Dodaj do ulubionych

To teraz szykowanie się

11.07.18, 19:14
Ile czasu zajmuje wam rano wyszykowanie się do pracy? Mnie 5 minut. Bo tak:
- biorę szybki prysznic z myciem włosów - 2 minuty
- suszę włosy i układam na lokówce - 2 minuty
- makijaż (tylko delikatnie muskam się podkładem, różem, cieniem, tuszem i szminką)- 1 minuta
- ubranie się to kilka sekund więc nie liczę, ale niech będzie że całość zajmuje mi 5 minut i 5 sekund.
A Wam?
Obserwuj wątek
    • milva24 Re: To teraz szykowanie się 11.07.18, 19:16
      Tak zupełnie serio to ok 15 min gdy myję włosy i ok 10 gdy nie myję. Ale ja nie ukladam włosów, co najwyżej suszarką przesuszę a że mam cienkie to schną szybko. Nie maluję się wcale a ciuchy przygotowuję dzień wcześniej.
    • ertyla Re: To teraz szykowanie się 11.07.18, 19:17
      Od wstania do wyjścia półtorej godziny.
      Szykuję siebie, bez mycia głowy, sniadaniówki dzieciom, śniadanie do zaberania do pracy sobie i dzbanek herbaty na domowe śniadanie dla całej rodziny.
    • rosapulchra-0 Re: To teraz szykowanie się 11.07.18, 19:17
      O jesoo.. ale nuda.. A już miałam nadzieję, że zaskoczysz czymś oryginalnym.
    • wapaha Re: To teraz szykowanie się 11.07.18, 19:18
      Wstaję 6:15 wychodzę z domu 6.34
    • lady-z-gaga Re: To teraz szykowanie się 11.07.18, 19:19
      Ty sobie jaja robisz, a o kilkuminutowym PEŁNYM makijażu juz na tym forum czytałam. Dla ematek nie ma rzeczy niemożliwych, szybko się malują, szybko pracują, szybko gotują i dzięki temu forum kwitnie - bo dużo czasu zostaje na pisanie smile
      • miruka Re: To teraz szykowanie się 11.07.18, 19:21
        1,5 h, bez śniadania nie wyjdę
      • ashraf Re: To teraz szykowanie się 11.07.18, 21:42
        Zalezy co dla ciebie znaczy pelny makijaz. Ja nakladam lekki krem, ew. odrobine korektora, puder i roz, rozprowadzam na oku cienie, kredke i tuszuje rzesy, zel na rzesy, szminka i nie zajmuje mi to wiecej niz 7-8 min - sprawdzalam z zegarkiem w reku. Fakt - nie nakladam baz, podkladow, nie konturuje itd., poza tym od lat maluje sie w zasadzie tak samo, ale makijaz kilkuminutowy jest jak najbardziej mozliwy. Za to mycie wlosow zajmuje mi dluzej, nie mowiac o prysznicu.
      • pade Re: To teraz szykowanie się 11.07.18, 21:44
        big_grin
        Ja się naprawdę bardzo szybko maluję wtedy, kiedy muszę. Ale potrafię rozciągnąć tę czynność do pół godziny, dla przyjemności. Pracuję od do. Gotowanie zajmuje mi duuużo czasuuncertain Sprzątanie również. Takie porządne sprzątanie, bo ogarnianie po łebkach zajmuje mi pół godziny do godziny.
    • lucyjkama Re: To teraz szykowanie się 11.07.18, 19:24
      Myję włosy ale nad wanną, cała się nie moczę. Kiedy schną włosy coś tam jem. Dosuszam włosy jakieś 2 minuty. Mąkę up jakieś 2-3 minuty. Ubranie pewnie z minutę. Tyle ja ale jeszcze muszę dzieciory ogarnąć a to zajmuje duuuużo czasu.
    • kotoholiczka Re: To teraz szykowanie się 11.07.18, 19:24
      Godzinę i 5 min. Mycie włosów i reszty, ubranie- 20 min. Suszenie włosów, malowanie- 10-15 min. Szykowanie śniadania i drugiego śniadania do pracy wraz z jedzeniem i wypiciem kawy- 25-30 min. Kiedyś była to godzina, ale zapuściłam włosy i muszę wstać wcześniej, bo dłużej się suszą.
    • cosmetic.wipes Re: To teraz szykowanie się 11.07.18, 19:24
      Powiem tylko, że nienachalny makijaż zajmuje mi około 15 minut. A to i tak ze spiętymi pośladkami.
      • lucyjkama Re: To teraz szykowanie się 11.07.18, 19:34
        Niektórzy są ładni i lekki make up (fluid dla wyrównania koloru i tusz do rzęs) , zajmuje 2minuty😎
        • cosmetic.wipes Re: To teraz szykowanie się 11.07.18, 19:45
          Dziękuję 😁
          • lucyjkama Re: To teraz szykowanie się 11.07.18, 21:15
            A tak na poważnie to moja chrześniaczka lat 17, piękna dziewczyna, szykując się na wieczorne wyjście z kumpelą, robi włosy i make up kilka godzin.
            • alpepe Re: To teraz szykowanie się 11.07.18, 22:00
              Miałam w klasie w liceum taką koleżankę, uważaną przez kolegów z podstawówki wówczas za piękność. Wstawała o 5.30, by zdążyć na 8 z makijażem i fryzurą, a mieszkała blisko przystanku i potrzebowała 10 minut autobusem, by się dostać do szkoły. Widziałam ją ponad dziesięć lat temu, miała cerę niesamowicie zniszczoną jako trzydziestolatka.
            • bergamotka77 Re: To teraz szykowanie się 11.07.18, 22:30
              lucyjkama napisała:

> A tak na poważnie to moja chrześniaczka lat 17, piękna dziewczyna, szykując się
              > na wieczorne wyjście z kumpelą, robi włosy i make up kilka godzin.

Jezu jaka pusta laska! Szkoda życia. Widocznie nie taka piękna skoro tak długo się tapetuje. Piękne są dziewczyny naturalne, które nie muszą sie godzinami pacykowac dla efektu wow. Spójrz na corki Rusin i Lisa - piękne i naturalne dziewczyny.
              • mildred.pierce Re: To teraz szykowanie się 12.07.18, 02:10
                Taaak, Lisówny to oszałamiające piękności 😄W szczególności na zdjęciach zrobionych przez paparazzi.
                • bergamotka77 Re: To teraz szykowanie się 12.07.18, 14:34
                  Ciekawe jaka ty oszałamiająca jesteś mildred lub twoja córka 😄 Każdemu da się zrobić brzydkie zdjęcie.
              • lucyjkama Re: To teraz szykowanie się 12.07.18, 09:49
                A ty pusta nie jesteś pisząc tak o nieznanej sobie nastolatce? Dziewczyna nie na codzień tak się robi, tylko na weekendowe wyjście. Jest śliczna i make up jej nie potrzebny ale umie go zrobić jak zawodowiec. I wygląda w nim pięknie, subtelnie i delikatnie, nie żadna ordynarna tapeta. A sama dziewczyna jest mądra, świetnie się uczy.
                • bergamotka77 Re: To teraz szykowanie się 12.07.18, 14:31
                  lucyjkama napisała:

> A ty pusta nie jesteś pisząc tak o nieznanej sobie nastolatce? Dziewczyna nie n
                  > a codzień tak się robi, tylko na weekendowe wyjście. Jest śliczna i make up jej
                  > nie potrzebny ale umie go zrobić jak zawodowiec. I wygląda w nim pięknie, subt
                  > elnie i delikatnie, nie żadna ordynarna tapeta. A sama dziewczyna jest mądra, ś
                  > wietnie się uczy.

Co ma nauka do wielogodzinnej tapety? Widocznie jest tak prozna że marnuje kilka godzin na przygotowania smile Ale pewnie widzi jak sikacie na jej widok więc to robi. W tym wieku używalam tuszu do rzęs A włosy schły mi na wietrze i na brak urody czy zainteresowania chłopców nie narzekalam.
              • lucyjkama Re: To teraz szykowanie się 12.07.18, 09:54
                Aha i jeśli córki Lisa są dla ciebie piękne to moja chrześniaczka byłaby oszałamiającą boginią. 😏
                • bergamotka77 Re: To teraz szykowanie się 12.07.18, 14:26
                  lucyjkama napisała:

> Aha i jeśli córki Lisa są dla ciebie piękne to moja chrześniaczka byłaby oszała
                  > miającą boginią. 😏

Są bardzo ładne. Ale przed czy po nałożeniu tony makijażu? 😄Dla mnie już przez samo to pacykowanie się godzinami nie byłaby atrakcyjna. Nie cierpię nadmiaru tapety! Piękno to naturalność.
                  • lucyjkama Re: To teraz szykowanie się 12.07.18, 15:00
                    Są średnie, zależy do kogo je porównać.
                    I przed i po, kompletnie bez znaczenia. A tony makijażu nie nakłada. Raczej bardzo mało ale takie cuda jak ona robi wymagają czasu i precyzji. Spokojnie mogłaby gwiazdy malować, ma po prostu ku temu dar. Interesuje się kosmetykami, sprowadza wiele z USA.
                    A tak w ogóle dziewczyna jest zainteresowana na poważnie medycyną estetyczną i na takie studia się wybiera. Wróżę jej sukcesy bo jest pierońsko zdolna.
                    • bergamotka77 Re: To teraz szykowanie się 12.07.18, 15:20
                      I powodzenia. Nie tylko zdolna, ale i bardzo skoncentrowana na swoim wyglądzie - co można za cudeńka robić sobie na twarzy przez kilka godzin? To wymaga schniecia? 😄Idealnie wybrała sobie dziedzinę i na pewno się w tym proznym świecie odnajdzie.
                      • lucyjkama Re: To teraz szykowanie się 12.07.18, 21:11
                        Tu się za to słabo odnajdujesz ale nie dziwię się bo nawet czytać ze zrozumieniem po polsku nie umiesz.
    • kkalipso Re: To teraz szykowanie się 11.07.18, 19:26
      Jaja sobie robisz?!
      Mnie samo płukanie włosów zajmuje dłużej niż 2 min.
      • aguar Re: To teraz szykowanie się 11.07.18, 19:30
        "Jaja sobie robisz?!"
        No pewnie, że sobie robismile
    • lucadimontezemolo Re: To teraz szykowanie się 11.07.18, 19:26
      Wychodzisz z domu z mokrymi włosami czy tak szybko ci schną?
      • lucadimontezemolo Re: To teraz szykowanie się 11.07.18, 19:27
        a sorry doczytałam że suszenie i układanie 2 minuty. wow jesteś jak błyskawica.
    • frey.a86 Re: To teraz szykowanie się 11.07.18, 19:29
      Zależy na którą mam. Jak na 7 rano to wystarczy mi 15 minut, a śniadanie jem w samochodzie. Jak mam na 9 lub później, to wtedy ok. godziny, może ciut dłużej razem z myciem włosów, suszeniem i jedzeniem śniadania.
    • dziewczyna_z_plazy Re: To teraz szykowanie się 11.07.18, 19:29
      5 minut fryzura, 10 makijaż ( chwila na rozprowadzenie podkładu i nałożenie cieni, jakaś kreska, tusz), stylizacja 2 minuty.
      Jak bardzo się spieszę to 2 minuty: tusz na rzęsy, włosy raz szczotką, buty, kluczyki i wychodzę.
    • zasiedziala Re: To teraz szykowanie się 11.07.18, 19:32
      Będziemy przerabiać wszystkie czynności na "S"? Będzie ciekawie smile Wstaję między 7:30 a 9:00, a wychodzę zawsze o 9:05. Czyli zajmuje mi tyle, żeby wyjść o 9:05 big_grin
      • kotoholiczka Re: To teraz szykowanie się 11.07.18, 19:37
        Masz na myśli Sen pomiędzy kolejnymi drzemkami? smile
    • ruscello Re: To teraz szykowanie się 11.07.18, 19:34
      1-1.5 godz. 2 minuty zajmuje mi czesanie przed myciem włosów, suszenie ok.10, makijaż 15-25
    • oqoq74 Re: To teraz szykowanie się 11.07.18, 19:35
      Prysznic w 2 minuty z myciem głowy? I dalsze dwie minuty na wysuszenie i ułożenie włosów? I jeszcze pewnie masz długie i gęste włosysmile
      • frey.a86 Re: To teraz szykowanie się 11.07.18, 19:38
        Ja jestem w stanie wziąć prysznic w 5 minut razem z myciem włosów, a mam długie. Nigdy nie rozumiałam co można robić dłużej pod prysznicem, jeśli się nie nakłada maski na włosy i nie depiluje. Nakładam szampon, spłukuję. Nakładam odżywkę, namydlam ciało, spłukuję. Owijam się ręcznikiem i wychodzę. Serio 5 minut, nawet mój chłop siedzi dłużej. tongue_out
        • nolus Re: To teraz szykowanie się 11.07.18, 19:45
          Kilka lat temu (5 albo 7) jeden i jedyny raz w życiu rozpoczynając pracę o godzinie 8 rano, potrafiłam wstać o 7 i w pół godziny: wziąć prysznic w wannie, osobno umyć włosy, potem je wysuszyć, zrobić niezły makijaż (podkład, korektor, puder, zawsze tusz i brwi, a czasem nawet i cienie), a czasem jeszcze dałam radę coś wyprasować i wypijałam małą kawę. O 7:30 albo 7:35 wychodziłam na autobus.

Dzisiaj nie dałabym rady.
          • banksia Re: To teraz szykowanie się 13.07.18, 09:39
            'Dzisiaj nie dałabym rady."

Dlaczego?
        • oqoq74 Re: To teraz szykowanie się 11.07.18, 20:01
          Super. Tylko zauważ, że autorce prysznic z umyciem głowy i wysuszeniem i ułożeniem włosów zajmuje 4 minuty.
          Prysznic z myciem głowy w 5 minut ok. Ale nie z suszeniem i układaniem włosów.
          Przynajmniej moje włosy po 2 minutowym suszeniu byłyby nadal mokre. O układaniu nie wspominam.
          • frey.a86 Re: To teraz szykowanie się 11.07.18, 23:21
            Ale ja się odniosłam do części z szybkim prysznicem, nie było mowy o suszeniu. tongue_out A prysznic (szybki) zauważ, że i tak zajmuje mi ponad dwa razy więcej czasu niż autorce. tongue_out
    • muchy_w_nosie Re: To teraz szykowanie się 11.07.18, 19:42
      Jak wstaje godzinę przed wyjciem to znaczy, że jestem już spóźniona. Potrzebuję około 1h i 20 min. Pezy czym nie jem śniadania i nie piję kawy, tylko woda w kubku.
    • solejrolia Re: To teraz szykowanie się 11.07.18, 20:03
      Zazwyczaj 45minut. Musze: wypić kawę, ubrać się, zrobić lekki makijaż i umyć zęby, nakarmić psy. To muszę zawsze.

