: Melatonina 02.01.18, 19:50
      Melatonina raczej Ci pomoże z powrotem. Możesz sobie policzyć, kiedy brać, na tej stronie
      www.jetlagrooster.com/
    • bardoszka Re: Melatonina 02.01.18, 20:36
      Wcale nie. smile Ja biorę doraźnie, jak nie mogę zasnąć. Jak się zdenerwuję czymś wieczorem albo na wyjazdach, bo kiepsko sypiam w obcym łóżku. Łykam 3 mg i najdalej po 30 minutach odpływam i śpię jak zabita do rana.
    • hopsi-daisy Re: Melatonina 02.01.18, 21:03
      Dzieki smile
    • kasiamat00 Re: Melatonina 02.01.18, 21:04
      Trzy dni pracy czy pracy i wieczornych wyjsc na kolacje z kolegami? Wschodnie czy zachodnie wybrzeze? Na 3 dni najlepiej byloby w ogole nie zmieniac strefy czasowej, wiec jesli wschodnie wybrzeze i mozesz isc spac o 19, to ja bym optowala za ta opcja. Jesli to nie zadziala, to po prostu sprobuj sie przestawic o jak najwiecej godzin przed lotem, tylko potem zaplacisz za to jetlagiem po powrocie. Melatonina to chyba faktycznie po powrocie, tam raczej nie bedziesz miala problemu z zasypianiem, tylko usypianiem za wczesnie.
      • hopsi-daisy Re: Melatonina 02.01.18, 21:19
        Zachodnie, i na maxa na południe. 3 dni pracy i przewiduje jedna kolację. Przelatuje dzień wcześniej około poludnia.
        • berber_rock Re: Melatonina 02.01.18, 21:47
          Weeeez ...

Melatonina:
          - ta dostepna w drogeriach jest w nieco skapych dawkach - nawet nie poczujesz ze cos wzielas
          - ta skuteczna jest z kolei na recepte

Skoro sluzbowo, to domyslam sie ze klasa biznes: walnij sobie trzy lampki szampana i w kimono. Jak przespisz z 6 h powinno byc OK.
          • mmoni Re: Melatonina 02.01.18, 21:53
            W Polsce dostępna jest bez recepty melatonina nawet w tabletkach 5 mg, serio uważasz, że autorka potrzebuje większej dawki?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka