Chwalę się!
Za miesiąc ta piękności będzie moja
I teraz tak. Mam wielką prośbę do pań, które posiadają psy. Ponieważ biorę niemowlaka psiego, to potrzebuję rad, co jest niezbędne podczas tej opieki i jak się opiekować, żeby jak najlepiej wychować tę sunię.
Już wiem, że potrzebna jest klatka, dużo zabawek i dużo podkładów na początek i bramka na schody i zamykane szafki na buty

Musimy też dostosować salon do jej potrzeb. Sunia na razie jeszcze musi być z mamą, która jest po prostu super i bardzo towarzyska. Prawdopodobnie Lola te cechy odziedziczyła po mamie, bo absolutnie nie chciała zejść z moich kolan, pchała się z mordką do całowania i obwąchiwania mnie. Urodziło się czworo szczeniąt, z czego jeden ważył tyle co reszta razem. No po prostu ogromny szczeniak. Moja Lola jest średniakiem, ale jest bardzo towarzyska, uwielbia pieszczoty i szybko się uczy. No właśnie, co będzie potrzebne do nauki? I jeszcze jedno - na co zwrócić uwagę u weta? Jakich szczepionek pies potrzebuje na początek i po jakim czasie możemy wychodzić na spacery?
Wiele rad usłyszałam od właścicieli suni, pewnie wiele zapomniałam, więc przyda mi się przypomnienie na forum. Mówili mi, że muszę być stanowcza wobec niej, żeby ją jak najlepiej wychować. Chaotycznie piszę, bo spać nie mogę z wrażenia, ale mam nadzieję na merytoryczne odpowiedzi. Odezwę się chyba wieczorem dopiero, bo pewnie będę mieć kolejne pytania.
Wszystkie rady mile widziane. Z góry i z dołu dziękuję.