Czasem jem śniadanie,np robię sobie na ciepło owsiankę, innym razem zjadam banana, czy kawałek ciasta, albo nic nie jem. Czasem przed pracą myję włosy, a czasem myję wieczorem i rano są ok, więc jedna czynność mniej. Czasem muszę podlać kwiaty na balkonie, a czasem również w całym mieszkaniu. Bywa, że zanim nakarmie psy, to muszę z nimi przejść się na szybki " sik". Jak jest taka potzreba to zdarza mi się przed wyjściem zapakować zmywarkę. ...itp itp.... 45minut, niby nie tak mało, ale sprężam się na maksa.
    • zazou1980 Re: To teraz szykowanie się 11.07.18, 20:09
      Bosz ja wstaje 5.50, a dzieciaki budze o 7.00 i nie zawsze jestem do konca wyszykowana. Jak mam ogarnac tylko siebie z rana, to ok. 0,5h, mniej sie nie da...
      • bergamotka77 Re: To teraz szykowanie się 11.07.18, 20:17
        Ja w pół godziny ogarniam wszystko, łącznie z dziecmi. Co można robic przez półtorej godziny bez dzieci? 🤔
        • zazou1980 Re: To teraz szykowanie się 11.07.18, 21:49
          Myję się (etapami - mam 5 faz doprowadzania twarzy do używalności, potrzebują odstępów czasowych), ubieram, robię lekki makijaż, włosy zajmują mi sporo czasu, scielę łóżko, robię kanapki dla siebie i córki na wynos, ogarniam salon, łazienkę, kuchnię i kuwetę kota, myję kocie miski, czasami też jakieś naczynia pozostawione w zlewie, daję kotu żarcie, czasami przygotowuję ciuchy dzieciakom i sobie (o ile nie zrobiłam tego poprzedniego dnia), itp. No zbiera się...
    • black_halo Re: To teraz szykowanie się 11.07.18, 20:17
      10 minut ale moja poranna toaleta to siku - 1 minuta, mycie zebow - 2 minuty, ochlapanie twarzy woda i wklepanie oleju z kwasem hialurnowym - 2 minuty, uczesanie sie - 1 minuta bo mam dlugie i musze rozczesac po nocy, ubranie sie - 2 minuty (ale ciuchy porasuje i przygotowuje dzien wczesniej, rano spalilabyl dom), spakowanie jedzenia - 1 minuta, znalezienie kluczy do samochodu, buty, szklanka wody i wychodze. Nie maluje sie bo ladni ludzie nie musza sie malowac ;P
    • danaide Re: To teraz szykowanie się 11.07.18, 20:19
      Wyrazy głębokiego współczucia.
      • bergamotka77 Re: To teraz szykowanie się 11.07.18, 20:41
        To do mnie danaide? A jesli nawet nie do mnie to dlaczego?
        • danaide Re: To teraz szykowanie się 11.07.18, 21:28
          Nie, wyjątkowo nie, to do tej od pięciu minut. Choć i Tobie, Ty plus dzieciaki, pół godziny, nie zazdraszczam.
          • danaide Re: To teraz szykowanie się 11.07.18, 21:31
            Choć pewnie Ty współczujesz mi. Zdaję sobie sprawę, że jakoś długo schodzi mi na różnych rzeczach. Trudno, schodzi ile schodzi, nie będę się katować.
            Tylko pisanie szybko mi idziewink
    • dziennik-niecodziennik Re: To teraz szykowanie się 11.07.18, 20:25
      Jestes lysa??
      • danaide Re: To teraz szykowanie się 11.07.18, 21:32
        I bezzębna.
    • ichi51e Re: To teraz szykowanie się 11.07.18, 20:27
      Jakie szykowanie sie? suspicious
      Ale gdy zajmowalo to naprawde krotko - wlosow nigdy nie ukladalam makijazu nie robie. Tyle ze musze czyte majtki znalezc (wlosy myje na noc)
    • triismegistos Re: To teraz szykowanie się 11.07.18, 20:33
      Codzienny makijaż ze 3 minuty, bo dwie szukam kosmetyków. Ubranie się od trzech minut do godziny. Pod prysznicem lubię posiedzieć. W sumie najdłużej piję kawę przed komputerem.
    • bei Re: To teraz szykowanie się 11.07.18, 20:46
      Zębów nie myjesz? Cykl czyszczenia moja szczoteczką to 2 min.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka