Dodaj do ulubionych

stara ematka i dziecko

• gryzelda71 Re: stara ematka i dziecko 21.02.18, 20:04
      Na pewno nie zachodzi w ciąże, jeśli nie ma takich planów. A co będzie jak po urodzeniu dzidziusia dziecko się rozmyśli i zechce znów być jedynakiem?
      • pani-noc Re: stara ematka i dziecko 21.02.18, 20:31
        Powie córce, że już za późno na reklamacje wink
    • an.16 Re: stara ematka i dziecko 23.02.18, 08:28
      Ja się złamałamwink I jedynak w wieku lat 7 otrzymał wyproszone rodzeństwosmile Nie do końca zgodnie z zamówieniem bo ...siostra. Miałam dokładnie 44 lata. Obie ciąże bezproblemowe. Dzieci zdrowe, śpiące, jedzące, bez zielonych kupek, problemów skórnych, kolek czy czego tam jeszcze . Młodsze to już prawie 11 latkasmile I tak, gdyby nie jedynak, to nie zdecydowałabym się na 2 dziecko. Bo dzieciowa nie jestem zanadto, ale cieszę się, że są oboje.
      • milamala Re: stara ematka i dziecko 25.02.18, 00:27
        an.16 napisała:

> Ja się złamałamwink I jedynak w wieku lat 7 otrzymał wyproszone rodzeństwosmile Nie
        > do końca zgodnie z zamówieniem bo ...siostra. Miałam dokładnie 44 lata. Obie ci
        > ąże bezproblemowe. Dzieci zdrowe, śpiące, jedzące, bez zielonych kupek, problem
        > ów skórnych, kolek czy czego tam jeszcze . Młodsze to już prawie 11 latkasmile I t
        > ak, gdyby nie jedynak, to nie zdecydowałabym się na 2 dziecko. Bo dzieciowa nie
        > jestem zanadto, ale cieszę się, że są oboje.

Nie zalujesz? Nie mialas problemow z podolaniem opiece?. Mnie corka wykonczyla. Maz nie absolutnie nie chce ale ja bardzo chce. Wlasciwie brakuje mi jeszcze jednego.
        • szalona-matematyczka Re: stara ematka i dziecko 25.02.18, 10:08
          Pewnie bardzo zalowala, bo jak "stara matka" moze nie zalowac, pani milamala kochana. 😱 Pewnie tez urodzila i wychowywala dziecko na cmentarzu, bo tam 40-letnia staruszka czolga sie w dniu swoich urodzin i czeka grzecznie w trumnie na smierc. I pewnie sie i tak rozsypala ze starosci najpozniej w drugie urodziny dziecka. Az cud, ze taka stara pisze posty. Chociaz domyslam sie, ze to pewnie opiekunka w domu spokojnej starosci za nia pisze.😜
          • kropka_kom Re: stara ematka i dziecko 25.02.18, 13:07
            smile
            • an.16 Re: stara ematka i dziecko 26.02.18, 10:13
              smile smile smile Zapewniam Cię, że absolutnie nie żałujęwink Drugie dziecko wychowuje się bardziej na luzie, bez napięcia, przynajmniej u nas tak było. Po prostu czysta radość. No ale ja nie wiem co to nieprzespane noce, częste choroby, alergie itp. i na pewno pierwsze dziecko nas nie "wykończyło". W żaden sposób nie byliśmy przytłoczenie ani nawet zmęczeni rodzicielstwem. Dopiero przy drugim poczuliśmy ciężar opieki, bo wszystkich czynności zrobiło się więcej. Z tym, że 7 lat to idealna b. wygodna dla matki różnica. No i te trudniejsze lata mamy już za sobąwink
        • triss_merigold6 Re: stara ematka i dziecko 26.02.18, 10:16
          Trzeba było nie brać sobie starego męża.
    • kropka_kom Re: stara ematka i dziecko 25.02.18, 13:00
      wiesz ja tez sie balam ciąży po 40tce...no i los trochę zadecydował. Mam 43l i roczniaka na stanie. Corka ma rodzenstwo. Dzisiaj poźna ciąża juz mi nie straszna. Moglabym.miec jeszcze jedno. Wdtaje w nocy od roku do dziecka i żyję smile. Jesli naprawdę chcesz dziecka to ja zachęcam. Dla otuchy czytałam blok A.Maciąg i artykuł ciąża po 40tce. Duzo mi pomogł..
      • kropka_kom Re: stara ematka i dziecko 25.02.18, 13:08
        agnieszkamaciag.pl/temat/ciaza-po-40tce/
        artykuł ma73 tyś wyświetleń, ciekawe czemu smile
        • kouda Re: stara ematka i dziecko 26.02.18, 16:43
          ło jezu, przeurocza z niej osoba, ale takie egzaltowane grafomaskie bzdury na tyle stron moglaby sobie darowac ta Maciag Agnieszka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka