Dodaj do ulubionych

Szum w uchu.

04.04.18, 11:53
Dwa tygodnie temu mialam paskudna infekcje zatok i ucha lewego plus w samym srodku tego wszystkiego grype jelitowa. Teraz jest w koncu lepiej ale...szumi mi w uchu bez przerwy i juz mnie to wkurza. Doradz emamo i uspokoj, ze to nic strasznego.
Obserwuj wątek
    • ania-z-lasu Re: Szum w uchu. 04.04.18, 15:59
      Nic strasznego. Obstawiam woskowinę. Włóż mały palec przeciwległej ręki do ucha i zdrap wink Delikatnie! Czystymi rękami! Mnie pomaga.
      • manala Re: Szum w uchu. 04.04.18, 16:20
        yyy, to gdzie tą woskowinę masz?
    • ania-z-lasu Re: Szum w uchu. 04.04.18, 16:00
      Nie, jednak wskazującym łatwiej...
    • milka_milka Re: Szum w uchu. 04.04.18, 16:05
      Idź do laryngologa jak najszybciej. Znajoma tak miała po infekcji, wylądowała na sterydach donosowych, antybiotyku i leczeniu komorą hiperbaryczną. Bywają takie pozostałości po infekcjach zatok i uszu, może to przejść w głuchotę na to ucho, o ile nie sprawdzisz i w razie czego nie będziesz leczyć.
      • chocolatemonster Re: Szum w uchu. 04.04.18, 16:08
        No wizyte u GP mam na...wtorek. Laryngolog w szpitalu i zastanawiam sie czy nie zadzwonic bo maja corka jest pacjentka prywatna (zamiast czekac rok na wizyte to my czekamy 2 tyg).
        • milka_milka Re: Szum w uchu. 04.04.18, 16:10
          Zadzwoniłabym, bo takie poinfekcyjne zmiany trzeba leczyć szybko.
          Ja się z szumami bujam id 25 lat, ale na innym tle.
      • ania-z-lasu Re: Szum w uchu. 04.04.18, 16:16
        Och, nie ma to jak wyciągnąć od razu ciężką artylerię.
        • milka_milka Re: Szum w uchu. 04.04.18, 16:26
          Lepiej zlekceważyć?
          • milka_milka Re: Szum w uchu. 04.04.18, 16:29
            Poza tym nie wiem skąd Ty chcesz tę woskowinę zdrapywać????
    • agniesia1973 Re: Szum w uchu. 04.04.18, 22:17
      Zapalenie trąbek słuchowych?
      • chocolatemonster Re: Szum w uchu. 04.04.18, 22:26
        Tylko w lewym?
        • agniesia1973 Re: Szum w uchu. 04.04.18, 22:43
          Mysle, że to mozliwe. Miałam zapalenie trąbek słuchowych. Objawiało się to glownie szumem i wrażeniem przelewania w uchu. Wydawało mi się, że z jednym uchem mam problem a na tympanometrze wyszło, że obydwie trąbki mam zapchane. Często tak się dzieje po infekcjach. Dostałam steryd do nosa, Cirrus Duo. Męczyło mnie to aż 3 miesiące.
          • chocolatemonster Re: Szum w uchu. 04.04.18, 22:59
            Dziekuje. Mam nadzieje, ze wkrotce sie zdiagnozuje.
    • mamusia1999 Re: Szum w uchu. 04.04.18, 23:33
      Powiem tak: ciesz się, że to jakaś pozostałość infekcji ergo do wyleczenia. Bo jakby ci szumiało bez wyraznej przyczyny to byś się musiała do tego tinitusa przyzwyczaić i już. Życzę szybkiej rekonwalescencji.
    • zuza557 Re: Szum w uchu. 11.04.18, 14:15
      Jak najszybciej udaj się do dobrego laryngologa. Miałam podobnie i chodziłam z tym do paru lekarzy, którzy zbagatelizowali denerwujący mnie problem. Dopiero gdy trafiłam do dr Kolki trafnie zdiagnozował szumy. Niestety skończyło się na sterydach, ale problem zniknął. Bardzo polecam pana doktora jeśli jesteś z Wrocławia proclinic.pl/oferta/konsultacja-laryngologa/
      • chocolatemonster Re: Szum w uchu. 11.04.18, 14:29
        Niestety jestem w Ire....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka