Dodaj do ulubionych

co na przebarwienia?

08.07.18, 17:25
Dziewczyny, mogłaby któraś polecić jakąś dobrą maść/krem na przebarwienia? Mam zawirowania hormonalne i po pobycie na słońcu zaczęły wyskakiwać mi brązowe plamy, mimo, że smaruję się filtrem 50. Czym to usunąć?
Obserwuj wątek
    • biala_ladecka Re: co na przebarwienia? 08.07.18, 17:30
      Krem na przebarwienia farmony, kosztuje kilka złotych. U mnie efekt był 100%.
      • ertyla Re: co na przebarwienia? 08.07.18, 17:43
        Jaki krem, takie przebarwienia.
        Lub odwrotnie.
        Autorka wątku pisze o hormonalnych. Zapewne kremza 5 zł je"załatwi"....
    • ertyla Re: co na przebarwienia? 08.07.18, 17:41
      Powiem Ci, że jest mnóstwo....
      Przeszłam laser za 600 zł, krem Neostraty za 200 zl, tanie kremidła do 50 zł, kwasy za niewiele - sama robiłam.
      Nic nie pomogło.
      Pomógł co prawda laser, na 2 m-ce , po czym wszystko wróciło.
      Odpuścilam.
      Mam podkład estee lauder double wear i załatwia sprawę.
      Jak nie chcę się cała maziać, to w newralgicznych miejscach camuflage Catrice i ju...
      • e_dyta27 Re: co na przebarwienia? 08.07.18, 17:46
        ja też miałam Neostratę, trochę mi rozjaśniła, ale być może jest coś efektywniejszego. Double Wear to na mnie maska i wcale mi ich tak nie kryje całkowicie.
        • ertyla Re: co na przebarwienia? 08.07.18, 17:54
          Moje kryje, maska jest, jak masz niedobrany kolor.
          Moje też świetnnie przykrywa pharmaceris kryjący z apteki , za 39 zl.
          Skoro twoich nie kryje, tomasz naprawdę ciemne i będzie problem.

Od Neostraty nie ma mocniejszego kremu.
          Skoro neostrata nie zadziałała, to albo Cosmelan, ale on też nie gwarantuje dożywotniego sukcesu i jest drogi.
          Albo laser, tylkou lekarza, nie u kosmetyczki.
          Odpuść sobie od razu kremy po kilka, kilkanaście, a nawet kilkadziesiąt złotych....
          • pade Re: co na przebarwienia? 08.07.18, 18:03
            Masz na myśli Pigment Controller Neostraty?
            • ertyla Re: co na przebarwienia? 08.07.18, 18:14
              Miałam dwa: ten zielony z kwasem jakimś tam, który na Europę jest wycofany, bo niby może być rakotwórczy, oraz ten dostępny obecnie, właśnie ten pigment controller.
              Zero efektu.
              Ten ostatni wysmarowałam w jakichś 60% i się poddałam bo nic mi nie pomagał, to go walnęłam w kąt, bo mnie już wkurzało to wcieranie.
              Mam jakieś ujowe te przebarwienia.
              Laser tylko pomógł, ale dwa-trzy miesiące i wszystko wróciło.
              Mimo, używania drogich blokerów 50+ z apteki, Kerastase, La Roche Posey....
          • alfa36 Re: co na przebarwienia? 08.07.18, 19:03
            Pharmaeris fluid z faktorem 25 czy 50. Mam próbki takich. 25 jest moim zdaniem fajna, ale nakłada łam twarzm. Mi przebarwienie zrobiło się od zegarka i niestety cuemnueje. Na razie chronię, bo maść ze sterydem mi zapisano. Chyba bez sensu... Nie próbowałam, bo lato.
            • ertyla Re: co na przebarwienia? 08.07.18, 19:06
              Sterydy mogą pogłębić przebarwienia. Uważaj.
              Podkład Pharmacerisu miałam i ten 25+ , i twn 50+.
              Wolę ten 25+, jest jakiś taki bardziej nawilżający i nie wchodzi mi w zmarszczki.
              • alfa36 Re: co na przebarwienia? 08.07.18, 19:11
                Dzieli, tak pomyślałam z tym sterydem. Najciekawsze jest, że noszę ten zegarem od dawna a w maju miałam go w czasie wędrówki w górach. Wyszło, jak się spocilam, więc u mnie to nie wynik zmian hormonalnych chyba.
                • ertyla Re: co na przebarwienia? 08.07.18, 19:32
                  Hormonalne przebarwienia są najgorsze. Masz na ręce, to nie aż taki problem, choć pewnie też upierdliwy. Na buzi jest gorzej ...
        • princesswhitewolf Re: co na przebarwienia? 08.07.18, 19:54
          >Double Wear to na mnie maska i wcale mi ich tak nie kryje całkowicie.

no to uzyj korektora a jak faktycznie chcesz maske to Dermacol acz nie polecam na stale
    • greenbutterfly Re: co na przebarwienia? 08.07.18, 18:22
      skinoren zel z apteki
    • chatgris01 Re: co na przebarwienia? 08.07.18, 19:48
      Clairial SVR, serum redukujące przebarwienia, na noc w okresie od wrzesnia do marca.
      Przez caly rok chronic twarz kremem z filtrem 50+.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka